Şimdi Ara

Note 3 - 5S - Z1 Arasından Seçim Yardımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, 1 ay içerisinde telefonumu değiştirmek ve fiyat sınırlamam olmadığından kafamın şöyle en azından bi 4 yıl rahat olmasını sağlayacak piyasanın en iyi telefonunu satın almak istiyorum. Bir telefondan 4-5" arası parlak ve canlı bir ekrana, +8 MP kameraya, göze hoş gelen bir tasarıma sahip olmasını, hızlı internet sağlamasını beklerim. Oyun oynadığım pek söylenemez ama belki de bunun nedeni şu anki telefonumun düzgün bir oyun oynamama izin vermemesidir. Birkaç gündür yapmakta olduğum araştırma sonucunda daha önceden en iyisi olduğunu tahmin ettiğim iPhone 5S'e iki dişli rakip buldum. Bu üç telefon da beklentilerimi fazlasıyla karşıyacak nitelikte görünseler de kendi aralarındaki avantaj/dezavantajları nedeniyle arasından birine karar veremiyorum. Aşağıda üç model için de düşüncelerimi yazacağım. Sizden istediğim, bana anlattıklarım çerçevesinde hangi telefonu seçmem gerektiğini önermeniz.

    Samsung Galaxy Note 3: İlk telefonum Samsung D900i'ydi ve 2.5 yıldır Galaxy Ace S5830i kullanmaktayım. Açıkçası başta Samsung markasından olmak üzere 2.3.6 sürümünü kullanmakta olduğum Android'den oldukça sıkıldım. Tabii benimkiyle Android v4.3 arasında da dağlar kadar fark vardır. Telefona tarafsız bir bakışla baktığımda da güçlü ve çok iyi bir donanıma sahip olduğunu gördüm. Özelliklerini de beğendim. 3 GB Ram'e sahip olması büyük avantaj ancak zaten adı üstünde bir phatablet olduğundan aslında iyi bir tasarımı olmasına rağmen bana fazlasıyla büyük geliyor ve 5.7" ekrana da ihtiyaç duymuyorum.

    Apple iPhone 5S: Bu telefonun tasarımını, donanımını, özelliklerini ve performansını aşırı miktarda beğeniyorum. Android'den sıkılmış olmam ve ios deneyiminde bulunma isteyişim de bu telefonu alma isteğimin ikinci nedeni. Bu konudaki tek sıkıntı ekranının diğerleri kadar büyük ve 1080x1920 çözünürlüğüne sahip olmaması. 5.7" fazla geliyor ama 4" de yetersiz. Çok büyük ihtimalle 6 ve sonraki modellerinde bu ekranın büyüyecek olması biraz sinir bozucu.

    Sony Xperia Z1: Anladığım kadarıyla en büyük iki özelliği kamerası ve su/toz geçirmemezliği. Bunun dışındaki diğer özelliklerini de beğendim. Yukarıdaki iki telefonun aksine Z1'in ekran boyutu ise bence ideal ve tam istediğim gibi. Ancak bu telefonda beğenmediğim şey ise ekranın türü. Sanırım TFT deniyor ve telefona tam karşıdan dik bir açıyla bakılmadığında ekrandaki görüntüde renk ve parlaklık değişimine neden oluyor. Bu da hoşuma gitmedi açıkçası.

    Şimdi bunlardan hangisini seçersem minimum kayıpla maksimum özellik kazanırım? Sizler ne düşünüyorsunuz, sizce hangisini almalıyım?

    Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim. :)







  • Note 3 :)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Z1

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorum yazmaya gerek yok fark ortada aynı kıyası youtube yaz görsel olarak kendin ver.
  • kafanda sadece belirttigin pürüzler varsa git en yakın mağazaya tavsiyem mediamark orda çogu bulunuyor raflarda istedigin gibi inceleme imkanın olur söyle bi bak hangisi hosuna gider gönlünden geçerse onu al ama benim tavsiyem 5s al derim
  • ben nete gırınce 30 derecelık acıyla gırerım dıyorsan note 3 yok ben telı normal kullanıyorum dıyorsan z1
  • Z1

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Z1,G2,Nexus5 derim ha 5 almışsn ha 5s ahım şahım bi fark yok note 3 çok kaba eğer kaba olsun derken git Z ultra al çantada taşı :-)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben olsam sağlam ve su geçirmeyen z1 i tercih ederim
  • Arkadasım ne yalan soyleyeyım ben de senın gıbı 1 ay ıcınde telefon alıcam ve aynı ıkılem ıcındeyım. Ben de senın gıbı en cok ıphone 5s e yakınım ama senden note3 ten uzak durmanı onerırım. arkadakı deri cızılme olasılıgı var ha yedek kapak satılıyor mu dersen her rengı satılıyor. ama samsung un en kotu ozellıgı de bu arkaları plastık sen deri olduguna bakma onu ıcını acarsan ıcı plastık.eskı tel galaxy s4 ve artık samsung dan uzak duruyorum. arkası catladı benım tel ın. note3 te olursa belkı degıstırme olasıgın var ama telefon dedıgın mı bıraz sık olmalı yanı htc one gıbı genelde alımınyum onerırım. onun dısında ben z1 ve ıphone 5s arasında kaldım. 5s i arkadasım aldı (gold) gercekten guzel.ama senın dedıgın gıbı bır ekran kucuklugu hıssetmedım. ellerım de kucuk deıldır bu arada. z1 ı hıc ıncelemedım ancak z yı ınceleyebıldım. senın burda hakkın var ekran cok kotu. bazı durumlarda. ama telefonun kamerası dızaynı super. ya su an yazarken bıle hala karmasa ıcınde kalıyorum. dıger arkadaslar lutfen yorum yapın. z1 ın ozellıkle de kotu yanları ne mesela.




  • Kesinlikle Note 3

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Z1

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jakep17 J kullanıcısına yanıt
    hocam arka kapağı nası çatladı bilemiyorum seninkini ama arka kapagı adam bildiğin katlıyor nerdeyse çatlamayı bırak çizik bile oluşmuyor belki farklı bir malzemem vardır bilemem tabii.

    soruya gelirsek kesinlikle note 3 sview kılıf ve s-pen ile uçar resmen bende aynı telefonlar arasında kaldım boyur olarak z1 ıle note 3 arasında hemen hemen hiç fark yok nerdeyse bir youtube de izle derim
  • Yorumlarınız için teşekkürler. Önerileriniz Z1 ağırlıklı, ben de yavaştan Z1'e kaymaya başlamıştım zaten de bir de kesin bir dille "Note 3" veya "Z1" derken nedenini de belirtseydiniz. :) (bazılarınız için tabii, nedenini belirtenler de var)

    Yorumlarda 5S öneren yalnızca bir kişi olduğundan seçenekler arasından çıkarmaya yakınım artık. Ben daha fazla bekliyordum açıkçası. Birkaç kez daha mağazalara gidip Z1 - Note 3'ü kıyaslamam gerekiyor.

    Şimdi aklıma şu geldi, yakın zamanda (max 2 ay) çıkması beklenen, piyasanın en iyisi olmaya aday bir amiral gemisi var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinqlethinq -- 29 Ocak 2014; 11:05:27 >
  • kalemi yüzünden note 3, şubatta s5 tanıtılacak
  • Note 3 Derim.
  • z1 compact araştır bak bi
  • 15 gune cıkıcak olan z1 compact var her yonuyle muhtesem bak derim
  • z1 4yıl arakama bakmadan kullanabilirmiyiz ?
  • Z1 kesinlikle. Rahatlıkla kullanırsın.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.