Şimdi Ara

ODTÜ Bilgisayar 2. Sınıfa Geçtim, Sorularınızı Cevaplayabilirim (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
7
Favori
4.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Hocam 2k sıralamamız kardeşim istanbul istiyor bu yüzden itu yazıcaz gibi Odtü yazmamak aptallık mı olur sizce çok fark var mıdır ituyle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: üçboyutsuz

    Hocam 2k sıralamamız kardeşim istanbul istiyor bu yüzden itu yazıcaz gibi Odtü yazmamak aptallık mı olur sizce çok fark var mıdır ituyle
    Şu konunun linkini bırakayım önce :





    https://forum.donanimhaber.com/bilgisayar-muhendisligi-hangi-universitenin-mezunlari-nerede-calisiyor-listesi--127538472



    Eğer İstanbulda yaşıyorsanız ve çok İstanbul istiyorsa İTÜ yazmak mantıklı olabilir ancak geri kalan tüm durumlarda bence ODTÜ yazsın pişman olmayacaktır. İTÜ

    Boğaziçi,ODTÜ ve Bilkentin bir iki tık arkasında kalıyor fikrimce.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tamam hocam teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cakeadam kullanıcısına yanıt
    Hocam İYTELİ olarak cevap vereyim. Gerçekten kazanabileceğine eminsen kal. ODTÜ için değer ama 15K'da AGÜ 20K'da YTÜ Hacettepe için değmez.
  • sayısalda 5425 sıralama yaptım. itü bilgisayar gelmeyecek gibi duruyor. itüden sonra fransızca gsü agü falan var. 5000 6000 ₺ maaşla çalışmak istemiyorum. bilgisayar mühendisliginden vazgeçip bogaziçi inşaat odtü makine gibi alanının en iyileri arasında olan bölümlerde okumam daha mı iyi olur ? yurtdışına çıkmak abdde vb çalışmak istiyorum.
  • Hocam bu sene inişli çıkışlı tam kendimi veremediğim bir çalışma sürecinden sonra 16k yaptım. Hedefim hep Boğaziçi Bilgisayar'dı. Mezuna kalıp düzenli çalıştıktan sonra girer miyim sence? Bir de ailem 16k'ya da bilgisayar var diyor ama biliyorum ki üniversite adı mühendislikte her şey. Bir akıl verirsen sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HedefBounCmpE13

    Hocam bu sene inişli çıkışlı tam kendimi veremediğim bir çalışma sürecinden sonra 16k yaptım. Hedefim hep Boğaziçi Bilgisayar'dı. Mezuna kalıp düzenli çalıştıktan sonra girer miyim sence? Bir de ailem 16k'ya da bilgisayar var diyor ama biliyorum ki üniversite adı mühendislikte her şey. Bir akıl verirsen sevinirim.
    -Yani tabi ki girebilirsin hocam ama o riski almaya değer mi soru bu.Dünyanın bin türlü hali var sınav günü hasta olursun belki 16kdan düşük yaparsın.50k dan ilk 300 e çeken tanıdığım da var 15kdan 18kya düşüren de. O yüzden biri sana yaparsın ya da yapamazsın derse dikkate alma.



    -Üniversite adı her şey demek değil.İlk işinden sonraki işlerinde seni temsil eden şey önceki işin olacak okulun yerine.



    -Bugün bir arkadaş Hacettepe nin ödevlerini attı bana,kesinlikle bizimkilerden aşağı ödevler değildi, çok kaliteli hazırlanmış öğretici ödevlerdi. Hacettepe CS i araştırmanı öneririm.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • johnbackus J kullanıcısına yanıt
    "50k dan ilk 300 e çeken tanıdığım da var"

    Hocam şunu duydum ya garanti giriyorum Sanırım girmezsem içimde hep bir acaba? kalacak. Umarım sonu iyi olur. Teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HedefBounCmpE13

    "50k dan ilk 300 e çeken tanıdığım da var"

    Hocam şunu duydum ya garanti giriyorum Sanırım girmezsem içimde hep bir acaba? kalacak. Umarım sonu iyi olur. Teşekkürler.
    Hocam dur napıyorsun? Benim dediğim bir istisnaydı sonra dediğim örnekten tanıdığım daha çok insan mevcut O yüzden gaza gelip düşünmeden kararlar vermeyin lütfen.Bir de şöyle bir şey var İTÜ-YTÜ arasında (5K-18K) Bilgisayar Mühendisliği tercihi yapmak çok sıkıntılı.Özeller ve Galatasaray,AGÜ vs var.O yüzden mezuna kalmadan önce seneye 6K olursam İTÜ de tutmazsa sorusunu da bir sorun. 16 K olursamı da sorun.




  • Merhaba, İtü bilgisayar istiyorum sıralama farkı var 63 kişilik gelir mi sizce?

    Bölümle ilgili olarak ingilizce için okul yeterli mi başka nereden faydalanılabilir?
    Yurt dışında staj için önemli olan ortalama mıdır, siz düşünüyor musunuz?
    Bir de size de tıp yaz diye baskı yapan oldu mu

    Teşekkürler şimdiden
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Castellar

    Merhaba, İtü bilgisayar istiyorum sıralama farkı var 63 kişilik gelir mi sizce?

    Bölümle ilgili olarak ingilizce için okul yeterli mi başka nereden faydalanılabilir?
    Yurt dışında staj için önemli olan ortalama mıdır, siz düşünüyor musunuz?
    Bir de size de tıp yaz diye baskı yapan oldu mu

    Teşekkürler şimdiden
    - Bence gelir hocam Hayırlı Olsun ama alternatifini de iyi düşünün.
    - Bence yeterli olur hocam, zaten bölüme geçtikten sonra da çalışacağınız kaynaklarda(kitap-internet) ingilizce olacak.Her geçen gün İngilizceyle daha çok kaynaşacaksınız.(doğru kelimeyi bulamadım tam)
    - Ortalama önemlidir ama projeler-yarışma başarıları daha önemlidir bence.
    - Hep Bilgisayar istediğim için baskı yapan olmadı hocam, ama tıp yaz niye tıp yazmıyorsun manyak mısın diyen akrabalar arkadaşlar oldu tabi ki.




  • Çocukluktan beri bilgisayara, yazılıma meraklıyım fakat iş imkanı (bundan tam emin değilim), sıralamaların EE'de daha yüksek olmasından dolayı EE de aklımı çelmiyor değil. Sence ne yapmalıyım? İkisinde de iyi üniversitelere gidebilecek sıralamam var. Yabancı kaynaklarda araştırma yapmama rağmen tatmin edebilecek bir cevap bulamadım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: empire1530

    Çocukluktan beri bilgisayara, yazılıma meraklıyım fakat iş imkanı (bundan tam emin değilim), sıralamaların EE'de daha yüksek olmasından dolayı EE de aklımı çelmiyor değil. Sence ne yapmalıyım? İkisinde de iyi üniversitelere gidebilecek sıralamam var. Yabancı kaynaklarda araştırma yapmama rağmen tatmin edebilecek bir cevap bulamadım.
    https://eksisozluk.com/turkiyedeki-elektronik-muhendisligi-kandirmacasi--5354307



    http://azimliyazar.blogspot.com/2017/04/elektronik-muhendisligi-balon-mu.html



    sıralaması en yüksekte olduğu için en iyiler tercih ediyor en iyiler tercih ettiği için sıralaması en yüksekte oluyor en yüksekte olduğu için en iyiler tercih ediyor en iyiler tercih ettiği için sıralaması en yüksekte oluyor en yüksekte olduğu için en iyiler tercih ediyor en iyiler tercih ettiği için sıralaması en yüksekte oluyor en yüksekte olduğu için en iyiler tercih ediyor en iyiler tercih ettiği için sıralaması en yüksekte oluyor.



    EE çok güzel bir bölüm ama sırf zamanında sıralaması iyi birileri tercih etti diye siz de orayı tercih etmeyin. Karşılaştırma yaparken bence en mantıklı kriter 4 sene boyunca alacağınız dersler. Aşağıya ODTÜ EE VE ODTÜ Bilgisayar müfredat linklerini bırakıyorum.



    https://catalog.metu.edu.tr/program.php?fac_prog=567 ## EE



    https://catalog.metu.edu.tr/program.php?fac_prog=571 ## CENG

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sonuçlara tek atan adam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.