Şimdi Ara

nitromix kombi 24 kw

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar. kombiler hakkında tecrübeli arkadaşların bilgilerinden faydalanmak istiyorum.bu kombi 55 C de çalıştırdığımızda kaç derecede stop edip kaç derecede devreye girecektir.bu şekilde kullanımda devirdaim pompası sürekli devredemidir.birde çalışma aralığını belirleyebilirmiyiz. 55C de dusun 52 C de çalışmaya başlasın gibi.



  • Merhaba,

    Kombi cihazları belirli bir çalışma aralığına (teknik terim olarak şalt diferansı denir) sahip olup, çoğu cihazda bu aralık +5<-----> -5 tir. Yani kombi ayarını 45C yapıp kombiyi çalıştırdığınızda sisteme gönderdiği suyu 50C'ye kadar ısıtır ve durur. Isıtmanın başından itibaren pompa devreye girer ve kombi durduktan sonra bir müddet daha çalışır ve durur. Pompa durunca peteklerde sirkülasyon haliyle yavaşlar, ama bu ısının peteklerden ortama daha çok yayılması için gereklidir. Tesisattan dönen su 40C'ye inince kombi ve pompa tekrar devreye girer. Sistem böyle çalışır gider. Bu çalışma tarzı oda termostatı kullanımında biraz değişir. Örneğin su sıcaklığı 40C'ye inince değil, oda sıcaklığı set değerin altına inince kombi yanar. Benzer şekilde, oda sıcaklığı set değeri geçince su sıcaklığı kaç derece olursa olsun kombi kapanır.

    Çalışma aralığı değişikliği servis ayarlarındandır. DD Nitron modelinde kombi üzerinden yapılabildiğini biliyorum. Bazı kombilerde kullanılan oda termostatları ile yapılabiliyor. Şahsen çalışma aralığı değişikliği önermem, bu ayarlar firmaların laboratuvar şartlarında elde ettiği optimum değerlerdir. Hem ısınma konforu hem de tasarruf açısından bu böyledir.

    İyi forumlar...




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.