Şimdi Ara

Öğrenci İçin Schengen Vizesi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
26.728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Beyler,kardeşim arkadaşının yanına 10 günlüğüne gidecek.Öğrenciler için schengen vizesinin ücretsiz olduğunu okudum bu doğru mu?

    Başvuru için üniversiteden aldığı öğrenci belgesi ile aileden birinin gelir durumunu belgelemek yetiyor mu,ekstra bir şeye gerek var mı?
    Ayrıca arkadaşının Belçika'da sabit adresi varmış bu vize almasını kolaylaştırır mı?

    O da,ben de sağlı sollu tarıyoruz interneti ama pek tatmin edecek cevapları bulamadık henüz...

    Şimdiden teşekkürler



  • quote:

    Orijinalden alıntı: krocker09

    Beyler,kardeşim arkadaşının yanına 10 günlüğüne gidecek.Öğrenciler için schengen vizesinin ücretsiz olduğunu okudum bu doğru mu?

    Başvuru için üniversiteden aldığı öğrenci belgesi ile aileden birinin gelir durumunu belgelemek yetiyor mu,ekstra bir şeye gerek var mı?
    Ayrıca arkadaşının Belçika'da sabit adresi varmış bu vize almasını kolaylaştırır mı?

    O da,ben de sağlı sollu tarıyoruz interneti ama pek tatmin edecek cevapları bulamadık henüz...

    Şimdiden teşekkürler

    öncelikle schengen öğrenciler için ücretlidir. Eğer eğitim ve kültür amacıyla okul gönderiyorsa o zaman ücretsiz.

    Başvuru için gereken genel belgeleri yazayım.

    1.vize basvuru formu----( konsolosluktan yada aracı sırketten alabilirsiniz)
    2.kardesınızın ve sponsorunun banka hesap cuzdanı fotokopisi----- ( genelde kalacagı gün basına 50euro konaklama + 50euro harcama için 100 euro isterler. Bunu ülkeye girerken pasaport görevliside sorabilir ne kadar paran var fln die ) 10 gün için hesabında 1000euro olmalı.
    3.seyahat saglık sigortası---- iş bankasından anadolu sigortadan fln 25 tlye yaptırırsınız. dekontu değil poliçeyi alcaksınız bankadan yaptırırken vermezse söyleyin cıktısını versinler.
    4.öğrenci belgesi.
    5.kardesınız calısmıyor ise potansiyel işsiz sayılcaktır bu yuzden ona sponsor biri gerekir. Sponsor dilekçesi verilmelidir. Dilekcede su su tarihleri arasında oglum/kızımın surada yapacagı gezinin masraflarını karsılıyorum gibisinden bi dilekcedir . Atıyorum babası sponsor olcaksa babasının hesap cuzdanı tapular nerde calıstıgını belirten belgeler maas bordrosu fln.
    eger kardesınız calısıyor işe sirketin sicil gazetesi kendi bordrosu hesap dökümleri fln.
    6.arkadasından davetiye isteyebilirsiniz yada otel rezervasyonu yaptırabilirsiniz. Eger oradan davetiye gondermeyi kabul ediyorsa davetiye göndersin ama bence otel rezervasyonu yaptırmak daha kolay.www.hostelworld.com dan fln depozito korumalı 10 günlük otel rezervasyonu yaptırırsanız toplam ücretin %10unu cekerler vizeyi aldıktan sonra iptal ettirirsiniz depozitonuzuda geri oderler 1.5euro gitmiş olur. Tabi bazı otellerde iptal yok bu yuzden otel sartlarını okuyun rezervasyon yaptırırken.
    7.ucak bileti rezervasyonu---- amac geri doncegınıze ıkna etmek. Rezervasyon yaptırırsanızda olur alırsanızda.donus biletini almak daha ikna edicidir.
    8.gezi tarihleri okul süresince ise okuldan izinli olduguna dair belge. Her zaman istemiyolar ama isteyebilirlerde.
    9.konsoloslugun belirttigi özelliklerde fotograf atıyorum 35-40mm arka plan beyaz rotussuz gibi.
    10.Gezinin bitiş tarihinden itibaren 6 ay gecerli pasaport bazı ulkeler 3 ay ıstıyo ama genelde 6 ay.
    11.Pasaportun 1.2.3 ve 60.sayfa fotokopileri daha onceden vize varsa onun fotokopileri.
    12.nüfus cüzdanı fotokopisi.
    13.eğer ülke değiştircekse basit bi gezi rotası su tarihler arasında suraya gitcem die fln google mapten olabilir direk yazıyla olabilir.

    turistik olarak gidecegi için pek sorgulamazlar. Konsoloslugun sitesine bakın bu ve bunun gibi 1-2 belge daha fazla eksik isteyebilirler. Tamamlarsanız sponsorunda düzenli geliri varsa sorun olmuaz.




  • Hocam öncelikle ilginiz için çok teşekkürler,sabah konsolosluğun sayfasına bakarken iks sitesinden turistik vize için ekraklara bakmıştım;

    quote:


    Turistik vize

    1. İmzalanmış pasaport, pasaport vize bitim tarihinden itibaren 3 ay daha geçerli olmalıdır + 1 adet pasaport fotokopisi - resimli, damgalı sayfaların ve vizelerin fotokopisi. Havaalanlarındaki optik vize okuyucuların işleyişi gereği, talep edilen vizenin gerektiğinde yapıştırılabilmesi için, pasaportunuzda en az 1 sayfanın arkalı önlü boş olmasına dikkat ediniz.
    2. Eğer başvuru sahibi Türk vatandaşı değilse, Türkiye’ye dönüşten sonra 3 ay daha geçerli olacak ikametgâh izni + arkalı önlü bir fotokopisi gereklidir.
    3. İki adet vize başvuru formu + 3 adet vesikalık fotoğraf. Fotoğrafların arkasına adınızı ve soyadınızı yazınız, başvuru formlarının her birine birer adet yapıştırınız.
    4. Turistik programınız ve ziyaret edilecek yerlerle ilgili detaylı bilgi
    5. Başvuru sahibi için ne iş yaptığını gösteren belge veya öğrenci belgesi, yeni tarihli izin belgesi + Sigortalı işe giriş bildirgesi veya ticaret odası kaydı.
    6. Başvuru sahibine ait şahsi düzenli gelirler kanıtı (Gelirler yeterli değil ise aileye ait gelir durumu).
    7. 18 yaşından küçük çocuklar için: ailenin “çocuğum yurt dışında çıkabilir” diye noterden muvafakati, iznin Belçika resmi dillerinden birisine veya İngilizce’ye tercümesi, tercümenin Apostille onayı.
    8. Belçika’dan otel rezervasyonu.
    9. Seyahat sigortası.
    10. Gidiş – dönüş uçak bileti rezervasyonu.
    11. Tüm dosyanın bir fotokopisi (evraklar yukarıda sıralanma şekline göre düzenlenmiş olmalıdır)
    12. VAC + vize ücreti.

    Bu liste kesin değildir. Şahsi görüşme sonrası veya dosyanızın incelenmesi sonrasında ek evraklar talep edilebilir.


    Aşağı yukarı sizin dediklerinizle aynı,kalacak yeri belli aslında ama otel reservasyonu yapmak en garantilisi sanki nasıl olsa dediğiniz şekilde iptal edililiyor.Ama kaç gün reservasyon yapmak gerekiyor atıyorum 2 gece brükselde bir yere reservasyon yeterli mi,sonuçta vereceği rotada belçika sadece 2 gün gözükecek,fransa,ispanya falan gezecekler oralarda da reservasyon yapsak mı yoksa direk 9 gece brüksel reservasyon rotasız şekilde mi başvuru yapsa...

    Aklıma takılan diğer şey ben şimdi ona kredi kartımı vereceğim nakit 1000 euro civarı bir para veremem ne yazık ki,hesap bakiyesi yerine kredi kartı limiti fotokobisi falan kabul ederler mi acaba kendi üstüme olan kartı vereceğim boş limiti de var.Garantör olarak da ya kendimi ya da emekli babamızı göstereceğiz.

    Vize 60 euro + 45 TL iks firması başvuru parası alıyormuşşş,yani yaklaşık 200 TL masrafı var.




  • Sponsor için hesap bakiyesi isterler gibime geliyor. Kendiniz özel sırkette calısıyorsanız ve maasınız cok iyi değilse emekli sponsor göstermek daha garanti olur neticede gelecek para kesin. Kredi kartı extrenizide verin ama yinede hesapta para gormek isteyebilirler. Sadece kart extresi vercem diosanız size kalmıs neticede kimse için vizeyi kesin alcak denemez para olupta alamayan var olmayıp alanda var.

    Otel rezervasyonunu vizeyi alcagı ulkede daha cok yapılmıs gibi gösterin mesela brükselde 5 gün yaptırın diğerleri onemli değil . Schengen formuna hangi ülkeden aldıysanız orda kalcagınız yerın bilgilerini giriosunuz ztn.
  • Eski konu ancak bir sorum var.2-3 yıl önceki gri pasaport yani hizmet pasaportundaki avrupaya giriş-çıkışlar Almanya veya Schengen vizesini almakta etkili midir ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.