Şimdi Ara

Neden LCD, Led vs. televizyonları monitör olarak kullanmamalıyız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle iyi günler. Başlıkta da belirttiğim sorunun cevabını merak ettiğimden ötürü buraya bu konuyu açmış bulunmaktayım.

    Neden monitör yerine kalkıpta led, lcd tv alıp kullanmamalıyız?

    Bu soruyu burada sormamın nedeni, tabiki, yapmayı düşünüyor olmam. Fakat ne gibi bir dezavantaj veya varsa avantaj ile karşılaşacağımı bilmiyorum ve araştırdığım kadarıyla da, böyle bir bilgiye erişemedim. Kendim denediğim kadarıyla, ki denediğim ürün matah bir ürün değildi(32" hdready lg televizyon). Bu ürün üzerindeki denememde, hiçbir anormallik vs. fark edemedim(İmzamdaki sistemle single player oynadığım birkaç oyunda). Ancak inanılmaz fiyatta monitörler ve bunları üreten firmalar, bunlara adanmış hayatlar, olduğundan ötürü insan neden diye soruyor tabiki. Muhakkak benim gözümle göremediğim, fark edemediğim ama ölümcül etkilere sahip özellikler mevcuttur diyerek. Benim bildiğim kadarıyla, eskiden yenileme hızları konusunda televizyonlar yeterli düzeyde değildi fakat şimdi oldukça iyiler. Açıkçası kafam biraz karışmış durumda ve kimse tarafından bu konuya bir açıklık getirilmemiş olup, hatrı sayılır bir açıklama da yapılmamış durumda. Burada işin teknik kısımlarıyla ilgili oldukça fazla insan olduğunu düşündüğümden ötürü, konuyu buraya açıp belki benim gibi kafasında bu tip soruları olan insanların da baktığında, "hımm bundan dolayıymış demekki, o zaman ben monitör alayım veya televizyon alayım" diyebilecek mantığı kafalarında oturtabilmelerini sağlamaktır.

    İlgilenirseniz mutlu olurum.

    Şimdiden herkese teşekkürler.







  • Asortik kullanıcısına yanıt
    kullanmama kanisina nerden vardin? ya da kim soyledi?..oyle birsey olmus olsa tvlere vga girisi koymazlardi.hatta bazi tvler 400 hz..en kotusu 100 hz..lcd monitorlerde cozunurluk le degisiklik gosteren 60 hz e kadar destek var.yani demem o ki kullan.hdmi den bagladiginda goruntunun ne kadar net ve tatmin edici oldugunu goreceksin..ve sunuda eklim pc baglandigi icin hic bir tv bozulmaz.onun isi goruntu vermek.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında kullanmama kanısına varmış değilim. Orada, "neden kullanmamalıyız" diyerek açıklamamdan da anlaşılabileceği üzere, aslında kullanabilir miyiz tarzında bir izlenim yaratmak istedim. Yorum için teşekkürler, fakat benim için bişeyleri netleştirmediğini üzülerek söylemem gerekiyor. Kullanabilirsin tabiki, kullan veya çok güzel oluyo gibi yorumlardan ziyade biraz teknik açıdan bir yaklaşım bekliyorum. Çünkü kontrol ettiğim üzere 8000 TL civarında fiyatları bulunan monitörler olduğu gibi bu kadar abartmaya gerek yok dersek 2k fiyatlı çok monitör var ve boyut olarak, "Hz" olarak şu anki smart tv lerden gerideler göründüğü kadarıyla. Eğer bu monitörlerin ek bir katkısı yoksa insanlar bunları niye alıp kullansınlar? Şahsen ben bahsettiğim fiyatlarda 27" bir monitör alacağıma gider 42" bir smart full hd 3d tv alırım dev bir ekranda, derinlik açısından daha iyi ve daha canlı renklerle(Kesinliğine emin olmayıp kendi denediğim ürünler üzerinden vardığım sonuçtur) oturur oyunumu oynarım. Umarım anlatmak istediğimi ve anlamaya çalıştığım şeyi anlatabilmişimdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asortik -- 12 Kasım 2014; 14:12:22 >




  • Asortik kullanıcısına yanıt
    bence hic bir fark yok..pazar icin yapiyorlar..zaten fiyatlar TR de ucuk..diger ulkelerde yari yariya bulunabiliyor..mesala lg..hem tv hemde monitor uretiyor kullandigi malzeme ayni..monitoru pahaliya satacak arti bir malzeme kullanmiyor.monitoru kaliteli yapacak arti malzeme kullansa tv de de aynini yapar ve monitor kalitesinde tv deyip satisa sunar..birde soyle bisi var tvler hep hareketli goruntu veriyor..sabah acilip geceye kadar acik kalan tvler var..monitorden kalitesiz olsa iki gune gider..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.