Şimdi Ara

neden garantili telefon almamalıyız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Cep telefonları normal yollardan sıfır alınınca 2 yıl garantili hepimizin bildiği gibi. Garantili dedimde nesi garantili ne kadar garantili ona bakmak lazım. Ben ankarada yaşayan biriyim telefon servisleride burda ya, sağolsunlar tanıdıklar memleketten bana telefon yollarlar servis orda yaptır derler. Şuana kadar kendi telefonum için bir defa servise gittim ondada telefonu açmadan anakartla ekranın olduğu yere kısa devre yaptırmışım yetkisiz mudahale garanti kapsamında değil 860 tl ye yenisini verelim dediler, 860 tl dedikleri mal en pahalı satılan yerde 630 tl,. Neyse hakem heyetine git bilirkişi falan uğraş sonuç sıfır.
    Toplamda servise verdiğim cihaz 10 u geçmiştir sadece 2 si garanti kapsamında yapıldı onlarda 1-2 aylık telefonlardı.diğerleri garanti dışı. Şimdi garanti dışı kalma durumlarına ilişkin verilen cevapları yazayım. Komik olanlar sözde turk olan firmaların cevapları.
    telefonunuzu garanti dışına cıkması için yapmanız gerekenler.

    Hepimizin bildiği gibi düşürmek ve sıvı teması bilinen durum.
    Her türlü ekran kırılması garanti kapsamında değil
    Vestel almışsanız garanti için , fiş garanti belgesi, şarj adabtoru ve kablosu şart::)))) sağlık kurulu raporu henuz istenmiyor. (imei ve seri nodan haberleri yok teknoloji özürlülerin galiba)
    Casper almışsanız fiş ve garanti belgesi yetiyor bunlarında imei ve seri nodan haberleri yok
    Telefonu garanti kapsamından cıkarmanın yolu adı üstünde cep telefonu olan telefonu cebinde taşımak:) gumeyin aldığım cevabı yazıyorum, nasıl yani diye soruyoruz cep telefonu arka cepte taşımışsınız garanti kapsamında değil.
    Cep telefonu dediğini aldanmayın , cep telefonu göğüs cebinizdede taşıyamazsınız::)) Alimallah yağmur yağar ve bir damla fesatlık edip kulaklık girişine düşer, artık garanti dışısınız.
    Bu cok değişik bir şey, telefonunuzun imei kopyalandı servis bizi ilgilendirmez diyor , .eee değiştirirseniz bir şekilde garanti kapsamında değil.
    Telefon 1 yılı geçmişse ve anakart değişmesi gerekiyorsa kesinlikle yetkisiz mudahale::))
    BUTUN BU YAŞANANLARDAN SONRA TELEFONUN GARANTİLİ OLMASININ FAZLA PARA ÖDEMEKTEN BAŞKA BİRŞEYE YARAMADIĞINI SÖYLEYEBİLİRİM.
    tURKİYE İÇİN TUHAF OLAN Bİ DURUMDA ŞU, SÖZDE TURK MALI OLAN FİRMALARIN SERVİSLERİ HEMEN HERŞEYİ GARANTİ DIŞINA CIKARIYORLAR, BUNDA VESTEL BAŞI CEKİYOR GORULDUĞU UZRE VE TUHAF OLAN ŞU, SÖZDE TÜRKİYEDE ÜRETİLEN BU MALLARIN YEDEK PARÇASI YOKKKKK:::))







  • Burda vahim olan turk firmalarının durumu, lg samsung sony huawei de sorun daha az gibi.
    Truk vatandaşısınız vestel telefon yaptı yerli malı diye, sizde bilyorsunuz %100 yerli olamayacağını ama turk firması kazansın diye bir yanlılık yapıp vestel teledon aldınız, emsalleri 600 tl iken verdiniz 1000 tl aldınız, telefonda sorun cıkmadı diyelim (sorunsuz telefonları yok şuana kadar) kullandınız 6-7 ay, sonra düştü ekranı kırıldı garanti kapsamında değil, ekran değişmesi gerek mecburen servise yollayacaksınız çünkü başka yerde yedek parça yok, servisin cıkardığı hesap 285 tl . Tabiki cöpe gider, kimse o telefona 285 tl daha verip yaptırmaz değil mi? 285 tl ye daha yeni bir telefon alırsınız donnım baer sitesinde cokca satılık telefon var. Peki bir daha vestelinin onunden geçermisiniz? Vestelin devletten diğer telefonlara fazla vergi koydurmaya calışması ayrı konu:) o zaten tek başına iğrenç bir durum.

    İlginç garanti olayları sizinde başınıza gelmiştir eminim,




  • Bu şartlarda neden garantili telefon almalıyız? daha fazla ödemek için mi?
  • Olay su..
    Mesela Lg G5 2800 tl magza fiyatı Genpa-Telpa-Kvk garantili..
    -Lg G5 Turkiye Garantili 2500
    -ithal/Paralel/Grey/istnbl Garantili 2250 tl e hangisini almak gerek bence Lg turkiye yani spot garantisiz telefonda alınmaz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ibo83 kullanıcısına yanıt
    Bu yazdıklarınıda bilmiyordum yeni birşey öğrendim sağol,
    Senin hesaplarına gore aynı telefonun garantisizi 2000 tl nin altında bir fiyata geliyor, , kvk garantisi 800 tl:)bana gore baya cok, birde lg telefonlar 2 şekilde bozuluyor ya ekran kırılması yada sıvı teması onlarda garanti kapsamında değil, , bir anlamda bilmeyen biri format artırmak için 800 tl fazla para ödüyor gibi bi hesap cıkıyor..
    tabi bu yazdıklarım kesin bilgi değil, yanılabilirim.
  • her zaman turkiyeye dusuk kalite urun gonderdiklerini dusunuyorum. ustune garantide ne olursa olsun %90 kullanici hatasi sayildigindan yurtdisindan telefon alip kayitli bir sekilde kullanmak daha mantikli geliyor.
  • En azından bir arıza tespiti yapabiliyorlar.Bunu beceremeyen servisler de var.Bkz. Asus...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben artık paralel ithalata daha yakınım, yetkili servislerde bıktı artık ona buna kullanıcı hatası deyip yolluyorlar
  • Paralel ithalat sadece 1 yer 2-3 kisinin keyfine kalmis demek onun yerine markanın Turkiye garantisini alın.
    -samsung Turkiye
    -Lg Turkiye
    -Sony Turkiye gibi
    milet almıyor diye grey/Paralel ithalat yazmıyorlar "Yetkili Distrubutor Garantili veya Kısaca "Disturbutor garantili" yazıyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ibo83

    Paralel ithalat sadece 1 yer 2-3 kisinin keyfine kalmis demek onun yerine markanın Turkiye garantisini alın.
    -samsung Turkiye
    -Lg Turkiye
    -Sony Turkiye gibi
    milet almıyor diye grey/Paralel ithalat yazmıyorlar "Yetkili Distrubutor Garantili veya Kısaca "Disturbutor garantili" yazıyor

    Aynen,fikirlerine katılıyorum. Hatta internetten satılan telefonlara hiç güvenim yok.Bir de iade edilen telefonları geri bizlere satmadıkları ne malum. Ki bence öyle yapıyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple almayacaksanız, ithalatçı garantili alın bence.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende meızu aldım dıst. Garantılı telefon 45 gundur servıste telefonlarıda acmıyorlar dıjıtal market dıye ne ... Oldugu bellı olmayan bır yer yarın hakem heyetıne gıdıyorum ama faturam kayıf , kredı kart ekstresı ve kargo fısım var ınsallah bıseyler cıkar . Su sıslıye gıdıp bunların dukkanı basıp saglam bı dayak atmak lazımda zaten ıkı uc kısı calısıyor dıye duydumda neyse

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bimeks'te Calisan Bayan bir Arkadas vardi bir telefon internetteki fiyati magzadan tam 100 tl ucuzdu dedim neden aramizda kalsin tamir/teshir/iade/dokunmatik sorunlu/kasgolu tamir degisim cihazlar elden gecip paketleniyor (Reburushed) internetten satılıyor dedi...

    Gerci kanun degisti galiba cunku artık sitesinde Seri Sonu (Teshir)-Teshir (kutusuz)-kampanya (bol miktarda ise kesin teknik servis degisim verdigi cihazlar) satılıyormus...

    Eniste mediamarket ten kampanyalı aldı 3 gun sonra ses sonra dokunmatik sorunu cıktı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • altı üstü bütün telefonlarda yaptığınız işlemler aynı , neden daha fazla ödeyip bu kadar firmayı azdırıyosunuz ki ? ben maddi durum olmadığındandır belki o kadar para verip de telefon alamam , haa alanların maddi durumu mu var ? yok tabi adam 1500 tl maaş alıyor ama cebinde 2000 tl lik telefonla geziyor
    bulun temiz bir ikinci el telefon kullanın
  • Bence burda bakılması gerekilen durum şu, aldığım mal verdiğimiz parayı karşılıyor mu? Şöyle diyelim, aynı özelliklere permonsa sahip 2 telefon var aralarında 2 fark var fiyat ve garanti, 400 tl ye garantisiz telefon mu? 800 tl ye garantili telefon mu? markalardanda ornekler verebiliriz.
  • Vatandasin biri Ozellikleri yuksek diye Meizu almıs sorun cıkmıs sonuc?
    Acıkcası Paralel-grey-ithalat-ithal garantili-Distubutor garantili almayın aldırmayın 200-400tl ucuza alırsınız SANS sorun cıktıgında cebinizden yaptırırsınız risk her an sorun cıkabilir...

    Sahibinden.com/gittigidiyor.com dan var yurtdisi Kargo Akraba Komsu dan getirtip satan

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ya keşke garanti konusunda halkı kazıklama yolu secilmesede herkes garantili telefon alsa, ama kazın ayağı ne yazıkki öyle değil. 100 telefondan en fazla 10 u garanti kapsamında yapılıyor.
  • Birde şu var vestele gıcık olduğum için ondan örnek verecem, 300 tl lik tele 700 tl para ödeyip aldınız, birgun sonra kaza oldu elinizde masanın kenarına carptı ekran catladı diyelim, garanti kapsamında değil, çıkarılan ücret 285 tl:) Vatandaşa attıkları kazıkdan geri atmamak için kendi ayaklarınada sıkıyorlar, Yahu hani sen yerli üretimdin değiştirsene 100 tl ye ekranı, adam senin telefonu cöpe atıp sana lanet edeceğine senin telefonuu kullanır bundan iyide reklam olmaz. Ama yok garanti kapsamında değil ekran parası ayrı işçilik parası ayrı:) hadi parçanın parasını istiyorsun garantili mala neyin işçiliği alıyorsun. sonuçta vestelin ekranı kırılan telefonları direk çöp, Vatandaşa attıkları kazıktan asla geri adım atmıyorlar, zarar etseler bile.::))
  • yazmayı unuttum. anlaşılmaz olan bir durum var, sözde yerli uretim olan telefonların yedek parçası yok:) o kadar cok yerliyizki yedek parça yetiştiremiyoruz, bu konudada vestel tabi başı cekiyor, servis yok yedek parça yok, ama yerliyizzzzzzzzzz::)) burdaki yerli ye kökünken yemekten geliyor galiba:)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.