Şimdi Ara

Okul'da Toplanan Paralar !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
0
Favori
5.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yeğenim 1. Sınıfa başladı devlet okulu toplanan paralar ve istenilen malzemeler

    4 paket a4 kağıdı kayıt ile beraber istenmiş

    300 lira yazıcı bilgisayar parası

    90 lira kitap seti

    100 lira aidat

    Sınıfta 41 öğrenci varmış 41x300=12.300 TL pc ile yazıcı parası

    Nedir bu milli eğitimin yaptığı ?

    EDİT:60 lira fotoğraf parasıda istenmiş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Canbey96 -- 16 Eylül 2021; 23:7:20 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >



  • Kanada'nin universite sisteminden bahset biraz yuzun varsa... ABD'den degil bak, Kanada'dan.


    Kanada'da ozellikle Quebec eyaletinde bir cok egitim %100 bursludur, universiteye giderken para vermezsin, Ontario'da OSAP, Quebec'te AFE ve Emploi Quebec okullari karsilar. OSAP genellikle %50 burs %50 kredi seklinde calisir, AFE %75 burs %25 kredi seklinde calisir, Emploi Quebec %100 burs seklinde calisir. Bunlar sadece okul harcini degil, cep harcligini da karsilar. Haftada 20 saat calisma izni sunar. Bazi bolumlere ve ogrencinin gelirine gore %100 burs sunulabilir.


    Uluslararasi ogrenci olarak okutmaktan bahsediyorsan bos yapma lutfen... kimse vatandasi olmayana gel belese oku demez zaten.



    Yazdigin her yalanin altina dogrusunu aciklayacagim, bu arkadasi ciddiye almayiniz, kendisi gunluk troll konular acip Kanada'ya sallarken aslinda Kanada'da yasamak icin yanip tutusan birisidir. Kanada hakkindaki her yalaninin altina beni etiketleyin, dogrusunu anlatacagim.


    Gitmis kulaklik konusu acmis Turkiye'de daha ucuz demis bir de  

    20-30 öğrencinin alacağı kitaptan yayıncı öğretmene ne verecek ki de öğretmen anlaşıp, o kitabı zorunlu tutsun Allah aşkına.Devletin verdiği kitap yetersiz olur, ögretmenler de alternatif kitapları inceler, beğendiği kitabı velilere önerir. Almak istemeyeni zorlayamaz. Ama almayan da kendi zarar görür. Herkes 2-3 farklı kitaptan okurken o çocuk da devletin tek kitabına kalır. Çocukların iyiliği için kitap aldırıp, sonra soruşturma geçiren öğretmenler oluyor. Bu defa da öğretmen, "ne halleri varsa görsün, onların iyiliği için uğraşıyoruz, bi de soruşturma görüyoruz" diyor.

    ben set kitap almıyorum. yazıcım var sınıfta. sınıfımın seviyesine uygun sayfaları cıkarıp birlikte yapıyoruz.sınıftan geri olan cocuklara da onların seviyesinde calısmalar veriyorum. gecen yıl sınıfta 3 grup halinde calısma yaptım. çok zayıf , orta ve cok iyiler için ayrı ayrı kitapcıklar hazırladım. zımbaladım. telli dosya ile verdim.

    kitap konusu cok muallak. siz almasanız veliler ister. hocam bizim cocuklar geri mi kalacak diye. ama her set tum sınıfa hitap edemez. kimi çocuk rahat yaparken kimi için çok zordur. o yuzden standart bir set almam.


    kucuk grup ogrencilerimle zeka oyunları oynarız, sudoku, kodlama yaparız. eski okulumda kalsaydım arduino yapacaktık basitten. ama bu da kalabalık grupla olmuyor. kucuk grupla oluyor.


    bu yapılandırılmıs muhabbeti de bir var. ne bu yapılandırılmıs. yaparak yasıyarak ogrenme, sımdi montesori deniyor ya kreslerde vs oluyor o. sınıfta neyi yapılandırayım. sınıfta sıra koyacak yer yok. yazı tahtasına kadar sıra var. pratikte guzel ama uygulanamıyor. bizim okul yine iyi 55 - 60 mavcudu olan var.


    eski bakanımız gibi kuslardan, çiçeklerden mi bahsedeyim. türkiyede eğitim bu sekilde. 89 puanla atandım. oyle dusuk bir puanla da atanmadım. ama univeristede verilen eğitimle (o donem kocaeli universitesinde) gercekte olan cok farklı.


    1. suınıf dogudayım 77 ogrenci var. dil problemi var. 4 er kişi oturuyor cocuklar. üniveristede bu mu okutuluyor. 2 paln yap. secmece bir okulda hafta bir saat ders anlat. hersey gunluk gulustanlık. ama realite oyle değil.


    su da var simdiki cocukların algısı, anlaması daha zayıf. bir sonraki nesil daha da kötü olacak tablet bilgisayar cocugu. 2 cocuk oyun oynamıyor. bilmiyor. konusuyorsun anlamıyor. kendini ifade edemiyor. bir de velilerin sanki sınıfta sadece onun cocugu varmıs gibi tavırları istekleri....


    cogu ogretmen için o idealistlik kalmadı. sistem seni cok yoruyor. evrak yuku, veli kaprisi cocuk kaprisi...


    dün ogretmenler odasında ögrencilere hazırbulunusluk sınavı yaptım onları okuyorum. kim gecen yıldan ne kadar hangi kazanımları biliyor bilmiyor diye.hangi konulara agırlık vermem gerekli diye analiz programı yaptırmıstım ona işliyorum. benim zümre ogretmenlerden biri hoca bu ne, ne ugrasıyorsun. ver yuksek notları karne zamanı da herkese ver yuksek not gec kafan agrımaz. sistem size bunu yapmaya tesvik ediyor. velinin sikayetiyle mi ugrasıyım. 4 işlem bilmese bile ver yuksek notu gec. veli demeyecek ki benim cocuk 4 işlemi bilmeden takdir alıyor diye sorgulamayacak. sonuc odaklı. eğitim sistemimiz boyle.

  • TÜRKİYE DE EĞİTİM ÜCRETLİDİR.

    Bakmayın pislik trollere, Eğitim sistemini çökerttiler.

    Velilerin yapacağı belli. Al benzini, bak bir daha isteyebilirler mi...

    Bu ülkede sağı solu dağıtmadan hakkını alamıyorsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • her sene bilgisayar tv projeksyon perde felan parası isterler ,okul kapanınca satıp seneye tekrar toplarlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye’de ölmek bile parayla eğitim mi bedava olucak? Suriyeli olsan belki bedava olurdu sonuçta sen bu vatanın öz evladısın kahrını çekeceksin.

    Hatırlatma ; isminde milli yazan sadece 2 bakanlık var.Ülke için çok önemli olduğunu burdan anlayabilirsiniz ama lafta kalıyor maalesef

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2004 de liseye yazılırken babamdan 4 top kağıt istemişlerdi. bazı şeyler hiç değişmiyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlackGhost12

    TÜRKİYE DE EĞİTİM ÜCRETLİDİR.

    Bakmayın pislik trollere, Eğitim sistemini çökerttiler.

    Velilerin yapacağı belli. Al benzini, bak bir daha isteyebilirler mi...

    Bu ülkede sağı solu dağıtmadan hakkını alamıyorsun.

    yurtdışında çocuk okut


    yıllık 100 bin dolar tuition fee öde.



    O zaman anlarsın Türkiye'de eğitim ücretsiz miymiş değil miymiş  

  • Saraya para lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okulların iş güzarlığı diyicem ama devlette bildiğim kadarıyla okulları yeterince fonlamıyor keşke devlet okulunda okuyan çocuklardan zengin olanlarından bir miktar para alınsa evi barkı olmayan fakir gurabadan da para isteniyor ya çok zor bir durumdur Allah yardımcıları olsun...

  • mrslimshady_reloaded kullanıcısına yanıt

    Ben okuttum, öyle bir ücret görmedim, duymadım


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eminimki bu süreçde şu parayı öderken zorlanacak aileler vardır bir ton israf keyfi harcama varken sınıflara leptop yazıcı almak zor olamaz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: agtr

    Ben okuttum, öyle bir ücret görmedim, duymadım

    yurtdışı derken gidip yeni papua gine tıp fakültesini kastediyorsan bilemem kardeşim

  • Akhenatonnn kullanıcısına yanıt
    Ayriytten her hoca kafasına göre anlaştığı bir markanın kitabını almayı zorunlu kılıp dersleri bu kitapdan işlicez deyip almalarını istemiş

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Su olayi bir sisteme sokamadilar, her okul kafasina gore para aliyor, iyi muhitte daha yuksek...

    Eskiden de vardi diyenler var, evet vardi inkar eden yokta, akp neden 20 yil iktidarliginda bunu cozemedi diye soran yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam buradaki okula çocuğunu yazdırmak için 10 bin tl verdi. Siz neyin peşindesiniz. Şahlanıyor ülke şahlanıyor eğitim. Fakir adam devlet okuluna 10 bin verebilir mi? Kaldı ki okul müdürünün alttında xc40. Sorsan ortamlarda 5 6 bin maaşla açlıktan nefesi kokuyordur. Bu ülkede 2 çeşit gelir var. Biri belgeli diğeri belgesiz. Konut kredisi çekmeye gittiğimde adamın biri belgeli geliri 4 bin iken belgesizi 15 bindi. O yüzden şahlanan ülkeye laf ederken bir euzu besmele çekin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ödemeyince öğrencilere yıldırma, küçük düşürme , karneyi vermemek ile tehdit etme ... gibi mobingler uyguluyorlar koca adamlar. okulumda vardı böyle idareciler.

  • Ben sero B kullanıcısına yanıt

    devlet okulunda ise böyle bir şey ben de duydum. Link


    okul müdürü hangi branştan. orası önemli. özel derslerden deli gibi para var.

  • BalkanGöçmeniBirBey kullanıcısına yanıt
    Bizim zamanımızda diplama icin para isteniyordu orta sonda

    Ayriytten yine bizim zamanımızda ödeme yapmayanları hoca hergün tahtaya dizip neden getirmiyorsunuz diye rezil ederdi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • BalkanGöçmeniBirBey kullanıcısına yanıt

    Okulların ödeneği yetersizdir ve okulun ihtiyaçları için para toplanmak zorundadır. Durumu iyi olmayanlar bilinir ve bir şekilde idare edilir ama gaza, dolduruşa gelip keyfi vermeyenler de vardır ve bence onlar hakka giriyorlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mrslimshady_reloaded kullanıcısına yanıt

    kero yan hesap mı bune?

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.