Şimdi Ara

Ne İçin Yaşıyoruz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bir reklam vardı önceden, insan sadece anne karnında özgürdür deniyordu. Çok doğru bir söz. İnsanın kısacık ömrü, doğduktan sonra ortalama 6 yaşına kadar temel bilgileri, kültürü öğrenmekle geçiyor. Bu kısımda biraz daha özgürüz. Okul hayatı ile beraber belki yirmi sürecek olan bir maratona başlıyoruz. Yani 7 yaşından itibaren onca yılımızı daha iyi bir geleceğe harcıyoruz. Etrafımızdaki güzelliklere, manevi değerlere odaklanmıyoruz. Çünkü bizlere iyi bir hayatın tüketimden ve para kazanmaktan geçtiğini öğretiyorlar. Gençlik harcanıyor, okul bitiyor, işe girip kendine yaşamak için para bulmaya çalışıyorsun. Yaşlanana kadar da çalışacaksın. Neden ? Daha iyi bir yaşam için. Evlenip çocuk sahibi olmaya zorluyorlar seni. Evleniyorsun, düğün masrafları, ev, eşyalar ve tabii ki olmazsa olmaz araba derken borcun altına giriyorsun. Neden ? Daha iyi bir yaşam için. Çocuk sahibi oluyorsun. Neden ? Çevre öyle istiyor, aile torun istiyor. Çocuğu yapıyorsun. Belki bakabileceğinden daha fazlasını yapıyorsun hatta hiç gerek yokken, dünyaya zaten zor sığarken. Borçlar ve çocuklar var, temel ihtiyaçları saymıyorum bile. Çok daha fazla çalışman gerekiyor. Neden ? Daha iyi bir yaşamın üstesinden gelebilmek için kendini heba etmen, yıpratman gerekiyor. Emekli oluyorsun, o istediğin hayatı, karşılığında ömrünü verdiğin hayatı en fazla on, yirmi yıl yaşayıp bir köşede ölüyorsun. Peki, sonuç olarak ne geçiyor eline? Hiçbir şey. Ulaşımda kendi sürdüğün bir aracın oldu, yürüyüp spor yapabilecekken, veya toplu taşımayı kullanıp halkla iç içe olabilecekken sen borca giriyorsun. Kendine ait bir evin oluyor, binlerce TL karşılığında, doğayla iç içe yaşayabilecekken, sen borca girip belki ömrün boyu onu ödüyorsun. Neden ? Çünkü mutlu olmak için malın, mülkün olmalı. Mutluluğun ne olduğunu hiç sorgulamamış iken... Mutluluk para değildir. Nüfuz hiç değildir, mal mülk değildir. Mutluluk istediğini yapıp özgür olmaktır. Sevdiklerinle beraber olup hayatı doyasıya yaşamaktır. Ot gibi gidip ot gibi gitmek değil, öğrenmektir mutluluk. Bir söz vardı özgür olmakla ilgili, İngilizceden çevirdim : Oku, işe gir, evlen, çocuk sahibi ol, faturaları öde, televizyon izle ve kendine ben özgürüm de.







  • Mutluluk istediğini yapıp özgür olmaktır. diyorsun
    paran ve sağlığın olmadan nasıl özgür olacan birader ?

    ayrıca çocuk yapma sende rahat rahat yaşa çocuk esirgeme kurumuna git sev onları daha iyi
  • bu kapitalist düzende köle gibi yaşayacağız başka bi olay yok işte.dünyada sayıları en fazla 10 milyon olan zenginler keyif çatsın diye 7milyar insan onların kölesi olarak yaşamak zorunda.kısacası sistemin kurbanlarıyız:)bide türkiyede yaşamamızda işin kötü yanı.bide olaya şu açıdan bakın en az 25 sene boyunca ilkokul lise üniversite askerlik falan.en az 25 sene boyunca çalışıyosun didiniyosun devlete hizmetini yapıyosun ama sonuç işsizsin.üni.mezunu olsan bile yine işsizsin.
    edit:keşke eski çağlarda doğsaymışım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kelt -- 20 Nisan 2012; 18:12:06 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: entrik4

    Mutluluk istediğini yapıp özgür olmaktır. diyorsun
    paran ve sağlığın olmadan nasıl özgür olacan birader ?

    ayrıca çocuk yapma sende rahat rahat yaşa çocuk esirgeme kurumuna git sev onları daha iyi
    Paraya köle olmamızdan bahsediyorum zaten.
  • İyi bir şekilde ölmek için yaşıyoruz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: metalok

    İyi bir şekilde ölmek için yaşıyoruz.

    ölmek icin yasamak cok sacma.
    ölmek icin ölunur, yasanmaz.
  • Sürünerek ölmek var, huzur içinde ölmek var.
  • Insan huzur icinde oldugu an yasamak ister olmek degil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: neverlate

    Insan huzur icinde oldugu an yasamak ister olmek degil.

    Bu cevabı beğendim.
  • İnsanın hangi yaşamdan beklenti duyduğuna bağlı.

    Küresel sistemin insanlığa dayatması, sistemin köleleri olarak yaşanması şeklinde.

    Sonsuz mutluluğu umabilmek için, bu zayıf insan bedenine 40 yıl sabırla katlanılmalıdır.

    O sonsuzluğun her dakikası ise nice 40 yıllara değer.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Derin Millet -- 21 Nisan 2012; 0:33:21 >
  • Öyleyse üç seçenek var. Değiştirmeye çalışmak, kabullenmek, ya da intihar etmek.
  • Bende aynı seyi düsünüyorum seninle into the wild izle bi düşün bu konunun hakkında
  • ölmek için yaşıyoruz bu kadar. NOKTA
  • bu soruya verilecek cevaplar; ekonomiye, eğitime, toplumsal yaşayışa, kültüre, inanca ve zamana bağlı olarak değişiklikler gösteriyor.
    ben bunların içinden zamanı çekip çıkarıyorum ve diyorum ki zaman ilerledikçe ne için yaşadığımızı düşünmeye başlıyoruz ve hayatımızın hiçbir döneminde bu soruya verdiğimiz cevaplar birbirinin aynısı olmuyor.
    sonsuz bir yaşama kavuşmak umuduyla çabalayarak yaşadığınızdan emin olsanız bile sık sık yaşamı başka bir gözle sorguladığınızdan ve bunu vesvese diyerek geçiştirdiğinizden eminim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: achilles97

    ölmek için yaşıyoruz bu kadar. NOKTA

    Öyleyse atlayalım hepimiz kurtulalım önemli olan istedigin gibi yaşamak mesela ben dünya turuna cıkmak istiyorum iste bunu yaparsam yaşam benim için anlam kazanıcak herkesin farklı bi amacı vardır önemli olan bu amaca ulasmak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PapiChilo

    quote:

    Orijinalden alıntı: achilles97

    ölmek için yaşıyoruz bu kadar. NOKTA

    Öyleyse atlayalım hepimiz kurtulalım önemli olan istedigin gibi yaşamak mesela ben dünya turuna cıkmak istiyorum iste bunu yaparsam yaşam benim için anlam kazanıcak herkesin farklı bi amacı vardır önemli olan bu amaca ulasmak

    çık dostum tutanmı var bende bu ülkeden kurtulmak istiyorum gitmek istediğim bi kaç ülke var ama hadi hayırlısı giderim inşallah şu ülkeden




  • dini ve duygusal sebeplerle birlikte benim yaşama sebeplerimden biri de c180 amg kopre. almak
  • Dünyada herkesin bir amacı var, istesen de istemesen de bu amaca ulaşmada yardım ediyorsun.
  • Her ne kadar söylenenlerde dogruluk payi olsa da merak ediyorum, egitimin hic olmadigi bir yasamda genclik, orta yas ve yaslilik nasil gecerdi... Cehalet mutluluk getirir inanisiyla baskalarinin kölesi olsan da farkinda olmadan hayatin tadini cikarmak mi, yoksa etrafinda olanlarin farkinda olarak bunlarla ilgili fikir sahibi olarak, yorum yaparak belki de degistirmeye calisarak mi hayat daha güzel olur?

    Degistirsen eline ne gecer? Atatürk kendi hayatini herhangi baska bir kimlik altinda yasasaydi daha mi mutlu olacakti? Ya da bugün dünyaya gelse yine ayni seyi mi yapar?

    Egitim sistemi böyle "dört artik dört mhpnin 40. yili" tarzinda degil de uzman görüs ve tecrübeleri isiginda kisinin aklini daha etkin kullanabilecegi bir reforma ugrasaydi, birey hayatin her aninin tadina, ayni zamanda da bilinclenerek varabilir; di. Artik dindar ve kindar genclik yetistiriyoruz...
  • Benimde çok sinirimi bozardı bu düzen ama sonradan sevmeye başladım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.