Şimdi Ara

Netspeed Wifi Degerleri Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar saat 9 ile 9:30 arası inertetim kesildi TTnetten Netspeed geçiş işleminden dolayı 1 ila 1.5 saat kesinti sonrası internetimi açtılar VDSL 75 Mbps başvurmustum. Aldıgım hız suan için 60-70 Mbps almaktayım. TTnete göre mukemmel.. Netspeed beni 3 saat sonra arıyarak sorun ve sıkıntınız var mı diye sordular ilgi ve alakada super. Netspeed ailesine teşekkürler.


    Sizlere birşey daha danışacaktım Yardımcı olursanız cok sevınırım.

    TTnetteyken 35-Mbps kablo takılıyken 34-Mbps Alıyordum. Kaplosuz baglandıgımda 31-Mbps alıyordum.
    Netspeet 75-Mbps Kablo takılıyken 71-Mbps Alıyorum. Kablosuz baglandıgımda 2 ile 10 Mbps Alıyorum.


    Bunun nedenını bılenınız var mı ?

    Modemi soracak olursanız HUAWEI Model HG630a

    Modem ile ilgili olsaydı Ttnetteykende yuksek hız almam mumkun olmuyacaktı ama yuksek hız alıyordum az kayıpla ama Netspeet'e Cok kayıp var bunu anlayamadım.

    Modem ayarlarından bır ayar yapmam gerekıyor mu ?
    Detayını bılen varsa yardımcı olabılırse sevınırım.







  • bendede ayni durum var, kablolu cok güzel 65-70 arasi aliyorum ayni pakketeyiz galiba ama wifi ile sadece 25 hic gecmiyor .. modemden kaynaklidir diye düsündüm ama diger iss lerde daha fazla cekiyordu 35-40 kadar netspeed de wifi ile genel olarak cok az 25 modemin tam yanindayken bile :(

    o yüzden cogunlukla kablolu kullaniyorum ama yinede mükkemmel servis hic beklemedigim türden ps3 de sürekli netflix 1080p izliyorum bir kere bile duraksamadi 4k aciyorum yine durmuyor .. olaginüstü ve kotayi gercekten cok iyi isliyorlar 19 günde 89gb harcamisim.. bukadar film ve dizi icinde ama ttnet de 3 gün sonra 50gb bitti diye mesaj aliyordum lanet olsun onlara :)
  • Hocam merhabalar..

    Hız olarak supper netspeed gercekten guzel ısler yapıyor bu konuda hakkını yememek lazım bende buyuzden netspeed e gectım.
    Sabah cep telefonuma kullanıcı adım ıle sıfrem geldıgınde gırıs yaptım. Ben salondaydım modem ise dıger odadaydı salonda kablosuz 20-25 Mbps gordum.
    Az oldugunu gorunce netspeed aradım bana kablolu baglanın dedıler bende laptopu alarak dıger odaya modemın yanına gecıp kablolu baglandım ve 71 Mbps olarak hızı gorebıldım. Daha sonra yıne salona gecıp ıslerımı hallettıkten sonra musaıt bır zaman da hızıma bakayım dedım bırde ne goreyım 2 Mbps ıle 10 Mbps arası gıdıp gelıyor ama cogunlukla 2-3 Mbps buna hıc bır anlam veremedım. odadan modemı yanıma getırdım kaplosuz olarak halen hızım dusuk ama kabloyla hız yuksek anlayamadım. ve saskınım. Modem ayarlamalarına gırdım bır kac degısıklık yaptım ama yıne fayda etmedı.

    Bılen varsa bıze yardımcı olursa sevınırım. Şimdiden tesekkurler..
  • Kablosuz hız olarak sorun varsa büyük ihtimalle ortamdaki 2.4 ghz bandındaki fazlalık yüzünden oluyordur kendine 5 Ghz destekli bir router alıp modemine bağlamalısın Aliexpressten yada Gearbestten Xiaomi Mi Router 3G yada Tenda AC18 alabilirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AirJET

    Kablosuz hız olarak sorun varsa büyük ihtimalle ortamdaki 2.4 ghz bandındaki fazlalık yüzünden oluyordur kendine 5 Ghz destekli bir router alıp modemine bağlamalısın Aliexpressten yada Gearbestten Xiaomi Mi Router 3G yada Tenda AC18 alabilirsin.
    Mevcut Modeminde ac 5 ghz destekli değilse router yani menzil uzatıcı almak faydalı olmaz, yanlış yönlendiriyorsun, modeme uzak duruyosan olabilir onunda metresi var 30 m gibidir, çare destekli modem lazım destekliyorsa ayar, kısa kablo iyidir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aslanoto A kullanıcısına yanıt
    Mesafe olarak bilgi vermediği için bu şekilde bir çözümde bulundum
  • Toplamda 300 mbs i aşmıyorsa ac 5g gerekmez Wi-Fi de

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar suan aldıgım degerleri kablolu ve kablosuz olarak sızlere verecem ve netspeed hakkında kı goruslerımı de sızlere aktarayım. Bınada kı altyapı eskı bır alt yapı bana en fazla alabılecegım hız 80-84 arası denılmıstı bu da kutuya ulan uzaklıgımı ve 8 katta oturmamın ve kabloların bır kac yerde kesık olmasına ragmen aldıgım hız degerlerım mukemmel denecek kadar guzel gorunuyor. 75-MBPS Pakete uye oldugum. Netspeed ten 72-MBPS olarak modeme gelmekte Internet Download Manager ile Dosya indirdiğimde Ortalama saniyede 9-MB ile indirim yapıyor sanıyeler ıcerısınde dosyalar ınıyor.


    Benım sıkıntım wıfıyle cok az almamdı 2-10 MBPS arası almaktaydım. Kendı kendıne duzeldı suan en yuksek 24-MBPS Almaktayım. Duzeldı derken oyle ahım sahım degıl, aldıgım hıza gore cok az.

    MODEMI Laptopumun yanına Tasıdım suan neredeyse yapısık dıyebılırım ama wıfıyle 20-MBPS gecmedı ve gecmıyor.

    Daha once modemım 20 Metre Uzaklık ve 2 Duvar varken Turktelekomdan 35-MBPS Kullanırken wıfıyle 34 MBPS yı gorebılıyordum.
    ama ne hıkmetse suan aldıgım degerler... Kablolu 72-MBPS Kablosuz 24-MBPS

    Bunda bır bırıne uyusmuyan bırseyler var.. ve cözemedim. Yuksek hızda modemın neden bu kadar dusuk sınyal verıyor hakıkaten anlamak mumkun degıl. Bu konuda benım bılgım buraya kadar..

    Yorum yapan arkadaslarımın yazdıklarını okudum degerlı katkılarınızdan oturu tesekkurler.. Suan modem degıstırmek gıbı bır nıyetım yok sonuc ıtıbarıyle yakında GB hızlar gelecek.. ılerıde bunlara gecmeyı dusundugumuzde modem almayı dusunuyorum. Modem suan ısımı goruyor sadece Wıfıde kı hız problemıne bır care aramaktayım. Kablolu olarak 72 Mbps ıle kullanırken wıfıyle ve modeme yapısık olmasına ragmen 24 Mbps Almak ne demek :)

    Bu arada netspeed boyle guzel bır ımkan verdıklerı ıcın kendılerıne tesekkur edıyorum. Bızı bazı fırmalara muhtac bırakmadıkları ıcın ve boyle devam ettıklerı halde daha cok musterı kazanacaklardır dıye dusunuyorum.

    Netspeed Wifi Degerleri Hakkında

    Netspeed Wifi Degerleri Hakkında



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mesut AYDIN -- 25 Mayıs 2018; 6:3:11 >




  • Yuksek hiz icin ya modemden kanali 11 e cekip 40 mhz bandina gecin ya da 5 ghz ac tarafins gecis yapin. Ortamdaki sinyaller vrya dis faktorler etken olabiliyor. O acidsn ac dongle ve bir ac modem veya router alip kullanabiirsiniz. Isp sizin cihazinizdan cikan wifi hizina mudahele etme gibi bir durumu yok diye dusunmekteyim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.