Şimdi Ara

Nexus 6 64 bit ikilemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar oncelikle iyi geceler.Nexus 6 ulkemize gelirse almayi dusunuyorum fakat 64 bit islemci olmamasindan dolayi aldigi elestiriler kafami kurcaliyor.Bu 64 bitin android l ile birlikte ne gibi bir getirisi olacak.Note 4 ile nexus 6 arasinda kaldim fakat mevcut note 3 cihazimin menu gecislerinde kasilmasi sinirimi bozuyor.Tekrar touchwiz kullanmak istemiyorum.64 bit olmamasinin muhtemel dezavantajlari nelerdir?oyun oynamam.internet performansi cok onemli.muzik dinlerim siklikla.buyuk ekranda hosuma gidiyor.

    Yardimci olacak arkadas varsa simdiden tesekkurler.

    İyi forumlar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Hocam oyun oynamadiginiz, web performansi ve muzik calari iyi bir telefon aradiginizdan bahsetmissiniz. Oyun oynamiyorsaniz yada telefonu zorlayacak uygulamalar kullanmiyorsaniz 32 bitmis 64 bitmis ne fark ederki :) menu gecislero takilmasin diye bu paralara cikmak mantikli degil.ayrica note 1 de 2 de dahil dediginiz kasintilar olmuyor.oluyorsada dikkate alinmayacak saliselik seyler oluyordur.dolayisiyla ihtiyaclariniza uygun olarak elinizdeki telefonla devam etmenizi oneririm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HTC nin müzik performansı övülüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer telefonu bir mimarlık ofisi gibi kullanmayacaksan 64 bit vs falan hikaye. Millet 64 diye tutturdu gitti. Piyasadaki 8çekirdekli telefonlar bile en fazla daha 3 4 çekirdek kullanırken 32bit neylerine yetmiyor anlamak güç.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir sistemin 64 bit olması içinde bulunan ram miktarı 4 gb ve üzeri ise mantıklı oluyor. Yani 1 ya da 2 gb rami olan bir cihazın işlemcisinin 64 bit desteklemesi bir şey ifade etmez. Telefonlara da ram takviyesi yapılamayacağına göre ram 4 gb a ulaşmadan 64 bitin bir önemi yok. 4 gb ram isteyen oyun ya da program telefona gelir mi derseniz, bence çok yakın zamanda zor. Pc de 64 bit olayı neredeyse 10 senedir var, ancak geçen sene çıkan en üst düzey oyunlar yeni yeni 64 bit olmazsa çalışmam demeye başladı. Bu 64 bit işini başımıza yine apple sardı, 64 bit destekleyen işlemciye 1 gb ram koyarak millete yutturdular, şu an 64 bit işlemcisi olan iphone sahiplerine sorsan ne olduğunu bile unutmuşlardır.

    Kısaca, bence 64 bit tam bir pazarlama oyunu, insanların kafasına takılıyor çünkü 64>32 başka bir nedeni yok :)
  • norepinefrin N kullanıcısına yanıt
    hocam iosda gözle görülür bi fark yok bunda haklısınız ama olayı tamamen ram'e bağlamak da dogru değil. su an hep kağıt üstünden konusuyoruz reelde ne olacak göreceğiz tabi ama bi gerçek var ki hem fiziksel hem yazılımsal 2 kat veri yoluna sahip cihazlar olacak. ilerisi için bence mantıklı bi adım, acil telefon ihtiyacı olmayanlara 64biti beklemelerini tavsiye ediyorum
  • İnternet performansı nexus 5 de bile harika durumda. Dediğiniz uygulamalar için 64 bit pek fark yaramayacaktır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 64bit in bir dezavantajı yok, zaten 64 bit hem 32 hem 64 desteği demek. Doğruya doğru bugün için bir avantajı da yok, bunlar geleceğe yatırım bir bakıma.
    Yukarıdaki "64bit ram 4ten az ise bi işe yaramaz, bunlar sadece pazarlama oyunu" yorumuna kökten karşı olsam da sadece internet ve müzik için 32/64 sizin için pek fark etmeyecektir, bu ihtiyaçlar için nexus veya note alıp çuvalla para vermek ne kadar doğru bilemiyorum ancak keyif tabii ki sizin.

    yıllar önce 64bit bilgisayarlarda ilk çıkarken "nedir bu 64" diyenleri, başımızdan savmak için 4 ve üstü rami bu destekliyor işte dedik, onlarda doğal olarak öyle öğrendiler, öyle kaldı, 64biti ram desteğinden ibaret zannediyor insanlar hala.

    64bit in değeri uygulamalar 64bit desteği kazandıkça daha da iyi anlaşılacak ama bugün için öyle genel bir destek olmadığından gözle görülür bariz bir fark günlük hayatta karşınıza çıkmayabilir.




  • Arkadaşlar çok teşekkür ederim cevaplarınız için.Pclerde 64 bit olayını biliyorum fakat mobil dünyada 64 bit uygulama sayısı bu kadar az iken (hatta yok iken :) ) 32 bit telefon almak çok handikap oluşturur mu kararsız kalmıştım.Yazılanlar sayesinde boşa evham yaptığımı anladım.Forumlarda öyle sürekli nexus 6 android l'nin 64 nimetlerinden faydalanamayacak diye yazılınca daha iyi bilen arkadaşlara danışmak istedim.

    Aslında benim kullanım tarzım ile o fiyatlara çıkmak anlamsız sizlerinde söylediği gibi.Fakat büyük ekranda webde gezinmeyi seviyorum.Ayrıca çok övülen pure android deneyimini yaşamak istiyorum :) Touchwiz beni üzdü biraz.Yardımlarınız için teşekkürler.

    İyi forumlar...
  • 64 gerekli bence de ramler 4 ü geçtikten sonra tabi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.