Şimdi Ara

NBA Tarihinin En İyi 2. SG'si? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
1
Favori
3.377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

NBA Tarihinin En İyi 2. SG'si?


(En Son Oy Tarihi: 3.6.2013)
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: L.J



    Bu ne hocam şimdi? Konu zaten iyice saptı. Kime güldüğünü söyle hiç değilse. Durduk yere üstüme alınmak üzereyim.
  • Yok dostum sana değil
    "Where abzürt happens" diyorum sadece
  • quote:

    Orjinalden alıntı: L.J

    Yok dostum sana değil
    "Where abzürt happens" diyorum sadece


    Valla katılmamak elde değil
  • Cagann kardeşim,

    Efsane olmak için Hall of fame girmek laazım.Şu an efsane olcak bir çok oyuncu var.Duncan,Kevin Garnet,Wade,Lebron,Howard,Shaq,Nash,.....devam eder ama sen hale anlamamışsın benim anlattıklarımı yendiği efsaneleri tek başına yenmedi herhalde.Bu işler uygun takımla uygun ortamla olur.Yaşlı Lakers ı eledi.Karemli genç lakers ı elemedi herhalde zaten bir sene tecrübesiz orlando elendi,sonra Utah ı eledi onuda tutan Russell diki Kobe Russel gibi bir oyuncuyu kılçıklarıyla yerdi.Russel iyi savunmacı ama Kobe ile eşleşemezdi kesinlikle.Hele ki efsane son şutu var Jordanın ,Russel ı iterek boş şut attı.Kesinlikle fauldü o şut.O seride Utah ın çok hakkı yenildi.Kısacası kısmet , ortam çok önemli.

    Demişsinki bire bir savunma daha iyiydi , valla Kobeye birebir , double team ,üçlü sıkıştırma ne varsa deniyolar.Hemde çok iyi savunmacılarla savunuldu Kobe.Her zaman takım savunması , bire bir savunmadan daha etkilidir.Bunun örneği Boston Celticsdir.Gerektiğinde guard box a alıp top kaybını sağlıyorlar.

    Kwameli takımın ne kadar rezalet olduğunu sen bilemezsin onu Lakers taraftarı bilir.Ben ne maçlar izledim Kobenin tek başına aldığı.Pota altında iyi bir uzunun yoksa hayatta şampiyon olamazsın bu bir gerçek.Kobe o kadroyla elinden geleni yaptı zaten biraz katkı aldığı maçlarda sonuç hep iyi oldu.

    Kobe 10 senedir zirvede kardeşim bu bu kadar basit,aç bak kimler karşılaştırılmış kariyeri boyunca.Jordanın en büyük şansı rakip olarak gösterilecek adam yoktu bireysel olarak.Kendisine en yakın oyuncu Dominic di oda şuta sahip değildi.Sadece atletti.

    Belki bu adam kağıt üstünde başarılı olamadı ama neler yaptığını biz Lakers taraftarları iyi biliriz.Portland a 65 sayı attğı maçın sadece son 3dk sını izle bak bakalım hayatında öyle bir performans izledinmi.Bide Portlandın sayılarını takip et bu sırada.

    Biz burda başarıları konuşsak Bill Russel en iyi oyuncu ama ben başka bir şeyi anlatıyorum.Yetenek.




  • yükarda da dediğim gibi kobeyi jordan kıyaslamak- basketbolun b sini bilmemek,kimse kusura bakmasın,jordanın rakiplerini bir hatırlayın ve öyle konuşun o zaman savunma filan yokmuş vs vs,ya brakın bunları,belki bana kobe hayrabnları kızacek ama(bence onlar yeni nesilden yani jordanın maçlarını seyretmemişler-onları hoş görün)gerçekler budur ,belki daha sonra jordan mı büyük lebron mu anketleri çıkar,bunlar hep vardı ve olacak-ÜSTELİK BAŞLIK NEDİR-NBA EN İYİ 2.Sİ,bu başlıktan sapmayın,gidin başka başlık açın orda yazın anlamsız yazılarınızı ...maalesef bu başlık başka yere saptı
  • Kobe ile MJ arasındaki farkı anlamak için bir detayı irdelemekte fayda var: Kobe'yi daha iyi gören sadece Lakers taraftarının küçük bir kısmı. MJ ise tüm takım taraftarlarının üzerinde birleştiği bir isim. O zamanlar (Jordan 1. dönem) bende Lakers'ı desteklerdim ve MJ'den nefret ederdim. Jordan basketbolu bıraktığında Houston şampiyonluğu aldığında "oh be" demiştim "nihayet Chicago şampiyon olamadı". Sonra Jordan döndüğünde "artık bir şey yapamaz" demiştim ama o hiç ara vermemiş gibi Chicago'yu yine zirveye taşıdı. İşte o zaman kabul ettim MJ'in büyüklüğünü ve şimdiye kadar bir isme yönelik aldığım ilk ve tek eşya "nike air jordan 5" ayakkabısı olmuştur.
  • İlk önce Kobe Mj'in döneminde olsa Mj Kobe'nin döneminde olsa olayında kendi fikrimi söyleyeyim:Eski dönemleri izlemediğim için bilemeyeceğim gerçi şu dönemleri bile az izliyorum ama bildiğim bir şey varsa o da eskiden milletin savunma yaparken birbirini öldürdüğüdür.Jordan 3'lü sıkıştırmalara bile maruz kalıp geçmiş şimdiyse hakemler çok daha kolay düdük çalıyor bence.Ayrıca "Mj genç Bird'ün,genç Magic Johnson'ın,genç Kareem'in dönemine denk gelseydi anası ağlardı" diyen arkadaşlar bence hatalıdır.Buradaki tüm suç Mj'in anne ve babasındadır.Daha önce doğursalardı Jordan'ı.İnsanları olduğu dönemler yüzünden yargılamak yanlış.Hatta bana kalırsa herkes kendi döneminin en iyisi olmalı,tüm dönemler tartışmaları bana saçma geliyor.
  • Ya ben Jordan en iyi değil demiyom,sadece sizin karşılaştıramaz demenizi anlamıyorum.Ne yani Jordan Al..lah mı yani haşa , Jordan da bir insan ,Kobenin ondan bir eksiği yok yetenek olarak fazlasıda var ama ben diyorum ki herşey yetenek değil liderlik çok önemli.Şunu açıkca söyleyeyim en iyiler ,iyi takımlardan çıkar , kötü takımlardan asla.Şunu iyi anlayalım Pippen ,rodman ,Longley,Kukoc,Kerr bunların hepsi kasanın anahtarları biri olmasaydı işler böyle gitmezdi.Chicago nın rakiplerini şöyle kağıda koy,bak bakalım Shaq-Kobel li Lakers,Duncan lı Sanantonia ile anynı kefedelermi yada Garnetli Boston.Bence kesinlikle değil.İnsanlar geçmiş en iyidir diye tutturuyor anlamıyorum,yani şimdi çıkamaz mı daha iyisi ben anlamıyorum.Kobe , Mj le karşılaştırılabilecek bir oyuncu benim için gerisi mana etmiyor.Artık bu düşünceleri aşalım.

    Bide ben Jordan hayranıydım , her yerde posterleri vardı odamda.Maçlarını izleyebildiğim kadar izledim.Kendisine hala hayranlığım büyük.İkisinide neler yapabildiğini çok iyi biliyorum.Ben eminimki Kobe nin neler yapabildiğini burda çoğu kişi bilmiyordur.Çünkü onlar yılda 1 yada 2 lakers maçı izlemiyordur bile.

    Ama tv de arada sırada gördüğü o Jordan hareketleri o zaman tatları hala kalbinde olduğu için hep Jordan a başka boyutta gözüyle bakıyoruz.Bence biraz psikolojik.Jordanın yaptıkları o zamanlar bizim için efsaneydi.Televizyonda smaçlarını gördüğümüz zaman gözlerimize inanamazdık.Faul çizgisinden smacı falan filan,atletik hareketleri ozaman çok değerliydi çünkü eşi yoktu.Ama şimdi bakıyorum o kadar üst smaçlar koyuluyor ki artık Jordankileri görünce esasında çokta üst değilmiş diyesin geliyor.J.Smith neredeyse faul çizgisinden K.Martın üstünden smaç vuruyor artık.İşler değişti.Oyuncular eskiye oranla daha atlet,daha güçlü.Boyalı alan daha iyi savunuluyor.Kısacası işler değişti.Biraz siz günümüz basketbalunu küçümsüyorsunuz.Ama bunun en büyük kanıtı Avrupa basketboludur.

    Kobeye sevmeyen Lakers taraftarı yok yüzde 90 ını onun için tutuyo Lakersı zaten.Ama onlar yılda 40 maç izliyolar en azından.Kobenin neler yaptığını biliyorlar.Bİz eskiden sırf Jordanı izlerdik başkası yoktu ki izleyelim.Ama şimdi alternatif çok , izle izleyebildiğin kadar.

    Basketball hakkında çok şey biliyorum.Ondan da eminim.Yılda 50-60 en az maç izliyorum.Zaten iyide oynarım.Şu an nba de efsane olacak çoğu efsanenin üzerinde bir çok oyuncu var.Duncan , Shaq, Garnett,Nash,Howard,Lebron bu oyuncular Nba tarihinde görülmemiş yeteneklere sahiptir.
    Malone çok iyi oyuncuydu ama bence bir Garnett yada Duncan değil.Ama siz şimdi yine dersiniz istatistik , Garnetin Mvp si bile yok ama Garnetin ne kadar büyük bir oyuncu olduğunu maçlarını izleyenler bilir.




  • @Marksman84

    Hocam güsel hoş diyorsun da Jordan 40 yaşında tekrar geldiği zaman yaptıklarını biliyor musun o dediğin yeni nesil savunmaya? Burada ben kesinlikle Jordandan daha iyi birisi çıkmaz demiyorum King 23-24 yaşında ve Jordan ın tahtına adaydır. Şu anda onu geçerse King geçer sadece. Kobe eğer şimdiki oynadığı gibi oynasaydı geçmiş senelerde de çocuk gibi ağlamasaydı ben en iyiyim v.s veya takım oyununa bağlı kalıp egolarını tatmin etmek için basketbol oynamasaydı ben derdim Kobe de adaydır diye. Lakers taki kazandığı 3 yüzüğü kimin sayesinde kazandığı belli... O takım Kobenin değil Shaqın takımıydı ve de onu yediremediğini sonraki olan olaylardan anlıyoruz zaten. Kobe kuşkusuz çok iyi bir yetenek ama o yetenekler akıl ile ancak 30 yaşında buluşuyorsa kusura bakma hocam onu ne Jordan ile ne de King ile kıyaslarım

    Akşam ki maçı izlerken sadece birşey istedim. Daha önce Orlandonun çıkmasını istememe rağmen şu anda keşke CAVS çıksa finale diye düşündüm o zaman göreceksiniz kim iyi

    Not: Garnett konusunda sana katılıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucifer34 -- 29 Mayıs 2009; 12:59:25 >




  • soru en iyi 2.sg ama yine de kobe jordan karşılaştırması olmuş valla.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: serkan_seko

    soru en iyi 2.sg ama yine de kobe jordan karşılaştırması olmuş valla.

    doğru...bu forumun yetkilisi bu işe el koysun lütfen,bu tartışma bitmez
  • mj yi izledim,kobe ve lebronu izledim.kobe yi sevmem ama bence en iyisi o.yiğidi öldür hakkını ver.
  • 2li 3lü sıkıştırmalar jordan'a has bir durum değil kobe'ye de yapılıyor hatta videosu bile var.

    http://www.youtube.com/watch?v=4kYBeNQdSCc

    video'dan bir resim de şöyle.

     NBA Tarihinin En İyi 2. SG'si?


    benim de nba'i izlemeye başlama sebebim jordandı aslında bir çok nba severin de odur büyük ihtimalle. kobe severler de kabul ediyorlardır şu anda gelmiş geçmiş en iyi olduğunu ama dediğimiz çok da büyük farklar yok. ne diyorlar yok kobe'nin kazandırdığı şampiyonluk yokmuş ee kardeşim kobe olmasaydı 2000lerde gelen şampiyonlukların olacağını kim garanti edebilir. 2000 batı konferansı finaliydi galiba 7. maç portland 10-15 sayı farkla öndeydi lakers'ın geri dönüşünde en büyük pay kobe'nindi. final serisinde indiana karşısında uzatmaya giden maçların birisinde uzatmada sakat sakat 8 ya da 10 sayı atmıştı. elbette aslan payı shaq'ındı ama kobe olmasaydı gelmezdi o şampiyonluk. 2001 ve 2002'de gelen şampiyonluklarda da finale gelene kadar lakers'ı ağırlıklı olarak kobe taşıdı san antonio'ya karşı 48 attığı maçları falan hatırlıyorum ama finale gelince shaq girmişti devreye ve 3 final mvpsi kazanmıştı. jordan da nba'e ilk girdiğinde daha tecrübeli shaq gibi bir uzunun yanında olsaydı o takım ilk başlarda jordan'ın olmayacaktı büyük ihtimalle o zamnalar şampiyonluk kazansaydı takımdaki uzun oyuncunun biraz gölgesinde kalacaktı büyük ihtimalle. shaq gidince kobe takımın lideri oldu ama yanında kazmalarla güçlü batı konferansında ne yapabilirdi ki. gasol geldi de öyle takım adam oldu. bir de sanki jordan inanılmaz müthiş bir kişilik hiç falsosu yok kobe ise tacizci kimse tarafından sevilmeyen..... jordan karısından niçin boşandı hiç kurcalamaz millet. yine diyorum jordan en iyi değildir demiyorum ama kobe'ye de haksızlık yapmayalım. oynadıkalrı zamanları takımları oyuncuarı düşünelim öyle konuşalım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koobee24 -- 29 Mayıs 2009; 18:21:34 >




  • Hala KWAME diyorsunuz. O takımı o hale getiren Kobe değil miydi, onu söyleyin bana siz. Ayrıca Hall of Fame olabilmek için emekliliğinizin üzerinden 5 yıl geçmesi gerekir. Jordan da bu sene yani oylamaya katıldığı ilk sene HoF oldu zaten.

    Ayrıca bahsi geçti zaten öncede; Çıkar o 3 yüzük almış takımdan Kobe'yi, Jordan Bulls'undan da Jordan'ı çıkar. Hangi takım daha iyi? Rodman, Pippen diye saymaya başlamadın; Shaq, Horry, Fisher (zirvesiydi), George, Fox gibi isimleri de düşünün.

    Ayrıca Dr. J, faul çizgisinin 1,5 adım gerisinden basmıştır ABA'deyken daha.

    Oyunu biliyorsunuz da tarihini duyduğunuzla sallıyorsunuz.

    Ayrıca daha iyisi çıksa bile daha büyüğü çıkamaz Jordan'dan bunu anlatmaya çalışıyorum. Jordan'daki mentalite kimsede olmadı. Amacı o olsa bile o noktaya kadar varabilecek oyuncu dsaha çıkmadı ortaya.

    Not: 2-3lü sıkıştırma ölçüyse; Spurs de 2007 Finalleri'nde LeBron'a 4lü sıkıştırma yaptılar. Ana yıldız durduğu sürece işlemez o takım. Doğaldır, yapılır. (LeBron da patlak vermesin şimdi, sadece örnekledim)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ñolofinwë -- 29 Mayıs 2009; 18:24:23 >




  • kobe kaç yaşındaydı 3 şampiyonluk geldiğinde kariyerinin neresindeydi jordan kaç yaşındaydı 3 şampiyonluk geldiğinde kariyerinin neresindeydi ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: koobee24

    kobe kaç yaşındaydı 3 şampiyonluk geldiğinde kariyerinin neresindeydi jordan kaç yaşındaydı 3 şampiyonluk geldiğinde kariyerinin neresindeydi ?

    Kobe, ana yıldız değildi. Kariyerinin başındaydı. Shaq sayesinde gördü o 3 yüzüğü. En büyük 2. pay ona aitti tabii. Jordan'sa 5 ya da 6. sezonunda kariyerinin baş-orta kısmında ana yıldız olarak kazandı.

    Not: Yaş olarak Kobe 21de ilk yüzüğünü taktı. Jordan da 27sinde.

    Not 2: Kobe hala ana yıldızı olduğu takımla yüzük göremedi, o da var...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ñolofinwë -- 29 Mayıs 2009; 18:31:28 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Lucifer34

    @Marksman84

    Hocam güsel hoş diyorsun da Jordan 40 yaşında tekrar geldiği zaman yaptıklarını biliyor musun o dediğin yeni nesil savunmaya? Burada ben kesinlikle Jordandan daha iyi birisi çıkmaz demiyorum King 23-24 yaşında ve Jordan ın tahtına adaydır. Şu anda onu geçerse King geçer sadece. Kobe eğer şimdiki oynadığı gibi oynasaydı geçmiş senelerde de çocuk gibi ağlamasaydı ben en iyiyim v.s veya takım oyununa bağlı kalıp egolarını tatmin etmek için basketbol oynamasaydı ben derdim Kobe de adaydır diye. Lakers taki kazandığı 3 yüzüğü kimin sayesinde kazandığı belli... O takım Kobenin değil Shaqın takımıydı ve de onu yediremediğini sonraki olan olaylardan anlıyoruz zaten. Kobe kuşkusuz çok iyi bir yetenek ama o yetenekler akıl ile ancak 30 yaşında buluşuyorsa kusura bakma hocam onu ne Jordan ile ne de King ile kıyaslarım

    Akşam ki maçı izlerken sadece birşey istedim. Daha önce Orlandonun çıkmasını istememe rağmen şu anda keşke CAVS çıksa finale diye düşündüm o zaman göreceksiniz kim iyi

    Not: Garnett konusunda sana katılıyorum

    Ağlama konusunda LBJ'ide gördük bu sezonki Lakers maçları sonrasında. Ayrıca Cavs cıkarsa çok güzel görecez kimin iyi olduğunu merak etme.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Full#Throttle -- 29 Mayıs 2009; 19:11:17 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Full#Throttle

    quote:

    Orjinalden alıntı: Lucifer34

    @Marksman84

    Hocam güsel hoş diyorsun da Jordan 40 yaşında tekrar geldiği zaman yaptıklarını biliyor musun o dediğin yeni nesil savunmaya? Burada ben kesinlikle Jordandan daha iyi birisi çıkmaz demiyorum King 23-24 yaşında ve Jordan ın tahtına adaydır. Şu anda onu geçerse King geçer sadece. Kobe eğer şimdiki oynadığı gibi oynasaydı geçmiş senelerde de çocuk gibi ağlamasaydı ben en iyiyim v.s veya takım oyununa bağlı kalıp egolarını tatmin etmek için basketbol oynamasaydı ben derdim Kobe de adaydır diye. Lakers taki kazandığı 3 yüzüğü kimin sayesinde kazandığı belli... O takım Kobenin değil Shaqın takımıydı ve de onu yediremediğini sonraki olan olaylardan anlıyoruz zaten. Kobe kuşkusuz çok iyi bir yetenek ama o yetenekler akıl ile ancak 30 yaşında buluşuyorsa kusura bakma hocam onu ne Jordan ile ne de King ile kıyaslarım

    Akşam ki maçı izlerken sadece birşey istedim. Daha önce Orlandonun çıkmasını istememe rağmen şu anda keşke CAVS çıksa finale diye düşündüm o zaman göreceksiniz kim iyi

    Not: Garnett konusunda sana katılıyorum

    Ağlama konusunda LBJ'ide gördük bu sezonki Lakers maçları sonrasında. Ayrıca Cavs cıkarsa çok güzel görecez kimin iyi olduğunu merak etme.



    sezon maçlarındaki kobenin 3 parmakla oynadığı lebronu rezil ettiği -10 dan dönerek lebronun üstünden sayı attığı o maçlar süperdi ya




  • Benim anlamadığım ne biliyor musunuz arkadaşlar...

    Gerçekten garipsediğim bir durum... Bir türlü gerçekleri görmek istemeyişiniz. Bu bana hayli ilginç geliyor. Hatta üniversitelerde tez, araştırma konusu bile olabilir

    Hayır kim böyle şeyler söylüyorsa ya nickinde Kobe ile ilgili bir isim var ya da avatarında kobenin resmi var Valla artık komik olmaya başladı bu durum bundan sonra bir kelime bile yazmam
  • İnş Cavs çıkar finale diyorum artık. Her ne kadar finalde hedonun oynamasını istesemde, şu sözde krala cevabını vermek için Cavs ın finale cıkmasını istiyorum.

    Tabi önce bu akşamki maçı almalıyız. Go LaL
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.