Şimdi Ara

NISAR: Şimdiye kadarki en gelişmiş radar Dünya’yı gece gündüz izleyecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • NISAR: Şimdiye kadarki en gelişmiş radar Dünya’yı gece gündüz izleyecek
    Haftanın ortalarında yapılan bir basın açıklamasına göre NASA, şimdiye kadar yapılmış en gelişmiş radar sistemine sahip olmak için gün sayıyor. NISAR olarak adlandırılan gelişmiş Dünya gözetleme uydusu gezegenimizin benzeri görülmemiş görüntülerini sunmak için en gelişmiş radar teknolojisini kullanacak.



    NASA-ISRO Sentetik Açıklıklı Radar'ın kısaltması olan NISAR, Dünya'nın neredeyse tüm karalarını ve buz yüzeylerini 12 günde bir iki kez gözlemleyecek ve değişimleri hem gündüz hem de gece benzeri görülmemiş ince ayrıntılarla ölçecek. NISAR tarafından elde edilen veriler, bilim insanlarının eriyen deniz buzu, yeraltı suyu kaynakları ve doğal tehlikeler gibi Dünya'nın en kritik belirsizliklerinden bazılarını daha iyi yönetmelerine yardımcı olacak. Aynı zamanda Dünya’nın dış kabuğu hakkında daha detaylı veriler elde edilecek.



    Türünün ilk örneği



    NISAR, biri NASA diğeri Hindistan Uzay Araştırma Örgütü (ISRO) tarafından inşa edilen iki radar sisteminden oluşacak. NISAR, tamamlandığında türünün en büyük radar antenine sahip olacak: 9 metre uzunluğunda ve 12 metre çapında tambur şeklinde tel örgülü reflektör.



    NISAR: Şimdiye kadarki en gelişmiş radar Dünya’yı gece gündüz izleyecek
    NISAR aynı zamanda iki ayrı radar frekansını (L-bandı ve S-bandı) kullanarak gezegenimizin yüzeyindeki bir santimetreden daha küçük değişiklikleri değerlendirmek için Dünya'yı rutin olarak araştıran uzaydaki ilk radar olacak. NISAR’da bulunan Sentetik Açıklıklı Radar (SAR) sayesinde çok daha yüksek kalibreli görüntüler ve bilimsel veriler üretilebilecek. SAR olarak adlandırılan radarlar genellikle bir uçağa takılıp düz bir çizgide gözetim yapması sağlanıyordu. Ancak bu senaryoda çözünürlük düşük oluyor ve geniş bir çoğrafya için kapsama alanı yeterli olmuyordu. Şimdi yörüngeden yapılacak olan gözetim çok geniş bir çözünürlük sunacak.



    Doğal afetlerin tespitinde de kullanılacak



    NISAR: Şimdiye kadarki en gelişmiş radar Dünya’yı gece gündüz izleyecek
    Dünyanın yüzeyi hem doğal hem de insani süreçler nedeniyle sürekli değiştiğinden, insanlık artık doğal risklere her zamankinden daha fazla maruz kalmakta. Küçük yer kabuğu sarsıntılarından volkanik patlamalara kadar olan bu değişimler NİSAR tarafından ölçülecek.



    Ayrıca Bkz.Çığır açan hava kirliliği araştırması çarpıcı sonuçlar buldu: Güvenli yer yok!



    Toprak kaymaları, tsunamiler, depremler, volkanlar, deniz seviyesi değişimi ve diğer doğal afetlere karşı hassas olan yüksek riskli bölgelerde insan nüfusu giderek artıyor. Zaten her yıl bu afetler nedeniyle on binlerce ölüm ve milyarlarca dolarlık hasar oluşuyor. Bu doğal tehlikeleri anlamak ve tehlike döngüsünü hassas bir şekilde ölçmek ciddi öneme sahip. NİSAR'ın hızlı ve küresel kapsama alanı sayesinde, afet öncesi ve sonrası gözlemler ciddi faydalara sebep olacak. NISAR’ın Ocak 2024’te Satish Dhawan Uzay Merkezi'nden kutuplara yakın bir yörüngeye fırlatılması ve minimum 3 yıl görevde kalması bekleniyor.






    Kaynak:
    https://www.nasa.gov/feature/jpl/nasa-isro-science-instruments-arrive-in-india-ahead-of-2024-launch
    Kaynak:https://interestingengineering.com/science/nisar-radar-tech-unprecedented-earth







  • bi kaç gune ABD uzaydan uydularla deprem yapıyor haberleri çıkar

  • Dünya düz arkadaşlar bizi uyutuyor abd 🤠🗿

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Büyük oranda Hindistan imzası var bu projede.

  • Düz tabii ki, küre olsaydı güneydeki penguenler çoktan aşağı düşmüş olurdu. ;)

  • Dıj güçler ülkemizi izlemek için ne yapacaklarını şaşırdılar.

  • Maraş depreminden 2 günde garip hava olayları olduğunu Rus uydusu doğruladı. ABD savaş gemisi de gelmişti garip

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Sonra dıj gucler diye dalga gecerler mantik hatalari dogum yanlisliklari

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bıkmadınız mı? HAARP var evet ve manyetik farklıklarla tektonik hareketleri tetikleyebiliriz de... o kadar güçlü manyetik alan oluşturacak yeteneğimiz henüz yok.

    ama ayın manyetik alanı deprem tetikler. Ayın manyetik alanı çünkü, dünya çekirdeğini bile etkiliyor ve şu anda Dünya çekirdeği garip hareket ediyor denmişti. bunun nedeni küresel ısınma bile olabilir.

  • pskillercheto kullanıcısına yanıt
    X Files dizisini izlerken adamların bizden minimum 20 yıl önde olduğunu düşünüyordum
    diyelim ki bir ihtimal HAARP gerçekten var ve doğa olayları,tektonik hareketler vs kontrol ediliyor ama bence korkulması gereken bu değil adamlarının bizden ne kadar önde olduğunu bile bilmiyoruz korkutucu olan bu bence

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Haarpçılar yine gelmiş. Abdnin işi gücü yok Çin Rusya Kuzey Kore yerine güneydoğudaki gariban insanlara deprem yapacaklar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu uyduları Müslümanlığı tehlikeye düşürmek ve ülkemizi her yönden kontrol etmek için kullanacaklar, herifler Allah'a karşı geldikleri için Müslümanları şeytani planla devamlı kontrolleri altında tutmak için teknolojilerini geliştiriyorlar

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.