Şimdi Ara

Nvidia 191.07 Refreshrate problemi X64 Vista

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, LCD monitör almamın en büyük nedenlerinden biri CRT monitörümdeki düşük Hz problemimin programlarla da aşılamayacak hale gelmesinden kaynaklanmasıydı. Başlarda LCD'de 60Hz'i ayarlayınca her şey normaldi. Taki 190.xx üzeri Nvidia driver'ı yükleyene dek. Ekranı 1920x1080 32bit 60Hz olarak ayarlamama rağmen görüntüde az da olsa dalgalanma meydana geliyor. Bu fark CRT bir monitördeki 85Hz ile 75Hz arasındaki kadar olmamasına rağmen beni rahatsız etmeye yetiyor. Zaten bu konuda çok hassasım. Daha önce 18x.xx (hangisiydi tam hatırlamıyorum.) sürüm Nvidia driver'ı kullanırken benzer bir sorun yaşamıştım ve manual olarak bir çözünürlük eklediğimde refreshrate'i 60.000 olarak ayarladığımda aynı şu anki gibi bir durum oluşuyordu. Fakat ayarlar monitörümün sınırı olan 60.499'a kadar yükseltmeme izin verdiği için o şekilde ayarladığımda görüntü tam istediğim donukluğa ulaşıyordu. Yani yarım Hz düşüklük bile gözlerimin rahatsız olmasına neden olabiliyor. Bu arada bu durum sadece oyun oynarken değil, şu an yazdığım mesaja bakarkende devam ediyor. Aksine oyun oynarken o kadar belli olmuyor. Geçenlerde 185.85 sürücüsüne geri dönmek istediğim ve tekrar yükledim ama sorun düzelmediği gibi bir de ekran normale göre biraz daha sarımtırak bir hale geldi. Ne yaptıysam düzeltemedim ve sistem geri yükleme ile normal sürücüme döndüm. Yeni sürücülerde monitörüm desteklememesine rağmen manualden 61.000 bile yapabiliyorum ayarları ama dalgalanma (titreme) devam ettiği için gerçekte 59Hz den fazla olduğunu sanmıyorum. Zaten gerçek olsa monitör bunu desteklemez. LCD monitörde bir faydalarını görmediğim için Refreshrate programları denemektende artık yoruldum. Sıkıntı nerededir arkadaşlar? Nvidia'nın yeni sürücülerindemidir? Monitörümdemidir? Yoksa gözlerimdemidir? Benzerbir sıkıntı yaşayan var mı? Atrık bu sorun sinirlerimi germeye başladı. O dalgalanmayı hissettiğim an içimi sıkıntı kaplıyor. Monitörüm 23,6" AOC. İşletim Sistemimde x64 vista. Diğer sistem bileşenlerim imzamda yazıyor. Lütfen arkadaşlar, bir yardım istiyorum. Tabi bu arada bu sıkıntıyı hiçte dert eymeyen insanlarda tanıyorum. CRT bir monitörde ki 85Hz'le, 60Hz arasındaki farkı birilerine göstermeye çalışırken hiç bir şey hissetmeyip bana deli muamelesi yapan insanlarda oldu. Ama bu sıkıntıyı hisseden bilir diyorum ve şimdiden teşekkür ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diverapo -- 26 Kasım 2009; 13:47:48 >







  • CRT konusunda haklısın. Şu an eski bir Beko 17' CRT kullanıyorum 1152*864 75hz ayarlar ile. 75hz gözlerimi yoruyor ancak 85hz sadece 1024*768 de var. Bu çözünürlükte düşük geliyor.

    Eskiden 19' Sony kullanmıştım iş yerinde, 1600*1200 100Hz ile çalışıyordum. Yani Refresh Rate in önemini gayet iyi biliyorum. Ancak LCD de durum farklı, LCD de insan gözü 60hz yada 75hz farkını algılayamaz çünkü çalışma mantığı CRT gibi değil. Sizin gibi LCD de pırpırlanma fark edenlerin "bence" monitörlerini servise göstermeleri gerekli. Nvidia sürücü sürümleri arasındaki fark neden kaynaklanıyor bunu pek anlayamadım.
  • Valla tüm suçu bende monitöre atmak istiyorum ama eski Nvidia sürücüsünde bu problemi aştığım için problemin tam olarak bundan kaynaklandığına emin olamıyorum. Belkide bozulma anı sürücüyü indirdiğim zamana denk geldi bilemiyorum. İşin pis tarafı belkide monitörü servise gönderdiğimde adamlar durumu algılayamayacak, monitör normal deyip, hastalığınız psikolojik beyefendi diyecekler. Yukarıda verdiğim örnekten böyle bir durumda gayet olası. Yok ki bunu ölçen bir cihaz. Gözünün hassasiyetine kalmış.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.