Şimdi Ara

Nikon D3200 Mü? Canon 100d Mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba saygıdeğer fotoğraf dostları, 2008 yılından beri DSLR-Like tipi Olympus makinamla fotoğraflar çekerim, nihayet kendi kendine bozulan objektif zoom motoru yüzünden makinamı bırakmak ve artık bir DSLR'ye geçme kararı aldım.
    Aslında amacım Nikon D5100 almaktı ancak okuduklarım yüzünden D3200'ün daha mantıklı olmaya başladığını düşünmüşken bir anda süper mini diye tabir edilen Canon 100D ile tanıştım ve şuan gerçekten tam bir çelişki içerisindeyim. Kısaca başlıkta da belirttiğim gibi; Nikon D3200 mü? Canon 100D mi?

    Değerli fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim.



  • Gövde olarak değil de aslında lens olarak bakarsanız çok daha doğru bir tercih yapmış olursunuz. Kullanmayı düşündüğünüz lenslerle ilgili bir fiyat karşılaştırması yapmanızı öneririm.
  • Father Torque kullanıcısına yanıt
    Bu iki gövdeden birini seçebilirsem zoom ve geniş açı lens kullanacağım genelde.
  • Bu şartlar altında tercihim Canon olurdu çünkü özellikle tele zum lenslerde 2. elde çok iyi modelleri mevcut ve seçenekler bol. Geniş açıyı her iki markada da kit lensle çözebilirsiniz. Bir de Nikon'da motorlu motorsuz lens muhabbetleri vardı kısa bir süre öncesine kadar, Canon'da aldığın her lens motorlu olduğundan bu tür kavram karmaçasına da girmiyor insan, kafan rahat oluyor. Bir de sanırım Canon'un çoğu lensi Nikon'a göre biraz daha uygun fiyatlı diye biliyorum.
  • Father Torque kullanıcısına yanıt
    Yalnız 100D modeli dünyanın en küçük DSLR'si olduğundan dolayı o küçük gövdeye zoom objektifin nasıl duracağı şüphesindeyim. Motorzlu objektiften kastınız odaklama motoru ise iki markada da o kargaşa devam ediyor.
  • mfangx M kullanıcısına yanıt
    Evet 100D boyut olarak biraz küçük ama bir aynasız veya kompakt kadar küçük de değil, hatta boyutları çoğu fotoğrafçı tarafından ikinci makina olarak oldukça kullanışlı bulunmakta. O nedenle elleriniz çok büyük olmadığı sürece pek sorun yaşatmayacaktır. Motorlu objektifler Nikon'da motorlu ve motorsuz olarak satılmakta ve fiyat farkı bazı lenslerde oldukça yüksek olabiliyor. Oysa Canon'da bütün lensler motorlu olduğundan bu tür bir fiyat kargaşası yaşatmıyor. Örneğin 50mm f/1.8 II'de olduğu gibi:

    Canon 50mm f/1.8 239TL : https://fotografium.com/urun/canon-50mm-1-8-ii-lens-212

    Nikon 50mm f/1.8 D 379TL : https://fotografium.com/urun/nikon-50mm-f-1-8d-lens

    Nikon 50mm f/1.8 G 799TL : https://fotografium.com/urun/nikon-50mm-f1-8g-lens

    Yukarıda örnek verdiğim lenslerden Nikon 1.8 D'de AF motoru bulunmuyor, AF motoru olan 1.8 G'de ise fiyat bir anda 2 kata yakın bir seviyede artıyor (420TL!) Tabi D3200 almayı planlıyorsanız onda AF motoru olmadığı için 50mm f/1.8 bir lens için 2 kat fazla ödemeniz şart çünkü 1.8D'yi gövdede ve lenste AF motoru olmadığı için sadece manuel kullanmak zorunda kalırsınız. Oysa Canon'un hiçbir gövdesinde AF motoru bulunmamakta ve 50mm f/1.8 lensinde AF motoru olmasına rağmen Nikon'un AF motorsuz 50mm f/1.8'sinden daha ucuz.

    Sırf 50mm bile başlıbaşına Canon almak, daha doğrusu Nikon almamak için tercih sebebi.




  • Father Torque kullanıcısına yanıt
    Ya adamın 50mm ile işi yoksa ve daha kullanışlı olan 35mm alacaksa? Canon'da var mı 35mm 1.8G gibi bir lens? Var da fiyatı kaç?
  • D.range,renk ve çözünürlük konusunda d3200 daha iyi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VYC Majoris

    Ya adamın 50mm ile işi yoksa ve daha kullanışlı olan 35mm alacaksa? Canon'da var mı 35mm 1.8G gibi bir lens? Var da fiyatı kaç?

    Canon'da bahsettiğin lensin ayarında 35mm f/2 var ve o fiyat seviyelerinde. Dediğim gibi, giriş seviyesi bir gövde alınacaksa ve lensler için ikinci el sorun değilse o zaman Canon çok büyük bir lens portföy avantajına sahip. Son derece uygun fiyatlara hem sıfır lens bulabiliyorsun hem de ikinci el piyasasında Nikon'da bulamayacağın lenslere sahip olabiliyorsun. Örnek vermek gerekirse 24-85 3.5-4.5 veya 70-210mm f/3.5-4.5 gibi. Bu bahsettiğim lensleri 250-300 civarına bulabilirsin ve ikisinde de 90'lı yıllarda piyasaya sürülmelerine rağmen USM ve FTM gibi bugün bile kullanılan ve desteklenen özellikler var. Oysa Nikon'un bugün sıfır sattığı bazı lenslerinde halen bırak USM gibi hızlı ve sessiz netleyen AF motorunu, motor bile bulunmuyor.




  • Father Torque kullanıcısına yanıt
    Ben Canon'un lens avantajı yok demiyorum. Sadece 50mm lens düşünülerek Canon alınmaz diyorum. "Canon'da 35mm f/2 var ve o fiyat seviyelerinde" derken neyi kastettiniz? Hangi fiyat seviyesinde o lens?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    Geçen sene sıfır fiyatlarına baktığımda 650-700tl civarındaydı ama şu an hiçbir sitede göremiyorum. Yeni IS'li modeli çıkınca satışı durdurulmuş olabilir.
  • Father Torque kullanıcısına yanıt
    O lensin fiyatı yurtdışında 599$. Nikon 35mm 1.8g ise 199$. Hiçbir zaman 600-700 olmadı yani. Siz başka bir lensle karıştırıyorsunuz galiba. 2000 liradan aşağı bulunmaz o lens.

    Canon'un o kısımda eksiği var. 35mm 1.8G Nikon'un en çok satılan lensi. Canon'da ise insanlar mecburen 50mm alıyorlar fakat 35mm genel anlamda çok daha kullanışlı bir lens.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 3 Kasım 2015; 21:14:15 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    Sizin bahsettiğiniz 599$ olan lens yeni çıkan 35mm f/2 IS USM, yani şu lens:

     Nikon D3200 Mü? Canon 100d Mi?

    http://www.canon.com/c-museum/en/product/ef426.html

    Benim bahsettiğim lens ise çok daha ucuz olan ve kısa bir süre öncesine kadar ülkemizde de satışta olan 35mm f/2, yani şu model:

     Nikon D3200 Mü? Canon 100d Mi?

    http://www.canon.com/c-museum/en/product/ef293.html




  • Father Torque kullanıcısına yanıt
    O lens artık üretilmiyor. Çoğu yerde yoktu zaten ama kestiler birkaç sene önce.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu bana yardımcı olmaktan çok lens kapşmasina dönmüş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

    Kesinlikle Canon EOS 100 D almanı öneririm bende alacağım zaman bir foruma sormuştum aynı olaylar orada da oldu sonra gittim ve Canon aldım hem taşıması kolay hemde makine iyi kesinlikle tavsiye ederim.
  • @boracmc Üstad her yerde sen çıkıyorsun karşıma netfotografforumda da 100D diyen sendin. Neyse ki aldım 100D'yi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 100D 18-55mm IS STM ! lens tercihi ile 1399 TL. Bilmem dikkatinizi çeker mi Nikon D3200 gerçekten güzel bir makine şık kullanışlı ama ve lakin ... daha düşük boyutlarda daha sessiz çalışan ( lensi ile ) kullanışlı ve tatlı görnüşünü olan bir o kadar da kaliteli ve en küçük DSLR makinelerden biri olan 100D bence arada dağlar kadar fark olmadığından dolayı daha iyi bir seçim olur diye düşünüyorum. Photoshop kullanarak da fotoğrafları düzenleyebilirsiniz illa en iyisi en profunu çekicem derdine gerek yok ^^ link burada media markt indirime almış

    100D 18-55mm IS STM



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rock4everb -- 24 Kasım 2015; 10:05:09 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.