Şimdi Ara

ne iş yapar bunlar..?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • hep aklıma takılan bi soru olmuştur...n'apar bu IT ciler..

    microsoft da çalışan adamlar ne yaparlar hergün sabah işe giderken amaçları nedir...hergün yeni bi işletim sistemi yazmak için mi giderler..örneğin bi kasap; sabah dükkanı açar etleri keser müşterilerin gelmesini bekler...ama IT ler...veya bi yazılım şirketi çalışanı...o ne yapar ? o da her sabah yeni bi yazılım yapmak için mi gider işe..?



  • IT ler gelen bozuk bilgisayalrarı tamir ederler gerekli yardımları yaparlar. Yazılım elemanı ise kendi projesini geliştirir yada elinde olan proje üzerinde çalışır veya yapıp biten proje üzerinde geliştirmeler, buglar vs gibi şeyleri çözmeye çalışır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chaqi -- 23 Temmuz 2010; 13:33:48 >
  • yani her sabah adam bunu mu söylüyo..
    hadi kıyafetimi giyim dışarı çıkım...gidim şu bugları düzeltim..!?
  • Hayır. Programcılar birşeyler düşünüyor ve yapmaya çalışıyorlar + geliyor biri diyor ben şöyle birşey istiyorum sen onu planlıyosun, gerekli araç gereci topluyosun gerekliyse kendi araçlarını yapıyosun, kaba taslak halini yapıyosun, orjinalini yapıyosun, tes yapıyosun uzunca bir süre fln yani bir proje o kadar kolay bitmiyor. Birde diğer projelere hala destek veriyorsa bütün günü dolu geçer



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chaqi -- 23 Temmuz 2010; 13:47:02 >
  • Arkadaşlar bir şirkete IT olmak için aranan kriterler nelerdir standart olarak_? Kurumuna göre donanım ve yazılımlar değişir tabiki ama temel donanım bilgisi yanında yazılım anlamında ne tarz şeyler gerekir? Bunun okulunu okumak mı gerekir yoksa bazı sertifikalar ve deneyim,bilgi seviyesi yeterlimidir_? Yazılımcılıktan kasıt bilgisayar programcılığımıdır_? Meraklı ve ilgili olan kişiler hangisine yönelmeli sizce mezun olunca iş durumu,piyasa şartları nelerdir gibi _?
  • Windows da bi günde yazılıyordu zaten.
    Öncelikle projeler, evrelere ayrılır. Önce araştırma yaparsın sonra geliştirirsin en son da test edersin. Eğer testi geçemezse geliştirme kısmına geri dönersin bi nevi sil baştan gibi.
    Eğer yazılım firması ise gelen taleplere göre ürünü kafanda tasarlarsın zaten müşteri söyler ne istediğini ve sen de ona göre geliştirirsin. Testi geçerse müşteriye verirsin. Tamir olayına girmiyorum. Elinizin altında kullandığınız yazılımlar kolay yapılmıyor..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.