Şimdi Ara

NVIDIA/AMD Ekran Kartı Stok Takibi [ANA KONU] (1700. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir - 10 Masaüstü
5 sn
197.599
Cevap
962
Favori
13.480.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
460 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 16981699170017011702
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ben fiyatların kesinlikle düşeceğini düşünmüyorum kısa sürede hocam zaten açıklamalarda bu yönde.


    ayrıca fiyatlar hiçbir zaman uygun olmadı ki , kısmen uygun olunca da stok kalmadı.


    benim tek alım fırsatı olarak gördüğüm zaman, n11'de kara cuma da palit rtx3070 idi çek ile 6300'e geliyordu sanırım garantibonus ile 6000tl'ye falan geliyordu ve hiçbir stok sıkıntısı yoktu, onun dışında uygun fiyatlı ve hiç bol stoklu bir kampanya görmedim ki palit rtx3070'i millet çok pahalı 5000tl'nin altını görecek diye iade etti forumda ya da aldığım fiyattan vereceğim paylaşımları yaptı, bu da trajikomik bir durum oldu günümüze bakınca:)


    kendimden örnek vereyim, ben ürünlerimi her zaman asus kullanıyorum, asus türkiye'nin beceriksizliği yüzünden şöyle rahat rahat rog rtx3070 ya rtx3080 alamadım, sonra rakamlar patladı ve ben de patlamış oldum.



    kısaca fiyatlar ve stok hiç oturmadı bunun , en güzel örneğini de PS 5 ile gördük hep bir silikon sıkıntısı ve sürekli kısıtlı sayıda ön sipariş.



    diyelim ki üretim bantları açıldı ve üretime başlandı bu sefer ulaştırma masrafları çok yükseldi, kendim operasyon uzmanıyım (ihracata bakıyorum) gemi navlun fiyatları o kadar arttı ki size anlatamam, bazı hatlara 3-4 katı rakamlara taşıma yapıyoruz ve armatör gemilerinde boş yer bulunmuyor araya adam sokup ayarlıyoruz.


    eth fiyatlarına hiç girmiyorum, 1400'den 1600'lere çıktı yine.



    ben de merakla bekliyorum bakalım nasıl çözülecek.





  • Amazon'da iptal edilen ürün stoğa düşmüyor. Düşüyorsa da hemen değil. Bu konudaki iki kıymetli arkadaş siparişlerini iptal etmeden önce bana özel mesaj ile linki attı ve senkron bir şekilde iptal etti, ekran karşısında 10-15 dakika kaldık ama denk getiremedik. Bu konuda birkaç arkadaş daha benzer durumu yaşamış, onların da yorumunu gördüm.


    @emin14265 Doğrudan çeviri ile 6850 gibi bir miktar yapıyor, bankanın eklemesiyle 7000-7200 civarına gelir. RX 6800 için bu fiyat pahalı sayılmaz. Garanti sebebiyle diyorsanız ona bir şey diyemem.

  • Nicholai Hel kullanıcısına yanıt

    anlık düşecek demedim zaten. f5 listelerine vs dahil edebilirler.

  • Nicholai Hel kullanıcısına yanıt
    Evet fiyat normalmis yen tl yanlis yaptim :) ama nisan 30 diyor gelis :)
  • Bu işin iki tarafı var.


    1- Yasalar, yani resmi kurallar.

    2- Etik, yani toplumsal genel geçer kurallar.


    Yasalar yurtdışından alışveriş noktasında çok net, bu sınır çerçevesinde alım yapabilirsiniz. Aldığınız malı ister satın ister kullanın isterseniz üst üste koyun monitör altlığı yapın. Bu kimseyi ilgilendirmez. Bu işi düzenli gelir elde etme durumuna dönüştürmüşseniz, ve bu gelir de ülkemizin içinde bulundugu ekonomik durum sebebiyle, ciddi miktarlara tekamül etmişse , ozaman iş kendinizde bitiyor. Ben bu işten gelir elde ediyorum vergimi vermiyorum diyip uykusuz da kalabilirsiniz , 150 arabayla gezilirken , makam odalarına altın varak yapılırken benim işsizliğim yada gelir düzensizliğim,yaşam kalitem düşünülüyor mu sanki ? de diyebilirsiniz. Ben ikisine de varım. Ama sadece tahamül edemediğim bir nokta var, buraya gelip insanları afedersiniz birşey yerine koymak. Kart mı denkgetiriyorsun, fırsat mı yakalıyorsun, para mı kazanıyorsun, bırak özelinde kalsın kardeşim istersen aylık 20 kart al sat paraları balyala, gelip burada sistemine bir kart bulup alamayan adamın zoruna gidecek şekilde kasım kasım kasılınca ne oluyor ? Ego törpüleniyor okşanıyor onu anlıyoruz da, kimse burada anlayışı kıt değil, herkes anlıyor kimin ne yapmaya çalıştığını.


    Ayrıyeten, bu kart alıp satanlara da seri katilmiş gibi muamele edilmesini de anlamıyorum, adam senin gözüne sokmadıktan sonra bunda ne var ? Yani onda 100K para var ve parasına para kazandırabiliyor bu şekilde ve sen yapamıyorsun diye haset etmeye gerek yok ki , normal karşılasak ölürmüyüz ? Şöyle düşünün, adam iyi bir kariyer sahibi olsa alacağı bir aylık maaş max. 10K şu şartlarda, ortalama 4-5K maaş alıyor insanlar, askari ücret 3K yı görmemiş. 10K ya aldığın bir malı 15K satıp bir haftada taş atmadan bir maaş kazanma şansı varsa adamın , bunu kullanıyor diye ona kızmak yersiz, gerçekten yersiz. Yok ticaret yapıyor vergi vermiyor diyorsanız , ozaman bu konuda vergisi silinen firmalara bakın, ttelekomun vergiden nasıl kaçındığına bakın, en basitinden çalıştığınızın yarısının nasıl vergiye gittini anlayın. Bu düzenin içerisinde insanların ayrışması, kutuplaştırılması, birbirlerine kin besler hale getirilmesi gerçekten üzücü...









  • Muten Baba kullanıcısına yanıt

    Eline sağlık hocam  

  • asd55samsu A kullanıcısına yanıt
    Bitmis
  • Muten Baba kullanıcısına yanıt

    Ayakta alkışlıyorum 👏👏👏


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • asd55samsu A kullanıcısına yanıt
    Hocam capthca gelip duruyor bana ne yapmak lazim bunun icin?
  • asd55samsu A kullanıcısına yanıt

    Ne kadardı hocam?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başkaları makam arabasıyla geziyorsa bize müşterek mi o zaman? Başkasının yapıyor olması bir şeyi meşrulaştırsaydı cinayetin önüne geçemezdik. Onlara tepki gösterilmediğini nereden biliyorsunuz ayrıca?


    Misal bu ay ülkede 1000 ton domates yetişsin, hepsini tarlalardan falan alsatçı gelsin özel yollarla toplasın, kilosu misal 6 lirayken 60 lira olsun, gözüme sokmuyor alan ama ben domates bulamıyorum, bunda ne mi var ? Piyasa etkisi var dostum, ben o adam(lar) kar yapacak diye daha pahalıdan almak veya alamamak zorunda kalıyorum çünkü piyasa etkileniyor, o adam alsattan para kazanıyor diye benim maaşım veya stok bulabilme şansım yükselmiyor, aksine daha zorlaşıyor edinebilmem.


    Elin yabancı alsatçısı bile bizdeki gibi abartmıyor rakamları.


    "E o zaman domates alma", ya da "domates ile ekran kartı aynı mı yahu" demeyin lütfen, olayın serbest piyasaya etkisinden bahsetmeye çalışıyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soulsmasher -- 3 Mart 2021; 13:41:21 >




  • emin14265 kullanıcısına yanıt

    Oto refresh tarzı uygulamalar kullanıyorsanız kapatın hocam captcha dün akşam bende de çıkıyordu bu sabah baktım çıkmıyor artık

  • Luken Drew kullanıcısına yanıt
    Yok hocam telefondan giriyorum auto refresh pc de var
  • victor66 kullanıcısına yanıt
    Kaça denk geliyor hocam
  • Muten Baba kullanıcısına yanıt

    Yorumunuzun bir çok yerine katılıyorum ama vergi kısmına katiyen katılmıyorum hocam. Kötü bir şeyi daha kötü bir şeyle savunmak son zamanlarda özellikle çok moda oldu bu da bunlardan birinin örneği. Her A veya B firmasının vergisi siliniyorsa herkes buna ses çıkarmalıdır, aynı şekilde siz vergi vermeden ticari bir kazanç elde ediyorsanız yine buna herkes ses çıkarmalıdır. Sizin açınızla baktığınız da hiç kim o yapmadı bende yapmıyayım odak noktasıyla hareket eder işte o zamanda vay halimize. Burada 1-2 kart alıp tabi satabilirsiniz ama bu sayı daha üstlere çıktığı zamanda işte orada duracaksınız. İnsanların kart alıp satanlara neden düşman olduğunu anlamak için çok yüksek zeka seviyesine ihtiyaç yok bu çok bariz normal kart alacak birey kartı alamıyor al-sat yapan birisi alıyor ve aynı ürünü nerdeyse 2 katı kâr ediyor bu yüzden bireysel kullanıcı kart alamıyor. Türkiye'den kart almaya kalkınca da fahiş fiyatlarla karşılaşıyor. Bunu yapan arkadaşların oto galericilerden en ufak bir farkı yoktur benim gözümde. Ben geçen günde söyledim devlet Maliye'nin sitesinde bir ek alan oluşturur şikayet için böyle al-sat yapan ya da stok yapan insanları şikayet ederiz o zamanda piyasa gerçekten derin ve güzel bir nefes alabilir, stok sıkıntısı biter demiyorum ama şuana göre çok daha güzel bir hale gelir.





  • Arkadaşlar piyasayı yükselten al-satçılar değil. Alsatçıların elindeki kart maksimum %1 'dir. Piyasayı yükselten evi arabayı satıp firma kapılarında 50-100 tane kartı sınırsız fiyatta almak için bekleyenler.

  • Muten Baba kullanıcısına yanıt

    Katılıyorum, bir yer hariç. Şu seri katil muamelesi yapılması hususu var ya, bunda ben daha hoşgörülüyüm. Yani seri katil muamelesi yapan arkadaşlara. Çünkü burada birilerinin gözüne sokmaktan ziyade, "Şu kartı kaçırdım, bu kartı alamadım tüh yhaa :(((8" yazan arkadaşların kimisinin zaten üç ve üstü üst düzey karttan oluşan ilânlarının olduğuna denk geldim. Aradığımdan bulmadım, acaba şu an kullandığım kart olan GTX 980'i arkadaşlar kaça koymuş diye ikinci el ekran kartı kısmına girince gördüm. Sadece şaşırdım, neticede nötr bir davranış çizgisi ile yorum yapan arkadaşlar kart alıp satsın, bir şey diyemeyiz. Ama mesajlarından/davranışlarından altı aydır oyun oynayacak bir kart bulamadığını varsayacağınız arkadaşların koleksiyonuna bir tane kart daha ekleyemediği için paramparça oluşu ilginç geldi.


    Ben yalnızca şaşırdım. Ama benim idareten kullanabildiğim bir ekran kartım var. Şartları daha zor, kart bulmak için benden daha çok zaman harcamış birinin vereceği tepki de şaşırmak ile kalmayacaktır, buna da anlayış gösterebiliriz. Neticede insanın bir eşref saati var, bir de eşşek saati. Temeli anlayış gösterilebilen mâkûl sebeplere dayanan öfke hoşgörülebilir, tolere edilebilir.





  • Hala şu işi anlayamayanlar var, bu fiyatların sebebi madenciler, onlar bu fiyatları vermese kimse hiç bir şey satmaz zaten...


    Ha al-satçı da vergisini versin, madenci de vergisini versin. Ayrıca üreticiden 1500$'a aldığı kartı 40.000 liraya satan firmaları neden kimse konuşmuyor?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hicks -- 3 Mart 2021; 13:44:35 >
  • Muten Baba kullanıcısına yanıt

    İsteyen alsın isteyen satsın. İmkanı vardır, şansı vardır kart denk getirip bulup alıp hallediyordur ama gerçekten de forumda şunu aldım, şunu da aldım, bak şimdi de şunu yapıştıracağım mesajlarını okumaktan yıprandık. Evet ben de istediğim kartı (Auros 3070) alamadım ve defalarca bir sürü güzel kartın (Auros, Strix, Suprim) alınıp satıldığını okudum. Ama kime ne? Buraya ekran görüntüsü atınca ne oluyor anlamak imkansız.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 3 Mart 2021; 13:44:14 >
  • 
Sayfa: önceki 16981699170017011702
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.