Şimdi Ara

Ni-Cd punta pil hakkında yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar okul zilimizin bataryası ölmüş. Elektrik gidince saat, ayar.. sıfırlanıyor. İçini açtım 3lü kısa punta pil çıktı yani siyah bantlı 3lü grup pil. panasonic yazıyor üstünde sanırım telsiz telefonlar için üretilmiş, fakat pilin cinsi ni-cd. Ni-cd pilin yerine ni-mh pil taksam aynı işi görürmü. Cihaz ni-mh yi de şarj edermi elektrik gittiğinde pili kullanırmı, sıkıntı olurmu. Çünkü sürekli elektriğe bağlı zil. Bizim burda 3lü punta bulmak zor, heleki ni-cd daha da zor. :/



  • Teşekkürler. ni-mh lerin şarj sisteminin farklı olduğunu sanıyordum bu nedenle çekinmiştim kullanmaya. Sanırım ömür olarak daha kısa gidecek gibi ni-mh
  • ben olsam ni mhd tercih etmezdim.ni cd daha uzun ömürlü olur,sürekli olarak sarjda bağlı olan pillere bakın,büyük bir çoğunluğu ni cd dir. mesela evde kullanılan şarjlı süpürgeler,vb.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ekrem3457

    ben olsam ni mhd tercih etmezdim.ni cd daha uzun ömürlü olur,sürekli olarak sarjda bağlı olan pillere bakın,büyük bir çoğunluğu ni cd dir. mesela evde kullanılan şarjlı süpürgeler,vb.

    Haklısın hocam. Araştırdım söylediğin bilgileri bende ulaştım. Sürekli şarj için ni-cd pil. Ama mecbur kalırsak ni-mh pilde olur sanırım. birde ni-cd ler direkt güç kaynağından şarj olabiliyormuş.
  • mecbur kalırsak tabiki olur,çalışırda.ama bu tür kullanımlar için yapısı itibarı ile nicd daha uygundur.
    direk güçkaynağı derken,ni cd pili bir akım sınırlayıcı direnç bir diyotla direk trafonun ac çıkışına bağlayarak şarj edebiliriz,diğer pil çeşitleri gibi özel bir şarj devresine ihtiyaç duymazlar.
    neyse bu konu uzar gider.
    zaten heryerde satılan ve fiyatı çok ucuz altı yedi lira olan bir pil.al ni cd tak basın ağrımasın.
  • Ni-Mh pillerde hafıza etkisi vardır , kısa zamanda ömrü biter.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.