Şimdi Ara

Nissan da katı hal pillerine yoğunlaşıyor: İlk üretim hattını kurmaya başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Katı hal bataryaları geleceğin pil teknolojileri arasında gösteriliyor ve birçok firma katı hal pilleri geliştirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Nissan da bu firmalardan biri. Japon üretici, katı hal bataryalar için pilot üretim hattının inşaatına başladığını duyurdu.



    Katı hal pilli ilk araç 2029'da piyasada olacak



    Yokohama fabrikasında pilot üretim hattını kurmaya başlayan şirket, Ambition 2023 stratejisi kapsamında katı hal bataryalarını kullanan ilk elektrikli aracını 2029'un başlarında piyasaya sürmeyi hedefliyor. 



    Ayrıca Bkz.Yeni Passat Pro Sedan'ın tasarımı ortaya çıktı



    Nissan, yeni teknolojinin, geleneksel lityum iyon pillerin iki katı enerji yoğunluğu sunacağını ve daha düşük maliyete sahip olacağını söylüyor. Nissan ayrıca, katı hal pillerin şarj sürelerini üçte bir oranında azaltacağını belirtiyor. Şirket, moleküler düzeyde malzeme araştırmaları da dahil olmak üzere geniş kapsamlı araştırma ve geliştirme faaliyetleri yürütüyor.




    Ekim ayında Nissan, Hyper Force EV konseptini tanıttı. Tamamen katı hal pillerle çalışan elektrikli süper otomobil, 1.341 beygir güce sahip olacak. Tesla Cybertruck benzer köşeli tasarıma sahip olan otomobil maksimum aerodinami için NISMO yarış ekibiyle birlikte tasarlandı. Nissan, elektrikli süper otomobilinin 2030 yılına kadar piyasaya sürüleceğini açıkladı.



    Nissan, 2030 yılına kadar 19 yeni elektrikli araç (hibritler dahil) piyasaya sürerek, küresel satışlarının %55'ini elektrikli hale getirmeyi planlıyor.



     




    Kaynak:https://www.nissan-global.com/EN/COMPANY/PLAN/AMBITION2030/
    Kaynak:https://electrek.co/2024/04/16/nissan-steps-up-all-solid-state-ev-battery-plans/







  • Az Pixel kullanarak yapılmış bir araba tasarımı gibi o nasıl bir çirkinlik. :)

  • 2029 yılına kadar çinliler ortalığı silip süpürür. Japon-Avrupalı şirketler elektrikli işinde pek başarılı olamadılar.

  • mehmet_clk M kullanıcısına yanıt

    Az piksel değil de az poligon desek daha doğru. Bu saçmalık hayatımıza Tesla'nın Cybertruck'ı ile girdi sanırım. Daha önce böyle dümdüz tasarım özürlü araçlar gördüğümü hatırlamıyorum. Yani tasarım tarzı olarak. Yoksa kötü tasarımlar daha önce de vardı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.