Şimdi Ara

Netflix, şifre paylaşım yasağını ABD’ye getirdi: Sırada Türkiye mi var?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Netflix, şifre paylaşım yasağını ABD’ye getirdi: Sırada Türkiye mi var?
    Netflix'in şifre paylaşımına getirdiği kısıtlama, gecikmeli de olsa şimdi ABD abonelerine ve diğer pazarlara yayılmaya başlıyor. Netflix’in yeni kurallarına göre ABD'li aboneler, evleri dışındaki kullanıcıları Netflix hesaplarından atmak ya da ek bir üyelik için aylık belirli bir ücret ödemek zorunda kalacak.



    Netflix, şifre paylaşımını ABD’de yasakladı



    Netflix, şifre paylaşım yasağını ABD’ye getirdi: Sırada Türkiye mi var?
    Şirket, bu geçişi kolaylaştırmak için mevcut abonelerin hesaplarında hangi cihazların oturum açtığını görmeleri ve erişimi olmaması gerekenleri kaldırmalarının yanı sıra şifrelerini sıfırlama araçları da dahil olmak üzere araçlar sunuyor. Başka birinin Netflix hesabını kullananlar ise, izleme geçmişleri ve izleme listeleri de dahil olmak üzere mevcut hesap bilgilerini taşımalarına yardımcı olacak bir "Profili Aktar" seçeneği aracılığıyla kendi hesaplarına geçiş yapabilecekler.



    Eğer Netflix hesabı ortak olarak kullanılmaya devam edilecekse kişi başı aylık ekstra 7,99 dolar ödemek gerekecek. Ekstra üye hesaplarının da kendi kısıtlamaları var. Aynı ülkede aktif olmaları gerekiyor, aynı anda yalnızca bir cihazda içerik görüntüleyebiliyor ya da indirebiliyorlar ve ekstra profil oluşturamıyor ya da Çocuk profili olarak giriş yapamıyorlar.



    Netflix, şifre paylaşım yasağını ABD’ye getirdi: Sırada Türkiye mi var?
    Netflix bu özelliği ilk olarak Latin Amerika pazarlarında test etmeye başlamış, daha sonra bu yılın başlarında Kanada, Yeni Zelanda, Portekiz ve İspanya'ya genişletmişti. Netflix eş CEO'su Greg Peters’a göre yapılan testlerde ilk başlarda bir iptal tepkisi gördüklerini ancak sonrasında kullanıcıların geri döndüğünü belirtiyor. Şirket birinci çeyrekte Wall Street'in 3 milyonluk tahminlerinin altında kalan 1,75 milyonluk net küresel abone artışı bildirmiş ve küresel olarak toplam 232,5 milyon aboneye ulaşmıştı.



    Ayrıca Bkz.Netflix uygulama arayüzüne yeni özellikler getiriyor



    Netflix, şifre paylaşımıyla ilgili yeni güncellemeyi bir e-posta ile abonelerine bildirmeye başladı. Firma, bu bildiride "Bir Netflix hesabı tek bir hane tarafından kullanılmak içindir" diye uyarıyor. Gönderide, "O evde yaşayan herkes Netflix'i nerede olursa olsun - evde, hareket halindeyken, tatilde - kullanabilir ve Profil Aktarma ve Erişim ve Cihazları Yönetme gibi yeni özelliklerden yararlanabilir" deniyor.



    Şifre paylaşım yasağı diğer ülkelere de gelecek






    Netflix, e-postanın "ABD de dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki ülkelere paylaşım güncellemelerini sunmaya başladığı" için gönderildiğini açıklıyor. Bununla birlikte en fazla abonenin ABD’de olduğu düşünüldüğünde Türkiye gibi diğer pazarlara da şifre paylaşım kısıtlamalarının yakında getirileceğini söyleyebiliriz.



    Öte yandan Netflix eskiden parola paylaşımına çok önem verirdi. Hatta 2017 atılan ünlü bir tweet’te Netflix, "Aşk parola paylaşmaktır" demişti.




    Kaynak:https://techcrunch.com/2023/05/23/netflix-begins-its-password-sharing-crackdown-in-the-u-s/
    Kaynak:https://about.netflix.com/en/news/update-on-sharing-may-us







  • Bu servisler iyice zıvanadan çıktı. Zam yap kalite, kalite düşür. Eski yöntemlere dönme zamanı geliyor galiba

  • Torrentle devam

  • Hadi prime ve disney + ı anladım fiyatları daha makul ve görüntü çamur gibi değil. Netflix hem çamur gibi hemde aylık 98 TL el insaf.

    Vay maç x platformunda dizi y platformunda derken izliyeceğimiz sonuç itibariyle tv aylık 200-300 TL gider var.

    Klasik tv yi açar biraz dmax biraz tlc arada ajasnlara bakarım. Hiç olmadı açarım trt çocuk da rafadan tayfa ile vıcık izlerim daha iyi.

  • farks kullanıcısına yanıt

    Disney fakir netflixi gibi disney fiyatı netflixten yüksek olsa çoğu disneyci netflixci olurdu fiyattan dolayı çoğumuz disney plus aldık geçen haziran ayında şimdi yenilem dönemim geldi sayılır 15 gün var

  • Eğer bu parola yasağı gelirse çoğu kişi kapatır netflix istersen dene

  • Yanlış bir karar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • farks kullanıcısına yanıt
    Netflix görüntü kalitesi nasıl çamur gibi çok şaşırtıcı. 50Mbit balğantı ile 4K atmos/vision kalitesinde görüntü alıyorsun, ayrıca netflix dışındaki TRde satılan tüm platformları denedim, cidden çok zayıf ve yeni içerikler geç ve az geliyor. TR'de ek şifreye para gelebilir belki ama çok cüzi olur bedeli, kaldıramayız yoksa.

  • korozyon kullanıcısına yanıt

    Bütün paketler de 4k atmos var mı üstad?

    Ben standart paket kullanıyorum. 4k nın yanından yöresinden geçmiyor. En üst paketten bahsediyor olabilirsiniz. Prime 39 TL netflix 100 küsür TL arada uçurum var.


    Yine dediğim gibi o maçı izkim bu diziyi izlim derken 3-4 farklı platforma abone olmak lazım ki o da bana göre hiç ama hiç mantıklı değil.

    Bu arada içerik anlamında size katılıyorum. Disney i çok bilmem ama prime da doğru düzgün birşey yok. Yine içerik anlamında ülkemiz de netflix en dolusu. Sadece standat üyeliğin görüntüsü kalitesi artmalı bence o konuda prime 10 numara ki yeni zamlandı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farks -- 25 Mayıs 2023; 0:16:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • farks kullanıcısına yanıt
    Turknet netflix ile anlaşıp içeriklerini olabildiğince kendi sunucularında tuttuklarını söylemişti, yani izlerken fiziksel olarak yurt dışına değil TN sunucularından veri geliyormuş. Ben de TN'e geçtikten sonra ciddi kalite düşüşü hissettim. Siz de mi TN kullanıyorsunuz?

  • ugurr999 kullanıcısına yanıt

    Ben yerel bir servis sağlağıcı kullanıyorum o da alt yapısını ttnetten alıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • farks kullanıcısına yanıt

    Ben 4 kişilik paketi kullanıyorum, bu nedenle 4K görüntü alıyorum, standart kullandım daha önce 2 kişilik olan, onda da hiç çamur olmadı ama şimdi hatırladığım eskiden adsl'im vardı bakır, ayrıca bi kaç defa telefonun ağından bağlandım işte bu bağlantı türlerinde dediğin gibi ilk açılırıken çamur gibi olup sonra görüntü düzeliyordu. Senin bağlantında sorun olabilir belki.

  • en iyisi blu tv hepsiburada ile 14,90 tl

  • arkadaşlar,

    bu netflix uygulaması ile, tarayıcı arasında belirli bir görüntü farkı var mı sizce de?

    sanki uygulamada görüntü bir tık daha iyi gibi geldi bana. yoksa psikolojik mi?Netflix, şifre paylaşım yasağını ABD’ye getirdi: Sırada Türkiye mi var? 

  • Torrent varken

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.