Şimdi Ara

nuvo kartımdan 247tl yurtdışı çok sayılı işlem yapılmış (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
0
Favori
4.012
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Marjinal01

    O banka bu banka değil, kart ve ekstre dağıtımı yapan tüm kurye firmaları bence topluca liste yapıp satıyor müşteri bilgilerini. Bankalar bu işleri ihale usülü veriyordur firmalara. Belki büyük tanınmış dağıtım firmaları da daha küçük firmaları kullanıyordur. Dolayısıyla bu listelerin ele geçirilmesi aslında çok kolay. Dağıtıcı elemanların bile elinde sayfa sayfa tüm kişisel bilgilerimiz dolu klasörler taşıyor. Sadece bu elemanlardan birkaç tanesini kiralasalar bile yeter. Ve bu listeleri yok etmek mümkün değil, elden ele dolaşıyor, parayı veren herkese satılıyor. Çok eski bilgilerle karşınıza çıkıyorlar bazen. Misal, zaman zaman eşimi arıyorlar 2. cep hattımdan, 15 sene önceki kızlık soyadı ile hitap ediyorlar. Yok sigortaydı, yok termaldi vs vs. Bir kez bilgileri kaptırdınız mı kurtulmak imkansız gibi bir şey. Tek tesellim şükürler olsun bugüne kadar maddi zarar tehlikesi taşıyan bir işleme maruz kalmadık. Hadi kartları nette kullananları tespit etmek imkansız diyelim, açık açık alenen sabit telefon numarasıyla arayıp "ilk yıl bedavaydı şimdi şu kadar sigorta bedeli vereceksin" diyenlere karşı da hiç kimsenin kılı kıpırdamıyor. Yılda 1 kere göstermelik tüm gazete ve tvlerde haber konusu yapılan bir baskın yapılıyor sonra bir şey yok. Bitmiyorlar belki ama bu konu bu kadar çok insanın canını yakmış ve yakıyorsa açın bir ihbar hattı, yoğun ihbar gelen numaraların adresi bellidir, yapın sıcağı sıcağına baskın çökün tepelerine, bakın nasıl azalıyor zamanla yok oluyorlar. Başka türlü bitmez bunlar.

    devlet bu konuda çok aciz.. çözüm aslında zor değil aynen dediğin gibi istese çok rahat çöker üzerine ama devletimizin daha önemli (!) işleri var. bir de avrupayı beğenmeyiz peh..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: NaturalBornKillaz

    Bankalar niye kartlarını şubelerinden vermiyor ki?Hem böyle hırsızlarla uğraşmayız hem de istediğimiz zaman gider kartımızı alırız

    Bizim millet ekabirdir...Şubeye gidip almazlar kartları...
  • Aslında ohal içindeyiz...İki satırlık kanun hükmünde kararnameye bakar ama yapmıyorlar nedense!!!!!...
  • burada o banka bu banka söz konusu şu şekilde. bu bir kredi kartı değil. evet kredi kartlarında durum tamam ama. ön ödemeli karttan kesinlikle şifresiz işlem yapılamaz. ben başka bankada şifresiz 3d siz harcama alındığını ömrümde görmedim duymadım.
  • Cepteteb'de banka kartını internet alışverişine kapatma seçeneği yok, birinin 3D kullanmadan hesaptaki tüm parayı harcamasını mı bekleyeceğiz bu durumda?
  • Nuvo yu yurtdışı alışverişlere nasıl kapatabilirim?
  • Diffarensiyel kullanıcısına yanıt
    yok dostum öyle şey olurmu. tüm bankaların cep şubesinde olmasa internet şube sinde ayarı var. orada olmayan varsa telefon ile arayıp kapatabilirsin. buradaki problem. cep uygulamasında olduğu zaman ben sık kullanan birisiyim. açıp kapatması kolay olur ama. internet şube ve telefon şube ile aç kapa olayı çok zor. ama sen nadir kullanan yada kullanmayan biri isen internet bankacılığına girip kredi kartı genel ayarlar kısmından kapatabilirsin. en azından mail order telefon alışverişine kapat. en çok order ile çekiyorlar.
  • Bu n11 mahvetti bizi. Benim kartı da güvenlik amaçlı kapattılar 10 gündür bekliyorum yenisi gelcek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s.uzun -- 28 Kasım 2016; 20:25:40 >
  • Bankamatik kartını diyorum?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bakın arkadaşlar durum gerçekten ciddi ama sonuç alamadığımız için konuyu ilk ve sadece buraya yazıyorum.

    Nuvo kullanıcısıydım. Daha sonra mobil cüzdan denemek için hesabı yapı kredi hesabına çevirdim. Biliyorsunuz ki bu durumda nuvo iptal oluyor. Neyse işte 1 hafta kadar sonra tekrar nuvo sitesinden giriş yapmak istedim. Siteden bana tekrar nuvo başvurusu yaptırdı. Yani sadece "nuvo üyesi olmaya emin misiniz" gibi bir soru sordu. Bende evet dedim. Ertesi gün bana nuvo kartınız kuryeye teslim edilmiştir mesajı geldi. Bende elimde zaten kart olacağı için çok dert etmedim ve umursamadım. 2 gün sonra 2-3 tane sms geldi bana. Bunlardan 1 tanesi benimle alakası olmayan bir mail adresi sisteme eklendi. Şunu anladım ki nuvoyu bana getirmesi ve formu doldurtması gereken kişi "her kim ise" benim haberim olmadan formu doldurdu. Bana ait olmayan bir mail adresini sisteme işletti. Ben hemen mobil şubeye girdim ve eklediği mail adresini sistemden sildim. Eğer cep numarası da eklese o zaman işi daha ciddiye bindirebilirdim ama açıkçası diğer konularda arkadaşlar defalarca benzer şikayetlere göre sonuç alamadıkları için ben de umursamadım.

    SONUÇ : NUVO veya KURYE sisteminde zincirin bir halkasında bozuk bir zincir var. Sağlam bir hacker grubu ile irtibatta olduklarını düşünüyorum. Bu yazdıklarım da kanıt olarak burda kalsın ama sanırım çok kişinin canı yanacak.




  • Diffarensiyel kullanıcısına yanıt
    farketmez. sonuçta tüm kartlar ön ödemeli de olsa kredi kartı gibi harcama yapılacak alanlar için yetkilendirilmesi vardır. bende hesap kartı olmadığı için kartlarım bölümünde çıkmıyor. önce online işlemlere gir kartlarım bölümünde demin söylediğim gibi yetkilendirme yapamazsan. arayıp istediğin yerden harcamaya kapatabilirsin. burada insanlar senin yerine tüm menüyü kontrol etmek zorunda değil. gayet güzel yol göstermişim sana. bir de sen kurcala. sonuç alamazsan sıradaki işleme geç. oh ne güzel anasını satayım. zaten canım burnumda yemişim hepinizin kartını.
  • Dostum geçmiş olsun konu sahibi olduğunu görmedim, mutlaka alırsın ama durduk yere uğraş dur şimdi. Ben Cepteteb'den bahsediyordum. Mesajının üstüne müşteri hizmetlerini aradım ve alışverişe kapatma işleminin sadece kredi kartı için yapıldığını söyledi. Cepteteb kullanan arkadaşlardan yorum bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diffarensiyel kullanıcısına yanıt
    vallahi sabırmetre gibi adamsın. bende cepteteb için cevapladım zaten. bende de cepteteb kredi var internet şubesinde kartlarım blümünde yetki ayarları var. kredi kartı oradan ayarlanıyor. hesap kartıda oradan ayarlanır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: smclk89

    vallahi sabırmetre gibi adamsın. bende cepteteb için cevapladım zaten. bende de cepteteb kredi var internet şubesinde kartlarım blümünde yetki ayarları var. kredi kartı oradan ayarlanıyor. hesap kartıda oradan ayarlanır.

    Hocam banka kartı için o bölüm yok. Banka kartı için o bölümde sadece şifre değişimi ve kayıp çalıntı bildirimi yapılıyor. Diğer yetki işlemleri sadece kredi kartında var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 28 Kasım 2016; 22:21:03 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gelecekteki ben

    Nuvoya başvurmuştum 1 2 ay önce. Aktif Kurye sözleşmeyi kaybetmiş. Benim internet hesabı bir türlü açılmıyordu.Yapı Kredi diyor ki bir sorun olmaz hadi ordan yalancılara bak.

    Cepteteb e de aynı zamanda başvurdum çok kısa sürede açtılar

    Enpara zaten kendi adamını gönderiyor.


    Koç Grubunu iyi bilirdim ama Yapı Kredi yönetimi leş. Finansbank Araplara geçmeden önce bence TR nin en iyi bankasıydı.
  • +1 az once benim hesabımdan da 20 adet civarı 12 kusur tl lik cekım işlemi yapılmış toplamı 250 tl civarı
  • Beyler yok mu bu olayı bir haber sitesine aktarabilecek. Araştırsınlar bir haberini yapsınlar bakın nasıl o zaman devlet de ilgileniyor.
  • s.uzun kullanıcısına yanıt
    Merhaba s.uzun,

    Konu ile ilgili sizinle görüşmek ve yardımcı olmak isteriz. İrtibat bilginizi, PM olarak iletmeniz halinde ilgili ekibimiz en kısa sürede sizinle iletişime geçecektir.

    n11.com Donanım Haber Ekibi
  • Dün kardeşim aradı garanti bankasından peşpeşe smsler gelmiş kartınızdan alışveriş yapıldı diye sonra da kart iptal olmuş. Toplam 10 işlem 7 si falan steam a para yatırma, 1 tane 500 TL avea fatura ödeme, bir de vitamin takviyesi sitesinden alışveriş yapılmış toplamı 1500 TL. hemen itiraz başvurusunda bulundu bekliyoruz. Ben de çevremdekileri uyarıyorum 2 gündür bu akşam şansa farkettik ki teyzemin akbank axess kartından 16 kasımda 5 işlemde 2500 TL para çekilmiş facebook yazıyor. ne sms geldi ne arayan var ne kartı kapatan. Aradık şikayet kaydı oluşturcam dedim böyle rezalet banka mı olur. Şifresiz 5 işlemde 2500 TL çekilmiş aynı dk da ve banka aramamış haber vermemiş. karşımdaki dinledi dinledi ve yeni kartınızı hangi adresinize gönderelim diyor. ölür müsün öldürür müsün... kartı kapattılar şimdi itiraz edeceğiz, işin kötü yanı 15 gün geçmiş. şansa cep şubeye girip bakmasak harcamadan haberimiz yok. sen şifresiz işlem yaptır hem de haber verme yazıklar olsun...

    bu konuda en iyisi denizbank anında sms geliyor. ayrıca fox haber whatsapp ihbar hattına da yazdım. 1 hafta içinde hem kardeşimin hem teyzemin başına geldi. kartlarınızı mail order, internet ve yurtdışına kapattırın bence



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enorton -- 29 Kasım 2016; 2:6:25 >




  • tnt-2 kullanıcısına yanıt
    vay kaderdaşım. hemen iptal ettirseydin 12 den sonra tekrar bi 250 liralık daha asılırlarsa 500 lira büyük hasar açar adamda. inş en kısa sürede alırız paraları. alacağımız kesin de. kredi kartı olsa hadi süremiz olur. kullanacağım parayı aldılar adamlar elimden ya. halen düşündükçe kafayı yiyorum. 3d siz banka kartından para çekilmesine izin vermek ne demek inanılır gibi değil. bu para harcama kartı değil asıl amacı içinde para saklama kartı. haysiyetsiz adamlar.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.