Şimdi Ara

nuvo kartımdan 247tl yurtdışı çok sayılı işlem yapılmış (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
0
Favori
4.012
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kartınızı internet ve mail ordere kapatmayı internet bankacılığı şubesinden yapabilirsiniz.
  • Geçmiş olsun öncelikle.
    savcılığa detaylı bir dilekçe verin ve oradan alacağınız tutanağı YKB Genel merkezine yine bir dilekçe ekinde fakslayın. Araştırma ve Soruşturma bitene kadar sizi paranızdan etmesinler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: promise89


    quote:

    Orijinalden alıntı: sunny.ca

    HSBC kredi kartımdan bilgim dahilinde olmayan 800 tl işlem yapılmıştı avea iletişim hizmetleri yazıyordu
    bankadan sonuç bekliyorum savcılığa gideceğim sonra

    Kardeşm teline internetten yükleme yapmaya çalıştın mı benzer bir durum tandığıda geldi 10000 liraya yakın gitti yanlış bilmiyorsam 1000 lirada olabilir

    Faturalı hat kullanıyorum
    Peşpeşe 3er saniye arayla 220 + 225 + 230 + 235 tl"lik işlemlerdi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YK sistemi hakikaten berbat. Kullandıkları kurye de öyle bizim işyeri Hadımköydeydi, kart elime 1 ayda ulaşmıştı
  • Benim de hsbc kartımla ttnet adı altında 49 tl işlem yapılmış. Kartı iptal ettik. Harcama itirazını faks yoluyla ilettik bekliyoruz.

    Yapıkredi bankasıyla alakalı olarakta, kullanım sırasında oluşan problemleri bilemiyorum. Ancak daha önceki forumda yaşanan toplu dolandırıcılık vakalarında parayı ilk iade eden banka olmuştu. O yüzden harcama itirazında yapıkredi sağlamdır bilginize.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulex -- 28 Kasım 2016; 10:25:53 >
  • 2-3 ay evel bir benzeri benim başıma geldi. Artık nereden kart bilgilerimi kopyaladılarsa, yurt dışından işlem sms'leri geldi. Şanslı yanım, hesapta para olmamasıydı. Hemen bankayı arayıp kartımı kapattırdım.

    Halen 3D ekran istemeden nasıl onay verirler para transferine anlam veremiyorum. Bu devirde böyle çağ dışı bir uygulamayı tüm bankalar yasaklaması lazım.
  • smclk89 kullanıcısına yanıt
    Merhaba smclk89,

    Konu ile ilgili sizinle görüsmek ve yardimci olmak isteriz. irtibat bilginizi, PM olarak iletmeniz halinde ilgili ekibimiz en kisa sürede sizinle iletisime geçecektir.

    n11.com donanim haber ekibi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MUTAF

    daha önce nuvo konusunada yazmıştım.
    yapıkredi bankasının kart dağıtım şirketi dolandırıcıdır. çok kısa anlatayım.;

    2 sene önce 1 aylığına tekirdağdaki yazlığımıza gittik. tüm kargo ve posta vs hersey istanbuldaki evimize gelir, tekirdağdaki adresimize hiçbir kargo siparişi vermemişizdir.
    Annem adına nuvo basvurusu yaptım ve kurye evi kolay bulması için adres içeriğinde ''pazar yolu'' ''mavi blok'' gibi tanımlamalar yaptım. Buraya kadar hersey normal, kart geldi kullandık vs..
    aradan bir müddet geçti, kışın ortasında yabancı bir numara aradı. annem şüphelenince bana verdi telefonu ben konustum. karsıdaki kişi annemin 2 sene önce özel sigorta yaptığını, son primlerini ödemediğini, eğer o an ödeme yaparsa 950tl, ödemezse cezası ile 4bin tl gibi rakamlara çıkacağını söyledi, bu esnada bende safa yatarak sorular soruyorum.
    -tamamda biz böyle bir işlem yapmadık ve siz telefonda ısrar ediyorsunuz. bunu ispat etmelisiniz siz kimsiniz, biz kimiz diyerek.
    -bey efendi, sizin açık adresiniz ****** PAZAR YOLU MAVİ BLOK **** TEKİRDAĞ değilmi?
    Dediği anda olay çözülmüştü. bu tanımlamaları nuvo başvurusunda yaptım ve kurye kartı teslim etmeye geldiğinde annemin kimliğini elindeki cihazla foto çekmişti.
    Bu demek oluyorki bu kurye annemin tüm bilgilerini üçüncü şahıslara veriyordu, satıyordu.
    Kurye firmasıda AKTİF KURYE denen..

    daha sonrasında bankayı aradım 3 5 kere, klasik görüşmeler, bankadan üstüne düşeceğiz ilgileneceğiz gibi içi ve sonrası boş konuşmalar oldu.
    kısacası yapıkredi bankasından kesinlikle uzak durun..

    Tekrar okunması için alıntılıyorum.

    Dediğiniz bilmem ne hayat sigartası 0212 ile başlayan bir numara.

    Beni 2 kere aradılar nuvo kartım var, abimi aradılar nuvosu var, kuzenimi aradılar enparası var, arkadaşı aradılar enparası var vs vs vs...

    Ben hatta bunları baya bir g*t ettim. Elemanın biri arayıp epey küfür etti. Sonra polisi aradım tehtit etti beni diye takma ya dolandırıcı işte deyip geçti

    O dönem foruma yazmıştım. 2015 ilk baharı olması lazım.

    Sonra fark ettim ki kimi arıyorlarsa aktif ileti ile muhattaplık yapmışlar.

    Adam size isim soy isim adres, tel no, kimlik noya kadar sayıyorlar.

    Burada ki kurye çok beyfendi biri asla o yapmıyordur ama merkezden yapıyorlardır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ya arkadaslar su kartlarınızı internet alışverişine veya mail ordera neden kapatmıyorsunuz.cevremde herkese soyluyorum ama umursamıyor.gecen arkadasa soyledım kapatmadı.1250 tl amerikadan alışveriş yapmışlar.
  • Bu tarz dolandiriciliklar herne kadar basima gelmesede internet ortaminda okuyordum. Basima gelse ne yapardim dedigim donemde basima geldi.
    Asil sorun, bankanin bu sikayetlere kayitsiz kalmasi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlginç tesadüf bu konuyu okurken işbankası aradı, "kartınızdan 500tl eft talimatı verilmiş şüpheli işlem olarak görüldüğünden onay almak istedik" dediler, iptal ettirdim. Hesabımda da o kadar para yok da gerçi. ciddi güvenlik sıkıntıları var şu sıralar. bunun yanında bir de bilgiler her yerde dolaşıyor. masterpass, bkmexpress vs. gibi kart kaydedilen neresi varsa hiç bulaşmamak lazım bundan sonra bence.

    ayrıca @MUTAF hocam çok ince yakalamışsınız. bu bilgiyi her yere yaymak lazım. nuvoyu zaten kullanmıyordum kapattıracağım.

    edit: düşündüm de beni de aramışlardı sigorta borcu bilmem ne diyip yüklü bi miktar söylemişlerdi ama dümen olduğu çok belliydi sallamadım daha da aramadılar zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Majorümsü Minör -- 28 Kasım 2016; 11:57:4 >
  • sunny.ca kullanıcısına yanıt
    benim de finans sanal kartımdan 2 tane ttnet ödemesi olmuş. ne iş anlamadım, allahtan farkedip itiraz ettim geri verdiler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: promise89


    quote:

    Orijinalden alıntı: enesshn18

    Hocam geçmiş olsun umarım en kısa zamanda yatar fakat şunuda eklemek istiyorum.Diğer bütün bankalar 3d güvenlikle alışveriş yaptırıyor ama yapıkredi nedense böyle birşeye kalkışmıyor.

    Bu yüzden size tavsiyem internet alışverişine kartını kapatmanız. Kullanacağınız zaman açın işiniz biter bitmez kapatın.
    Tüm bu işlemleri yapmak sadece 2 dakikanızı alır ama bir ay param yatacakmı yatmayacakmı diye düşünmekten iyidir bence

    İnternetten açıp kaptabiliyor muyuz bnm bildiğim şubeden yapmak lazım

    Nuvo internet bankaciligina girdikten sonra kartlarim sekmesinden diger yetkilendirme ve islemler sekmesine tikliyorsun kartini secip internet alisverisine tikliyorsun açık kapali iconlari gelmiş oluyor ordan açıp kapatabilirsiniz




  • Yapı Kredi tam anlamıyla çuvalladı. Nuvo aracılığı ile bilgilerimiz çalınıyor. Özellikle Aktif İleti Denilen kurye dağıtım şirketi tüm bilgilerimizi satıyor. Umarım Yapı Kredi'nin kendi paralarını hortumlarlar da görürsün gününü YKB
  • Sadece yapı kredi değil bu aralar bütün bankalarda benzer işlemler oluyor. Yıllarca internetten sürekli alışveriş yapıp çevremizdeki insanlara da "merak etme bir şey olmaz" diye anlatırken şimdi kendimizden korkar olduk... Bu hırsızlık olaylarına karşı bir çözüm gelmeli artık.
  • O banka bu banka değil, kart ve ekstre dağıtımı yapan tüm kurye firmaları bence topluca liste yapıp satıyor müşteri bilgilerini. Bankalar bu işleri ihale usülü veriyordur firmalara. Belki büyük tanınmış dağıtım firmaları da daha küçük firmaları kullanıyordur. Dolayısıyla bu listelerin ele geçirilmesi aslında çok kolay. Dağıtıcı elemanların bile elinde sayfa sayfa tüm kişisel bilgilerimiz dolu klasörler taşıyor. Sadece bu elemanlardan birkaç tanesini kiralasalar bile yeter. Ve bu listeleri yok etmek mümkün değil, elden ele dolaşıyor, parayı veren herkese satılıyor. Çok eski bilgilerle karşınıza çıkıyorlar bazen. Misal, zaman zaman eşimi arıyorlar 2. cep hattımdan, 15 sene önceki kızlık soyadı ile hitap ediyorlar. Yok sigortaydı, yok termaldi vs vs. Bir kez bilgileri kaptırdınız mı kurtulmak imkansız gibi bir şey. Tek tesellim şükürler olsun bugüne kadar maddi zarar tehlikesi taşıyan bir işleme maruz kalmadık. Hadi kartları nette kullananları tespit etmek imkansız diyelim, açık açık alenen sabit telefon numarasıyla arayıp "ilk yıl bedavaydı şimdi şu kadar sigorta bedeli vereceksin" diyenlere karşı da hiç kimsenin kılı kıpırdamıyor. Yılda 1 kere göstermelik tüm gazete ve tvlerde haber konusu yapılan bir baskın yapılıyor sonra bir şey yok. Bitmiyorlar belki ama bu konu bu kadar çok insanın canını yakmış ve yakıyorsa açın bir ihbar hattı, yoğun ihbar gelen numaraların adresi bellidir, yapın sıcağı sıcağına baskın çökün tepelerine, bakın nasıl azalıyor zamanla yok oluyorlar. Başka türlü bitmez bunlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marjinal01 -- 28 Kasım 2016; 13:58:36 >




  • Bankalar niye kartlarını şubelerinden vermiyor ki?Hem böyle hırsızlarla uğraşmayız hem de istediğimiz zaman gider kartımızı alırız
  • işlemler google play uygulama satın alma işlemi gibi duruyor, oraya önce kartı eklemek gerekiyor onay sms i geliyor daha sonra onay sms i gelmiyor.



    ilk eklemede onay sms i ile kart doğrulanmış yoksa kartı ekleyemezsin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Marjinal01

    O banka bu banka değil, kart ve ekstre dağıtımı yapan tüm kurye firmaları bence topluca liste yapıp satıyor müşteri bilgilerini. Bankalar bu işleri ihale usülü veriyordur firmalara. Belki büyük tanınmış dağıtım firmaları da daha küçük firmaları kullanıyordur. Dolayısıyla bu listelerin ele geçirilmesi aslında çok kolay. Dağıtıcı elemanların bile elinde sayfa sayfa tüm kişisel bilgilerimiz dolu klasörler taşıyor. Sadece bu elemanlardan birkaç tanesini kiralasalar bile yeter. Ve bu listeleri yok etmek mümkün değil, elden ele dolaşıyor, parayı veren herkese satılıyor. Çok eski bilgilerle karşınıza çıkıyorlar bazen. Misal, zaman zaman eşimi arıyorlar 2. cep hattımdan, 15 sene önceki kızlık soyadı ile hitap ediyorlar. Yok sigortaydı, yok termaldi vs vs. Bir kez bilgileri kaptırdınız mı kurtulmak imkansız gibi bir şey. Tek tesellim şükürler olsun bugüne kadar maddi zarar tehlikesi taşıyan bir işleme maruz kalmadık. Hadi kartları nette kullananları tespit etmek imkansız diyelim, açık açık alenen sabit telefon numarasıyla arayıp "ilk yıl bedavaydı şimdi şu kadar sigorta bedeli vereceksin" diyenlere karşı da hiç kimsenin kılı kıpırdamıyor. Yılda 1 kere göstermelik tüm gazete ve tvlerde haber konusu yapılan bir baskın yapılıyor sonra bir şey yok. Bitmiyorlar belki ama bu konu bu kadar çok insanın canını yakmış ve yakıyorsa açın bir ihbar hattı, yoğun ihbar gelen numaraların adresi bellidir, yapın sıcağı sıcağına baskın çökün tepelerine, bakın nasıl azalıyor zamanla yok oluyorlar. Başka türlü bitmez bunlar.

    hepsi danışıklı dövüş, finansbank diye ardılar, kart bilgisi vs istediler güvenmedim kapadım, finansı aradım, dedim böyle böyle senin adına senin müşterileirni kandırmaya çalışıyorlar, numarayı versem işlem yapar mısınız dedim, dolandırılma olmadığı sürece bişey yapamayız dedi eleman. bunun üstüne ne beklersin ki. adam resmen dolandırıl diyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MUTAF

    daha önce nuvo konusunada yazmıştım.
    yapıkredi bankasının kart dağıtım şirketi dolandırıcıdır. çok kısa anlatayım.;

    2 sene önce 1 aylığına tekirdağdaki yazlığımıza gittik. tüm kargo ve posta vs hersey istanbuldaki evimize gelir, tekirdağdaki adresimize hiçbir kargo siparişi vermemişizdir.
    Annem adına nuvo basvurusu yaptım ve kurye evi kolay bulması için adres içeriğinde ''pazar yolu'' ''mavi blok'' gibi tanımlamalar yaptım. Buraya kadar hersey normal, kart geldi kullandık vs..
    aradan bir müddet geçti, kışın ortasında yabancı bir numara aradı. annem şüphelenince bana verdi telefonu ben konustum. karsıdaki kişi annemin 2 sene önce özel sigorta yaptığını, son primlerini ödemediğini, eğer o an ödeme yaparsa 950tl, ödemezse cezası ile 4bin tl gibi rakamlara çıkacağını söyledi, bu esnada bende safa yatarak sorular soruyorum.
    -tamamda biz böyle bir işlem yapmadık ve siz telefonda ısrar ediyorsunuz. bunu ispat etmelisiniz siz kimsiniz, biz kimiz diyerek.
    -bey efendi, sizin açık adresiniz ****** PAZAR YOLU MAVİ BLOK **** TEKİRDAĞ değilmi?
    Dediği anda olay çözülmüştü. bu tanımlamaları nuvo başvurusunda yaptım ve kurye kartı teslim etmeye geldiğinde annemin kimliğini elindeki cihazla foto çekmişti.
    Bu demek oluyorki bu kurye annemin tüm bilgilerini üçüncü şahıslara veriyordu, satıyordu.
    Kurye firmasıda AKTİF KURYE denen..

    daha sonrasında bankayı aradım 3 5 kere, klasik görüşmeler, bankadan üstüne düşeceğiz ilgileneceğiz gibi içi ve sonrası boş konuşmalar oldu.
    kısacası yapıkredi bankasından kesinlikle uzak durun..

    aktif kuryeden ben de şüphelenmiştim çok ta laçka ve yavaş bir firma... hapı yuttuk birçok bilgi ellerinde. kimlik fotokopisi.... bütün aile-kütük bilgilerimiz-tc tabi içinde adres telefon hepsi.. lanet olsun




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.