Şimdi Ara

Netmaster CBW-383ZN Teknik Destek Konusu (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
537
Cevap
34
Favori
99.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Modeme yeni firmware gelmiş fakat farkında olan kimse yok sanırım. Pek detaylı incelemedim ama gözüme çarpan; artık size tanımlı hızı gorebiliyorsunuz ve downstream kanalını MHZ cinsinden elle girebiliyorsunuz. Bunun dışında detaylı incelemedim.
  • Merhaba arkadaşlar yeni taşındığım evde bu modemden uydunet var, fakat ben ekstra özelliklerinden dolayı Asus Modemimi router olarak kullanmak istiyorum. TTnet fiber kullanırken telekom kendi modemini bridge moda almıştı benim asus router işlevini dış ip alarak yapıyordu ve çok rahattım. Uydunetin bu modemiyle de bu şekilde bir şey yapabilir miyim ?
  • NetMASTER_ N kullanıcısına yanıt
    WPA2 - Güvenlik Açığı Hakkında Açıklama
    Sayın Kullanıcılarımız,
    Chipset üreticimiz Broadcom Corp.’un yaptığı açıklamayı paylaşmak isteriz.
    Broadcom, bir istemci (client) veya tekrarlayıcı (repeater) modunda çalışmadıkça AP'lerin bu güvenlik açığından etkilenmediğini doğruladı.
    Kablo modem (CBW-700, CBW-383Z4, CBW-383ZN, Infinity401) kullanıcıları da bu durumdan etkilenmemektedirler.
    Çünkü kablo modem cihazları, kimlik doğrulamanın harici bir cihaz veya istemci tarafından yapıldığı bir istemci (client) veya tekrarlayıcı (repeater) olarak çalışmazlar.
    Bu konu WDS işlevi ile ilgili olup, WDS fonksiyonunu kullanmayan kullanıcılarımız için herhangi bir risk bulunmamaktadır.
    Önümüzdeki yakın süreçte FW güncelleştirmeleri yapılacak ve buradan da duyurulacaktır.
    Saygılarımızla.
  • BİLMEYENLER İÇİN BİR KAÇ BİLGİ EKLEYELİM...


     Netmaster CBW-383ZN Teknik Destek Konusu
     Netmaster CBW-383ZN Teknik Destek Konusu
     Netmaster CBW-383ZN Teknik Destek Konusu
     Netmaster CBW-383ZN Teknik Destek Konusu
     Netmaster CBW-383ZN Teknik Destek Konusu




  • quote:

    Orijinalden alıntı: NetMASTER_

    Değerli Kullanıcımız,
    Kablosuz bağlantıda hızınız stabil olmayabilir. Şebekeden kaynaklı bir problem olup olmadığını anlamak için en sağlıklı yöntem, modeme kablo ile bağlanarak hız testi yapmanızdır. Kablolu hız testi sonucunda bir problem görülmezse modeminizin kablosuz bağlantı ayarlarının kontrol edilmesi ve modemin bulunduğu ortama en uygun ayarlarla kullanılması sağlıklı bir sonuç verebilir.
    Konu ile ilgili olarak Destek Hattımız ile görüşürseniz arkadaşlarımız sorunun çözümü için yardımcı olacaklardır.
    Netmaster Destek Hattı (216 - 366 66 96 / destek@netmaster.com.tr) hergün 08:00-22:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

    Saygılarımızla,

    CİHAZLARIMIZIN GENELİ KABLOSUZ BAĞLATI YAPIYORLAR ANCAK BURADA ŞÖYLE BİR DURUM MEVCUT BAĞLANAN CİHAZLAR ÖRNEğin eski laptopun kendi wifi bağlantısı eski teknoloji 54kbps. biz buna dark Range max bağlayıp hızı artırdık, diğer yeni teknoloji olanlarda sorun yok ipad ve iphone ile androd cihazlar ise kendi hıları ile bağlanıyorlar yine bir şey daha var ki modemden uzaklaştıkça hız düşmesi oluyor arya duvarlar girdiğinde ise bağlantı hızı daha da düşmektedir..

    diğer taraftanyukarıdaki mesajımda bulunan resimlere bakarsanız, etrafımızda çok fazla modem/wifi yayını bulunmakta, ve yine şu rsime bakarsanız Netmaster CBW-383ZN Teknik Destek Konusu

    çok fazla kirlilik olduğunu ve bu nedenle de bağlantıların birbirini etkilemesinden dolayı (wifi kirliliği) sinyaller sürekli değişmekte stabil kalmamaktadır. esas önemli olan burada bu sinyallerin birbirini etkilememesi gerekir ki, bunuda kablonetten gelen elemanların bilmemesi. şöyleki aynı binada bulunan modemlerin yakından uzağa yayın kanallarını değiştirmesi hepsini ayrı kanallara ayarlamaı gereklidir. biz biliyoruz ayarlıyoruz ama diğerleri bilmiyorlar, bir çoğunun modemi 6. veya 11. kanallarda bırakılmış. uzaktan yardım ettiğiniz kişilerde de aynı şeyi yapıyorsunuz ki bu çok yanlış. ev kullanıcıları için 40mhz kesinlikle kapalı olmalı, civarında ölçüm yapılmalı yakın olan wifi sinyalinin olduğu kanalın en uzağındaki kanallara ayarlanıp bırakılmalı.

    sizler buraya yazarken araştırıp yazıyorsunuz fakat, telefona çıkanların çoğu stajyer yada derin ve yeterli bilgiye sahip olmayan kişiler. telefonda yardım edecek kişilerin bu konuları çok iyi bilen kişiler olması gereklidir,..

    ayrıca şunuda eklemek gerekirse, kablonette yaşanan sorunların bir çoğu nedeni ile sizin satmış olduğunuz modemlere çamur atılmasına neden olmaktadır. şöyleki, 2-3 gündür bir yavaşlık söz konusuydu, yaptığımız testlerde hızımız 1-2 mbps yi geçmiyor yurt dışı çıkışları sürekli kopuyordu. akşam turksatı aradım genel sorun var denildi akabinde 5 dakika geçmedi düzeltildi. ben şöyle düşünüyoum, türksat ta çalışanlarda aynı şekilde işi bilen odasında çay demleyip içiyor işi stajyerlere acemiler yaptırıyorlar. kimse aldığı maaşı hak etmiyor yaptıkları işi bilinçli yapan yok orda.

    kapılara yazı takmışlar binanızda fiber alt yapısı mevcuttur diye, aradım sordum dairenize bakır kblo ile geliyor diyor ve nasıl bir kablo sorusuna bakır kablo diye cevap veriyor madem ki fiber var daireye kadar veya bina içindeki router/swiç dağıtım cihazına kadar fiber gelmesi gerekir, superonlinde de durum böyle turktelekomda da yeni teknoloji kullanılıyor ve daire içine kadar fiber kablo çekiliyor modemin dibine kadar fiber ile geliyor. kiii bu durumda o hat direk o kullanıcıya ait oluyor ama kablonet böyle yapmıyor apartman altı dağıtım panosunda herkesi toplayıp ana toplama kutularına kadar yine bakır kablo ile götürüyor oradan santrale kadar fiber kullanıyorlar, bu durumda bilhassa yoğun saatlerde hat zayılaması oluşmaktadır....bunları turksat kablonete bildirmelisiniz, bizler telefonda anlatacak muhatap bulamıyoruz.




  • Güncecllemsi nerde bunun ya. sitesindejkiyle modemdeki aynı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Seyid Battal Gazi

    Güncecllemsi nerde bunun ya. sitesindejkiyle modemdeki aynı

    Docsis modemler uzaktan otomatik olarak güncellenir. Sizin bir şey yapmanıza gerek yok. Netmaster'ın sitesinde firmware kısmı da bulunuyor. Eğer aynıysa son sürümdedir.

    http://netmaster.com.tr/urun/68

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar merhaba bende bu modemden kullanıyorum ve birkaç sorunum var birincisi arada birden biri wifi kopuyor aç kapa yapınca düzeliyor ikincisi ise yan odada bile çekmediği oluyor. benim yapmak isedğim şu modemin kablosuz özelliğini kapatıp köprüleme özelliği ilehttp://www.vatanbilgisayar.com/tp-link-archer-c20-300mbps-433mbps-dual-bant-kablosuz-ac-router.html bu linkteki ap ye vermek istiyorum bunu daha önce yapan oldumu nasıl çalışıyor bir sıkıntı oluyormu
  • Az önce kablonet i iptal için modemle şubeye gittim. Modem kalsın dediler zaten bizimmiş parasını ödediğimiz için. Yine isterseniz alırız ama para ödeyemeyiz, arızalı modemler yerine müşteriye veririz dediler. Modemi 4 senedir kullanıyordum. Taahhütüm yoktu. Acaba taahhüt yok diye mi almadılar yoksa Kablonet yeni modeme mi geçti acaba? Modemden memnundum zaten şimdi de fazladan modemim oldu. Sevindim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Memoland kullanıcısına yanıt
    Değerli Kullanıcımız,

    Konu ile ilgili yardımcı olabilmemiz Destek Hattımız ile irtibata geçmenizi rica ederiz.
    Netmaster Destek Hattı (216 - 366 66 96 / destek@netmaster.com.tr) hergün 08:00-22:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

    Saygılarımızla.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lithium

    Az önce kablonet i iptal için modemle şubeye gittim. Modem kalsın dediler zaten bizimmiş parasını ödediğimiz için. Yine isterseniz alırız ama para ödeyemeyiz, arızalı modemler yerine müşteriye veririz dediler. Modemi 4 senedir kullanıyordum. Taahhütüm yoktu. Acaba taahhüt yok diye mi almadılar yoksa Kablonet yeni modeme mi geçti acaba? Modemden memnundum zaten şimdi de fazladan modemim oldu. Sevindim

    4 yıllıksa modem sizindir. Kablonet modem kiralamaya geçen sene geçti. (O zamanlar isteyen kiralıyor, isteyen satın alabiliyordu.) 4 senelik modem kiralık olamayacağından size aittir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • EnemyTerritory E kullanıcısına yanıt
    Kablo TV yi de kapatın dedim. Analog yayın olduğu için müdahale edilemiyormuş. Ücretsiz kullanabilirsiniz dediler. Uydunet ten çıkmak karlı geldi şuan.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lithium

    Kablo TV yi de kapatın dedim. Analog yayın olduğu için müdahale edilemiyormuş. Ücretsiz kullanabilirsiniz dediler. Uydunet ten çıkmak karlı geldi şuan.

    Dijitali kapatırlar ancak analog kablotv kalır. Analog için binadaki kablotv kutusundan evinize giden kabloyu çıkartmaları gerekir ama onunla uğraşmazlar herhalde



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 31 Ağustos 2018; 13:05:13 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkdaşlar 2 yıl 50mbit taahhüt yaptığımda CBW-383ZN modem vermişlerdi, şimdi taahhüt süresi doldu 100mbit'e geçeceğim bu modem 100 mbit kaldırır mı? Yoksa taahhüt yenilerken başka bir modem mi isteyim? Kablonet için daha kalitelisi var mı? Birde yeni taahhütde yeni modem istersen modem parası ödeyecek miyim?
  • Merhaba

    Upload hızım 5 Mbps. Kablosuz wifi ile speedteslerde 4.95 Mbps ye ulaşıyorum. Ama kablo takılıyken 1 Mbps çıkıyor en fazla. Bunun sebebi nedir.
  • Opinion kullanıcısına yanıt
    Değerli Kullanıcımız,

    Sorunun sebebini anlayabilmemiz için öncelikle farklı bir ethernet kablosu ve farklı bir pc ile test etmenizi rica ederiz. Sorunun devamı halinde Destek Hattımızı arasanız arkadaşlarımız yardımcı olacaklardır.
    Netmaster Destek Hattı (216 - 366 66 96 / destek@netmaster.com.tr) hergün 08:00-22:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

    Saygılarımızla.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NetMASTER_

    Değerli Kullanıcımız,

    Sorunun sebebini anlayabilmemiz için öncelikle farklı bir ethernet kablosu ve farklı bir pc ile test etmenizi rica ederiz. Sorunun devamı halinde Destek Hattımızı arasanız arkadaşlarımız yardımcı olacaklardır.
    Netmaster Destek Hattı (216 - 366 66 96 / destek@netmaster.com.tr) hergün 08:00-22:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

    Saygılarımızla.
    Benim mağazadan aldığım modem benim iznim olmadan modem güncelleniyor. Güncellemeden kaynaklı 2017 yılında kopma sorunları başıma geliyor. Bana bu modemin root şifresi niye verilmiyor. Teknik servis benim modemin şebeklerini görüyor hat değerlerim normal gözükürken telefondaki müşteri hizmetleri modeminize gelen sinyal sorunu görebiliyor da ben niye göremiyorum. Modemin parasını uydunet mi ödüyor ben mi ödüyorum. Ben o root şifresini istiyorum.




  • NetMASTER_ N kullanıcısına yanıt
    Netmaster CBW-383ZN modemi vdsl2 destekler mi ?
  • singlewalf S kullanıcısına yanıt
    Kablonet modemleri adsl-vdsl bağlantılarda kullanılamaz.
  • Arkadaşlar merhaba ben bu netmaster cihaza sahibim. benim normal tarifem 100 mbps ethernet kabloyla tam hız alabiliyorken diğer tüm wifili cihazlarımda 46-47 mbps üstü göremiyorum



    Bu modemin hakkı bu kadar daha fazla hız vereyor mu kablosuz da yoksa bir ayar mı çekilmesi lazım, teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.