Şimdi Ara

New York, tarihi bir kararla doğal gazı resmen yasakladı! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
2
Favori
3.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kraix kullanıcısına yanıt

    Küresel nüfusu azaltmaya zenginliğin finansın merkezi New York'dan mı başlıyorlar?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elektrikli ısıtma, doğalgazdan daha mı iyi?

  • stableRevulation kullanıcısına yanıt
    Elektrik, kalorifer, mutfak ve banyo suyunu ısıtmak için bile kullanılacak kadar bol üretilebilen birşey olduğunu biliyorlar ki böyle kararlar alınabiliyor. Bu elektrik yasası geçenlerde Almanya'da da alındı. Almanya'da 2024'ten itibaren yeni doğalgaz tesisatları yasaklandı. Enerji işinde bir oyun dönüyor ama nedir hayırlısı bakalım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • schavelle S kullanıcısına yanıt
    Hocam New York 'u Manhattan'dan ibaret sanıyorsunuz. Bronx, Queens, Brooklyn, Staaten Island'da yaşayan on milyon orta direk var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elektrikten elde edilen ısı ne oluyor peki?

  • Vain kullanıcısına yanıt

    ee öyle olsun diyelim, haksız mı adamlar?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • stableRevulation kullanıcısına yanıt

    şakamısın sen ciddi'mi söyluyosun bunu en ucuz enerji nerden karşılanıyor ya doğal kaynaklardan rüzgar güneş gibi yada nüklear satrallerden uranyum bedavamı diyor ulan 1 yıllık doğalgaza harcadıgın para ile 100 yıl yeticek uranyum alırsın kendine şakamısın dünya nükleradan vazgeçemediğini anladı kapatılmış satralleri bile yeniden devreye sokuyorlar çin yeni satraller yapıyor sen bedavamı diyosun :D

  • Visionx st V kullanıcısına yanıt
    Aynı politika 2029 yılından itibaren daha büyük binalar için de geçerli olacak.

  • zdniz Z kullanıcısına yanıt

    Küresel olarak bir ortalamasını vermek zor olabilir, çünkü elektrik üretim maliyetleri ülkeden ülkeye, teknolojiden teknolojiye ve kullanılan varsayımlara göre değişkenlik gösterebilir. Ancak bazı kaynaklara göre, küresel ağırlıklı ortalama elektrik üretim maliyetleri şöyle olabilir¹²:


    - Doğal gazdan elektrik üretim maliyeti: 0.039 - 0.046 ABD Doları/kWh

    - Nükleer enerjiden elektrik üretim maliyeti: 0.044 - 0.074 ABD Doları/kWh


    Bu verilere göre, doğal gaz nükleer enerjiden daha ucuz görünmektedir. Ancak bu sonuçlar kesin değildir ve farklı kaynaklar farklı sonuçlar verebilir. Ayrıca elektrik üretim maliyetleri sadece ekonomik değil, aynı zamanda çevresel ve sosyal etkileri de dikkate almak gerekir.


    Kaynak: Bing ile konuşma, 06.05.2023

    (1) 2020 Yenilenebilir Enerji Üretim Maliyetleri Raporu Özeti. https://www.dunyaenerji.org.tr/2020-yenilenebilir-enerji-uretim-maliyetleri-raporu-ozeti//.

    (2) 2020 YENİLENEBİLİR ENERJİ ÜRETİM MALİYETLERİ RAPORU ÖZETİ. https://www.dunyaenerji.org.tr/wp-content/uploads/2021/07/2020-Yenilenebilir-Enerji-Uretim-Maliyetleri-Raporu-Ozeti.pdf

    (3) Elektrik Üretiminin Öngörülen Maliyeti - Sosyal Ekonomi. https://sosyalekonomi.org/elektrik-uretiminin-ongorulen-maliyeti//.





  • Gazı yasaklıyorlarsa fasulyeyide yasaklasınlar fasulyeye hayır

  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt

    Hocam Amerika'da yaşadım ayrıca yıllarca IBM'de yöneticilik yaptım. Genel Merkezi Armonk'da NY eyaletinin daha kırsal ormanlık bir yerinde.

    Lütfen birbirimize öğreten adam moduna geçmeyelim.

    New York hem medyan gelir hem servet hem medyan gayrimenkul fiyatları, hem finans merkezi olması hem fortune 500 ve Russel 2000 şirketlerinin genel merkezi olması bakımından Amerika'nın en önde gelen yerlerinden biridir.

    Artık 70-80'lerde değiliz o Amerikan dizilerindeki Bronx, Queens, Brooklyn yok son zamanlarda gittiniz mi bilmiyorum öküz gibi gelişti oralar da . Ona kalırsa Long Island, Hamptons gibi dünyanın en zengin muhitlerinden birkaçı da orada.

    Konumuza geri dönelim. NY eyaleti yeni binalarda gaz kullanılmasının önüne geçiyor. Süper zeka bir forumdaş diyor ki dünya nüfusunu azaltıyorlar. Ben de NY'dan mı başlıyorlar diye soruyorum. Wyoming veya Appalachian bölgesinden neden başlamıyorlar en fakir halk orada? (Retorik bir soru cevap beklemiyorum)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • schavelle S kullanıcısına yanıt
    NYC metropolitan bölge olarak nüfus 20 milyon üstü. Ben 10 milyon orta direk var onlar arasında barksızlar var dedim, ortadan. Yüksek gayrimenkul fiyatları, şirket headquarter'ları olması, Wallstreet olması, orta direği etkilemez. Wallstreet'teki milyoner, sokaktaki barksızı görünce "dur sen bi eve cık kirasını ödeyeyim, $1000 de maaş bağlayayım" mı diyor yoksa.

    Fakat NYC'nin orta direk kesimini aperatif olarak bahsettim. Ana menüde enerji var.

    20 milyon NY'li kabaca 50 milyon kW elektrik harcıyor. Şimdi kalorifer, banyo suyunda gaz yerine, araçlarda da benzin yerine elektrik kullanılacak ise kabaca bir 50 milyon kW daha elektrik gerekecek. Bu elektrik termik santralden gelmeyecek cunku kömür zaten yok, gaz da yasak.Hidroelektrik barajların da kapasitesi belli. Geriye nükleer güç santrali kalıyor. Fakat nükleer santraller birer maket, gerçekte elektrik üretmiyor, bunun ispatı var, şöyle ki örneğin Kaliforniya'da San Onofre, İngiltere Galler'de Wylfa ve Trawsfyndd nükleer santralleri kapatıldı fakat önündeki pilon hatları kaldırılmadı. Olabilir fakat santraller kapalıyken, o hatların altından geçen yayalar ve radyosu açık otomobiliyle geçen sürücüler, o kablolardan yüksek gerilim elektrik gürültüsü geldiğini söylüyor. Buna ne diyeceksiniz? Nükleer santral kapalı iken o kablolarda tam güç elektriğin işi ne?

    Dolayısıyla, nükleer santral açık ta kapalı da olsa o tellerde yüksek gerilim elektrik var veya bir yerlerden elektrik gönderiliyor. Fakat bu elektrik kolay üretilebilen, rüzgar, güneş, termik santrallerde üretim fazlası olan birşey mi ki tüm kapalı nükleer santrallerin dibine 100binlerce volt elektrik gönderebiliyor? Elektrik heryerde bulunan, dolup taşan birşey mi ki, kapalı santralin dibine kadar 100binlercesi geliyor?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • schavelle S kullanıcısına yanıt
    Yorumdaki karizmaya bak insan yorum yapmaya utanıyor :)))

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • CHP zihniyetinin amerikan versiyonu bu olsa gerek :D

  • her yıl kombi yaptırmaktan gına geldi tr ye de gelsin, yok belediye mevzuatı değiştirdi apartman boşluğundan duvara direk boruyu açıcaz, 5 yıl sonra zorunlu balkon çıkar ona da masraf çıkarırız, nefret ediyorum kombiden

  • schavelle S kullanıcısına yanıt
    Hocam Bronx, Queens, Brooklyn hiç de gelişemedi. Ben halen Amerika'dayım. Brooklyn'de oturuyorum. Çalıştığım yerler arasında Queens, Bronx, Harlem, Manhattan gibi yerler var. Gelişmişlik ile New York yan yana gelemez. New York 300 yıllık bir şehir. Tabiri caizse çoğu yeri dökülüyor. Binalar desen en yenisi 100 yıllık :) yeni yapılanları saymıyorum, toplasan 1000 yeni bina varsa 100,000 eski bina var. Belediye elektrikli araba alanlara $7,000 dolara kadar vergi indirimi yapıyor. Sadece doğalgaz yasaklansın da Rusya zarar görsün olayı değil yani. Emin olun Rusya'nın ne olduğunu bilen bile yok burda. Dünya meseleleri, savaşlar, hiçbiri hakkında ilgileri yok halkın. Rusya'da çalıştım ben çok soğuktu dediğimde Kanada'da mı Rusya diyorlar :D yani dış güçler falan hepsi hikaye. Seçimlerden sonra umarım Türkiye de birlik olup ele ele vererek tarım, sanayi, enerji, eğitim ve iş gücü seferberliği başlatırız. Ben Muharrem İnce'nin seçilmesini istiyorum ancak halkın çoğunluğu Kemal Bey'den yana. Varsın Kemal Bey seçilsin, hiç olmazsa hedeflerimizin 70%'ine ulaşırız. Kalan 30%'u da nasipse biz yaparız 15 yıl sonra.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Clickbait neydi, clickbait emekti. Öyle bir başlık var ki sanki doğal gaz tamamen yasaklanıyor. Bir giriyorsun aşamalı olarak bilmem ne

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • stableRevulation kullanıcısına yanıt

    Abd dışında, en çok doğalgaz çıkaran - satan ülkeler:


    1. Rusya
    2. İran
    3. Çin


    Sırf uzun vadede bu ülkelere daha fazla bel bağlamamak ve ev tesisatında gaz için ayrıca borulama, maliyet, güvenlik maliyetlerinden kaçınabilmek bile yeterli bir sebep. Elbetteki gaz yerine elektrik kullanmak, ev tesisatlarında sürekli kullanımda daha gelişmiş tesisat ve elektrik için güvenlik kontrollerini gerektirebilir fakat dünya gaz konusunda Rusya, İran ve Çin gibi birbirinden demokrat, insancıl ülkelere daha fazla bu tekel olma gücünü vermemeli.

  • kraix kullanıcısına yanıt

    Nüfus azaltmak istense böyle bir şeylere gerek kalmaz. İlacını alamazsın, internete - telefona erişim sağlayamazsın zaten dış dünya ile temasın olmayacağı için yaşayan bir ölü olursun. Kuzey Kore minvalinde....

  • HaydarHaydo kullanıcısına yanıt
    Yeni kombiler belirli periyotlarla bozulacak şekilde üretiliyor. Ankara Bülbüldere'de bir evde 1992 model kombi gördüm, 20 yıldır çalışıyordu. planned obsolescence konusunu hiç duydunuz mu?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.