Şimdi Ara

Öğretmenlik Tahmin.(Sözelciler)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar bu sene herkes neredeyse öğretmenlik bölümlerini tercih etti, bende sözel cıkıslı birisi olarak ek tercihlerde öğretmenlik düsünüyordum fakat aşağıdaki tabloyu hesap edince durum vahim gözüküyor siz ne düşünüyorsunuz ?

    Sınav Yapılacak Alan Başvuru Yapan Aday Sayısı( DİKKAT SADECE ALAN KPSS DEGİL) bu rakamlar daha fazla tahminen.


    Türkçe 14.119
    Tarih 13.359
    Sosyal Bilgiler 19.835
    Türk Dili ve Edebiyatı 18.488

    Arkadaşlar bu veriler sadece alan sınavına başvuranlardır, bu rakamlar trthaberden alınmıstır.


    *Arkadaşlar bu bölümlere bu sene arkadaşlarımız yerleşti

    *Bu bölümler hersene mezun veriyor

    *4 yıl okucagız + 1 yıl formasyon (fen edebiyatlar icin) 5 yıla mezun oluyoruz.

    * Peki 4 - 5 yıl sonra yukarıdaki veriler dahada artaracak m? tabikide evet,

    * Bakınız, 2012 ağustosta kpssde atanan öğretmenlerin taban puanları;

    tarih 82,327 356 kişi atanmış
    edebiyat 81.79 1576 kişi atanmış
    türkce 81.205 4385 kisi atanmıs
    sosyal bilgiler 79.88 2012 kisi atanmıs

    Kısacası yukarıdaki verilere bakarak mantık yürütmenizi istiyorum; eleştirileri olanlar ya da bana katılmak isteyenler cevaplarını esirgemesin lütfen.

    ##2012' de yukarıdaki kpss puanlarıyla atandılarsa, 2012 deki mezun sayılarınada bakınca acaba 4 - 5 sene sonra bu bölümler kaç puanla atanır dersiniz ? ne kadar kontejyan verilir dersiniz?
    sizce ilerisi için bu bölümleri okumak artık ne kadar mantıklıdır? ##



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi surrogates7 -- 3 Ağustos 2013; 18:11:30 >







  • coğrafya dışında hiç birinin garantisi yok coğrafya da var gibi ama 5 sene sonra oda yıglma olacak suan için.


    edit herkez değil herkes



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavikann -- 3 Ağustos 2013; 17:01:28 >
  • 4-5 yıla emekli olanlarda olacak ama erime yine de çok olmaz. Devlette çalışmak istiyorsan kpss'de iyi bir puan yapman gerektiğini bilerek yaz bu bölümleri.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • türkiyede öğretmenlik kadar sıkıntılı meslek yok atanma için sölüyorum sonra saten devlete kapak atan yada dersanede özel ders verenler paşa gibi yaşıyor
  • Bayan Nihayet kullanıcısına yanıt
    bu dediklerinize istatiksel olarak bir şey eklemek istiyorum ;

    son 10 yılda atanan öğretmen sayısına bakıyorum hiçte iç açıcı değil bu demek oluyor ki 4 5 yıl sonra da aynı boyutta olabilir hatta daha da kotu olacak gibi gözüküyor neden derseniz az once bi kaç araştırma daha yaptım asagıda belirttigim gibi,

    öğretmenlerın durumu düzeltilmek istenseydi neden bu sene bazı branşlarda 10 bin üzeri daha kontejyan açıldı, leblebi gibi üniversite açılıyor, ama istihdam yok ? peki öğrenciler sadece okumak için mi artık bu bölümlere kayıt oluyor, birilerinin cebine daha çok para girsin diye mi böyle yığılma yapıyorlar, bu dediklerim sadece öğretmenlik bölümlerine degil tabikide ilerideki mesleklerdeki bölümlerde bu krizi yaşayabilir.

    aslında her şeyin anahtarı istihdam olsa gerek. ama ne durumdayız biliyoruz.

    sanırım 4 - 5 yıl sonra kpssde öğretmenlikdeki branşlar 90 görebilir atamalarda. bu da demek oluyor ki zaten hali hazırda ki mezunlar matematik yapamadan atanamıyorlar, bu da demektirki sözelciler matematik yapmak zorunda olucak, madem matematik yapıcagız neden bu bölümlere tercih ettik ki öğretmenlik tercih edenlerin işi gerçekten zor...




  • Mebbis verilelerinde alına bilgiler doğrultusunda branşlara göre norm sayısı ve mevcut öğretmen sayısı ve o branşa ait ihtiyaç sayıları gösterilmektedir.

    Zihin engelliler Öğretmenliği 7700
    Türkçe Öğretmenliği 8016
    Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 3471
    Sınıf Öğretmenliği 10426
    Rehber Öğretmen 17302
    Okul Öncesi Öğretmenliği 7190
    Müzik Öğretmenliği 3671
    Matematik Öğretmenliği 4047
    İşt. Engelliler Sınıf Öğr. 790
    İngilizce Öğretmenliği 16145
    İlköğretim Matematik Öğr. 9836
    Güzel Sanatlar/Resim 1790

    Mebbis verilerinden alıntıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi surrogates7 -- 4 Ağustos 2013; 13:43:18 >
  • http://www.memurlar.net/haber/394609/


    LYS'de sınıf öğretmenleri kontenjanları boş kaldı


    memurlar sitesinden alıntıdır.
  • upp+
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mavikann

    coğrafya dışında hiç birinin garantisi yok coğrafya da var gibi ama 5 sene sonra oda yıglma olacak suan için.


    edit herkez değil herkes

    Tek edit ona değil, mesajına da olmalı. Mezun sayısı açısından coğrafya biraz daha göze çarpıyor, KPSS puanlarında da Türkçe, edebiyat 81, coğrafya 79 olunca herkes coğrafya çok avantajlı demeye başladı. İlerde oluşacak öğretmen açıklarına ve mevcut durumda atanan kişi sayısına bakarak yorum yapmalısın.
    Türkçe veya edebiyat için konuşalım örneğin... (İleride kontenjan açısından diğerlerine göre daha üst bir sırada yer alacak bunlar içerisinde.) İbrahim Çeçen'den mezun olan kişi ile Gazi, Ege, Marmara gibi yerlerden mezun olan bir değildir bu anlamda. Gerek puan gerek donanım anlamında. Önümüzdeki birkaç yıl içinde atama revizyonuna gidileceği konuşuluyor. Atamalarda KPSS puanıyla birlikte Y-LYS puanı, fakülte başarısı ve öğretmenlik staj puanı gibi faktörler de göz önüne alınacak deniliyor. Eğer olursa ayırt edici olur. Çünkü o kadar çok balon üniversite var ki, mezun sayıları burada bu şekilde gözükse de kalite açısından birbirleri arasında büyük farklar var.
    Not : Türkçe Öğretmenliği'nde İbrahim Çeçen'den açmışken konuyu bu yıl 385 ile kapatmış. Ege ve İstanbul ise 435'ten. Ben 453 ile yerleştim Ege'ye. İyi puanla giriyorsak mutlaka bunun şehir dışında da artı getirisi olmalı. KPSS'de ölçülemez bu sadece, üzerine ekleme yapılabilir. Bu sadece Türkçe için değil diğerleri için ve özellikle PDR için de geçerli. Taşradaki bir PDR ile ondan daha üstün, üst düzey puanla girilmiş PDR'den mezun kişi arasında atama sırasında bir fark olmuyor. Daha ücra yerlere gidebiliyor yüksek puan alanlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novak Djokovic -- 4 Ağustos 2013; 2:22:54 >




  • yok mu aramızda bu yola giden yolun önünün kapalı oldugunu bildigi halde inatla yerleşen biraz umut verin gerçekler ortada



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi surrogates7 -- 4 Ağustos 2013; 13:44:50 >
  • Öğretmenlik tercih edecektim etmediğime pişman olmuştum Türkiye ve Sosyal bilgiler hatta çoğu öğretmenlik hatta hepsi tutuyordu.

    Şuan tercih etmedğim için çok mutluyum.
    Marmara Güzel Sanatlar resim bitirip kpss de 97 alıp atanan el işi öğretmeni akrabam var inanın parası para değil yapılan iş iş değil devlete kapağı atarım dedi yinede mutsuz her şey maaşl değil demek ki.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: surrogates7

    yok mu aramızda bu yola giden yolun önünün kapalı oldugunu bildigi halde inatla yerleşen biraz umut verin gerçekler ortada

    http://www.meb.gov.tr/haberler/haberayrinti.asp?ID=9625
    Bunu inceleyebilirsin, önü kapalı olan da var, açık olan da. TS'den Türkçe Öğretmenliği'nin önü diğerlerine oranla daha açık, ileride oluşacak öğretmen açığı daha fazla olacak Türkçe için diğer sözel branşlarına göre, ders sayısı v.b etmenlerle de tahmin edilebileceği gibi. Son yıllarda çok üniversite açtılar. Fakat dediğim gibi 525 puan alan da giriyor, 390 puan alan da. Mezun sayısı artar, bazı atamalarla erir, ama sayı yanıltmasın derim. Dolayısıyla bunlar KPSS'de bir olmayacaktır. Bunun altını çizerek tercihlerini yönlendir derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novak Djokovic -- 4 Ağustos 2013; 21:30:11 >




  • Bir de ek tercihlerde öğretmenlik bölümlerinden boş kalan yoktur herhalde... Özel mi düşünüyorsun?
  • o bölümlerin hiçbiri mantıklı değil .okuyan ayvayı yedi diplomalı işsiz olacaklar .o atanamamış öğretmen rakamları katlanarak artacak . devlet o kadar kişiyi öğretmen olarak atayamaz , öyle bir ihtiyaç yok . maksat üniversite okudun mu okudum mantığı olsun diye o bölümler açılıyor . bir sözelcinin yapacağı en mantıklı iş matematikte üstün başarı göstererek eşit ağırlıktaki bölümlerden nemalanmasıdır .

    öğretmenlik okuyanlar atanamazsa özel sektörde başka işlerde de barınamaz . öğretmen olma yaftasını bir kere yiyince senin burada ne işin var kardeşim diyecekler . + araştırma görevlisi dahi olamazlar ( eğitim fakültesi mezunları ) ÖYP kadroları fen edebiyat mezunlarına veriliyor . öğretmenlik işi yaş uzak durun gencolar .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m-99 -- 5 Ağustos 2013; 4:25:18 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: m-99

    o bölümlerin hiçbiri mantıklı değil .okuyan ayvayı yedi diplomalı işsiz olacaklar .o atanamamış öğretmen rakamları katlanarak artacak . devlet o kadar kişiyi öğretmen olarak atayamaz , öyle bir ihtiyaç yok . maksat üniversite okudun mu okudum mantığı olsun diye o bölümler açılıyor . bir sözelcinin yapacağı en mantıklı iş matematikte üstün başarı göstererek eşit ağırlıktaki bölümlerden nemalanmasıdır .

    öğretmenlik okuyanlar atanamazsa özel sektörde başka işlerde de barınamaz . öğretmen olma yaftasını bir kere yiyince senin burada ne işin var kardeşim diyecekler . + araştırma görevlisi dahi olamazlar ( eğitim fakültesi mezunları ) ÖYP kadroları fen edebiyat mezunlarına veriliyor . öğretmenlik işi yaş uzak durun gencolar .

    İş işten geçti artık.




  • tamam da bu sene edb öğr. kapatıldı bunun bi zararın neresinden dönersen kardır yolunda bi faydası olmayacak mı edb -tarih mezunlarına?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ShawShank97

    tamam da bu sene edb öğr. kapatıldı bunun bi zararın neresinden dönersen kardır yolunda bi faydası olmayacak mı edb -tarih mezunlarına?

    Aslında yapmaları gereken şey sadece kısıtlı sayıda öğretmenlik bölümü bırakarak FEF'lere öğretmenlik yetkisi vermemek. Ama YÖK öğrencilerin değil, akademisyenlerin haklarına öncelik verdiği için bunu yapmıyor.
    Şimdi doğruya doğru. Geçen yıl 520 ile edebiyat öğretmenliği bölümüne giren kişiyle bu yıl 50k'nın arkasından FEF'e girip öğretmen olma yoluna giden kişi bir olmamalı. Asıl zarar bu oldu söylediğim edebiyat mezunları için. Daha çok rakipleri olmuş olacak. Ama YÖK ve ÖSYM daha önce de belirttiğim için bu puan farklılığını ileride mezun verileceği zaman atama kriteri olarak alacağını belirtiyordu. Hayata geçerse adaletli bir durum olur bir nebze. Kaynak =>http://www.memurlar.net/haber/387792/
    Daha önceden Sosyal Bilgiler'de okuyan arkadaşlarla da tartıştık buna benzer konularda. Türkçe Öğretmenliği'ni seçmemizin sebebi (ileri sıralamalardaki kişilerin yine bu bölüme yönelmesinin sebebi) şu an varolan açığın ve ileride oluşacak açığın daha fazla olacak olması. Kendi açımdan da sevdiğim bir bölüm olması aynı zamanda. Yine KPSS'de de kendimizi göstermemiz, sıyırmamız gerekecek YGS - LYS'de olduğu gibi. E bu da olsun artık. Bu kadar kontenjan arttırmaları açıklanamayacak kadar saçma bir durum evet ama taşradaki üniversitelere giren kişilerin puanları oldukça düşük.(390-400) Bunlar ileride ortaya çıkacaktır ki şuanda da yığılan kısmın büyük bir çoğunluğu yine bu şekilde. Şu anda avantajlı olan öğretmenlik gruplarını sıralayalım. PDR var, açık 15.000'in üstünde olduğu için direkt olarak kadro bulabiliyorlar. Din Kültürü biraz daha az olmak koşuluyla aynı şekilde. İlköğretim Matematik bölümünün de açığı Türkçe'ye yakın fakat mezun sayısı daha az. Türkçe'nin mezunu biraz daha fazla ama gelin görün ki üniversitedeki bölüm sayısı da az değil ve adını duyduğumuz zaman garipsediğimiz yerlerden de verdiği çok mezun var. Bunlar bir olmayacaktır elemede kalite açısından ki şu an da o şekilde. Bu diğer bölümler için de geçerli. Ardından İngilizce avantajlı bir konumda olacaktır gelecekte. Ama lise öğretmenliklerini kapatarak geçen yıl formasyon vermeyeceklerini söyledikleri fen-edebiyatların boş kalmaması için böyle bir adım atmaları mantıklı değil, birçok yetkin kişinin de düşündüğü gibi...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novak Djokovic -- 6 Ağustos 2013; 4:57:09 >




  • üniye girdiğin puan ,Teknolojik Pedagojik Alan Bilgisi Eğitimi ve diğerleri ne zaman geçerli olacak bu sene girenlere etkisi var mı peki kardeşim? yoksa 2014 veya 2015 temi başlayacak bu uygulama hersene bişey değiştiriyorlar anasını satim ya bi 5-10 sne politikanı devam ettirin be yetkililer... kpss yetmedi alan sınavı geldi bi de bu mu gelecek :S



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red Dead Redemption -- 6 Ağustos 2013; 5:52:07 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ShawShank97

    üniye girdiğin puan ,Teknolojik Pedagojik Alan Bilgisi Eğitimi ve diğerleri ne zaman geçerli olacak bu sene girenlere etkisi var mı peki kardeşim? yoksa 2014 veya 2015 temi başlayacak bu uygulama hersene bişey değiştiriyorlar anasını satim ya bi 5-10 sne politikanı devam ettirin be yetkililer... kpss yetmedi alan sınavı geldi bi de bu mu gelecek :S

    Gelecek yıl veya ondan sonraki yıl muhtemel deniliyordu Milliyet'te. Yani kesin bir tarih yok. Bunların baştan yapılması gerekirdi, Türkiye'de yaşadığımızı her dakika hatırlıyoruz maalesef...
    Eğer bu olmazsa zaten çok büyük haksızlık olur özellikle de FEF çıkışlılara... 450-500'e yakın puan alıp giren adamlarla 300-350 arasındaki kişileri sadece bir kitapçıkta sınamak adaletli olmaz. Eğitim Fakülteleri için de geçerli aynısı. Umarım hayata geçer.




  • hatalar zinciri gibi gözüküyor.. asıl sorumu soruyorum en merak ettiğim..
    2 yıl sonra geldi ve insanlar 2.3.senesinde okuyor olacaklar o zaman bu uygulamanın geldiği yıldan itibaren mi etkiler yoksa herkesi mi etkiler 4 dahil?, örneğin formasyon bu yıl alınıyordu seneye alınmazsa biz yine alabiliyoruz çünkü biz alınan yılda girdik.. bu benzetmedeki gibi mi kardeşim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red Dead Redemption -- 6 Ağustos 2013; 7:06:18 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.