Şimdi Ara

Nem Alma Cihazı Tavsiye (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
624
Cevap
31
Favori
284.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ZevkiSefa kullanıcısına yanıt

    Hocam evim ufak, bu daire kucuk yaklasik 70 m2 ama 1 oda tamamen iptal orada duvarda yolun islakligi duvara geciyor nem sorunu o odada var masrafiyla su an ugrasamam hocam o odayi ardiyeye cevirdim iptal yani oyle bakarsak 50 m2 ev su an o da maksimumdur 40 m2 falandir heralde aslinda. Ben fazladan 50 dedim. 20 litre kapasiteli bir sey beni kurtarir mi bilemem.


    Ama tek istegim nemi en azindan %65 de falan tutsun öyle 50 falan olmasini zaten beklemiyorum.

  • krstarica kullanıcısına yanıt
    Ev küçükse ebac sorunu çözer hocam . Hayırlı olsun diyelim . Hangi nem cihazı olursa olsun alırsanız sorununuzu çözüp çözmediğini benimle paylaşırsanız çok memnun olurum .
  • ZevkiSefa kullanıcısına yanıt

    Hocam bugun, trotec ttk 73 E cihazini 8250 liraya aldim. Ebac ile arasinda kalmiştim. Sizin kullandiginizla benzer cihazlar bunun 24 litre olmasi tercih sebebim oldu. Su an icin havalar istanbulda biraz serin ve rüzgarli. Rutubet baş gösterdiginde yardimlaşir, sizi de bilgilendiririm. Icini actigimda faek ettigim basit bir peltier düzenegi elektroiyonlaşma ile buzdolabinin tersine çalişiyor. Bu para asla etmez aslinda bu cihazlar, maaliyeti 100 euro var ya da yoktur, bu fiyatlara satilmasi, düşene bir tekme gibi geldi.


    Tüm rutubet sorunuyla ugrasanlara Allah sabir versin. Gerçekten çok zor bir sorun. Çekilecek çile degil bu. 8250 vermek icime de koymadi degil, hiç yoktan hayati boyunca nem sorunu nedir karsilasmayan insanlara göre bizim su devirde baska ihtiyaclarimiz varken su cihaza bu parayi bermek insana garip geliyor. En kralindan kahve makinesi alirdim bu paraya 😀


    Sag olun tekrardan cevaplariniz için, yardimlariniz için.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 28 Nisan 2023; 1:53:3 >




  • krstarica kullanıcısına yanıt

    Hocam merhaba,

    Cihazdan memnun musunuz? Biz de almayı düşünüyoruz da, deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?


    Bir de kışın kalorifer yakınca nem sorunumuz büyük ölçüde azalıyor, yazın çok oluyor. Buna çözüm olarak klima almamızı tavsiye edenler de oldu. Bu cihazların daha çok kış nemi için etkili olduğu soyleniyor. Klimanın ayrıca soğutma işlevi de var, iki işe birden yarar deniyor. Bu konuda bilgisi olan var mı acaba?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azureg -- 20 Haziran 2023; 1:21:43 >
  • azureg A kullanıcısına yanıt

    Amaciniza bağli, merhabalar diyeyim oncelikle. Bu cihazi aldim alali, oncelikle daha yeni yeni kullanmaya basladim cunku istanbul rutubetli bir sehir ve havalar isinmaya başladi. Benim oturdugum yer kentsel donusume girecegi için bu sene, artik cok umursamiyorum ama ön duvarim bodrum katindayim ve yari bodrum sayilir, duvar kaldirimdan yagmur suyu alıyoe ve bir de işin icine havadaki basik nemli hava girince ev bildiginiz sauna gibi oluyor.


    Bu makine benim cok isime yaradi ozellikle su siralar etkisini daha net gosteriyor havalar sicaksa evde ve rutubet cok yuksekse aninda makul derecelere indiriyor 65 m2 evde sorunlu odanin cami 7 24 acık ve kapi kapali iken bile 2 saatte evdeki rutubeti icine hapsediyor günde şu an 6 7 saat calistirarak sabah 3 aksam 4 saat calistirirarak rutubeti cozuyorum küflenme cozuluyor ferahlik geliyoe tabi cami kapiyi acmayacaksiniz. Evi de sabah kalkinca 2 3 dk pencereyi acip oksijen girsin sonra kapatip makineyi calistirirak cozuyorum ben.


    Hele evde bu havalarda camasir falan asla kurumaz bu cihazla kuruma imkani oluyor. Kisacasi parasini cikartiyor.


    Saatte su anki bedelle 65 kuruş yakıyor 8 saat calissa 5, 6 lira gibi bir ucreti var. O da aylik 150 180 lira arasi ucret cikartiyor.


    Ben bu cihazi sirf camasir kurutmak için bile alirdim.


    Cihaz cok uzun sure calismasina gerek yok yani nem yuksekse cabuk dusuruyor dusdukten sonra daha dusuk seviyeye oyle hizli dusuremiyor. %85 se nem %65 e 1- 2 saatte dusurur tüm evde. Ancak 65 ten 55 e de 2 saatte dusurur 55 ten 50 ye de 2 saatte dusurur belki de dusuremez 55 de kalır gibi fusunun. Zaten yuksek rutubet 75 ve üzeri bence yani maks 70 oldugu surece sorun yok. Ki bu amacini da yapıyor fazlasiypa su ana kadar 10 damacana su atmişimdir. Cikan suyu gorseniz sasarsiniz. 5 6 saatte 5 litre su cikartiyor. Saf su. Saglik acisindan sorun teskil etmese evde kullanirim sahsen yaktigi elektrigi cikaettigi su ile amorti de ediyor zira ama sahsen ben kullanmiyorum suyu, güvenilmez ve sagliksiz.





  • Hocam ayrıntılı cevabınız için çok teşekkür ederim. O zaman ben de bunu almayı ciddi ciddi düşüneceğim. Çünkü klima bu kadar verimli olmaz diye düşünüyorum nem alma konusunda. Cihazdan memnun kalmanıza da çok sevindim. Güle güle kullanın, uzun ömürlü olsun.

  • Arkadaşlar merhaba Çok az kullandığım trotech marka çok kaliteli bir Nem alma makinam var,Klima aldığım için boşa düştü İhtiyacı olan varsa satacağım,Cihaz çok kaliteli


    https://tr.trotec.com/shop/catalogsearch/result/?q=73+e

  • Merhabalar evimin camlarında kış aylarında sürekli terleme oluyor ve camların bulunduğu duvarlarda rutubet oluşuyor.Koltukların altında da küf oluşumu başladı.Yaz aylarının başlamasıyla kokusu iyice rahatsız etmeye başladı.Tesisatçı duvara isonem82 veya isonem thermal kullanmamı ve camlarında etrafındaki silikonu yenilememi söyledi.Ya bu masrafları yapacağım yada burada bahsedilen cihazlardan birini alacağım.Tavsiyeniz nedir ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rcpbk -- 30 Haziran 2023; 13:50:31 >
  • rcpbk R kullanıcısına yanıt

    yasadiginiz yerdeki nemin kaynagini önce tespit edin camlari gunde en az 1 saat acip havalandirin vs. sonra cihaz olaylarini dusunursunuz cihaz işe yariuor ama yaraya merhem olarak elektrik faturasi ve gurultusu de cabasi ayda 200 lira fatura getiriyor su an en az ve gurultusu var ama ben bodrumda oldugum icin mecburen kullanmak durumundayim ve küf sorunumu cozdum bir adetde higometre nem olçer aldim neme gore makineyi calistiriyorum havalar iyiyse nem az ise acmiyorum cihazi.




  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunus_60 -- 22 Ekim 2023; 11:59:27 >
  • Merhaba, OL40-BD052A Nem Alma Cihazı hakkında bilgi sahibi olan var mı? Akdeniz bölgesinde kuzey tarafa bakan çatı katındayım ve klimalar maalesef nem olayına çözüm olmuyor. (Mevcut kuru oldukları oda için sorun yok ancak diğer odalarda aşırı derecede nemlenme ve küf oluyor) Bu nedenle bu cihazı sipariş ettim.

    ----- kendi yorumum -----

    Ürün hakkında neredeyse sıfır bilgi ile sipariş ettim. Markanın diğer modelleri ile alakalı ufak tefek video ve sınırlı bilgi ile yetindim. İlk etapta olumsuz gibi gözüken bu hususlara rağmen ürünün artıları ve eksilerini sıralamak gerekir (3-4 aylık kullanım sonrası).
    Ürünün su haznesi oldukça yeterli (5,1 litre).
    Kutusunda da belirttiği üzere 30-35m2 bir odanın (kapalı alan) nemini alma için ideal.
    30-35m2 alanda bulunan %75-80 nemi, yaklaşık 3 saatte %55 seviyesine getiriyor.
    Kurutma özelliği çok iyi. Çamaşırları bir odaya toplayıp kurutma modunda 4 saat çalıştırıp işimi görüyorum.
    Bana göre bu süre yeterli.
    Wifi üzerinden bağlantı kurulabiliyor. Cihaz üzerinde bulunan bütün işlevler wifi ve uygulama aracılığı ile kontrol ediliyor (bu cihazı tercih etmemin temel nedeni de buydu).
    Boyut olarak çok kaba değil.
    Malzeme kalitesi orta üstü, kırılacak hissiyatı asla yok.

    Şimdi gelelim olumsuz yanlarına;
    Ses seviyesi oldukça yüksek (en düşük modda bile yüksek) bu nedenle uyurken çalıştırmak yerine uyumadan evvel çalıştırıp odanın nemini düşürmek gerek.
    İki farklı çalışma seviyesi var, yüksek ve düşük.
    Beraberinde gelen enerji kablosu kısa, daha uzun olmasını beklerdim.
    -- Sonradan Değiştirildi --
    Enerji tüketimi fazla reğil, 4-5 saate 1-1,5 kWh güç tüketiyor (yüksek ya da düşük mod çok fark ettirmiyor). Yine de ihtiyaç duyuldukça çalıştırılmalı.

    Sonuç olarak, alınır mı evet. İyi nem topluyor. İlk başlarda sizi rahatsız edecek en önemli husus gürültüsü, ona da alışıyorsunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi foxryum -- 27 Ocak 2024; 22:33:51 >




  • merhabalar, herkes gibi ben de malum rutubet, küf meselelerinden muzdaribim. özellikle yatak odası ve banyo şu dönemlerde fena durumda. dolayısıyla bir nem alma cihazı alma niyetindeyim. epey araştırdım ama yine de içinden çıkmak zor gözüküyor. tekerlekli olması, mümkünse uyku modunun olması benim için önemli. bu yüzden şu modellere bakıyorum ama karar vermek çok zor, tavsiyesi olan varsa çok memnun olurum.



    http://www.olefini.com.tr/urun_detay.asp?urunid=1199&katid=84&markaid=23&ustkatid1=70&ustkatid=55&urunadi=%20OL12-BD023B%20Nem%20Alma%20Cihaz%C4%B1


    http://www.olefini.com.tr/urun_detay.asp?urunid=1200&katid=84&markaid=23&ustkatid1=70&ustkatid=55&urunadi=%20OL20-BD030AMN%20Nem%20Alma%20Cihaz%C4%B1


    bir de bunlar arasında kalmış iken şu ürüne denk geldim. bunun 12lt nem giderme kapasitesi varken 20lt nem giderme kapasitesi olandan daha pahalı. bunların farkını anlayabilen var mı

    https://www.genisreyon.com/urun/olefini-ol12-010-2ea-ev-tipi-12-lt-nem-alma-cihazi





  • eyvahfilvar kullanıcısına yanıt

    Hangisine karar verdiniz

  • !!-Origin-!! kullanıcısına yanıt

    kaloriferleri açınca nemlenme olayı ortadan kalktı. maddi olarak da biraz yüksek geldi. dolayısıyla şimdilik vazgeçtim ama her baharda aynı sorunlar tekrarlıyor maalesef

  • Arkadaşlar selamlar, kullanmakta olduğum ebac 3850e nem alma cihazına evlendiğim ve ev dğeiştirdiğim için ihtiyacım kalmadı. İStanbul tuzlada ikamet ediyorum. Sıfırları 15 bin tl bandında .. Eğer düşünüyorsanız çok daha uygun verebilirim.

  • !!-Origin-!! kullanıcısına yanıt

    Maddi olarak ne kadar verebilirsiniz bilemem ama geçen yaz Trotec ttk73 model cihazı aldım, bayilerinden direkt istanbul başakşehirdeki.


    İyi ki almışım dairedeki tüm rutubeti emiyor. Günde tabi ben 6-7 saat çalıştırıyordum kışın rutubet azalıyor. Yazın artıyor.


    Şu an günde 1-2 saat çalıştırsam yeter.


    450 watt tüketimi var yani 8 saat çalışssa günlük 6-7 lira gibi yakıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 10 Ocak 2024; 3:6:16 >
  • krstarica kullanıcısına yanıt

    Bende o markaya bakıyorum dediğiniz modeş stoklarda yok şuan TTK 66 E sanırım bunu tercih edeceğim

  • !!-Origin-!! kullanıcısına yanıt

    20 lt /24 saat altında almayın derim. Ancak o tür urunler kurtariyoe cunku. Marka guvenilirdir. Üzmez. Hayirli olsun simdiden.

  • krstarica kullanıcısına yanıt
  • Bu cihazların bulunduğu odada durulmayacak kadar ses yaptığını hatırlatmak isterim..

  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.