Şimdi Ara

Nikon ve Sigma hakkında bir kaç sorum var???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar.yakın zamanda amerikaya gideceğim.nikon d90 ile nikon'un 18-05mm lensini almayı düşünüyorum.gitmişken birde zoom özellikli bir lens almak istiyorum.yalnız pek karar veremedim bilgi eksikliğimden dolayı.epey araştırdım ve çekilmiş resimlere baktım ama tam tatmin olamadım.ilk olarak sigmanın şu lensini düşünmekteydim bir arkadaşımın önerisiyle." 70-300mm F4-5.6 APO DG Macro(Motorized) " 280 dolar civarıymış.ancak OS sistemi yokmuş yani titreşim engelleyici.karanlıkta böyle bir lensle tripodsuz resim çekmek çok güç olur diye düşündüm ve yorumlardada olumsuz yazılar gördüm.OS li versiyonuda mevcut ancak fiyat 600 dolara fırlıyor o zamanda...2. bir seçenek ise nikonun bir lensi." AF-S DX NIKKOR 55-300mm f/4.5-5.6G ED VR " buda 400 dolar.sigmadan 120 dolar pahalı ama VR yani titreşim engelleyici sistemi mevcut.bu iki lensi kullanan,yada tecrübeleriyle bilgi verebilecek biri varsa çok sevinirim.birde nikondaki IF sistemi var.hakında bir kaç yazı okudum bu sistemin,anladığım kadarıyla fokuslarken lens ayarını iç kısımdan hallediyormuş.IF sistemi bahs ettiğim nikon lenste bulunmamakta.IF sisteminni avatajları nedir anlayabilmiş değilim.aydınlatacak birisi varsa çok memnun olurum.







  • Focus yaparken lensin önünde uzama-kısalma olur, IF lide sanırım bu içerde oluyor focus yaparken lensin ön elementi oynamıyor. Avantajlıdır yerine göre.
    karşılaştırdığın lensleri kullanmadım ama bildiğim şey, 200mm üzerinde VR çok ama çok gerekli oluyor... çünkü titremeler mm arttıkça daha fazla sensöre yansıyor. geniş açıda çok gerekli değil ama zoom lenslerde olması lazım yoksa tripodsuz çekim yapamazsın.

    bence VR olan bir model al derim. 55-300 lensin, 200mm ye kadar 55-200 ile aynı performansta olduğunu okumuştum. 55-200 vr zaten fiyatına göre harika bir lens 55-300de öyledir diye umuyorum :)

    http://www.kenrockwell.com/nikon/55-300mm.htm burada da bir inceleme var.




  • IF: Inner Focus yani netleme işlemi içerde yapılıyor. Kaliteyi etkileyecek bir özellik değil o yüzden pek takılma...polarize veya DND filtre kullanırken filtrenin dönmemesini sağlar sadece.

    VR olan modelleri tercih et tabii ama şunu da unutma, Nikon'da VR'ler VR 1 ve VR 2 diye ikiye ayrılıyor. Mesela senin 18-105'inde de VR var ama o VR1, yani pek işe yaramaz. Nikon'un 70-300'ünde veya 105mm macro'sunda kullandığı VR2'ler çok farklı, çok ciddi bi sabitleme olanağı sunuyorlar. O yüzden VR Lens alırken buna dikkat et. Bildiğim kadarıyla VR2'ler lensin üstünde kırmızıyla yazılı oluyor.

    Ben sabit odaklı lens kullandığım için bahsettiğim objektifleri tanımıyorum, o yüzden onlar hakkında yorum yapmayayım...ama emre'nin verdiği linkteki Ken Rockwell amcaya güvenebilirsin :)
  • Bende sigma 70-300 kullanıyorum , AF hızı çok iyi değil bazen delirtiyor ve sesi rahatsız edici 200mm den sonra elde çekim çok zorlaşıyor ışık isteyen bir lens , Nikon 55-200 vr ve 55-300 vr AF hızı , keskinliği ve titreşim engelliyicisi ile öne çıkıyor bütçe sorun değilse 55-300 VR almanızı şiddetle tavsiye ederim
  • yorumlarınız için çok teşekkür ederim.epey katkısı oldu karar vermem adına.70-300mm nin vr 2 li versiyonunu göremedim(nikon usa sitesinde) ama maksimum bütçem 400 dolar civarı zaten büyük ihtimal o bahs ettiğiniz 400 doların çok üstündedir.70-300 vr ed g yi alacağım gibi gözüküyor.gece zaten tripod kullanmayı planlıyorum,gündüzleri ise vr işi görür gibime geliyor tripodsuz çekimlerde.
  • Şu sigmadan kaç kere vazgeçtim hatırlamıyorum artık.Bukadar eksiniyle alınmaz bu lens ya.En güzeli gene 55-200 vr
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.