Şimdi Ara

Nokia'dan Büyük Zarar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Apple'ın açıkladığı rekor kâr sonrası bir rekor haberi de Nokia'dan geldi. Finlandiyalı Nokia, Amerikalı rakibinin rekor kârının aksine rekor zarar açıkladı. Dünyanın en büyük cep telefonu üreticisi Nokia, 2011 yılının son çeyreğinde 1,07 milyar euro (1.4 milyar $) zarar ettiğini açıkladı. Bu zarar ile birlikte Nokia üst üste 3 çeyrek zarar açıklamış oldu. Şirket geçen sene aynı dönemde 745 milyon euro (981 milyon $) kar elde etmişti. Geçen sene aynı döneme göre Nokia'nın satışları % 21 oranında düştü.

    Cep telefonu pazarında halen lider konumunda olan Nokia, akıllı telefon pazarında beklenileni verememesi üzerine Şubat 2011'de Microsoft ile işbirliğine gitti. Bu işbirliğinin ilk meyveleri olan Windows Phone işletim sistemine sahip Lumia serisi telefonlar birçok ülkede piyasaya sürüldü. Nokia Microsoft işbirliğinin başarılı olması halinde Microsoft'un Nokia çoğunluk hisselerini alacağı iddiaları da gündemde.

    Nokia Microsoft ile başlattığı işbirliği sonrası yeniden yapılanma sürecine girdi. Bu süreçte devreye alınan tasarruf tedbirleri sonucu işten çıkartmalara başlandı. Nokia'nın New York Borsası'nda işlem gören hisse senetleri de son 1 yıl içinde ciddi değer kaybı yaşadı. Geçen sene bu tarihlerde 11.45 dolardan işlem gören Nokia hisseleri şu sıralar 5.27 dolar seviyesinden işlem görüyor.

    Nokia yaptığı açıklama ile şu andaki yönetim Kurulu Başkanı Jorma Ollila'nın (61) emekliye ayrılacağını ve ondan boşalan pozisyona güvenlik yazılımı şirketi F-Secure'un ve telekomünikasyon şirketi Elisa Oyj'nin kurucusu Risto Siilasmaa'nın (45) getirileceğini duyurdu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi velona77 -- 29 Ocak 2012; 16:01:22 >







  • Bu Elop Nokia yı iflas ettirmese iyi.
  • Nokia Apple,Blackberry ve HTC ile yarış yapamaz oldu acilen bu markaların yanında yerini alması lazım yoksa iflasa gidiyor
  • Beter olsunlar, çok sevindirici bir haber. Nokia C1-02'yle neler çektim. Radyo sesinin kendi kendine kısılması sorunu olan hatalı modeller üret, sonra da suçunu kabul etme. Ses sızıntısı olan cihazları piyasaya sür, insanlar kalabalık ortamda telefonlarını açamaz oldular. İflas edin de, aklınız başınıza gelsin. Artık Nokia değil, Samsung alıyoruz.
  • Hey gidi Nokia neydin ne oldun şimdi. Açıkçası Nokia'nın microsoft ile yaptığı anlaşmayla çıkaracağı windows phone ile pek bi başarı sağlayacağını düşünmüyorum, şu anda ios ve android aldı başını gidiyor..
  • Ama yinede dünyanın en çok satan telefon markası nokia
  • nokia acilen yeni strateji gelistirsin. Microsoft ortakligindan da medet ummasin bosuna.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.