Şimdi Ara

Neden evleneyim ki? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
271
Cevap
6
Favori
32.816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
143 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ülkenin içinde bulunduğu durum bile çok büyük bir neden evlenmemek için
  • straptezlo S kullanıcısına yanıt
    Bakire kız kaldı mı ne demek? senin bacın yok mu?! böyle saçma bir düşünce yapısı tedavilik.



    Herkesin girdiği çıktığı şeye sen niye gireceksin?! Hastalık var dünyan kayar. Ben yurt dışına gitmeden önce sağlıktan geçtim. Adamlar bana Aids var dünyam başıma yıkıldı. Ben kimseyle yatmadım ki dedim nasıl oluyor bu iş dedim meğer yediğim yemekten o değerler yuksek çıkmış. Doktor sana bunu diyor hayata küstüm iki gün. Atın ölümü arpadan olur diyenler de vardı bir zamanlar.



    Erkek olarak biz böyle baktığımız için kadınlar da böyle oldu. Ama hepsi böyle değil kesinlikle değil.

    Benm de olmaması gereken bir aşk yaşadım bitti. Hergun seks kadın istese de yapmıyorsun 1 hafta iki hafta sürüyor. sonra yeter diyorsun.



    Yeni bitti ilişkim ama düzgün insan az ama var dedim. nitekimde öyle oldu.



    Bugun tüm gün dışarıdaydım. Komsu var anneme senin oğlanı bizim tanıdığımız kız var onunla tanıştıralım demiş. İşin tuhafo ben arabadan indim kızı gördüm tertemiz abi. Düşün şuanda askerlik için işten çıktım. Annem de demiş şuanda askerlik için bekliyor sonra tanışsınlar demiş aman demiş 21 gun yapıp gelecek biz öyle şeylere takılmıyoruz demiş. Kadın kendi oğlunu eğlendirdi düğünü çok sade olmuş mesela.



    Demem o ki iyi düşün iyi şeyler başına gelsin.





    Bu düşünce hastalıklı yazık ediyorsun kendine.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İnan aynı hayatımız vardı. Var-dı!

    Bekar evim vardı. İstediğim yemeği yapardım. Mantı, biber dolması...

    Temizlik desen her gün bir odayı yapardım, yarım saatimi alırdı. Komşularım "bizim bir tanıdığın evi var. Çıkmayı düşünürsen orayı tutalım sana" derdi.

    Çamaşırımı 3. iş günü yıkar asar, 4. iş günü ütülerdim ki 5. iş günü çıkışında hafta tatilimi rahat yaşayabileyim. Bir gömleği 7 dakikada ütülerdim.

    Bulaşık desen zaten makine var. Bozuldu mu, paran mı yok? Git 2. el al. Burun kıvıran yok.

    Evlenme birader. Akıllı adam işi değil.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yorum yazmak için üşenmedim 7 sayfayı okudum. Dinle ilgili yazan olmamış. (Olan varsa şimdiden affola. Demekki iyi okumamışım. )

    Dindar değilsen evlenme, hakikaten gerek yok.

    Sorumlulukların evlenince tavan yapıyor. Dişi birey bir nevi sana emanet.Kadın-erkek eşitliği hikaye. Ve kadınlar her zaman haklıdır. Özellikle haksız oldukları zaman. Çoğu zaman alttan alan sen olacaksın, ya da olmalısın. Düğün masrafına girmiyorum bile. Deli masraf. Ama en önemlisi -bence- çocuk. Çocuk yetiştirmek çok zahmetli bir iş. Dindar olmayan bir kişi nasıl tahammül eder bilemiyorum. Ahiret inancı olmasa tamamen gereksiz bir yatırım. Ölü yatırım da diyebiliriz.

    Benden de bu olsun dedim. Konu daha uzar ama okuyan azalır. Malum, gençlik okumaktan sıkılıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne demiş ünlü düşünür markette pastörize süt varken evde inek beslemeye değmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahhsan -- 11 Ekim 2018; 22:8:49 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PantheraPardus

    Bundan yaklaşık 10 sene önce çok yakından tanıdığım bir abi vardı,aynı senin gibi düşünüyordu.evlilik mi o da ne kafasındaydı.biraz kendi hayvanlığından,biraz rahatına düşkünlüğünden evlenmedi.istediği kişiyle evlenebilirdi imkanı vardı.

    Şuan 40 yaşını geçti ve halen bekar.çevresinde hiç bir arkadaşı kalmadı.ve evlenemiyor,bak evlenmiyor değil evlenemiyor çünkü yalnızlıktan akıl sağlığı yerinde değil.memur olarak çalıştığı kurumda bazen tuvaletleri temizlerken buluyorlarmış,kendi akrabalarından öğrendim.geçen gördüm kendisini,10 sene önce saçları simsiyah olan adamın saçları bembeyaz olmuş,derviş olmuş kendini köy hayatına adamış tek başına.elinde sigara gördüm,

    evlenemediğim için sigaraya başladım dedi.

    Sözün özü,hep genç kalmayacaksın,yarın ne yaşayacaksan,bugün temelini kendin atacaksın.
    Erkeklerin piyasa değeri 40 yaşlarında falan düşmüyor ki? Kadınlar gibi değiliz biz olgun fantezisi olan çok kız var değerlendirememişse bu o adamın problemidir bence.




  • Yav desene suna yenı yasalara gore evlenen erkek omur boyu nafaka odemek zorunda her an kalabılır dıye. Nıye bu kadar yazıpta kendını yordun anlamadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi mantıken hayat arkadaşı diyoruzya, hayatımın 30 senesi, neredeyse yarısı yalnız geçmişse buradan öte de evlsensem hayat arkadaşlığı olmaz herhalde, yarım arkadaşlık gibi bir şey olur. :D

    Buraya kadar yalnız gelmişim, devamını da yalnız geçirebilirim gibi geliyor. Hani hep aynı sağlık şartlarında olsam hiç sıkıntı değil. Ama biliyorum ki ileride ben de yaşlanacağım. Ve endişem kendi aileme tek başıma ileride bakmak zor olacak. Hem büyük büyük annemin hem de büyük annemin yaşlılıklarının son anlarına tanık oldum. Yeri geliyor bir kişi ile beş kişi uğraşıyor. Kızlar, oğullar, gelinler vs. Ben tek başıma nasıl kalkarım bu yükün altından! Beni büyüten kişilere bir ayıp gibi geliyor biraz bu.

    Ancak bir taraftan da düşünüyorum ki, hiç evlenici bir kişiliğim yok. Yalnız gayet mutluyum, ne istersem yapabiliyorum, karışan eden yok. Ama biraz düşününce içinde olduğumuz toplum düzeni, iş hayatı vs. yüzünden zaten ne istersem yapamıyorum, sadece izin verilen sürelerde kısmen yapıyorum. Yani bir nevi bu düşünce de boş. Kızlarla hiç derin ilişkilerim olmadı ve evlenmeye karşı da değilim ama, kendimi hiç evli göreceğime inanmıyorum. Hala bana çok uzak ve o moda hiç giremeyeceğim bir şey gibi geliyor bana...




  • Neden evleneyim ki?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evlilik dışı sexi günah gören bir yapıda olmamak ne demek anlamadım. Zina zaten bu büyük bir günah. Kimsenin sana evliliği dayattığını düşünme kendi iyiliğin için evlenmen gerek başkasının iyiliği için değil. Sen çocuklarını vefalı saygılı yetiştirirsen kimse seni huzur evine atmaz merak etme. Kaç kişi biliyorum aileleri olmasa neler çekicekler ama aileleri her işlerini yapıyor çok daha rahat bir ömür sürüyorlar. Böyle şeylerle kendini kısıtlama yani. İyi birisi çıkar elbet karşına sende iyi bir ilişki kurarsın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Evliliği yada evlenmemeyi matematik problemi gibi ele alırsanız, sonuçları kimseyi tatmin etmez. Arkadaş bu bahsedilen evlilik değil ki çıkar ilişkisi :) bu kafayla evlilik yapan adamın yada kadının en ufak çıkarı ortadan kalkınca o evlilik biter.



    Evlilik eşittir ev arkadaşı değildir. Hayat arkadaşıdır, o sebeple denklemin en önemli parçaları saygı, sevgi, sadakat bunları sağlamadığınız yada görmediğiniz bir evlilik size bir halt katmaz.



    Yani evlilik mevzusunu seks ve bakıcılığa indirgemek, sevgisizlikten olur ve sevilmiyorsanız sevmiyorsanız evlenmeyin...



    Kendi hayatınızdan genele akıl verirken iyi düşünün, küçücük anahtar deliğinden tüm dünyayı görüyormuş kafasına girmeyin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yahu evlenmeyin tamam anladık daaa ,her hafta "sakın evlenmeyin" - "aklı olan evlenmez" - "neden evleneyim ki" şeklinde konu açmak nedir ?
    bir yığın bununla ilgili konu var ,oradan devam etseniz ya

    tabi bu tür konu açanlarda ,destekleyenler de küllün yalancı :)

    bir defa çoğunuz okul okuyorsunuz ,iş güç yok ,para pul yok ,size bakan kızda yok ,değil mi ?
    bu durumda zaten yalvarsanız da sizi evlendirmezler :)

    ne hikmetse her Türk erkeği 18-30 yaşları arası illa evlenmem diyecek
    işin ilginç tarafı bunlara kim evlen diyorsa ?

    evlenmezseniz en çok babanız sevinir ,bir sürü düğün masrafından kurtulur :)
    gerçi bizim gençler artık baba evine demir atmış durumdalar ,ekmek elden su gölden misali
    hani anne babalarına duacı olsalar gam yemeyiz ,birde üste çıkıp anne babalarını atıp tutanlar var

    gençliğin yeni modası ;
    -anne babayı beğenmemek
    -işe girip çalışmamak
    -din beğenmemek
    -ulaşamadığı kızlara kezban demek
    -telefon+bilgisayar oyunu+araba fanatikliği
    -herkes kötü bir kendisi iyi
    -her şeyi kendisi bilir ,başkaları hiç anlamaz ,her konuda profesördür (tabi google bakmadan iki kelime edemediğini söylemez)
    -arabayla hız rekorları kırmayı makas ,atmayı marifet zannetmek

    -dh. de evlenmeyin ,aklı olan evlenmez ,niye evleneyim ki konuları açmak

    bir sonraki evlenmeyin konusunda buluşmak üzere hoşça kalın :)




  • Dindar insanların çoğunlukta olduğu ülkede olduğumuz için evlilik neredeyse cinsellikle eşdeğer gençler için. Evli değilse arkadaş bulmak zorlaşabiliyor. Ama günümüzde özellikle büyükşehirlerde sevgililik daha az masraflı olduğu için birçok isteğini onunla giderebiliyorsun. Çocuk desen ayrı masraf günümüzde. 2000 TL ve aşağı para kazanan birinin evlenmeyi düşünmesi kolay değil. Maddi durumun iyiyse güzel ama diğer türlü seni başka biri bile yapabilir. Tabi yaşlanınca sıkıntı çekebilirsin ama sonuçta ne zaman öleceğin belli değil. Hakikaten garip bir durum.
  • Evde oturmayan düzgün alımlı kariyer sahibi bir kızla evlenilir dostum kaçırılmaz bence onun dışında kesinlikle sana katılıyorum evlilik dayatma olarak görülüyor memlekette düzgün birisini bulduğunda anlarsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lütfen yanlış anlama güzel kardeşim fakat .Keşke baban da senin gibi düşünseymiş.
  • Benim bir arkadasım var.



    Yurt dısına çıktık proje başladı 5 ay sonra kızdan ayrıldı 1.5 yıl aşk acısı çekti. Mesaiden sonra içmeye de başlardı 2 duble den sonra sarardı. dayanamıyorum, cok özledim ben türkiye ye gideceğim. Yapma etme yok. Bunu zar zor frenledik. proje bitene kadar her akşam sardı.



    Bunlar gibi yıkıkları oynamaya başladı. Evlenmeyecegım kanka. Deli gibi para biriktirdim kanka. Mustang aldım kanka. Qatar da şuanda.





    Bir hafta önce beni aradı kanka ben evleniyormuşum dedi. Evleniyormuşum ne la dedim. Annem birini bulmuş istemişler dedi. Ben istemiyorum nasıl olacsk bilmiyorum türkiye ye dönmem artık falan dedi.



    Akşam konuştuk. Haftaya geliyorum diyor. ne oldu dedim ya kızla konuştum ettim kafama yattı diyor. Ailesi de şak şak.Düğün altın istememiş. Ailesi milleti mutlu etmeye gerek yok sade bir nikah yapalım düğüne harcayacağımız parayı Cocuklara verelim demişler.





    Herkes aynı değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: garip2018

    Benim bir arkadasım var.



    Yurt dısına çıktık proje başladı 5 ay sonra kızdan ayrıldı 1.5 yıl aşk acısı çekti. Mesaiden sonra içmeye de başlardı 2 duble den sonra sarardı. dayanamıyorum, cok özledim ben türkiye ye gideceğim. Yapma etme yok. Bunu zar zor frenledik. proje bitene kadar her akşam sardı.



    Bunlar gibi yıkıkları oynamaya başladı. Evlenmeyecegım kanka. Deli gibi para biriktirdim kanka. Mustang aldım kanka. Qatar da şuanda.





    Bir hafta önce beni aradı kanka ben evleniyormuşum dedi. Evleniyormuşum ne la dedim. Annem birini bulmuş istemişler dedi. Ben istemiyorum nasıl olacsk bilmiyorum türkiye ye dönmem artık falan dedi.



    Akşam konuştuk. Haftaya geliyorum diyor. ne oldu dedim ya kızla konuştum ettim kafama yattı diyor. Ailesi de şak şak.Düğün altın istememiş. Ailesi milleti mutlu etmeye gerek yok sade bir nikah yapalım düğüne harcayacağımız parayı Cocuklara verelim demişler.





    Herkes aynı değil
    Arkadaş kaç yaşında merak ettim sadece ya aslında o an olanlarla ilgili konuşuyoruz mesela evlilikmi aslaaa diyiyoruz ama geleceği kimse göremiyor bi bakmışsın evlenmişsin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gokens

    önünüze gelen her kızla yatmaya çalışıyosunuz sonra temiz kız yok diyosunuz ilginç
    Önünüze gelen her kız derken?

    Hepsi de benim sevgilimdi ve aylar geçtikten sonra onlar ilk adımı atıp sevişmek istediler o zaman öğrendim bakire olmadıklarını umarım senin başına gelmez kardeş
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.