Şimdi Ara

Nexus 5 Reboot Sorunu (Güç Düğmesi Sorunu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, nexus 5 telefonum bu sabah itibariyle kendi kendine google yazısına kadar gelip reboot etmeye başladı. Anladığım kadarıyla sorun güç düğmesinde. Ses tuşlarına basarak bootloader ekranına da gelemiyorum, güç tuşu basılı kalmış olduğu için oradan da kendi kendine çıkıyor. Telefon şarja takılı değilken iki kez reboot edip kapanıyor, şarjda ise sürekli reboot ediyor.

    Bununla ilgili olarak yabancı forumları araştırdım, herkes sorunun düğmede olduğunu yazmış. Cihazı yurtdışından aldığım için garantisi yok, İstanbul'da bu sorunu halledebilecek bir tamirci önerebilir misiniz? Ya da kendi imkanlarımla tamir etme şansım var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi norepinefrin -- 12 Mart 2015; 13:25:24 >



  • Merhaba.
    Bu sorun güç düğmesinde değil, defalarca başıma geldi. Belkide güç düğmesinde de olabilir yanlış bilgi vermek istemem, benim görüşüm zararlı bir yazılımdan dolayı telefon böyle oluyor cynogenmoda geçtim sonra tekrar stock roma döndüm 3 aydır bir sıkıntı yok.
  • Aynı sorunu ben de yaşadım. Sorun güç tuşundadır diye kullandığım spigen kılıfı çıkarttım. Kullanmadığım yığınla oyun ve uygulama vardı, hepsini kaldırdım. Kısa bir süre düzeldi, yaklaşık 3-4 hafta sonra tekrarladı. Telefonu formatladım. Yaklaşık 3 saat sürdü çünkü sürekli açıldıktan sonra yeniden başlıyordu. Şarja takıp kendi haline bıraktığımda bile sürekli yeniden başlatıyordu kendini.

    En sonunda formatlamayı başardım ilk gün ara ara yeniden başlatma sorunu tekrar etti, ama ertesi günden itibaren hiç aynı sorunla karşılaşmadım. O formattan sonra düzelmeseydi garantiye vermeye kararlıydım ama gerek kalmadı.

    Ben uygulamalardan olduğunu düşünüyorum. Kullanmadığın ve şüphelendiğin uygulamaları kaldırarak bir süre telefonu gözlemlemeni öneririm.
  • Aynı sorunu bende yaşadım geçen hafta yapmadığım kalmadı, fabrika ayarlarına döndüm, format attım, yazılım yükledim ama bi çare bulamadım, işin ilginci her seferinde uygulamalar optimize ediloyur diyor ve 25/149 gibi... şimdi servise gönderdik bakalım ne olacak
  • Aynı sorun bende de oldu.güç tuşu takılı kalmıştı.Yazılımsaldır diye düşündüm.ancak buton takılı kaldığından recovery'e giremedim.her seferinde telefon boot ediyordu kendini.

    Telefonun varsa kılıfını cıkarıp kısa mesafeden seri şekilde güç butonunu masaya vurarak butonu normal haline dönderdim.25-30 defa vurunca düzeldi.Sonra servise verip değiştirttirdim.
  • 1 hafta önceye kadar ben de yaşadım ve anlattıklarına göre aynı şeyleri yaşamışız. Bootloader kilidi kapalıysa direk servise ver hic uğraşma. Ben bütün sürümleri denedim sorun yazılımsal değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4.4 5.0 5.1 tüm orjinal sürümlerde kurulum yaptım hepsinde aynı sorun devam ediyor. Yazılımsal bir sorun olduğunu düşünmüyorum bende, servise gönderme zamanı geldi

    Çok doğru bilgi Bootloader kilidini açtıysanız kapatıp verin mutlaka



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ftsrn123 -- 27 Temmuz 2015; 12:09:42 >
  • İşlemci değişecek. Aynısını yaşadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biraz geç olcak ama forum içinde araştırma yapsanız sonuca ulaşırdınız. Aynı sorun başıma geldi ve altta vereceğim video sayesinde sorunu çözdüm. Ondan sonra ilginç bi şekilde tuşta hiç sorun çıkmadı.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: HydroAcidX

    Biraz geç olcak ama forum içinde araştırma yapsanız sonuca ulaşırdınız. Aynı sorun başıma geldi ve altta vereceğim video sayesinde sorunu çözdüm. Ondan sonra ilginç bi şekilde tuşta hiç sorun çıkmadı.




    Hocam bu nedir gerçekten böyle çözülüyor mu kac kere basmak gerek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Seri bir şekilde basmak gerekiyor. İlk denemede başarısız olabilirsin. Sürekli denemek gerekiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HydroAcidX

    Seri bir şekilde basmak gerekiyor. İlk denemede başarısız olabilirsin. Sürekli denemek gerekiyor.

    Böyle yapınca tamamen geçiriyor mu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende sorun çözüldü ve hiç tekrarlamadı. Tabi elektronik bi sorun olduğu için kalıcı çözüm olacağı konusunda net konuşmamak gerekiyor. Sizde de aynı problem mi var?
  • Bu donanımsal ve bir çok nexus5 de ortaya çıkan bir sorun. Eğer İstanbul'da iseniz bence hiç kurcalamadan mecidiyeköy lg türkiye ofisine götürün, orada garantisi olmasa bile tuşu 20 lira karşılığında değiştiriyorlar, zaten siz orada beklerken değişimi yapıyorlar (ben nisan 2015 de gittiğimde o şekilde oldu). Bu şekilde telefona daha fazla zarar verme ihtimali de var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HydroAcidX

    Bende sorun çözüldü ve hiç tekrarlamadı. Tabi elektronik bi sorun olduğu için kalıcı çözüm olacağı konusunda net konuşmamak gerekiyor. Sizde de aynı problem mi var?

    Evet hocam ama hemen değişim oluyorsa bi sorayım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: norepinefrin

    Bu donanımsal ve bir çok nexus5 de ortaya çıkan bir sorun. Eğer İstanbul'da iseniz bence hiç kurcalamadan mecidiyeköy lg türkiye ofisine götürün, orada garantisi olmasa bile tuşu 20 lira karşılığında değiştiriyorlar, zaten siz orada beklerken değişimi yapıyorlar (ben nisan 2015 de gittiğimde o şekilde oldu). Bu şekilde telefona daha fazla zarar verme ihtimali de var.

    Dün 70 TL'ye yapmış aynı servis.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HydroAcidX

    Biraz geç olcak ama forum içinde araştırma yapsanız sonuca ulaşırdınız. Aynı sorun başıma geldi ve altta vereceğim video sayesinde sorunu çözdüm. Ondan sonra ilginç bi şekilde tuşta hiç sorun çıkmadı.




    Kardeş teşekkürler koyduğunu video bendede ise yaradı ilk seferde yoksa servise 100tl bayılacaktık

    Deneyin arkadas lar çözüm olabilir telde bir zararı yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aynı şey telefonumun başına geldi. Ancak, ilk zamanlarda çıkan açılış ekrenındaki Google yazısı daha sonda kayboldu. Şimdi açmaya çalışınca sadece siyah ekran geliyor. Bir süre sonra kapanıyor. Acaba var mı böyle birşeyle karşılaşan yakın zamanda bu durumu çözen?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lorne Malvo

    Aynı şey telefonumun başına geldi. Ancak, ilk zamanlarda çıkan açılış ekrenındaki Google yazısı daha sonda kayboldu. Şimdi açmaya çalışınca sadece siyah ekran geliyor. Bir süre sonra kapanıyor. Acaba var mı böyle birşeyle karşılaşan yakın zamanda bu durumu çözen?

    Al telefonu merdivenin kenarına geç o güç düğmesini telefon açılıncaya kadar orta sertlikte seri bir şekilde vur.
    Olmazsa servise
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.