Şimdi Ara

NVMe M.2 + Anakart uyumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
1.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, tam sistemimi topladım derken almışken bir kere alıyoruz diyerek SATA SSD yerine (C diski olarak) NVMe M.2 SSD almaya karar verdim. (D diski olarak SATA SSD tercih edeceğim) Anakartım; Gigabyte B450 Gaming X ve NVMe M.2 SSD desteği mevcut gözükmesine rağmen almak istediğim SSD ile uçları uyar mı uymaz mı bilmiyorum.

    WD 500GB Blue NVMe M.2 SSD (2400MB Okuma / 1750MB Yazma) - 644 TLhttps://www.vatanbilgisayar.com/wd-500gb-blue-nvme-m-2-ssd-2400mb-okuma-1750mb-yazma.html
    NVMe M.2 + Anakart uyumu

    NVMe M.2 + Anakart uyumu
    Yukarıdaki SSD'nin fiyatı düşmüş ve gerek ısınma olsun gerek performans olsun bir şikayet göremedim. 550-650 civarlarında başka bir öneriniz varsa ayrı olarakta görmek isterim teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Piyasayı takip etmediğim için öneride bulunamayacağım ama bahsettiğiniz sürücüyü sorunsuz takabilirsiniz.
  • Değerli cevabınız için teşekkür ederim hocam bir şey daha sormak isterim, bunu c diski 250 gb wd blue ssdyi ise d diski olarak kullanmak istiyorum, herhangi bir sorun teşkil eder mi veya yaptığım mantıklı mı? ssdyi bölmek istemiyorum çünkü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilayku2012 kullanıcısına yanıt
    Bende öyle kullanıyorum. 512lik nvme c diski sadece işletim sistemi ve gerekli progralar var. 1tb lık nvme d diski oyun için, 3 tb lık hdd e diski depolama olarak kullanıyorum. Yani hiçbir fiziksel diski bölmedim, olduğu gibi kullanıyorum.
  • Peki hocam diyelim gerçekten 100 200 tl kâr etmek istedik nvme yerine birisi 500gb diğeri 250gb olmak üzere yine 2 ssd kullanılabililir mi? Dediğiniz gibi ssdleri bende bölmek istemiyorum, yani misal güç tüketiminde herhangi bir sorun yaşar mıyım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilayku2012 kullanıcısına yanıt
    Hocam normal bir kullanıcı nvme ile standart bir ssd arasındaki hız farkını kolay kolay hissedemez. O yüzden çok dandik olmama şartı ile sata ssd herhangi bir sürücüyü kullanabilirsiniz. Ssdler çok güç çeken parçalar olmadığı için sıkıntı yaşamazsınız. Yalnız bahsettiğimiz sata ssd değil mi? M2 ssd de anakartınızın uyumluluğuna bakmak gerekir.
  • Aynen hocam sata ssd, ucuz yollu şöyle bir kombinasyon yapmak istemiştim gecenin başında siz ne dersiniz bilemiyorum


    NVMe M.2 + Anakart uyumu
    NVMe M.2 + Anakart uyumu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bilayku2012 kullanıcısına yanıt
    Olur hocam neden olmasın, tek bir nvme parasına bu ikisini alabiliyorsanız daha mantıklı bir iş yapmış olursunuz.
  • Hocam yukarıdaki ssd'ler 550/480 birde samsung 860 evonun ve mx500'ün rakibi wd blue 3d nand var 560/530, yukarıdaki 480 gb'lık ssd'yi 465 tl'ye alabilirken wd blue 523 tl'ye geliyor sizce bu fiyat farkına değer mi, bir artısıda wd'nin ssd yazılımı türkçe başka bir farkları yok karar veremedim pek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilayku2012 kullanıcısına yanıt
    Gigabyte ın kullanıcı yorumlarına bir bakıyım dedim ama malesef dişe dokunur birşey bulamadım. Ben gigabyte ürünlerine güveniyorum ama sizide yanlış yönlendirmek istemem. Bence o farka değmez ama son karar sizin.
  • NVMe'ler ile SATA SSD'ler arasındaki fark 5-6 kat gibi görünse de bu sadece büyük boyutlu tek dosya okuma/yazma için geçerlidir pratikte fark iki kat civarını bile geçmez. M.2 SATA veya SATA olarak Samsung, Crucial, Corsair olabilir, Sandisk, Kingston, WD, Seagate, James Donkey gibileri ise düşük performanslıdır. Almayı düşündüğünüz disk'in üreticiler tarafından göz boyamak için verilen sequental/sustained read/write performanslarını değil 4K ve mixed dosya performanslarını benchmark sitelerinden karşılaştırırsanız gerçek performanslarını görürsünüz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.