Şimdi Ara

Oda termostatı, Yalıtım, Tanımlar ve diğer Tasarruf önerileri (348. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.976
Cevap
143
Favori
504.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 345346347348349
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • redbullife kullanıcısına yanıt
    Yok hocam ayarlanan dereceye gelmeden kapanma olmuyor. O konuda sıkıntı yok. 65 dereceye ayarladım ben. OT de 22 derece ayarlı. Bugünü 13,6 m3 ile kapatıyorum. Bu ay sanırım 700 TL'lik olucaz.
  • 50 dercmecede dene. oda termostatın varsa 50-55 arası ayarlamalısın. kombilerin servis kitapciklarina bakarsan yoguşmalı kombiler 50 dereceye kadar tasarruflu çalışır. 50 den sonra %10 daha çok yakarlar. 50 den aşağıyada inme.
    oda termostatı 50-60 arası çalışması tavsiye edilir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kombi yogusmali degil maalesef. Bilgilendirmeniz icin tesekkurler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aahmet645

    50 dercmecede dene. oda termostatın varsa 50-55 arası ayarlamalısın. kombilerin servis kitapciklarina bakarsan yoguşmalı kombiler 50 dereceye kadar tasarruflu çalışır. 50 den sonra %10 daha çok yakarlar. 50 den aşağıyada inme.
    oda termostatı 50-60 arası çalışması tavsiye edilir.

    İşte verimlilik sorunu da tam burada ortaya çıkıyor, kimse 40/30 işletmede evi ısıtacak kadar petek koymuyor.




  • Bu ısıcam comfor nasıldı tavsiye eder misiniz. Üst kattayiz etrafımız açık ev denize bakıyor uzak 600mt ama tüm soğuk ve rüzgârı yiyor doğal olarak acaba taktırsak yalıtım yönünden farkı olurmu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bir cok kombinasyon denedim ama evi sicak hissetmek icin ayarladigimda ki bu da 22 derece oluyor kombi 60 ya da 65 derece de 50 55 dakika calisiyor ve 1.50 ile 1.60 m3 gaz harciyor. 1.30 ve 2 saat sonra da tekrar calisiyor ve ayni kisir döngü. Bu da günlük 13-14 m3 e denk geliyor. Ankara da benim durum bu. Baska illerde ekonomi saglayabilir ama burada bir fayda goremedim ben. Sicakligi 21 yaparsam gündüz 20.5 dereceye dusmesi 6 saati falan buluyor ama o sicakliga zaten 40 derecede 24 saat yandiginda geliyor o zamanda bu ot ye gerek yok. 22- 23 dereceye ayarlayip tasarruf yapan nasil yapiyor çözemedim dogrusu.

    Edit: Eski stile geri döndüm. Kombiyi 42 dereceye sabitledim evin içi 21.5 derece sabit ve konfor eskiye döndü. Bu termostat olayı hikaye çıktı bende. 22 ayarlıyordum kombi 60 yada 65 yapıyordum. Ortalık bir anda yanıyordu, kombi durduğunda soğumaya başlıyordu ve hep önce ısın sonra üşü gibi bir durum oluyordu. Yaktığı gazda cabası. Bunu kullansam günlük 13-14 m3 gaz yakıcaktım şimdi günlük 9m3 yakıcam ve sıcaklık sabit olacak en azından. Neyse araştırma yapayım derken çok kafa şişirdim kusura bakmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokbiloz -- 22 Ocak 2020; 19:39:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Termostadın asıl amacı gereksiz ısınmayı engellemektir, bu sayede tasarrufa katkısı oluyor, şartlar uygun değilde tasarruf yaptırması maalesef mümkün değil. Bir önceki ay yan komsum ile arada tam 2 kat yakıt farkı varken ocakta gelen faturada 1.5 kata düştü, bu ay çok daha soğuk gidiyor şubattaki faturada bakalım ne kadar fark olacak. Aynı evde 4. kışım, hep benzer şekilde oldu, hava sıcak oldukça termostat gerçekten işe yarıyor.
  • Ankara için 700 normal oldu artık bize 1000 geldi en son. Zam mı yaptılar anlamadım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • LBJ_23 kullanıcısına yanıt
    Izmitte akrabalara geldim kdv siz m3 fiyati 0.134, Ankara da ise 0.149 tl. Ankara da daha pahali hocam. Benim son faturayi hespaladigimda Izmit fiyati olsa 70 tl az gelecekmis. Ama oda yetmez tabi. Adam gibi isinmak icin milyarlik fatura vermek lazim. Ulke olarak birilerini doyuramiyoruz maalesef. Kaldi ki bu bile iyi gunlerimiz. Dusukte yakip isinmaya calistigimiz m3 ude yakamayacagimiz gunler yakin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar oda termostatlarindaki asagidaki kavramlar ne ise yararlar bilgi verir misiniz?

    - Ayarlanabilir oransal bant

    - Ayarlanabilir on/off zaman
  • Arkadaşlar mrb, son katta bulunan evimin çocuk odası diğer odalara göre biraz daha soğuk oluyor. Bir tanıdıkta görmüştüm oturma odası tavanına dekoratif amaçlı gibi görünen yapıştırmalı ısı yalıtımı yapmışlar. Kare kare o şekilde yapışıyor. Çocuk odasının camları da haddinden fazla büyük ve uzun, camlar için de şeffaf film gördüm internette ısı yalıtımı sağlıyormuş ondan alsam faydası olur mu ne önerirsiniz bunlardan kullanan uygulayan var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar camlarin contalar cortlamis. Salonda ki cam ve fransiz balkon kapisindan contalarin oldugu yerden bir hayli soguk giriyor. Ankara da baya soguk haliyle bu aralar ve soru şu. Contalari degistirsem salonun isinmasi ve sogumasinda süre de etki eder mi? Bir de bu ot kullanan arkadaslar benim gibi salonda kullanip soguk bir sehirde oturup ot nin 1 derece yukselmesi kac dakikada oluyor. Daha oncede yazdim benim salon 28-30 m2 ve 1 derece isinmasi 40-50 dakikayi buluyor. Salonda 110 cm ye 50 cm 2 adet petek var. Tekrar 1 derece dusmesi ise 1 bucuk saati buluyor. Isinma sonunda 1.40-1.50 m3 yakiyor. Isinma ve soguma bitiminde ise ortalama tuketim 0.58 m3 oluyor. Ne yaptiysam dusuremedim. Contalari bir yenilicem o kaldi geriye simdilik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 13 yaşındaki Viessmann Vitopend 200'e kablosuz oda termostatı almaya karar verdim.  


    2007 yılından beri kullandığımız emektar Vitopend 200 24kw dış hava sensörlü hermetik kombinin genleşme tankı delinmişti. 260 TL'ye aldığım düşük kapasite ve kalitedeki yan sanayii genleşme tankı ile değişim yaptıktan sonra kombiyi bir süre daha kullanmaya karar verdim.


    Gördüğüm kadarı ile yaklaşık 250 TLye satılan Syntech SYN-177-RF kablosuz oda termostatı işimizi görecek yeterlilikte. Zaten bu modelin aynısı "Parça kodu: 7784189" olarak Viessmann OT adı altında satılıyor görünüyor. Sanırım bu 2 model tamamen birbirinin aynıdır, sırf Viessmann yazısı için 2 kat ücret ödemeye gerek yok.


    https://www.viessmann.com.tr/tr/konut/Oda-Kumandalari-ve-Uzaktan-Kontrol-Cihazlari.html


    Syntech SYN-177-RF kablosuz OT modelini Viessmann Vitopend 200 ile kullanan var mıdır, memnun musunuz?


    Montajını yine kendim yapabilirim diye düşünüyorum. Anakart üzerindeki 96 Nolu bağlantı üzerindeki "L" ve "1" noktalarına OT alıcısından bağlantı sağlamak yeterli olacak anladığım kadarıyla.


    Diğer bazı kombilerde yapılması gerektiği söylenen parametre ayarı vs. gibi extra işlemlere gerek var mıdır?  


    Syntech SYN-177-RF Örnek Link: https://www.n11.com/urun/syntech-syn-177-rf-kablosuz-oda-termostati-503596?magaza=geldim-gordum-aldim






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Be-Mine -- 2 Aralık 2020; 23:6:6 >




  • okan10tr O kullanıcısına yanıt

    kendinden yapışkanlı olanlardan uyguladım duvar sıcaklığı +0.5 derece fark etti.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Be-Mine kullanıcısına yanıt

    Hocam bende şuan viessmann oda termostatı var, sizin bu görseldeki, kendim için başka bir oda termostatı sipariş ettim, yani şuanki viessmann boşa çıkacak, tam 1 yıldır kullanıyorum herhangi bir sorunu vs yok, diğer termostat geldikten sonra bunu cüzi bir miktara satmayı düşünüyorum, aklınızda olsun diye söyleyim dedim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aRsen_lupEn A kullanıcısına yanıt

    Yan duvarlara mı uyguladınız?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • okan10tr O kullanıcısına yanıt

    Sadece dış cepheye bakan duvara uyguladım iç ve pencereli duvara uygulamadım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • okan10tr O kullanıcısına yanıt

    Normalde 2. ele pek sıcak bakmıyorum. Üstelik bu tür üzerinde ısı, gaz vs. sensörü bulunan cihazlarda zamanla sensörlerin hassasiyeti azalıyor bildiğim kadarıyla. O yüzden yeni üretim sensörlü cihaz almak daha mantıklı olur bence.


    Gerçi bizim cihaz da 13 yıllık yoğuşmasız eski bir model, daha ne kadar sorunsuz çalışacağı belli olmaz. O yüzden yeni tam yoğuşmalı bir kombiyle yenileyene dek idare edecek şekilde 2. el bir cihaz da düşünülebilir, bilemedim şimdi. Sonrasında modülasyonlu, akıllı tipte bir OT'ye geçmek isterim muhtemelen.  


    Neyse, yeni cihazınız geldikten sonra duruma bakar ve fiyat verirsiniz. O zamana dek n11'den (255-22 kupon= TOPLAM 233 TL) sipariş vermemiş olursam değerlendiririm. Ben olmasam bile başka eski tip kombi kullananlar almak isteyebilir.


    Teşekkürler.  





  • Be-Mine kullanıcısına yanıt

    Tamam hocam bilgilendirme yaparım


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forza Kartal kullanıcısına yanıt

    Ayni oda termostatini t87 baymak duotec Compact premix e taktim çalışmadı . Musluk üzeri çarpı işareti var. Musluklardan sıcak su alamıyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 345346347348349
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.