Şimdi Ara

Nikon D90 nın manuel ayarları !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
8.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Nikon D90 için en uygun manuel ayarları hangısıdır.Gunduz gozuyle iyi bir insan karesi yakalamak için ISO karanlık aydınlık vs. diğer ayarlar içeresinde en uygun olanı hangısıdir.Üstadlarımdan bu konuda yardım bekliyorum



  • d90 veya herhangibir dslr adına özel bir ayar söz konusu olamaz. ( istisnai durumlar hariç. Nedir bu: iso su güçlü olan bir makinanın gece çekiminde farkılıklar göstermesi gibi )

    Hareket halindeki birilerini yakalamak istersen gündüz vakitlerinde iso ya yüklenerek perde hızını arttırma yoluna gitmelisin. Bu, hareketli insanı flu suz çekmek için bana göre olumlu bir yöntemdir. Yeterli gün ışığı altında aslında çoğunlukla iso ya yüklenmeye gerek kalmaz.

    Gündüz çekimlerinde, A ( diyafram öncelikli ) + nokta ölçümü + F 7.1 (kişisel tercihim olarak fazla aşşasına bakmıyorum )

    Harektli ise iso 400-800 ve yüksek perde hızı ( 1/400 den başlar )
    Yok sabit ise iso minimumda ve 1/250 civarı....



    Şimdi ben böyle yazdım yazdım fakat bu inanın ortama, saate, gün ışığının şiddetine, bulutlara, ölçüm aldığınız noktaya göre ciddi farklılıklar gösterecektir.
    Yani burda yazılanlar sadece giriş açısından biraz yol gösterir. Geri kalanını siz tamamlayacaksınız O anda.... bu hep böyledir.

    Kolay gelsin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Istıhkam

    Nikon D90 için en uygun manuel ayarları hangısıdır.Gunduz gozuyle iyi bir insan karesi yakalamak için ISO karanlık aydınlık vs. diğer ayarlar içeresinde en uygun olanı hangısıdir.Üstadlarımdan bu konuda yardım bekliyorum


    Ünlem işareti niye? Sabah sabah panik yaptım.
  • öyle uygun bir ayar yok, her gün her saat her ortama her konuya göre uygun bir ayar gerekir. siz bunları yapamıyorsanız bunu makina sizin yerinize yapıyor otomatik modlarda kullanın...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.