Şimdi Ara

notebook u tv ye bağlayınca divx de alt yazı sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selam arkadaşlar, 300-400 cdlik bir divx arşivim var neyse konuya geliyim :)
    bukadar filmi indirdik ettik lakin televizyonda izliyemiyorum. noteebook u tv out cıkısından tv ye baglayınca filmi gosterebılıyor yanı vcd ve dvd lerı alt yazısıyla falan ızlıyebılıyorum notebook kullanarak fakat divx lerde alt yazıyı gostermıyor. vplayer bs player falan denedım olmadı. bunun için ne yapmak lazım? alt yazıyı tv de gosterecek bır program varmıdır dıvx ler ıcın??



  • yokmu hiç tv de divx izleyen bilgisayarıyla???
  • Alt yazı sadece TV ekranında mı görünmüyor, yoksa dizüstü'nün kendi ekranında da mı görünmüyor?
    Normalde dizüstü ekranında ne görüyorsan TV'de de onu görmen lazım. Oynatıcıların video ayarlarına bak. Çok emin değilim ama "Overlay mod" kullanman gerekiyor olabilir. Mesela "Media Player Classic" isimli programda alt yazı görmek için çıkış formatını VMR7 veya VMR 9 seçmen gerekiyor. Bir de televizyona ve bilgisayar ekranına aynı anda görüntü veriyorsan sadece TV'ye vermeyi dene.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arkadia® -- 22 Mart 2007; 13:30:27 >
  • teşekkürler yanıt verdiğin içn,
    evet notebook un ekranında alt yazı görünüyor fakat televizyonda görünmüyor. zaten filmi açınca tv tam ekran film göstermeye başlıyor ama alt yazısız olarak gösteriyor. bilgisayarda ise film ve alt yazı tam olarak görülüyor. acaba bu bs player falan tv outtan televizyona goruntuyu 25 fps veriyorda alt yazıyı 25 fps gosteremiyorda o yuzdenmı çıkmıyor anlamadım.
    media player kullanıyım dicem ama ondada divxlerde alt yazı ekleme yok sanırım , varsa birde onu deniyim. ama bunu bs playerla izlemenın yolu yokmu veya baska işe yarar bir program?
  • filmi hem laptopın ekranından hemde tv den gösteriyorsan birde sadece tv den vermeyi denemek geldi aklıma.
  • Bir başka olasılık da ekranın TV ekranına tam sığmıyor olması. Filmin altından üstünden kesinti oluyor mu? Belki altyazı çıkıyordur ama altta kalıyordur. Dediğim gibi Bs Player'dan overlay modu aktif et. Bir de "Force RGB" seçeneğini dene.
    Kolay gelsin.
  • gabest.org adresinden directvobsub codec bileşenini kur... media playerde alt yazı görebilirsen tvde de görürsün... ya da görüntü ayarlarını single display yap... clone veya dual olmasın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.