Şimdi Ara

Nokia satışları serbest düşüşe geçti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Microsoft’un Nokia markasını rafa kaldırması sonrasında bir araya gelerek markayı satın alan Finli HMD Global ortaklığı eski efsaneyi canlandırmak için kolları sıvamıştı. İlk dönemlerde büyük ilgi gören Nokia telefonlar artık geri plana düştü.



    Sürekli düşüş



    Efsane olmanın da verdiği etkiyle HMD Global’in Nokia markası altında akıllı telefonları ilk dönem büyük ilgi görmüştü. 2017 yılı lk çeyreğinde 100 bin adet satış yapan marka 2017 dördüncü çeyreğinde ise 4.4 milyon satış rakamına ulaşmayı başardı.



    Ayrıca Bkz.Redmi Note 9, Redmi Note 9S/Redmi Note 9 Pro ve Redmi Note 9 Pro Max karşı karşıya



    Toplamda 10 milyon barajını geçen Nokia yavaş yavaş pazarın ilk 10 listesini de zorlamaya başlamıştı. Bununla birlikte 2019 yılında rüya sona erdi. Çinli markaların da etkisiyle 2019 yılında satışları düşen Nokia markası 2020 yılında daha da zorlanıyor.





    Gelen bilgilere göre yılın ilk çeyreğinde Nokia telefonlar 1.7 milyon adet sattı ve yıl bazında yüzde 45.2 düşüş yaşadı. Son 3 çeyrektir Nokia satışları yaklaşık 1 milyon dolarında düşüyor. Bu denli düşük bir satış rakamı son olarak 2017 ikinci çeyrekte 1.4 milyon ile elde edilmişti ancak o dönemde yükseliş trendindeydi.



    Satışların düşmesinde elbette koronavirüs salgının da etkisi büyük ancak uzmanlar son dönemdeki telefonların tüketici tarafından ilgi görmediğini belirtiyor. Geçmiş yıllarda kamera alanında bombalar patlatmasına rağmen Samsung, Oppo, Xiaomi veya Huawei gibi markaların ataklarına cevap verecek bir üst seviye telefonu mevcut değil. Eğer acil bir şekilde strateji değişikliğine gidilmezse ikinci çeyrekte Nokia çok daha büyük düşüşler yaşayabilir.



     



    Kaynak:https://www.phonearena.com/news/nokia-smartphone-sales-q1-2020-huge-drop_id124345







  • Zaten şuanda hiçbir üretici ekstrem bir model çıkartmaz, çıkartamaz hocam. Eskisi gibi tasarımsal bir fark da yok, her telefon dümdüz artı 4 kamera. İnsanlar artık yeni özelliğe bakmıyor, fiyat/performans oranına bakıyor. Sen çerçöpü amiral gemisi fiyatına satarsan almaz kimse. Koy adam akıllı donanımı rekabetçi bir fiyata, sonra istediğin gibi yeni model de çıkar, en büyük örneği Xiaomi'nin pazara girişi.
    Çinliler ar-ge ye para mı harcıyorlar? Hayır, ceplerinden 5 cent bile çıkmıyor. Başkalarının geliştirdiği teknolojiyi çalıp, süsleyip, pastel renkli plastik kasaların içine takıp, en fazla 2 sene içinde kendi kendisini imha edecek şekilde düşük fiyatla piyasaya sürmekten başka hiçbir şey yapmıyorlar.

    Sonra da f/p cohozunu şoyomuynen oppo bidenenyn reyalmi oyo yopoyor hooo diye zırvalarsınız.
    Oppomu arge yapmıyor?
    Ortada hızlı şarj yokken oppo vooc ile diğerleriyle dalga geçiyordu. Çoğu telefon üreticisinin yaptığı yanarlı dönerli tasarımlar oppoda 5 sene önce vardı. Arayüzü keza öyle, androidte görebileceğin en stabil ve hızlı arayüzlerden birisine sahip. Daha bir sürü sayabilirim.
  • İlk jenerasyon Nokia kötü bir yönetim yüzünden, ikincisi de kötü bir yönetim yüzünde batarsa bu Finliler teknolojiden anlamıyorlar dedirtecekler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Normal bir durum çünkü insanlar Nokia'dan eski günlerinde ki gibi pazara yeni birşeyler kazandırmasını beklediler ancak HMD sadece adından yararlanarak diğer üreticilerden bir farkı olmayan modeller piyasaya sürerek bu beklentileri boşa çıkardı. Tek iyi yönü yazılım güncellemesi konusunda başarılı olmaları idi.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mert1907

    Normal bir durum çünkü insanlar Nokia'dan eski günlerinde ki gibi pazara yeni birşeyler kazandırmasını beklediler ancak HMD sadece adından yararlanarak diğer üreticilerden bir farkı olmayan modeller piyasaya sürerek bu beklentileri boşa çıkardı. Tek iyi yönü yazılım güncellemesi konusunda başarılı olmaları idi.
    Zaten şuanda hiçbir üretici ekstrem bir model çıkartmaz, çıkartamaz hocam. Eskisi gibi tasarımsal bir fark da yok, her telefon dümdüz artı 4 kamera. İnsanlar artık yeni özelliğe bakmıyor, fiyat/performans oranına bakıyor. Sen çerçöpü amiral gemisi fiyatına satarsan almaz kimse. Koy adam akıllı donanımı rekabetçi bir fiyata, sonra istediğin gibi yeni model de çıkar, en büyük örneği Xiaomi'nin pazara girişi.




  • Açıkçası hem iyi ve sıra dışı özelliklerinden, hem de şirketi desteklemek adına Nokia 9 almıştım. Telefondan genel olarak memnunum ancak arpa boyu ilerleme kaydetmedi şirket. Ne reklam konusunda, ne telefonlar hakkında. Sıradaki telefonum olarak Nokia düşünmüyorum belli bir süredir.

  • Telefonları HMD çıkarsa da tasarımcılar ve yönetim merkezi Finlandiya'da. Çoğu eski Nokia çalışan ve yöneticisi de şu an bu firmada zaten. Görünen o ki halada akıllanmamışlar. Amiral gemisi savaşına girmeden alt sınıfa yüklendiler. Orada rekabet çok fazla ve karlılık düşük. Çoğu çinli marka piyasayı doyuruyor zaten. Nokia'da Nokia 1 den Nokia 6 ya kadar bu segmente telefon çıkarmaya çalışıyor. 2018 sonundan beri nokia 7 8 9 serisine yenilik getirmedi. Amiral gemisi olarak Nokia 9 fiyasko oldu çoklu kamerası ile. Kamera performansı çok düşüktü o kadar kameraya rağmen. Yeni Nokia 9.1 ide 1.5 senedir çıkaramadı halada erteliyor. Yani ürün çıkarmadı ki satışlar yukarı gitsin.

  • nerden nokia 9 aldınız acaba ?
  • çok kötü fiyatlandırma politikası özellikle ve donanım olarakta.

    Stratejiler çok yanlış ...

    realme . redmi , şu bu markalar ezdi geçti..

    juho sarvikas adında bi üst yöneticisi var çok hava atıyor , gülüyor falan sanki çok güzel satışlarda
    anca artistlik yapıyor . Gelişimleri çok zayıf ve yavaş yakında ikinci defa piyasadan silinebilriler. ama gönlüm silinmelerinden yana değil umarım kısa zaman birşeyler yapıp rekabete dahil olurlar ...

  • Bataryayı bulan firma patlamasını yapar artık. Deniz bitti. Tek atımlık kurşun batarya. 3 4 gün giden batarya teknolojisi geliştiren pastanın son dilimini yer.

  • Çinliler ar-ge ye para mı harcıyorlar? Hayır, ceplerinden 5 cent bile çıkmıyor. Başkalarının geliştirdiği teknolojiyi çalıp, süsleyip, pastel renkli plastik kasaların içine takıp, en fazla 2 sene içinde kendi kendisini imha edecek şekilde düşük fiyatla piyasaya sürmekten başka hiçbir şey yapmıyorlar.

    Sonra da f/p cohozunu şoyomuynen oppo bidenenyn reyalmi oyo yopoyor hooo diye zırvalarsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazılım konusunda iyi değiller arayüz geliştirmedikten sonra işleri zor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: FreeRun

    Yazılım konusunda iyi değiller arayüz geliştirmedikten sonra işleri zor.
    Stok Android ne yapacak adamlar? Samsung ve Huawei gibi şişirsin mi yazılımı?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oppomu arge yapmıyor?
    Ortada hızlı şarj yokken oppo vooc ile diğerleriyle dalga geçiyordu. Çoğu telefon üreticisinin yaptığı yanarlı dönerli tasarımlar oppoda 5 sene önce vardı. Arayüzü keza öyle, androidte görebileceğin en stabil ve hızlı arayüzlerden birisine sahip. Daha bir sürü sayabilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BilirKişi00 -- 5 Mayıs 2020; 3:43:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiyat politikaları hiç iyi değil

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Olur öyle

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nokia aldim yakın zamanda bu haber hiç şaşırtmadı bu kadar kötü olabikecegini bilsem üzerine o kadar daha kor başka tel alırdim. Her türlü kasılma yavsama kötü sarz kullanım çok kötü

  • Ben Nokia 8 aldım.Teşir ürünüydü. Aldığım dönemde fiyat performans bakımından benim için en iyisi oydu. Ama bugün bu markanın alınabilecek hiçbir telefonunu göremiyorum. Hangi kesime hitap edeceklerini ön göremiyorlar. 3310 efsaneydi, bitti. Tekrar diriltmek gereksiz. Aynı şeyi expres music için yapıyorlar. Adamlar hala tuşlu telefon çıkarmaya çalışıyorlar. Milyonda birlik kesime hitap etmeye çalışıyorlarsa milyonda bir satmaları normal. <br /><br />Nokia 8 reklamlarında ön ve arka kamerayı aynı anda açma özelliğini vurguladılar. Galaxy Note 3 on yıl önce bunu yapmıştı.<br /><br />Bence Nokia; selfieleri canavar gibi, arka kamerası orta derece ve oyun canavarı olan ucuz bir telefon çıkarırsa batmaktan kurtulur. Ama eminim ki böyle bir telefona da nostalji olsun diye ince uçlu şarj girişi koyup her şeyi mahvedecekler.

  • Nokia'nın bu piyasaya vereceğin bir farklılık, f/p, vs yok. O yüzden dükkanı kapatıp gitsin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • şu nokia yi bitiremediler gitti.

  • darkgamer_gs kullanıcısına yanıt
    Teknolojiden değil şirket yönetiminden anlamadıklarından olur.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.