Şimdi Ara

Nedir bu p67(B3) lerdeki performans sorunu yoksa sadece bendemi.... (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
283
Cevap
1
Favori
13.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • z68 lerde var mı bu sorun!
  • Q9550 den İ7 2600 k ya terfi ettim.Sistemde 1,5 wd ve 1 seagete kullanıyorum.Q9550 de yaşadığım sıkıntıları yaşamıyorum.Veri aktarımı gayet hızlı.Rardan dosya çıkartma hızı tatmin edici.
  • Rar'dan çıkarma ve aktarma performansında sıkıntı yok zaten(en azından bende).

    HDD içinde taşıma kopyalama yaparken, başka bir uygulama açtığınızda(web browser, ufak tefek oyunlar vs.) çok geç tepki veriyor, sorun bu. Yani bir nevi multi-tasking sıkıntısı var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Riqimaru

    Rar'dan çıkarma ve aktarma performansında sıkıntı yok zaten(en azından bende).

    HDD içinde taşıma kopyalama yaparken, başka bir uygulama açtığınızda(web browser, ufak tefek oyunlar vs.) çok geç tepki veriyor, sorun bu. Yani bir nevi multi-tasking sıkıntısı var.


    Sorun aynen bu şekilde. Ama ilginçtir her zaman olmuyor. Bazen hiç sıkıntı yok, bazen hissedilir derecede gecikme oluyor. Çözemedim bir türlü.
  • ya ben fırsat bulup bir p8p67 kartımı revizyonlu kartlarla değişemedim. hala değiştirme imkanım var di mi? gerçi şu ana kadar bir sıkıntı yaşamadım. tek hdd kulalnıyorum o da sorunsuz olan sata girişine bağlı.
  • Bu tabir edilen şekilde bir sıkıntıyla karşılaşmadım halen.
  • Son durumlar nedir merak ettim. Konuya yazmayalı uzun zaman olmuş ama düşündürücü bir konu. Özellikle Amd'den son anda vazgeçip i5 ve GD65 kombinasyonuna yönelmişken. Şuanki piyasada olan bu anakart ve işlemcide aynı sıkıntıyı yaşayan veya çözüm bulan arkadaş varsa paylaşırsa sevinirim.
  • Valla ben 1 aydır i7 2600K ve P67A-GD65 kullanıyorum. Herhangi bir sıkıntısını ve kasılmasını görmedim. Ama OCZ Vertex 3 120GB SSD ile kullanıyorum.

    Yalnız geçenlerde şans eseri BIOS üzerinden Intel C-State özelliğini açık tutup C1E özelliğini devre dışı bırakınca okuma ve yazma değerlerinin arttığını farkettim. Acaba tesadüf mü diye 3 kez sağlamasını yaptım. C1E açıkken performansı düşüyor diskin. Zaten C State otomatik olarak hallediyor aynı görevi. Kapalı tutuyorum C1E'yi. Voltaj geçişleri de gayet hızlı.

    Bu arada Intel Rapid Storage'ın son sürümü olan 10.6.0.1022 yüklü. MSI'ın değil de Intel in sitesinden yükledim. Çok deneme yaptım; MS AHCI driver ile, Intel Sata AHCI driver ile ve Intel Rapid Storage Technology driver ile ayrı ayrı. En verimli sonucu yine Rapid Storage yüklü iken veriyor. Ayrıca Hot-Plug özelliği de devrede.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zotti52 -- 13 Ağustos 2011; 2:10:57 >
  • @zotti52

    Araştırdığım kadarıyla bu problem i5'de çıkıyor. Veya i5 p67 kombinasyonundan. Tam emin değilim ama ana noktanın i5'de birleştiğini biliyorum.
  • bende şu an i5 2500k ve asus p8p67 evo var ilk aldığım zamanlar gerçekten çok büyük problemler yaşadım iki tane ram var ikiside corsair vengeance ama ayrı ayrı aldığım için versiyon numaraları değişik 4 tane hdd var ilk windowsu kurduktan itibaren hdd yavaşlamaya başladı durum gitgide kötüleşti en sonunda hdd çalışmıyodu biosda görünmüyodu zorla içinden alacaklarımı alabildim ondan sonra diğer hddlerden birine kurdum rahata erdim şu an tek problemim arada oyun oynarken mavi ekran veriyor stop 0*000000124 diye birde ilk windows açılırken windowsun kurulu olduğu hdd yaklaşık 2 yada 2.5 dakika yüzde yüz kullanımda görünüyo oda galiba açılış programlarının fazlalığından kaynaklanıyor ondan sonra kesinlikle hiçbir yavaşlama yada kasma yaşamıyorum bişey yazarkende hdd lere 140 ile 70 mb arasında değişiyor bu arada hdd ler pekde yeni değil....




  • Bu i5 2500'ler ile sorun yaşayanların çoğu Asus anakart sahipleri mi, bana mı öyle geliyor?
  • Çoğu MSI sanırım. Yada asus, msi diye ayırmıyacağız tüm p67'lerde sorun var. Bazı kişilerde yokmuş veya onlar fark etmiyorda olabilir tam emin değilim. Ama kullanan arkadaşlar yorumlarınızı lütfen esirgemeyin.
  • i5 2500k ve ssd kullanıyorum.Firefox hariç herhangi bir kasılma donma yaşamadım.
  • Genel olarak SSD kullananlarda bir sorun yok sanırım. HDD kullanan kişilerde bu sorun ortaya çıkıyor. Fakat belirli bir HDD markasıylada ilgili yok HDD olduğunda böyle oluyor. Birisi yazmış önceki mesajlarda SSD'dede bu sorun vardır fakat hissedilmeyecek kadar az veya kullanan kişinin fark etmeyeceği kadar azdır. Bu yorumda mantıklı geliyor bana.
  • Belki alakası yoktur ama ram i 8 gb a yükselttiğimden beri sıkıntı yaşamıyorum.
  • Önceki kullandığınız ram CL kaçtı acaba ?
  • 3-4 saattir araştırma yapıyorum Sandy Bridge ve bellekler ile ilgili. Sandy Bridge'lerin bellek kontrolcü mimarisinden dolayı; bellek frekansının yüksek olması gecikme değerinin düşük olmasından çok daha fazla etki ediyormuş bellek bant genişliğine.
    Yani 1866 MHZ CL9 bellekler 1600 MHZ CL7 belleklerden açıkça daha iyi performans veriyor. Ama bu daha çok profesyonel uygulama kullanınca işe yarıyor. Günlük kullanımda çok çok az performans farkı var. Ama en az 1600 MHZ CL9 bellek kullanmamızın mantıklı olacağını söylüyorlar. Doğal frekans desteği 1333 mhz olmasına rağmen Sandy Bridge'lerin bellek kontrolcüsü o kadar gelişmiş ki 2133 MHZ'ye kadar bellek kullanımında oldukça stabil tepkiler vererek kullanılan uygulamaya göre 1333 mhz'ye göre önemli performans artışları sunuyor. Eski bellek kontrolcülerde bellek frekansını yükseltsek bile o hızlarda göstermelik olarak çalışıyordu.

    http://www.xbitlabs.com/articles/memory/display/sandy-bridge-ddr3_4.html

    http://www.anandtech.com/show/4503/sandy-bridge-memory-scaling-choosing-the-best-ddr3/3




  • Araştırman için teşekkürler. Şimdi bu sorunu yaşayan arkadaşların bu ram olayını denemeleri çok iyi olurdu. Eğer öyle bir imkanınız var ise bunu paylaşırsanız sevinirim arkadaşlar. Çünkü CL6 bir ram almak istiyordum fakat zotti52 arkadaşımızın araştırmasına göre seçimimi değiştirmem daha mantıklı gelmeye başladı.
  • Rica ederim. CL8'den aşağı inince fiyat anormal artıyor zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zotti52 -- 14 Ağustos 2011; 4:23:29 >
  • Benimde kafam karıstı simdi cl7 rami sstıp cl9 a mı gecsek.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.