Şimdi Ara

NZXT Fanlar Anakart üzerine bağlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba


    Aklıma takılan bir hususta sizlerden bir yardım bekliyorum. Kullandığım kasa NZXT h9 elite . Anakartım ise MSI X670e tomahawk. Totalde 10 fan bulunuyor. 3 tanesi lt720 deepcool işlemci sıvı soğutucunun rgbsiz kendi fanları. Diğer 7 tanesi nzxt rgbli (120-140 olanlar) fanlar. Bu 7 fan anakarta bağlı olmadığı için başlangıçta sistem kendini test ederek fanları yüksek devirde çalıştırıp kontrol ediyor,ses çıkarıyor. 2 tane Kasa kontrolcüsü var. Biri kasanın kendisinden geldi. Diğer 3 fanı ben satın aldığım için içine küçük bir tane daha ekledim. 1 soket 2 fan destekliyor. Sorum şu;


    Bu kontrolürler gereklimidir? Doğrudan herşeyi anakarta bağlasam daha mı iyi olur? yoksa böyle kalsada bir sıkıntı yaratır mı?


    7900X işlemci kullanıyorum. NZXT uygulaması olsun, başka uygulamalar olsun, açılırken işlemci sıcaklığı spike yapıyor. Örneğin ; Bir anda 70 dereceyi bulup tekrar idle temp , boşta sıcaklık olarak 45-48 derecelere iniyor. Kurulum ise NZXT GPU soğutma üzerine yaptım. 6 tane sağ ve alttan içeriye hava gelecek şekilde işlemci ve yanında 1 fan ile totalde 4 fan çıkış olarak exhaust ayarlı.








  • zamanında çok sistem tükettiğinden nzxt cam programını kullanmaktan vazgeçmiştim.alternatif olarak fan controller diye bir program kullanıyorum farklı farklı programları kullanmaktansa bu daha etkili oluyor. farklı durumlar için farklı senaryolar uygulayabiliyorsun.

    tüm fanları anakarta bağlaman her zaman daha iyi olur fakat lian li gibi fanlarda kontolcü olmadan ışıkları ayarlamana izin vermiyor,iyi yanı fanları anakart kontrol edecek diyebiliyorsun programdan nzxt de var mı bilmiyorum.Yani her firma kendince bir sınırlama ayarlıyor.

    anakarta bağlarsan da (tahmini her fanı ayrı ayrı anakarta bağlamayacağını düşünerek kablo çoklayıcı kullanacağını varsayıyorum) , 1 anakart soketine bağlayacağın fanlar hepsi aynı model ve devirde olmalı nedeni 2 fan aynı model 1 fan farklı model olduğunda devir uyuşmazlığından anakart fanları tam kontrol edemiyor.

    şuanki halde sıkıntı yaratmıyorsa bu şekilde kullanman, ışlemcinin açılıştaki spike sorunu neyden kaynaklı bende bilmiyorum. Ama bir değişiklik yapacaksan tüm fanların aynı model olması senin işine gelir. Işıksız olursa da sana kasa içinde büyük hareket imkanı sağlar. rgb ile uğraşmak zorunda kalmazsın.





  • ZaalKoris vas Qwib-Qwib kullanıcısına yanıt

    O zaman tekrardan uğraşmaya değmez gibi. Büyük ihtimalle kontrolcü Boot ekranında fan kontrolünü yapamadığı için, bios ilk açılırken fanları test ediyor ve % rpmleri artırıyor. Sonra normale dönüyor. Spike sorununu acaba PBO ayarı olduğu için(Eco mode da kullanmıyorum) ya da nzxt programında default olarak fanlar 65 dereceye kadar %40la çalışıp, 70 dereceyi görünce %75 ve üstü kullanıma geçmesi diye bağlıyorum. Cünkü nzxtler üretim kaynaklı zaten sesli fanlar. Çift kontrolürden devam edeceğim o zaman. Yoksa oyunlarda vs bir problem yaşamıyorum. 50 -55 derece max GPU, 60 derce CPU görüyorum. Ama gariptirki disk kullanırken epic steam veya uygulama açılırken bir anlık spike 70 e vurduğu olmuyor değil. Ek olarak RAM olsun, ekran kartı olsun, parça parça farklı markalar olduğu için her biri ayrı bir program indirttiriyor. Buda sorun dediğiniz gibi.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.