Şimdi Ara

Ne yapabilirim? Lütfen yardım edin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle hepsiburada.com sitesi üzerinden Acer Nitro AN515-52 (GTX 1050 Ti + i5 8300H) oyuncu dizüstü bilgisayarını aldım, almaz olsaydım.
    Linux Boot ile gelen bilgisayara Windows 10'u güzel bir şekilde kurdum. Daha sonra ise biraz oyun oynamalıyım diyerek No Man SKY ve GTA 5 oyunlarını sırasıyla oynadım. Masaüstünden laptopa geçtiğim için sıcaklıklar bana olağanüstü geldi ama emindim ki bir şeyler ters gidiyordu. GTA 5'te Very High ayarlarda CPU 85-90 derece, GPU 75-80 derece arasında geziyordu. Bazen CPU'nun 95 derece olduğunu bile gözlemledim. No Man SKY oyununda ise yaklaşık değerler aldım.

    İnternet üzerinde küçük bir araştırma yaptım ve bu modelin kronik bir overheating sorunu olduğunu öğrendim. Daha bir hafta olduğundan, hepsiburada.com'u arayarak iade etmek istediğimi söyledim. Onlar da normal olarak Acer sevisine göndermemi istediler. Ben de 1 ay beklemek istemdğimden, bilgisayarın termcal macununu değiştirdim, çok kolay bir şekilde undervolt yaptıktan sonra baştaki dereceler sadece 3-4 derece düştü. (Undervolt olmadan Aida 64 ve Intel XTU kararlılık testlerinde overheat tespit edildi)
    Bilgisayar boşta 45-55 derece arası.

    Şu an öyle pişmanım ki anlatamam fan seslerinin çok yüksek olması da cabası. Sizce bu ürünü iade etmek için servise göndermek zorunda mıyım - 14 gün geçmedi. İade etmek için neler yapabilirim?
    Not: Acer servisine göre termal macun garantiyi bozuyor fakat laptopun içini açarken hiçbir etikete rastlamadım. Garanti sıkıntı olur mu? Ek olarak HDD 5400 RPM fakat sanki bilgisayar biraz takılıyor gibi geliyor.
    - Satıcı Hepsiburada'nın kendisi







  • İade edin o bilgisayarı
  • Merhaba daha önceden yetkili serviste çalıştığım için size hızlıca bir bilgi vermek istiyorum. 15 günü geçmediyse koşulsuz şartsız aldığınız yere iade etme hakkınız var sorun kısmına " RASTLANTISAL OLARAK GÖRÜNTÜ KESİYOR" bazen oyun oynarken bazen masaüstünde yazın, ama aldığınız yere servise değil bir şekilde size ürünü geri gönderirlerse tüketici haklarına başvurun ve rastlantısal olarak diyerek devam edin tüketici haklarına gittiğinizde %100 olarak kazanacağınızı biliyorlar ve uğraşmak istemeyene kakalamış oluyorlar
  • Dostum bir laptop'a göre o sıcaklıklar gayet normal. Çünkü bu havalar da masa üstü bilgisayarlar yük altında minimum 70 dereceyi buluyor. Söz konusu bir laptop :) Her şey iç içe geçmiş ve doğru düzgün bir havalandırması yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.