Şimdi Ara

Netmaster CBW-383ZN Teknik Destek Konusu (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
537
Cevap
34
Favori
98.969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Charmlander kullanıcısına yanıt
    Wan portu var hocam, urun su:https://urun.n11.com/adsl/tenda-d305-4-port-10100-300mbps-4x5dbi-adsl2-modem-router-P332414967

    Netmasteri router modunda bağlıyorum, tendada da manuel hic ayar yapmadan, baglanti bir sure sonra kesiliyor ve birdaha resetlemeden baglanamiyorum

    Netmasteri bridge moduna alinca (bu isi yukarida sordum cevap bekliyorim)(mac kullanarak yaptigim icin wifi uzerinden tendaya baglanip netmastera baglanip bridge modunu actigimda baglantim tumden gidiyor

    Netmaster bridge modundayken tendada nasil bir ayar sizce uygun olur?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Merhabalar,
    Modemi bridge moda alıp router'a bağlamak mı, yoksa kablosuz özelliğini kapatıp wan portundan router'a bağlamak mı daha verimli olur?
  • 1984 kullanıcısına yanıt
    WAN portu var onda sıkıntı yok ancak gigabit değil.Demek istediğim o.Zaten WAN portu gigabit olmadığı için Netmaster'da SARI renk ışık görüyorsun.

    Bridge moda aldıktan sonra 192.168.100.1 üzerinden Netmaster'a ulaşabiliyor musun?
    Bazı Z4'lerde kronik bridge moda geçmeme sorunu vardı ben kullanırken.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Charmlander kullanıcısına yanıt
    şuan deneylemiyorum pazartesi deneyim yazayım, ama netmaster destek hesabının yazdığı noktaya takıldım,

    kabloyla bağla diye üstüne basa basa söylüyor, ben ise wifi ile bağlanıp, önce bridge moduna alıp sonra da wifi kapatıyordum.

    bunun ne kadar önemli olduğunu anlamam gerekiyor.
  • 1984 kullanıcısına yanıt
    Değerli Kullanıcımız,

    Ethernet bağlantısı ile bu işlemlerin yapılmasının nedeni kablosuz özelliğinin kapatıldıktan sonra modem üzerinden devam eden ayarlar için kablolu bağlantı yapılmasının istenmesidir. Yani siz kablosuz özelliğini kapattıktan sonra kablosuz bağlantınız kesilecek ve modem üzerinde diğer ayarlarınızı yapamayacaksınız. Dilerseniz Destek Hattımız ile irtibata geçerek bununla ilgili olarak detaylı bilgi ve destek alabilirsiniz.
    Netmaster Destek Hattı (216 - 366 66 96 / destek@netmaster.com.tr) hergün 08:00-22:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

    Saygılarımızla.
  • bugün netmaster destek hattını aradım, Muhammed isimli sabırlı kardeşime öncelikle çok teşekkür ederim.

    Bridge moduna almaya çalıştık, tabii tenda modemin ayar sayfasıyla ilgili bir fikri olmadığı için o konuda pek yardımcı olamadı arkadaş, ancak telefonu kapattıktan sonra bana gelen aydınlanma ile bunun üstesinden geldim, bundan sonra ihtiyacı olan olursa diye buraya da not düşeyim istiyorum :

    gözden kaçırdığım bir nokta yüzünden herkesi meşgul ettiğimi farkettim.

    tenda ilk ayar sayfasında şöyle bir ekran var:

     Netmaster CBW-383ZN Teknik Destek Konusu

    ben hep pppoe ayarında bırakıp otomatik algılamayı seçiyor, alttaki kullanıcı adı ve şifreyi ara yüz şifresi gibi düşünüp admin admin deyip geçiyordum.

    meğer pppoe dediğimiz ADSL ayarı imiş,(router aynı zamanda adsl modem) ve o ayarı aşağıdaki gibi değiştirdiğimde:

     Netmaster CBW-383ZN Teknik Destek Konusu bağlantım kusursuz çalıştı.

    şuan hem netmaster hem de tenhanın ayar sayfasına girebiliyor, 7 cihaz aynı anda bağlantı alıp düzenli bir şekilde bağlanabiliyorum(nazar değmesin yarın akşama kadar böyle sürsün istiyorum:)

    buraya bundan sonra sorun yaşama ihtimali olan arkadaşlar için yazayım istedim, iki modemde de ayarlar fabrika ayarında, sadece tenda da ilk ayar sayfasında pppoe değil ipoe ayarı seçili olacak ve ta ta! ip ayarına bridge moda hiç gerek kalmadan hallolmuş oldu.




  • Ne yaparsan yap bir süre sonra GUI kitlenip seni içeri almıyor, DHCP server özellikle apple cihazlarda sorun çıkarıyor. Anlaşamıyorlar bir şekilde.

    DHCP'yi kapadım, wireless kapalı, sürekli açık olan bir laptop'a dhcp server kurdum. Bütün dertlerim bitti. Latency zıplamaları vb.

    Yanına ufak bir rasperry pie alıp, dhcp/dns server yaparsanız modem sadece gateway olarak işinizi görür.
  • Herkese merhaba. Bu hafta içerisinde Türksat Uydunet internet bağlantısı yapılacak. Modem konusunda yardımınıza ihtiyacım var. Ben sadece Kablosuz özelliğini kullanacağım ve 50 ya da 100 Mbps hız almayı planlıyorum. Türksat modemi sadece kiralıyormuş. Kiralamak yerine modemi kendim almak istiyorum.
    Netmaster CBW-383Z4 modem işimi görür mü? Alternatif ve uygun fiyatlı başka docsis 3.0 destekli modem var mıdır?
  • Üretene ürettirene, yazılımını kısıtlı tutana her gün çemkirdiğim modem

    Arkadaş whatsapp mesajları neden engelleniyor şu modemde anlamadım gitti ya. Telefonda normalde internet var ama an geliyor whatsapp mesajları iletilmiyor bağlantı tamamen kesiliyor, uygulama içine girip bekleyince geliyor mesajlar.

    Telefondan diyordum hep telefonu değiştirdim yine aynı. Eskiden adsl kullanırken olmazdı hiç böyle bir şey ama 4 senedir deli etti. Problem turksatta 'mı yoksa bu dandik modemde mi bir türlü anlamadım.

    Umarım bridge modda olmaz bu aptal problem. Router sipriş ettim bakalım onu kullanacağım artık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 14 Kasım 2019; 15:8:19 >
  • Bu modem bana kafayı yedirtecek.

    iPhone ile ara ara bağlantı kopuyor. Tekrar bağlanmak istediğimde parola yanlış hatası alıyorum.

    Bağlantı geldiğinde de ilk 1 dakika internet hızı gayet iyi, sonra 1-2 mbit hattında geziyor. (50mbit olmalıyken)
  • beynemaz kullanıcısına yanıt
    Değerli Kullanıcımız,

    Modeminizin kablosuz ayarlarının yapılandırılması ve genel kontrolü için modeminizin yanında olduğunuzda Destek hattımız ile irtibata geçmeniz gerekmektedir.
    Netmaster Destek Hattı (216 - 366 66 96 / destek@netmaster.com.tr) hergün 08:00-22:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

    Saygılarımızla.
  • Sayın destek size bir sorum olacak. 383-ZN modemim var ve salona kurulu. Arka odalara sinyal yetişmediği için bir de TP-Link WA854RE sinyal arttırıcı kullanıyorum. Ancak arka odalardayken bazen bağlantı gidiyor ve mesela salondan odama gittiğim zaman sinyal arttırıcının devreye girmesi için telefondan wi-fi'ı kapatıp açmam gerekiyor ve açıkçası bu durum çok sinir bozucu. Bir de bu bilginin bir yararı olur mu bilmiyorum ama Erişim denetimi kısmından baktığımda sinyal arttırıcı -68 desibelde gözüküyor. Kanal olarak 1 ve 6'yı denedim ancak çok büyük bir farklılık yaşamadım. Teşekkürler
  • kangaetemo kullanıcısına yanıt
    Değerli Kullanıcımız,

    Modeminizin kablosuz ayarlarının yapılandırılması ve genel kontrolü için modeminizin yanında olduğunuzda Destek Hattımız ile irtibata geçmenizi rica ederiz.
    Netmaster Destek Hattı (216 - 366 66 96 / destek@netmaster.com.tr) hergün 08:00-22:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

    Saygılarımızla.
  • Merhaba

    KabloNet 50 Mbps - 5 Mbps akıllı sınırsız tarifesini kullanıyorum. Modemin modeli NetMaster 383Z4.
    Son 10 gündür, kablosuz bağlantı kuran cihazlardan sadece iphone 7 download hızında 1 Mbps civarında bağlantı kuruyor. Dizüstü bilgisayar, android telefon ve android tablet tarife hızlarını yakalıyor. NetMaster destek hattı modemim kablosuz ayarlarını yapılandırdı, ancak sonuç değişmedi. Hız testine ait ekran görüntüsünü de ekliyorum. Sorun ne olabilir?

     Netmaster CBW-383ZN Teknik Destek Konusu











  • 1984 kullanıcısına yanıt
    NetMaster üzerinde Gelişmiş > Seçenekler menüsünde WAN engelleme özelliğini pasifleyin.
    Sorun çözülecektir.
  • Netmaster 383ZN modem ile benim de bir hız problemim var, bunu nasıl çözebilirim.
    50 Mbit paketim var.

    Eski cihazlar ve laptop 47 - 48 Mbit civarını görüyor ama iPhone 11 hep 3 - 4 mbit bağlanıyor. Telefonu yeniden başlatınca bazen hız düzeliyor ama 5 dakika sonra yine düşüyor.

    Servis çağırdım, adam kendi android telefonundan test etti 47-48 mbit çıktı. Sonra evdeki tüm cihazlardan test ettim, tek yavaş olan iPhone 11. Gelen servis "Bir müşteri daha bu sorunu yaşıyordu telefon üzerinden bir ayar yaptı düzeldi ama ben bilmiyorum." dedi gitti.

    Modemi resetledim, iPhone'un tüm ağ ayarlarını resetledim düzelmedi.
    Sorun modemde mi telefonda mı tam anlamadım ama sanırım modemde. Modem telefona hız vermiyor.
    Telefon başka modemde hız alabiliyor. Modem de başka cihaza hız verebiliyor. Yeniden başlattığımda iPhone 11'e de veriyor ama sonra yavaşlıyor.

    Şimdiden teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximus01982 -- 26 Ocak 2020; 20:30:24 >




  • maximus01982 M kullanıcısına yanıt
    Benim tavsiyem kablosuz sadece n yapmak, eğer n harici cihaz yoksa. Birde kanalı otomatikten etrafınızdaki kablosuzların kullandığından farklı kanala sabitlemek. Bu olmazsa kanal genişliği 40 a alma ayarı vardı. Obss devre dışı, kontrol kanalı üst, bant genişilği 40mhz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dediklerinizi yaptım ama yine de hızlanmadı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • maximus01982 M kullanıcısına yanıt
    Değerli Kullanıcımız,

    Modeminizin kablosuz ayarlarının yapılandırılması ve genel kontrolü için modeminizin yanında olduğunuzda Destek hattımız ile irtibata geçerseniz sorunu anlayıp size yardımcı olabiliriz.
    Netmaster Destek Hattı (216 - 366 66 96 / destek@netmaster.com.tr) hergün 08:00-22:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

    Saygılarımızla.
  • Evde yaptığımız teste göre; Cable Haunt açığı, bizim modemimizde de var.
    bilgi için bakınız: teknohaber

    bu açığı kapatmak için yeni bir firmware çıkacak mı? yükleme merkezi

    bu sitede yazdığı şekilde, güncelleme istiyoruz: Cable-Haunt
    teşekkür ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asus535 -- 3 Şubat 2020; 23:7:6 >




  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.