Şimdi Ara

Öğretmenlik Tahmin.(Sözelciler) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ShawShank97

    hatalar zinciri gibi gözüküyor.. asıl sorumu soruyorum en merak ettiğim..
    2 yıl sonra geldi ve insanlar 2.3.senesinde okuyor olacaklar o zaman bu uygulamanın geldiği yıldan itibaren mi etkiler yoksa herkesi mi etkiler 4 dahil?, örneğin formasyon bu yıl alınıyordu seneye alınmazsa biz yine alabiliyoruz çünkü biz alınan yılda girdik.. bu benzetmedeki gibi mi kardeşim?

    Sınava girilecek olan yıl uygulanıyorsa hepsi için geçerli olur. Bu sınav puanı, üniv. ortalaması, staj performansı gibi şeylerin toplamından oluşan ÖSYS sistemindeki OBP'ye benzer bir şey olacak tahminimce. Formasyondaki gibi bir durum söz konusu olmaz diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novak Djokovic -- 6 Ağustos 2013; 7:09:12 >
  • dostum, askerlik icin bi faydası olur, polislige bakarsın dershanelerde ise pek umutlu olmayın mezun olunca sadece bu 3 şey dısında bi faydası olmucaktır.

    yukarıdaki istatistikleri ve önündeki seçenekleri izle dostum, yok umut mus yok her şey yoluna gidermiş bu düsünceleri bırakıp gerçekci düsünmek lazım, sonuçda bu senin ileride kaderin olucak. eger feflere bi yol görünseydi 10 senedir bu atamalardaki kadro sayısı artar, Tıkanma olmazdı. ve en önemlisi artik devlet fef okuyanlara sadece okuyor gözüyle bakıcak sanırım baksana hiç bir çözüm getiremediler dahada üniversite açıp dahada bölümlerin kontejyan sayılarını yükselttiler. tamam üniversite açılıyor iyide istihdam yoksa demekki senin benim paracıklarım boşa gidiyor birileri bu işten para kazanıyor.

    suan mezun sayısına bak bu bolume yerleştiysen 4 - 5 yıl sonrasını dusunebılrısın ileriye bakmak önemli, mezun olunca alan sınavıyla ugrasıcaksın, formasyonla ugrasıcaksın sonra kpss ile ugrasıcaksın.

    keske bu bölümlerin kontejyan sayıları artmasaydı 10bin kusur ne demek ya kontejyan :S her sene mezun vericek bu bölümler sen ileride mezun olucaksın ortalık öğretmen kaynıcak, atamanda sıkıntı olucak kpss 90 ları görür artık. bu bölümü okuyanlar için iyi bir şey diyemeyiz cünkü bende size hocalık yaparak bunları kendi ağzımdan size söylemıyorum, tamamen kağıt üzerindeki görünenler bunlar gerçekler bunlar kusura bakma.

    hadi bi hesap yapalım;

    bu sene yerleştik, suan mezun sayıları yukarıda belirlenmis bu sayı dahada fazla olabilir, 4 yıl okucaksın + 1 yıl formasyon alıcaksın, sonra alan sınavıyla ugrasıcaksın oda yetmedi kpss giriceksın.

    tamam mezun olduk 4 yıl okuduk 1 yılda formasyon aldık 5 yıl geçti. bi baktık ki öğretmen sayısı 30 40 bini geçti bölümlerin branşlarında, 4 - 5 sene sonra kpss giren mezun sayısını dusun artık, 10 senedir hiç bir şey değişmedi öğretmenler icin bir çaba malesef yapılmıyor. Bakınız bu sene sınıf öğretmenligi kadroları nasıl boş kaldı. Neden adam boşa okucak ki 4 yıl?

    kısacası polis olabilirsin, askerlıgınde avantajlı olur, dershanelerdede ucuza aksama kadar çalışırsın. (tabi iş bulursan o kadar fef mezunu arasından sana kalmış bu kısım) atama desen istatistik olarak hesap yap verilere bak.

    -4 yıl il dışınde öğretmenlik kazansan sana maliyeti yemen içmen yurt harç desek formasyon desek 40 - 50 bine patlar.

    peki bunları yaptık aradan 4 - 5 sene geçti arkamıza döndük baktık Söyle sorduk kendimize Peki Değdimi bu kadar sene okuduguma harcadıgım paraya dememek için hesabını kitabını yapmamız gerek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi surrogates7 -- 6 Ağustos 2013; 15:02:02 >




  • Not : Devlet Formasyon kaldırması ve Formasyonu geri getirmesi tamamen Fef kadrolarını tekrar doldurmak içindi.

    Formasyon kalktı feflerin önemleri azaldı. (ee kalktıgı yıllarda bile feflerin okuma garantisi yoktu)

    Formasyon getirdiler; Millet formasyon gelince ben ögretmen olucam dıye bu sene fef kontejyanlarını doldurdular.

    peki insanları yönlendiren karar verdiren devlet mi burada ? Tabikide öyle insanlar bu oyuna düştüler feflere girdi herkez.

    Ne hikmetse insanlar olayı şöyle algıladı? ya formasyon geldi ee ben öğretmen olucam hadi ordan formasyon gelse bile öğretmenligin önümü açıldı Atamamı var doğru dürüst kaç kişi mezun bu bölümlerden, formasyon gelsede gelmesede ne değişti ki... çok güzel oynuyorlar ama işte ...( formasyonla uğraşcagına feflerın kontejyanlarını azalt ki bu bölümü okuyanlar icinde bir umut olsun önleri açılsın ) peki sen ne yaptın dahada bu bölümlerin kontejyanlarını arttırdın her branşdan nerdeyse 10bin kontejyan actılar her sene mezun veriyor bu okullar düsünsene ne olacak 4 - 5 yıl sonra bu öğretmenligin hali ortalık öğretmen kaynayacak atama dahada sıkıntı olacak. ( Zaten suan icin Atanan puanlara bak verilen kontejyanlara bak hatta son 10 yılda ki atamalara bak ki 4 - 5 yıl sonra ne değişcek ) saygılar. eleştirisi olanlara saygı duyarım ama tamamen kağıt üzerinde yapılan hesaplar bunlar gerçekci ve mantıklı düsünen herkez bu dediklerimi anlayabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi surrogates7 -- 6 Ağustos 2013; 15:09:32 >




  • dostum sen fef e 500 puanla girdiysen ona göre kpss ve alan sınavlarından zaten yüksek alırsın sen iyi olduğunu düşünüyorsan zaten 300 alanı geçersin devlet herkese üniversite okutmak istiyor politikaları bu bence(zengin-fakir ayırt etmeksizin)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red Dead Redemption -- 6 Ağustos 2013; 19:00:39 >
  • Türkçe Öğretmenliğini seçtim Sosyal Bilgilere'e göre daha mı iyi sizce?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sasa_iliç

    Türkçe Öğretmenliğini seçtim Sosyal Bilgilere'e göre daha mı iyi sizce?

    Şu an için ve ilerisi için kadro açısından daha avantajlı. Atandığında da sosyale göre daha çok ek dersi var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xchmer

    quote:

    Orijinalden alıntı: sasa_iliç

    Türkçe Öğretmenliğini seçtim Sosyal Bilgilere'e göre daha mı iyi sizce?

    Şu an için ve ilerisi için kadro açısından daha avantajlı. Atandığında da sosyale göre daha çok ek dersi var.

    İyi tercih o zaman. Teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.