Şimdi Ara

Nextstar YE-2005 donma sorunu yardım edin lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar elimde nextstar ye-2005 dci model uydu alıcısı var, sorunu milisaniyelik donmalar yapması şöyle diyim hani oyunlarda ekran kartının gücü yetmezde kare kare ufak atlamalar yapar ya aynen öyle aradan zaman geçince donmalar daha da uzun süreli oluyo 1 bazen 2 saniyelik bile donmalar oluyor sorunu nedir acaba elimden her tür tamir işi geliyo ama hangi parçadan yapıyo bilmiyorum beslemedeki kondansatörleri değiştim ama düzelmedi. Bu konuda uzman bir arkadaşın yardımına ihtiyacım var.

    Cihaz bilgilerimi de yazayım belki bilmek istersiniz yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden minnettarım.

    model: AT-7010DCİZ
    info: 10.05.21-CFCA
    S/W: V02.00.07
    H/W: V12.C1.A5
    Loader: V2.1.9 v3
    C.A: 2.2.5



  • bende de aynı cihazdan var.ben de de bu sorun vardı.fabrika ayarlarına döndürüp bütün tp leri silip tekrar kanal tarattıım.sorun halloldu.diğer ihtimal ise anten oynamış olabilir.son ihtimal bağlantılarında sorun olabilir.
  • Cevapladığın için teşekkür ederim kardeşim ama galiba bizim makinede dirençlerden kaynaklı sorun var 220v besleme kartında 110k ohm luk iki adet direnç var (kahverengi-kahverengi-sarı-gümüş) bunların olduğu yerde tabanda kararma var makinedeki diğer dirençleri ölçtüğümde değer alıyorum ama bu 2 direnç hiç değer vermiyor galiba sorun dirençlerde daha yeni farkettim ama dediğini denemekte yinede fayda var mı sence? Gerçi bu aletin dilinden pek anlamıyorum fabrika ayarlarına dönünce tüm kanallar gidecek sonra kanal nasıl arıycam tp ekleme falan vardı sen aklındaysa sırayla bana yazabilirmisin ne yapıcağımı.
  • burda sunny yazılımları var bak.
    http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=665161



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertugrulgazi -- 1 Mart 2012; 22:08:45 >
  • teknik konularda bilgim yok.denemeye değer diye düşünüyorum.kanal taramanın zorluğu yok.http://www.turksat.com.tr/content/view/54/190/.
    Bir tek kanal sırlaması değişiyor tekrar düzenliyorsun.
    benim şu anda görüntü gayet güzel.Bir dene bence.Eğer donanımsal bir sorun yoksa yukarıda sayığım ihtimallerdir diye düşünüyorum.
    kolay gelsin...
  • alperturk Dostum sağol ya dediğin siteye girdim yaptım şimdi donmadan gösteriyo artı sanki renkler falan daha canlı tv ye renk geldi sanki tekrar takrar sağolasın kardeşim yardımın için

    ertugrulgazi sanada teşekkür ederim cevap yazdığın için ama makinem next hemde yazılım yükleme falan hiç bilmem zaten
  • güle güle kullan.gerçi artık yavaş yavaş hd ye geçme zamanı geliyor.ben de hd uydu aıcıları araştırıyorum...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.