Şimdi Ara

NISSAN MICRA, NOTE ve JUKE'daki ORTAK MONTAJ HATASI

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. 2011 Nissan Note 1.5 dci Visia modeli araç sahibiyim. Aracım 39bin km.'de. Bu ayın 5'inde 40bin bakımına girdi araç. Servise ön iki direkten pürüzlü yolda tık tık tık ses geldiği yönünde şikayetim olduğunu söyledim. Daha önceki bakımlarda da bu şikayetim vardı. Ancak burdaki sıkıntının bir montaj hatasından dolayı olduğu ortaya çıktı. Çünkü iki direkte aşağı inip camla torpido birleşiminin olduğu yerlerde açıklık var. Normalde o boşluğun olmaması gerekiyor. Kendi araçlarınızda da bu boşluğu görebilirsiniz. Öyle sanıyorum ki zamanla burası daha da esniyor ve tık tık diye ses gelmeye başlıyor. Sadece benim araçta vardır diye düşünmüştüm ancak showroomdaki 0 km. araçta da aynı boşluk olunca beni çok şaşırttı. Sonra mikraya baktım aynı boşluk onda da var. Note'da var ve Juke'tada var. Neyseki Qashqai de bu yoktu. Belirttiğim birleşim yeri torpidoyla sıkı sıkı örtüşüyordu. Servis müdürüne de durumu belirttim ve birlikte baktık o da çok şaşırdı. Mail atmamı ve bu durumu genel müdürlüğe ileteceğini söyledi. Yalnız dedim montaj hatası bununla bitmiyor. Başkada mı var evet dedim. Silecek ızgarasının sol tarafındaki plastikle camın örtüştüğü yerde de açıklık var dedim. Hatta benim ızgara bu şikayetimden doalyı garantiden değişti dedim. Yalnız takılan yeni orjinal parçada aynı açıklık meydana geldi. Tam örtüşmesi ısıtılarak başarıldı. Evet arkadaşlar tahmin edeceğiniz gibi bu diğer modellerde de ve 0 km. araçlarda da bu şekildeydi. Bu bahsettiğim montaj arası yerlerini bir başka model Hyundai era 2012 araçta baktım özellikle bu iki montaj hatasına kesinlikle bahsetmiş olduğum boşluk, aralık, açıklık nasıl tabir ederseniz artık eser yoktu. Lütfen sizde araçlarınızda bu iki noktaya bakıp yazarsanız Nissan genel müdürlüğe bilgi verebiliriz. Slmlar, saygılar.

     NISSAN MICRA, NOTE ve JUKE'daki ORTAK MONTAJ HATASI


     NISSAN MICRA, NOTE ve JUKE'daki ORTAK MONTAJ HATASI



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgisatan -- 22 Ocak 2013; 11:25:35 >







  • Bu sesten muzdarip biriyim. 2011 Micra'm var. Haklarımız nedir? Ya da Türkçesiyle yazdığınızın tüketici açısından anlamı nedir?
  • aynı boşluklar ben de var, parçalar tam kapatmamış birleşim yerlerini.
    ordan ses geldiğini hissetmedim hiç!
    ancak genel bir tepki verilecekse ben hazırım
  • parçalara dokundum, ikisi de sallanıyor, zorla duruyorlar, beğenmedim!
    servis geri çağırıp (bizim tepkimizle tabii) bir işlem yaparsa koşa koşa giderim
  • Arkadaşlar bu durumunuzu servis müdürlerinizle paylaşın. Fotoğraflarını çekip Nissan genel müdürlüğe mail atalım. Servis son bakımda bir şeyler yaptı sesi kesmek adına. Ancak değişen birşey olmadı benim araçta. Bunun bir montaj hatası olduğu aşikar ortada. Silecek ızgaranızı da kontrol edin. Orda da açıklık var mı diye? Burda fotolarınızı paylaşın. Nissan genel müdürlükle iletişime geçelim. Slmlar.
  • Merhaba Arkadaşlar, Nissan'dan gelen yanıt aşağıdaki gibidir. Böyle bir yanıt almayı hiç beklemiyordum. Doğrusu hiç yakıştıramadım. Bilginize.

    Başvurunuz bölümümüz tarafından değerlendirilmiştir.

    Aracınız ile ilgili Görkem Otomotiv ve Genel Merkez Teknik Birimimizden bilgi almış bulunmaktayız.

    Başvurunuzda belirttiğiniz açıklığın, arıza teşkil eden bir durum olmadığı, aracın dizaynının bu şekilde olduğunu bilgisi alınmıştır. Bu sebeple araca ilave bir işlem önerilmemektedir

    Bilginize sunarız,

    Saygılarımızla,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgisatan -- 28 Ocak 2013; 11:40:25 >
  • Hocam bende de 2012 micra var ama bir aciklik goremedim. Yani sertce bastirinca bir boslugu aliyor gibi olmuyor. Sabit. Sizinkinde esneme mi oluyor?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlginç yarın bakayım.Bendede iki gündür tıkırtı var ama ben soguktan sertlesen plastık diye dusunmustum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bahadr35

    Hocam bende de 2012 micra var ama bir aciklik goremedim. Yani sertce bastirinca bir boslugu aliyor gibi olmuyor. Sabit. Sizinkinde esneme mi oluyor?

    Hocam hem esneme var hem de açıklık var. Bastırınca da altı boş, batıyor içine. En son serviste içine bir şeyler tıkadılar vs. ama ses pürüzlü yolda etkili oluypr. Çıt çıt diye sağ direkte tak tak. Orada problem olduğu bariz açık. Sizin aracın bu yerinin tam sıfır örtüştüğünü sanmıyorum. İyice kontrol edin. Slmlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.