Şimdi Ara

Nokia E60 (Paylaşım ve Yardımlaşma)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.308
Cevap
1
Favori
67.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sevgili arkadaşlar evet şimdi sizlere elimden geldiğince Nokia E60 telefonumu anlatmaya çalışacağım.
    Kasa ve Görünüm
    Telefon öncelikle ifade etmeliyim ki, görüntü olarak oldukça basit ama ilgi çekici hatlara sahip. Mesela herkes yan taraflarındaki uzun krom benzeri detayların ne işe yaradığını sormakta... Bunların çoğu sadece şekil... ama cihazın sol tarafındaki üst üç tuş aktif. En üst iki tuş, ses arttırma ve azaltma, en alttaki ise basıldığında direkt olarak ses kaydetmeyi sağlayan tuş.
    Dediğim gibi cihaz oldukça basit ama bir o kadarda başarılı bir tasarıma sahip, ilk bakışta büyük bir cihaz gibi algılanıyor. Ama ince oluşu cepte taşırken, sıkıntı yaşamayı engelliyor. Cihaz genel olarak kaliteli bir plastik kasadan oluşuyor. Bunun yanında ekranın ve tuş takımının etrafındaki kısım ise metal. Tuşlar genel olarak kullanışlı. Ancak tuşlardan bazıları hafif esneme yapıyor gibi. Joystik ilk başta biraz kullanışsız gelmesine rağmen zamanla beni kendine alıştırdı. Ama bir gerçek ki, kullanırken çok fazla güven vermiyor. Zamanla bozulabilir bir duruşu var. Bu sebepten dikkatli kullanmakta fayda var.
    Telefonun kulaklığının hemen üstünde bir led benzeri kısım var. İlk başta bunun ne olduğunu dikkatimi çekmiş olmasına rağmen anlayamadım. Ama daha sonra anladım ki, burası bir sensör. Işıklı ortamlarda tuş takımının ışığının açılmasını engelliyor Karanlıkta ise yine görevini yaparak tuş ışıklarını derhal aktif ediyor. Bu bence gayet güzel bir özellik. Pil harcamasına ne kadar olumlu etki yapar bilemem ama ince bir düşünce ürünü olduğu ortada.
    Cihazın sağ tarafında bir hafıza kartı kısmı var. Daha doğrusu bir kapağı açınca bu göz ortaya çıkıyor. Benim tavsiyem bu gözü çok fazla kullanmamanız. Yani kartı sürekli takıp çıkarmak kapağın şeklinin bozulmasını sağlayabilir.
    Ekran gerçektende mükemmel. Yüksek çözünürlüğü ve renk kalitesi sayesinde çok küçük görüntüleri dahi oldukça görülebilir kılıyor. Zira bu özellik internette ve oyunlarda farkını ortaya koyuyor.
    Telefonun arka kısmı düz bir yapıya sahip. Cihaz düz yüzeylere yatırıldığında kesinlikle hareket etmiyor. Bu sebepten düz bir yüzeye konulduğunda sıkıntısız bir şekilde yazı yazabilir ya da oyun oynayabilirsiniz.

    Bağlanabilirlik
    Evet arkadaşlar, bu telefonla ilgili olanların malumatı olduğu üzere cihazda wi-fi var. Bu özellik aslında benim bu cihazı tercih etmemdeki esas neden. Zira mpx200 den beri internet ve mail adresi kontrolünü oldukça sık yapan bir insan oldum. E malum bu özellikler genelde gprs üzerinden gerçekleşmekte gprs demekte faturaya ekstra maliyet demek. İnsan bu özelliklere alışınca da sürekli olarak bağlanma ihtiyacı duyuyor. Bu telefondaki wi-fi sayesinde artık bu maliyetlerden oldukça yüksek bir oranda kurtuldum. Neredeyse ayda 5-8 YTL kardayım. Bu tabi işin benimle ilgili kısmı Bunun dışında ifade etmek gerekir ki, cihazın wi-fi özelliği oldukça güzel ve hızlı çalışıyor. Ve hatta diyebilirim ki neredeyse acer dizüstüm kadar etkin iş görüyor. Birde skype bu cihazlara uygun yazılım çıkardı mı bence piyasadaki en makbul tellerden biri olacak.
    Cihazın wi-fi alıcısı bazen minibüste yokladığımda bile yol hattındaki pek çok kablosuz bağlantıyı tüm özellikleri ile özetliyor. Şifreli, açık, wep.. vs.
    Cihazda ayrıca bluetooth, usb kablo ve kızılötesi bağlantı seçenekleri mevcut. Hepsi oldukça başarılı.
    Yazılımlar
    Cihazda symbian s60 3. versiyon kullanılmış. Bu versiyon görsel olarak ve kullanılabilirlik olarak oldukça başarılı. Daha önce uzun süre win mobile kullanmış biri olarak diyebilirim ki, birkaç özelliği dışında en az win mobile kadar başarılı. Özellikle kilitlenmemesi ve arada bir format atma gereksinimi olmaması oldukça güzel... Kısaca işletim sistemi oldukça dengeli diyebilirim.
    İşletim sistemi hakkında verdiğim bu bilgilerden sonra cihazda kullanılan internet gezgini hakkında bilgi vermek bence en doğrusu. Cihaz üzerinde neredeyse internet Explorer ya da benzerleri kadar becerikli bir yazılım mevcut. Tüm web sayfalarını aynen açan, gmail, yahoo, Hotmail gibi posta kutularınızı aynen kullanabileceğiniz mükemmel bir yazılım. Gmailden bir eklenti ekleyerek mail atabileceğiniz ya da size gelen ekli postadaki eklentiyi cihaz hafızasına ya da hafıza kartına indirebileceğiniz mükemmel bir internet gezgini. Yani ekli posta atabilmek için illaki pop3 bir mail hesabına ihtiyacınız yok. Ancak banka internet şubelerinde sıkıntılar mevcutBen mesela bu sayfalara ancak belli seviyelere kadar girebildim. Ama diğer yönlerden hiçbir sıkıntı yok. Bilgisayarınızda alıştığınız web konforu alıştığınıza en yakın şekilde gerçekleştirilmiş. (ve bir gerçek ki, tuvalette müthiş keyifli kullanım sağlıyor. Gazete oku, webde gez... birde bendeki gibi wireless bir modeminiz oldu mu harika)
    İşletim sistemine uygun yazılımlar konusunda ise bence hiçbir sıkıntı yok. Pek çok sitede çeşitli program ve oyunları rahatlıkla bulabilir, bedava olarak kullanabilirsiniz Özellikle birkaç oyun yükledim ki hakikatten muhteşem. Özellikle Asphalt 2 3D adlı oyun neredeyse nfs underground ayarında. İnanın abartmıyorum.
    Ayrıca bilindiği üzere cihazda bir ofis yazılımı mevcut. Bu yüzden cihaza 2. bir ofis yazılımı yüklemeye gerek yok. Mesela ben bu hatayı yaptım ve cihaza Quick Office kurdum. Daha sonra anladım ki, bu yazılıma hiç gerek yok. Aksine zararı da var. Zira bu ekstra yazılım cihazda yüklü olan ofisin dosyalar üzerinde oynama yapabilme becerisini yok ediyor. Cihazda yüklü olan ofis yazılımı, word, Excel, Powerpoint gibi dosyaların çoğunu aynen olduğu gibi açabiliyor. Ayrıca daha öncede bahsettiğim gibi üzerinde çeşitli değişikliklerde yapabiliyor ya da bu dosyalardan yenilerini oluşturabiliyorsunuz. Powerpoint gösterisi oluşturma dahil
    Bunun yanında gerekli gereksiz onlarca yazılımı cihaza kolayca kurabiliyorsunuz. Cihaz üzerinde 64 mb dahili hafıza mevcut. Ayrıca cihazın rami 45 mb. Genel olarak ramin 25 mbı sürekli olarak işletim sistemi tarafından kullanılıyor. Geri kalan kısımda aynı anda birkaç yazılımın çalışmasına rahatça imkan veriyor.
    Bu arada cihazda hazır bir otomatik tuş kilidi mevcut değil. Bu gibi gerekli eklentileri bedava programlar sayesinde aktif edebilirsiniz. Ayrıca ek bir farklılık olarak, Nokialardaki o meşhur pili çıkarıp takınca saati tekrar ayarlama geyiği bu cihazda mevcut değil Gayet güzel
    Cihazın masaüstü ekranında aynı win mobileda olduğu gibi sürekli olarak ajanda notlarınızı, yapılacak işlerinizi gösteren kısımlar mevcut. Bence bu özellik çok iyi olmuş. Win mobileda bu özellik çok işimizi görmüştü.
    Cihazın yanında, ya da şöyle diyelim Nokia sitesinden indirebileceğiniz birkaç uyduruk program mevcut. Oyun olarak ise, golf pro oyunu mevcut. Bu oyun aslında keyifli bir oyun. Ancak gördüm ki, bu cihazla bu oyunun bir sıkıntısı var. Oyun başladıktan sonra sıra topa vurmaya gelince oyun kilitlenmekte. Bu sorunu ne yazik ki daha çözemedim.
    Ayrıca cihaz için bu forumda ve pek çok sitede inanılmaz güzellikte temalar mevcut. Telefonunuzu kendinize göre istediğiniz gibi kişiselleştirebilirsiniz.
    Bu arada belirtmekte fayda var. Cihaz daha sonra yükleyebileceğiniz adobe yazılımı ile pdf dosyalarını rahatça açmakta.
    Müzik dinlemek ve video izlemek cihazla oldukça kolay. Alacağınız bir orijinal stereo kulaklık setiyle 1720 YTL bedel karşılığında oldukça kaliteli mp3 dinlemek mümkün. Ayrıca mp3 dinlerken başka yazılımları da kullanabilir, kulaklığın ses ayarın düğmelerinden sesi arttırıp azaltabilirsiniz. Ayrıca arka planda çalan mp3 içinde masaüstünde bir kısım belirmekte.
    Pil
    Cihazın pili oldukça başarılı bir pil olmasına rağmen cihazın müthiş özellikleri sayesinde çok fazla dayanmamakta. Bir örnek vermek gerekirse, cihazı kurcalayan ve wi-fi gibi özelliklerini sıkça kullanan biri iseniz pili 2 günden daha fazla dayandırabilmeniz mümkün değil. Ama wi-fi kullanılmaz ise sanırım rahatça 3 günün üzerine çıkılabilir. Ama mpx sonrası pili bana oldukça iyi bile geldi diyebilirim
    Sonuç
    Sonuç olarak cihaz bana göre 10 üzerinden 9 alacak bir cihaz. Gördüğüm tek olumsuz yönü pil dayanımı. Ama kullananlar görecek, bu özellikler çerçevesinden bakıldığında o bile oldukça makul. Bunun dışında diyebilirim ki, telefonu sadece sesli görüşme amaçlı bir cihaz olarak görmeyenler için mükemmel bir cihaz. Cihazı almayı düşünen arkadaşlara gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum. Cihazla ilgili sorusu olan arkadaşlara her türlü yanıtı vermeye hazırım. Herkese saygılar ve sevgiler.
    Not: Aşağıdaki ekli dosyada masaüstünden ve yukarıda bahsettiğim oyuundan birkaç kalitesi düşürülmüş görüntü mevcut.
    [simage][/simage]

     Nokia E60 (Paylaşım ve Yardımlaşma)


     Nokia E60 (Paylaşım ve Yardımlaşma)


    [simage]local://upfiles/4607/2129B90A5C8B4659ACEAB16D5AA68FE4.jp

     Nokia E60 (Paylaşım ve Yardımlaşma)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pazarcik -- 13 Nisan 2007; 10:24:30 >







  • Detaylı incelemeniz için teşekkürler..
  • telefon hayırlı olsun kardeş
  • guzel inceleme olmus
  • teşekkürler arkadaşlar. Suan forumu telefonumdan ve ağ bağlantısını kullanarak ücretsiz okuyorum. Cihaz ile ilgili her türlü sorularınızı bekliyorum. Sevgiler, saygılar
  • Telefon hayırlı olsun. Bu arada wifi çekimi nasıl? bir Laptop client kadar kuvvetli mi? Benim N80 laptop'ın çektiği yerde ya çekmiyor ya da çok zayıf çekiyor ondan merak ettim. Teşekkürler...
  • selam dostum ben de bu cihazı yaklaşık 1-2 ay kullandım ancak herkes de olduğu gibi bende de bağlantı bir süre sonra kopuyordu (wireless ağına yakın olmama rağmen) bağlantı : %80-100 olmasına rağmen kopuyordu sizde böyle bir durum söz konusu mu?
    hayırlı olsun bu arada...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: CeLLaT_1905

    selam dostum ben de bu cihazı yaklaşık 1-2 ay kullandım ancak herkes de olduğu gibi bende de bağlantı bir süre sonra kopuyordu (wireless ağına yakın olmama rağmen) bağlantı : %80-100 olmasına rağmen kopuyordu sizde böyle bir durum söz konusu mu?
    hayırlı olsun bu arada...



    aynen ben de bunun için sordum zaten soruyu. yani laptop client kadar iyi bir wifi client olamıyor diye düşünüyorum şu anki wifi model cepler için. tabi bu benim görüşüm.
  • Arkadaslar ben bu wi-fi baglantısı konusunda hiç sıkıntı yasamıyorum. Dedigim gibi bazen cadde üzerinde dahi rahatca bağlanıp işimi görebiliyorum. Dediğim gibi enaz laptop kadar başarılı. Bu arada bir süre sonra bağlantının kopması ayarlarla ilgili. Otomatik olarak bir süre sonra bağlantı bitiriliyor. Mesela benim cihazda bu süre 5 dakika olarak ayarlı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pazarcik -- 3 Aralık 2006; 14:07:48 >
  • İncelemen çok detaylı olmuş. Gerçekten bu inclemen için teşekkür ederim.Herkez böyle inceleme yapmıyor neyazıkki. İnternet tarayıcısı hakkında bilgi verirsen çok memnun olurum.
  • e61 kullanırken golfpro oynadığımda bende de o sorun çıkıyordu,demek genel bir durum.
    valla tekrar e60 a ya da e61 e dönmeyi düşünüyorum m600i olmazsa
  • güzel inceleme olmuş gerçekten... Fiyatı biraz daha düşerse alacağım hemen gerçi nokialar pek düşmüyo ama S.E olsa şimdiye fiyatı 500 olmuştu
  • İnternet tarayıcısı bahsettiğim gibi oldukça kullanışlı. Dediğim gibi neredeyse tüm web sayfalarını aynen açabiliyor, tüm olanakları tamamen kullanabiliyorum. Hatta,www.superspor.com gibi sitelerdeki eş zamanlı maç anlatımlarında güncellemeler bile aynen internet explorer gibi işlemekte. Bu arada birkaç web görüntüsene dair ekran görüntülerini aşağıda veriyorum. Dediğim gibi örneğin gmail adresinize web üzerinden giriş yapıp, posta oluşturup hafıza kartından eklenti ekleyebilir ve gönderebilirsiniz. İşlemcisi, yazılımı ve tüm olanakları bunun için müsait. Arkadaşlar dediğim gibi cihaz 10 üzerinden 9... düşünmeyin bile...

     Nokia E60 (Paylaşım ve Yardımlaşma)


     Nokia E60 (Paylaşım ve Yardımlaşma)


     Nokia E60 (Paylaşım ve Yardımlaşma)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pazarcik -- 3 Aralık 2006; 15:10:29 >




  • Bunlarda ekran yan çevrildiğindeki internet tarayıcısı görüntüleri

     Nokia E60 (Paylaşım ve Yardımlaşma)


     Nokia E60 (Paylaşım ve Yardımlaşma)
  • Pazarcik benim birkaç sorum var,
    -kulaklık olarak illa ki nokia kulaklık mı kullanmak lazım? Bu telefonlara özel bir adaptör ile normal kulaklık olmaz mı? Öyle özel bir adaptör var mı?
    -Pil süresi demiş herkes, pili daha güçlü bir pille değiştirilemez mi, daha güçlü bir pil yok mu yoksa?
    -wlan benim için önemli, acaba tarayıcı hertür siteyi açabiliyor mu? mesela bir youtube'da video izlenebilir mi? (bunu cidden merak ediyorum, yani sürekli youtube'a girmiyorum ama cihazın yetenekleri bakımından merak ediyorum zira arkadaşımdaki HP pcc bile youtubeda video açamıyor)
    -bu telefonu alırsam yüklememi tavsiye edebiliceğiniz uygulamalar nelerdir? oyun, ofis, browser, video, chat gbi...
    -içindeki ofis yazılımı ile yeni bir ofis dökümanı yaratıp üzerinde çalışmak mümkün mü? Yoksa sadece gösterim amaçlı mı?
    -smartmovie diye bir yazılım ile film ilemek mümkünmüş, acaba siz denediniz mi? pil durumu bu konuda ne kadar başarılı?
    -uçuş modu var mı?




  • İncelemeyi geç gördüm... Ellerine sağlık
  • Telefonun 12 ay taksitli fiyatı 650 ytl'ye düşmüş bu arada...
  • ekranı yan çevirince güzel oluo
  • -Valla özel adaptörlede olsa böyle bir uğraşıya girmenin çok gerekli olduğunu düşünmüyorum. Zira 23 kodlu kulaklık gayet yeterli ses vermekte
    -Evet pil sıkıntılı. bende 2 günün üstüne çıkmadı (sürekli açık). Başka batarya işini bende sordum. Nokia club daki eleman cihazın üzerindeki pilin en ii pil olduğunu söyledi. Ama bu sıkıntı çok fazla sürmez diyede düşünüyorum. Mutlaka bu sorun bir şekilde çözülecektir.
    -Youtube ve banka sitelerinde sıkıntı var. Garanti bankası web şubesinde yukarıda da yazdığım gibi bir aşamadan sonrasına ulaşamıyorum.
    -Ofis yazılımı üzerinde var. Başka birşey yükleeye gerek yok. Bunun dışında, kişinin tercihine göre çok sayıda programa bedava ulaşmak mümkün.
    -Ofis yazılımı ile sıfırdan bir ofis belgesi ya da hazır bir metnin üzerinde değişiklik yapabilmek mümkün. Yazılım çok güzel.
    -Smartmovie ve divx player gibi programlarla filmleri izlemek mümkün bellek kartını bu sebebten 1 gb alın. ben 512 aldım. Az sıkıntılı oluyor...
    -Uçuş modu elbette var. Hatsız diye bir seçenek ile bu özellik kullanılıyor. Ayrıca uçuş modunda iken wireless interneti kullanmaya devam edebiliyoruz.


    quote:

    Orjinalden alıntı: supersonicbluepearl

    Pazarcik benim birkaç sorum var,
    -kulaklık olarak illa ki nokia kulaklık mı kullanmak lazım? Bu telefonlara özel bir adaptör ile normal kulaklık olmaz mı? Öyle özel bir adaptör var mı?
    -Pil süresi demiş herkes, pili daha güçlü bir pille değiştirilemez mi, daha güçlü bir pil yok mu yoksa?
    -wlan benim için önemli, acaba tarayıcı hertür siteyi açabiliyor mu? mesela bir youtube'da video izlenebilir mi? (bunu cidden merak ediyorum, yani sürekli youtube'a girmiyorum ama cihazın yetenekleri bakımından merak ediyorum zira arkadaşımdaki HP pcc bile youtubeda video açamıyor)
    -bu telefonu alırsam yüklememi tavsiye edebiliceğiniz uygulamalar nelerdir? oyun, ofis, browser, video, chat gbi...
    -içindeki ofis yazılımı ile yeni bir ofis dökümanı yaratıp üzerinde çalışmak mümkün mü? Yoksa sadece gösterim amaçlı mı?
    -smartmovie diye bir yazılım ile film ilemek mümkünmüş, acaba siz denediniz mi? pil durumu bu konuda ne kadar başarılı?
    -uçuş modu var mı?




  • Pazarcik, verdiğin bililer için çok teşekkür ederim. İnşallah ben de bu telefona geçiş yapıcam.
    Bu arada ben de bir özellik ekliyim, bu telefonun bluetoot'u stereo ses iletimini destekliyor yani kablo derdi olmadan gerçek stereo müzik dinlemek de ayrıca mümkün.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.