Şimdi Ara

ODTÜ'lü Yeni Mezun Mühendisler(Elektrik-Elektronik,Bilgisayar,Makine) Sorularınızı Cevaplıyor (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
211
Cevap
36
Favori
28.973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: abdulkadir_25

    - ODTÜ'den mezun olduktan sonra eğer 3 üzerinde bir ortalamanız varsa iş bulmak çok kolay, 3 ün altında olması durumunda da iş beğenmemezlik yapmazsanız hemen bulabilirsiniz.
    - Mezun olmadan bulunmakta, zira stajların bir noktada amacıda o. Ayrıca ASELSAN ve TAI gibi firmalarda da aday mühendislik yapabilir, okul bittiğinde ise hemen çalışmaya başlayabilirsiniz. İşin özü Odtü @ee @ceng te iş problemi olmadığını ifade edebilrim, eğer kötü bir notunuz yoksa.
    - Maaşlar içinde duyduğum kadarıyla tatmin edici değerler.
    **Naçizane, ODTü gibi bir üniversiteye gelmek istiyorsanız, paradan çok "nasıl olur da bu ülkeye faydalı olurum?"un peşine düşülmeli, çünkü bu kalitede eğitimi Türkiye de veren üniversitenin sayıca az olduğunu düşünüyorum.
    Kesinlikle hocam. Maaş kısmını, son günlerde kafamı bulandırmaya başladığı için sordum.

    Yoksa, 3-4bin TL alsam bile rahatsız etmez beni. Ama insanlar kafamda soru işaretleri oluşturuyor.

    Ülkeye fayda konusunda da ciddi bi hassasiyetim var. Size katılıyorum. Her ne kadar ODTÜ ismi bambaşka yorumlansa da, bu ülkeye faydalı adamlarsınız..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • @EE @MAKİNE

    Öncelikle ben Uçak mühendisliği düşünüyordum. Hala da Türkiyenin Uçak da çok ilerleyeceğini düşünüyorum fakat sıralamam çok daha olduğu için onun yerine boğaziçi-koç-odtü gibi yerlerde makine-ee okurum demeye başladım. Bu bölümlerde okusam uçakla ilgili bir şirkete, projeye alsalar öncelikli kişi ben mi olurum uçak mühendisi mi ?

    Ee için sorum bazıları kod öğreneyim gibi girişimlere giriyor fakat ben de böyle bir merak yok sizce bu ee okurken bana sorun yaratır mı ?

    Ee için 2.sorum ise zor olduğunu duydum. Elbet zor olacak ama bu zorluk senin sosyal hayatını kısıtlayacak derecede mi ?

    Makine için sorum sıralamanız kaçtı bilmiyorum ama Boğaziçi ve Koç makine için ne düşünüyorsunuz ? Siz neden ODTÜ diyorsunuz, yani şu şu var bu yüzden ODTÜ dersen bunlar neler olur ?

    Özel için İstanbul'da devlet için Ankara'da oku gibi bir şey var bu doğru mu?

    Hocaların iş bulmada staj bulmada yardımı oluyor mu ?

    Son olarak kaç sınıf var ve sınıflar kaç kişilik ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: plankton007

    Yatay geçişle gelen arkadaşlarım var ancak ortalamaları hakkında bir bilgim yok ne yazık ki. IYTE görece çalışmalarını takip edemediğim bir üniversite bu yüzden pek yardımım dokunmayacak sana.

    Alıntıları Göster
    Hocam aksarayda elektrik elektronik mühendisliği okuyorum selçuk Üniversitesi makine mühendisliğine 2. Öğretim (konya) geçmeyi düşünüyorum sizce doğru bir karar olur mu?



    Makine Mühendisliği bana pek hitap etmiyor gibi ama yinede alışırım diyorum yanılıyor muyum?



    Mezun olsam hangisiyle daha kolay iş bulurum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenyapamayansayısal -- 5 Ağustos 2018; 14:12:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Savunma ya da ozel sektörde çok iyi para kazanmak için illa ODTU ITU olmasimi gerekir mesela erciyes universitesi olmazmi .d

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • @bilgisayar



    Boun-bilkent-odtü bilgisayar yazacağım . Üniye başladığımda gitar-piano yani sosyal aktivitelerle upraşmak istiyorum. Böyle bir imkan var mı? Varsa iyi bir enstrüman eğitimi var mı? Sizin böyle eylemlere karşı ilginiz varmıydı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • manesfirst M kullanıcısına yanıt
    Ayrıntılı cevabınız için teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KokceliMehmet kullanıcısına yanıt
    - Uçak, içerisinde bir çok teknoloji barındır, bu sebeple uçak endüstrisinde ee ve makina kesinlikle kritik roller üstlenir. Bu sebeple, firmaların hem eeciye hem de havacıya ayrı ayrı ihtiyaçları söz konusu. Öncelik hususu ise firmanın ne aradığına bağlıdır diye düşünüyorum. EE MAKİNA bitirip uçak alanında bulunan tanıdıklarım mevcut.

    -Programlamayı sevmeyebilirsiniz tabi ki(sevmeyen çok kişi gördüm),ve sizi bu durum bölümü okurken çok zorlayacağını sanmıyorum. Sadece bir kaç derste pürüz doğurabilir, onu da biraz fazla çabayla aşabileceğinizi düşünüyorum. Zira üniversite de kim çalışırsa, Allah'ın izniyle, notunu da fazlasıyla alıyor.

    NOT: Mühendis için programlama gerekli, ama ben oturup öğrenilebilecek cinsten ziyade örneğin projenizi yaparken şart olduğu an öğrenmeye başlıyorsunuz.

    -Bölümün derslerinin çok zor olmadığını söyleyebilirim, fizik bölümü çok daha zor dersler içeriyor. Bölümü zor kılan öğrenciler olduğunu düşünüyorum.
    Derslere verimli bir şekilde katıldığınızda ve geciktirmeden tekrar yaptığınızda, her şeyi yapabilecek zamanınız var bence. Bu size bağlı... Ama sınav zamanları yoğunlaşabiliyor.

    -Sınıfların sayısı ve mevcudu değişken olabiliyor, bu derslere ve hocalara bağlı olarak değişiyor.

    NOT: Misal EE okurken yandal, çift anadal gibi imkanlar olduğu gibi havacılık mühendisliğinden ders alabilirsiniz..

    - Staj yeri bulmak zor değil, ee de öğrenci işleri size bu konuda yardımcı oluyor. Siz, kendinizde eş dost yardımıyla bulabilirsiniz.




  • menectras kullanıcısına yanıt
    -ODTÜ İTÜ olması avantajlı bir durum olduğu gerçek fakat her ilimde olduğu gibi olay kişide bitiyor. Etrafınızda herkes çalışıyor ise doğal olarak insanda "Ben de çalışmalıyım galiba..." diyor. Bu üniversiteler sizi böylesi ortamlar sunuyor bir nokta da.

    -Bence ciddi ve özverili bir çalışmayla çok çok iyi bir mühendis olabilirsiniz. Sadece rehavete kapılmayın, derste bir veriliyorsa, ikincisinin peşine düşün. Derslerle yetinmeyip, projelere katılın, hocalarla ve asistanlarla iletişime geçin ve projelerde rol almaya çalışın..

    **Allah azminizi artırsın...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aeromechanics

    odtü kurum içi yatay geçiş nasıl oluyor mühendislikten mühendisliğe.Sadece okul ortalaması ile oluyor mu ? ÖSYS puanı hiç işin içine girmeden?
    Bazı yerlerde yok 40 puan altında olmalı vs diyor ama kılavuzu 20 kere okudum öyle bir şey yazmıyor kafam karıştı.
    Kurum içi genel geçişte bahsediyorum , özel geçişten değil teşekkürler
    Cevap verebilecek yol mu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @trmeto hocam yani ben 40 kere sorsalar yine açıkçası mühendislik derim(ama iyi bir üniversitede okuyabileceksem). mühendisliğin önü çok açık. bizim ülkede mühendislerin önemi yeni yeni anlaşılıyor, ve ilerde de aşırı derecede lazım olacak kalifiye mühendis. ben tai'de bir yetkili kişi ile konuşmuştum da aşırı derecede iyi yetişmiş mühendis açığımız var diyordu(rakam da söylemişti de şu an hatırlamıyorum ama bayaa yüksek bir rakamdı,600-700 gibi). mühendisliğin yükselebileceği yerler de çokça var öyle olunca ben mühendislik derdim ama biraz ön yargı da var tabii ki :) ama bence bir meslek seçerken sadece maddi yönden bakmayın derim, keyif alacağınız size daha uygun bir işi seçmek maddi avantajdan daha önemlidir bence.

    @momik hocam açık konuşayım iyi bir ortalama istiyorsanız biraz zor :D şöyle zor saydığınız tüm üniversitelerde gerek sosyal klüpler gerekse direk derslerde olmak üzere bir çok enstrüman eğitimi var FAKAT bu üniversiteler gerçekten çok zor. eğer 3 üstü bir ortalama istiyorsanız size kalan vakit haftada 3-4 saati geçmez özellikle yoğun dönemlerde onu bile bulamazsınız. öyle olunca ekstra sosyal-müzikal aktivitelere pek vakit kalmıyor. ama kendiniz bir bakarsınız dersleri ve müziği dengeleyebilirsanız gidersiniz, saydığınız her üniversitenin imkanları mevcut.

    @balbazar38 hocam zaten savunma sanayinin belli bir standardı var, çok çok iyi dediğiniz zaten 3 aşağı beş yukarı tüm savunma şirketlerinde aynı. önemli olan bu şirketlere girip kendini ispatlayıp yükselebilmek. burda da üniversitenin büyük bir rolü var, fakat kendi azminiz daha ön planda. eğer erciyes üniversitesinden 3.70 gibi bir ortalama ile mezun olursanız ve kendinizi kanıtlayabilirseniz neden olmasın, gayet girebilirsiniz.

    @.kaan hocam ben burda araya girmek isterim, inanın bu konuda yazan her arkadaşın dediğiniz hassasiyeti mevcut, ve hepimizin kafasının bir köşesinde ve düşünve ve/veya kaygı vardır. iyi üniversite size bu amacı gerçekleştirmek için biraz daha kolaylık sağlıyor, fakat arkadaşımın da dediği gibi bir zorunluluk değil.




  • nezcafe kullanıcısına yanıt
    Tai yerine mesela yurt dışında ki çok iyi okula kabul edilseydiniz gider miydiniz yoksa gene tai yi mi seçerdiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam mesela 2.sınıfta alınan circuits theory adlı ders var.
    bu dersi hangi kitaptan işliyorsunuz? ya da siz hangi kitaptan öğrendiniz?

    aynı iki soruyu electromagnetic theory dersi için de cevaplarsanız sevinirim.
  • aeromechanics kullanıcısına yanıt
    40 olayı geçerli. Kılavuzda yazmasa da. Dekanlık kararı bu. Şuanda ösys sıralamasına ve ortalamaya birlikte bakılıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmfalper -- 6 Ağustos 2018; 17:40:35 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Osmnn.osmnn

    Tai yerine mesela yurt dışında ki çok iyi okula kabul edilseydiniz gider miydiniz yoksa gene tai yi mi seçerdiniz?
    TAI'yı seçerdim çünkü yurtdışında başvurduğum bir yer olmadı. Öyle bir düşüncem olsa başvuru yapardım, yani hiçbir yerden kabul alamadım da tai oldu gibi bir şey söz konusu değil :) Başvuru yapmadığım halde, iyi bir okul bana gel dese (böyle bişi tabi ki mümkün değil) yine de gitmem. Sanırım bu yeterli bi cevap :D
  • nezcafe kullanıcısına yanıt
    Anladım teşekkürler peki nedenini öğrenebilir miyim ve ilerde yüksek lisans yapmayı düşünüyor musunuz bende ileride tai aselsan gibi yerde direk çalışmaya başlamak istiyordum çoğu yerde yüksek lisans mutlaka yapılmalı yurt dışı çok iyi gibi şeyler okudum o yüzden soruyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -Circuit Theory I (EE201) & Circuit Theory II (EE202)


    Textbooks

    1)* Fundamentals of Electric Circuits, C. K. Alexander and M. N. O. Sadiku,

    McGraw-Hill Book Company.

    2) Electric Circuits, J. W. Nilsson and S. A. Riedel,

    Pearson Prentice Hall.

    Electromagnetic Theory(EE224)

    Textbooks

    1.*Fundamentals of Engineering Electromagnetics, David K.Cheng, Addison-Wesley, 1993.

    or

    2.Field and Wave Electromagnetics, 2nd Edition, David K.Cheng, Addison-Wesley, 1992.

    -Kişiden kişiye öğrenme tarzı değişiyor, yıldızlı olanlar konsepti anlamamda bana yardımcı olmuştu ama ders noktasında hocalarımız yeterli oluyor.
    Circuit derslerinde iyi bir not için ekstra bir efor harcamak gerektiği ise bir gerçek...
  • çok teşekkür ederim hocam.



    pdf'lerini bulup biraz karıştıracağım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Odtü makineye girip uluslararası ilişkiler ile çap yapabilir miyim? Odtü makine ile yapacağım herhangi bir sosyal bilim çapının yoğunluğu benim sosyal hayatımı siler mi? Ya da iyi bir mühendis olmamı engeller mi? Makine sek mi içilmeli?

    Odtü makineye girip bir sosyal bilim çapı yapmak isterim, özellikle uluslararası ilişkiler isterim. Bu konuda ne söyleyebilirsiniz bana?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0D8665FE2 -- 5 Ağustos 2018; 22:53:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @bilgisayar

    sizce bilgisayar mezunu (hacettepe,yıldız gibi bir yerden) ortalama ne kadar maaşa işe başlar
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.