Şimdi Ara

Nedir bu p67(B3) lerdeki performans sorunu yoksa sadece bendemi.... (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
283
Cevap
1
Favori
13.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • işletim sistemini parayla alırsan ordan kuruyorlar yoksa evde kendin kurman lazım. evde sadece bilgisayarı açıp işletim sistemi kurcan gerisini hallediyorlar.
  • evet sorun oyun yüklerken yada winrar kullanırken sistem hdd sini kullandığın zaman aşırı yavaşlıyo ve hatta bazen rara bitmeden yada oyun yüklemesi bitmeden actıgım program acılmıyo yani dakikaları bile buluyo acılması okadar yavaş yani...sistem diskini kullanmadığın zaman sorun yok...sorunu dile getirdiğimde ugrastım baya ama bazen yanıltıcı performans degerleri vererek şaşırttı beni yani düzelir gibi oldu ama düzelmedi...bazen arada bir deneme yapıyom ama halen aynı son biosta sata ile ilgili düzeltme var ama degişen bişi yok...coklu uygulamalarda kullandığım en hantal pc şuan imzamdaki pc oyun yüklemek yada hdd yi yoran uygulamalarda sanki p3 kullanıyo gibiyim...
  • SSD almak lazım anladığım kadarıyla
  • Sata 2 lerde problem var diyor çizgi sata 3 lerde yokmuş, bu sorunu yaşayan arkadaşlar hdd'lerinin sata2 mi 3 mü olduklarını da yazarlarsa sanıyorum daha ayrıntılı ve net bilgi edinebiliriz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Seank

    Sata 2 lerde problem var diyor çizgi sata 3 lerde yokmuş, bu sorunu yaşayan arkadaşlar hdd'lerinin sata2 mi 3 mü olduklarını da yazarlarsa sanıyorum daha ayrıntılı ve net bilgi edinebiliriz.


    Hikaye, sataII portlarda da sataIII portlarda da var aynı durum. Kaldı ki sata sorunlu anakartlar (güya) düzeltildi ve yenileri piyasada şu an.
  • Yani ben su an msi p67 gd65(b3 revizyon) alsam hicbir sorun yasamam oylemi?
  • i5 2500k yı alırsan işlemci olarak yanına hdd ye yüklenen işlemlerde yavaşlama sorununu yaşarsın ama galiba i7 2600k larda yok bu sorun onu da alabilirsin bütçen yetiyosa
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Seank

    Yani ben su an msi p67 gd65(b3 revizyon) alsam hicbir sorun yasamam oylemi?


    Sorun yaşayanların zaten nerdeyse tamamı yeni rev. anakartlara sahipler. Yeni rev. ile bu sorunun çözüldüğü felan yok. Ama herkeste de yok sorun, kimileri sıkıntısız kullanıyorlar.
  • mesela ben sorunsuz
  • aynen bende de sorunsuz. işletim sistemini kurarken ide olarak kurdum. bence denemekte fayda var.
  • Konuyu baştan sona okudum ve bir başka arkadaşın dikkat ettiği gibi 2600K kullananlarda bu sorun yok.Hani direkt olarak işlemcide kusur bulmadım ancak 2500K ile P67 anakart kombinasyonlarında ki tüm anakartlarda da aynı durum söz konusu olmayabilir sorun çıkarıyor gibi geldi bana.Yani demek o ki işlemci+anakart kombinasyonunda bir sıkıntı var gibi.Tek tek düşündüğümüzde her iki parçanın sağlam olduğunu sanıyorum.Yapılması gereken aynı anakart üzerinde 2600k işlemci denenmesi ya da işlemciyi sorun yok diyen arkadaşların anakartları üzerinde denenmesi.Belki herkesin imkanı olmayabilir ancak aynı şehirde olur bir şekilde buluşup denenebilir.

    Size şöyle örnek vereyim:
    Bir ara bir arızalı olduğu için bir bilgisayar getirdiler bana.Tüm parçaları tek tek denedim arızayı bulamadım.Çünkü tüm parçalar tek başına sağlamdı.Sorun şu idi kullanılan anakart ile samsung HDD ler mavi ekran veriyordu.tabi bunu bulmak o kadar kolay olmadı.HDD ten olduğunu düşünüp bir başka Samsung HDD takıp aynı sorunu yaşayınca sorunun HDD ten olmadığını düşünmüştüm.Bilmem anlatabiliy muyum?Belki de kullanılan HDD ile çipset uyumlu değildir.Bir uyumsuzluk sorunu olduğu yüksek ihtimal.




  • Cidden hiç 2600K kullananda böyle bir sorun gözükmüyor. Acaba dediğiniz gibi bir uyumsuzluk mu var acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mckhan

    mesela ben sorunsuz


    sen i5 2500k yı 5.0 ghz e oc lemişsin heralde ben ai suite le oc ledimde 4.3 ghz yaptı ama heralde pek verimli yapmadı öyle
    4.5 ghz için gereken bios değerlerini biliyosan verirmisin
  • şu 1.28v ile 4.5 yapan arkadaşlar bios degerlerini verebilirmi acaba özellikle asus kullananlar kaç farklı sistemde denedik 4.5 için en az 1.35v istiyo hatta stabil bile sayılmaz bu degerlerde...
  • msi arkadaşlar bendeki kart ai suite falan yok bizde

    bütün green özelliklerini kapatıp ramleri ayarlayıp işlemciye 1.28v veriyorum ve carpanı 45 yapıyorum gd65 de bu kadar basit. başka hiç bir ayar yok
  • Ben MSI P67A-GD55 alıp i5-2500K takarsam ne olur? Sorun yaşar mıyım?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _H@Z@R_

    şu 1.28v ile 4.5 yapan arkadaşlar bios degerlerini verebilirmi acaba özellikle asus kullananlar kaç farklı sistemde denedik 4.5 için en az 1.35v istiyo hatta stabil bile sayılmaz bu degerlerde...


    Öyle işlemciler birkaç ballı arkadaşımıza denk gelmiş.

    Her işlemci o değere o voltajla çıkamaz. Bende de 4500 mhz için 1.325v istiyor mesela.
  • MSI P67-A GD-65 ve 2500k alcam bir daha ki hafta ancak bu başlığı okuduktan sonra aklımda bir çok soru işareti kaldı. 350-420 arası daha iyi önerebilceginiz bir kart var mı yoksa MSI almalımıyım ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: UD97

    Ben MSI P67A-GD55 alıp i5-2500K takarsam ne olur?


    Çalışır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6.cadde -- 16 Haziran 2011; 11:36:03 >
  • Arkadaşlar İ7 2600K+p67 cipset kullanıp takılma, yavaşlama sorunu yaşayan var mı, yoksa bu olay İ5 2500K için mi geçerli? Sistem toplama arifesinde bu soruya cevap lütfen.Gerçekten bir sıkıntı varsa Z68 cipsetlere bakalım!!!!
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.