Şimdi Ara

NBA Tarihinin En İyi 2. SG'si? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
1
Favori
3.377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

NBA Tarihinin En İyi 2. SG'si?


(En Son Oy Tarihi: 3.6.2013)
Giriş
Mesaj
  • Kobe eskiden, Jordan şimdi oynasaydı bence Jordan yine Kobe'den büyük olurdu çünkü hiçbir oyuncuda öylesine bir kazanma hırsı ve çalışma azmi olmadı. Ayrıca Jordan için ilk efsane demişsin de; Jordan yüzünden yüzük göremeyenleri veya Playoff'un normal kısımlarında Jordan'a karşı koyamayanları şöyle bir sıralayalım;

    - Karl Malone
    - John Stockton
    - Charles Barkley
    - Magic Johnson (Malum, Mike ile oynadığı tek finali kaybetti.)
    - Shawn Kemp
    - Gary Payton
    - Cleyde Drexler (92 Finalleri ve Jordan'ın bıraktıktan sonra gelen şampiyonluk Drexler için)

    - Patrcik Ewing
    - Reggie Miller
    - Alonzo Mourning
    - Dikembe Mutombo
    - Shaquille O'Neal

    İlk 6 oyuncu NBA Finalleri'nde Jordan'a boyun eğenler, diğerleri de aynı konferansta oldukları için kolay kolay final yüzü göremeyenler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ñolofinwë -- 27 Mayıs 2009; 21:45:06 >




  • bence çalışma ve kazanma isteği başarıya çok fazla karıştırılıyor.tamam tabiki etkileyecekte %10 %15 neyse artık.yani her isteyen yapamıyor yetenek lazım(kesinlikle ve kesinlikle yetenek yok demiyorum.sadece kobeye kıyasla biraz daha az)vede sonuçta jordan o kadar kişiye tek başına meydan okumadı.okuyazmazdıda.ama tabiki şu var takımının en büyük parçası oydu ve tabikide bu isimlerin şampiyonluk yaşayamamasının sebebi olacak kişi o olacaktı.kobede jordanda takımının en önemli oyuncuları ama jordan şuan kobenin sahip olduğu önemden daha önemliydi.

    ya uzatmaya gerek yok.ben şunu savunuyorum.basketbolda kalite gün geçtikçe artıyor.nasıl savunma yapılır daha iyi öğreniliyor.örnek olarak nasıl chamberlian zamanında 40-50 sayı atmak 15-25 sayı atmak kadar normalse jordanın zamanındada biraz daha iyisi vardı.yani zamanları karıştırıp karşılaştırmayalım.birazda kobenin o zamanda olacağında neler yapabileceğini düşünelim.

    kazanma hırsı bence kobe'de daha çok diyecem ve kobe'ciler dahil herkes karşı çıkacak.çünkü kobe'de hırslı jordan'da ama jordan hırs yaptığında herşey yolunda gitti.takım bilincindeydi.kobe ise hırs yaptığında (örneğini geçen gün gördük denver maçında son çeyrekte tek başına sayı atmasına rağmen takım savunma yapamayıp bi taraftanda yiyordu.)bazen yolunda gitti bazen gitmedi.zaten ben alçak gönüllü birinden pekte hırs beklemem.60+ bilmem kaç sayı atmış özür diliyor.kobe ise 25’i ikinci yarıda olmak üzere 27 sayı attığı Batı Konferansı Finali ilk maçı sonrasında istediğim zaman yoldan çıkabilirim.2. yarıdada yoldan çıktım diyor.veya 81 sayı attığı toronta maçında ilk yarıda 26 sayı yaptıktan sonra 6 dk oturuyor.takım sadece 2 sayı atabiliyor ve kobe girip 2. yarıda 55 sayı atıyor.işte hırs budur bence.her kazanana hırslı demek yanlış.

    son olarak ben belgede getirtsem jordanıda getirtsem yada siz aynısını yapsanız kimsenin görüşü değişmeyeceğinden boş tartışma olur...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kobe Bryant -- 27 Mayıs 2009; 22:18:54 >




  • Sen maçlık performansa hırs diyorsun galiba? Yanlış mı anlamışım? Ayrıca mentalite olarak da Jordan Kobe'nin çok daha ilerisindeydi.

    Neyse ya, hakikatten herkesin görüşü kendine.

    Not: Çalışma hırsı falan %10-15 demişsin de yine de değinmeden geçemeyeceğim, AI, Kobe kadar çalışma azmine-hırsına sahip olsaydı bugün Kobe'den değil AI'dan bahsederdik. (Tabii ki yetenek de çok önemli ama onu ne kadar kullandığın ve geliştirdiğin de en az onun kadar önemli)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ñolofinwë -- 27 Mayıs 2009; 22:44:42 >
  • Cagann hocam ben seninle şu pozisyon olaylarında anlaşamayacağım

    Bak Wade ile West i SG yapıyorsan Oscar Robertson da olmalı bu listede çünkü bu 3 oyuncunun oynadığı daha doğrusu oyun manteliteleri aynı. Ve Oscar Robertsonı eklersen listeye benim oyum onadır... Ama diyorsan ya yok abi ne alakası var diye tamam der oyumu Jerry West'e veririm.
  • Hocam ESPN gibi devasa bir sitede bile Oscar Robertson oyun kurucu görünüyor. Keza oyunlarda da. Ve ben de oyun kurucu diye biliyorum The Big O'yu. İlla ki Oscar Robertson'a vereceğim diyorsan ekleyeyim ama Oscar oyun kurucu be hocam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ñolofinwë -- 27 Mayıs 2009; 22:53:47 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cagann

    Sen maçlık performansa hırs diyorsun galiba? Yanlış mı anlamışım? Ayrıca mentalite olarak da Jordan Kobe'nin çok daha ilerisindeydi.

    Neyse ya, hakikatten herkesin görüşü kendine.

    Not: Çalışma hırsı falan %10-15 demişsin de yine de değinmeden geçemeyeceğim, AI, Kobe kadar çalışma azmine-hırsına sahip olsaydı bugün Kobe'den değil AI'dan bahsederdik. (Tabii ki yetenek de çok önemli ama onu ne kadar kullandığın ve geliştirdiğin de en az onun kadar önemli)


    ben sadece tek maçlık galibiyetlere bakmıyorum.o mesajı yazarken aklıma gelen 2 örnekten bahsettim sadece.ama sonuçta maçlık perfonmansta küçük çaplıda olsa bir hırstır.bence şuan kobe'deki hırsı bütün basketbolculara versen konuşulacak kişi kim olur desen AI aklımın ucundan bile geçmezdi.T-mac CP3 Billups Wade falan gelir.dedim ya işte ne yaparsan yap dünyayı tersinede döndürsen(m) benim gözümde kobe 1 numaradır senin gözündede jordan veya her kimse.uzatmayada gerek yok zaten boşuna.ben ilk mesajımda kobenin sadece jordandan daha yetenekli olduğundan bahsetmiştim o kadar...




  • Lanet olsun karşılaştırma yapacam.
    Clutch= M.J
    Boyalı Alan= M.J
    Orta Mesafe= M.J
    Bire Bir Savunma= M.J
    Yardım Savunması= M.J
    Atletizm= M.J
    3 Sayılık= Kobe(M.J hiçbir zaman iyi bir dış şutör olmadı zaten ihtiyacıda olmadı)
    Crossover= Kobe
    Fake Yedirme= Kobe
    İlk Adım= M.J
    Güç/Size= M.J
    Winner Vasfı= M.J
    Ben Kobe'yi severim. Kobe adam değilkende, 3'lükleri airball atarkende Lakers'ı tutuyordum, hala tutuyorum. Show Time döneminden bu yana. Ama kalkıpta bana Kobe'yi, Jordan'ın yanına koymayın. Kobe 30 yaşına geldi ayakları bitti sıçrayamıyor. Jordan 40'ında bile Kobe'nin şu an olduğu fitness yeteneklerinden daha ilerdeydi. Kaldı ki Kobe bu sene şampiyonluk göremezse bir daha çok zor. Taktığı 3 yüzüktede payı büyüktü ama 2. star olarak aldı 3'ünüde. Jordan ile Kobe aynı yaşta olsalardı ben 2 tane Kobe'ye Jordan'ı vermezdim GM olsam:)


    Gelelim LeTravel'e...
    Ben LeBron James'i oldum olası sevemedim. Her ne kadar yadsınamaz bir hayvanlığı olsada... İnsan değil yani bunu görüyoruz. İçerde süper, dışarda süper, savunmada süper. 10 üstünden 10 adam. Shaq'tan bu yana ligi böyle domine eden başka bir adam gelmemişti. Ama gel gelelim bu adamda kariyerinin çok başında. Bi 10 yıl sonra sakatlık problemi yaşamazsa eğer Jordan kadar olmasada bir Shaq kadar, Duncan kadar saygıyı hakedicektir.


    Tüm bunları geçtim; ne James ne Bryant, Jordan'ın yarısı kadar adam değiller. Tekinin kafası 30'undan sonra çalışmaya başladı ki hala Jordan'ın karakterine göre çocuk aklı, diğeri desen maymunun önde koşanı, dansları, hareketleri, çocuksu tavırları, annesine yaptığı hareket, hakemlerle olan saçma diyalogları...
    Ya ben yaşlandım(ki hiç sanmıyorum) ya da yeni nesil superstar lar ve basketbol seyircisi yozlaştı. 90 larda oynanan basketbol kalitesinin yanına yaklaşamaz şu an oynanan basketbol kalitesi. Geçen yıl zaten hiç çekişme yoktu, en azından bu sene çekişme geldi. Bi izleyen bilir o Miami - New York serilerini, Utah - Suns serilerini, Sacramento - Lakers serilerini, Chicago - Utah serilerini...
    Gelipte Jordan'ın oynadığı dönemlerde basketbol böyle değildi diye ahkam kesmeyin sanki 1950'de oynamış gibi. 1980 lerin ortasından itibaren basketbol günümüzdeki gibi oynanmaya başladı diyebiliriz. Bi Bird, Barkley, Jordan, Drexler lı Dream Team'ın maçlarını izleyin bide şimdiki...
    Hele o Hırvatistan ile oynanan Barcelona olimpiyat finalleri yok mu




  • 2nciyi mi soruosun ?
    MJ Dermişim şimdi bide

    ben bi Kobe manyağıyım .. bunu bi kere baştan belirteyim .. Kobe gerçekten mükkemmel bir oyuncu .. Ama biri bana sorduğu zaman şuana kadar ki en iyi oyuncu diye şimdi gönlümden Kobe geçiyor tabi sonuçta bu taraftarlık meselesli ama bi bakıyorum ki MJ cevabını çoktan vermişim bile .. yani bu öyle bişey ki ancak Kobe keşke MJ 'den daha iyi olsaydı demiş oluyoruz belkide kendimize.. İkisini karşılaştırmak ta saçma falan değil bence... Çünkü ikisi de çok üst düzey oyuncu.. Ben jordan'ı kobe'yi izlediğim kadar izleme fırsatı bulamadım ama yani MJ'yi izleyebildiğim her seferinde de performansı üst düzeydi .. Jordan gerçekten çok çok iyiydi ama bence kariyerinde çok ta büyük bi hata yaptı yalan mı ? hepiniz biliosunuz yani..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HyperioИ -- 28 Mayıs 2009; 0:01:55 >




  • konu nerelere gitti başlık en iyi ikinci,fakat yazılar farklı yöne gitti,bence kobeyi jordanla kıyaslamak ya- jordanın hiç seyretmemişler ya cahillik yada basketbolun b sini bilmiyoırlar
  • quote:

    Orjinalden alıntı: drexler22

    söylememe gerek var mı



    söylee duymak istiyorum... kim olabilir acaba...
  • jordan'ın kazanma hırsı şu bu diyorlar da nerdeydi 29 yaşına kadar o hırs. ne zaman chicago'da tüm parçalar yerine oturdu bird, magic yaşlanmaya başladı o zaman gelmeye başladı şampiyonluklar. insanın yanında doğru düzgün adam olmadıkça istediği kadar kazanma hırsı olsun nafile. ne jordan ne kobe ne de bir başkası yanında gereken dişliler olmadan hiçbir şey yapamaz. sonuçta takım oyunu bu basketbol yanında oynadığın adamlar da oyununa çok büyük etki ediyor. jordan belki de tüm zamanların en iyi takımı olan chicago'da oynamıştır tabiki chicago'yu en iyi takım yapan en büyük parça da jordandır ama kobe'ye de biraz hak verelim çocuk kaç senedir radmanovic, kwame brownlarla oynuyordu bu halde şampiyonluklar mvp ödülleri kazanamazdı herhalde.

    ayrıca kobe ile jordan'ın nba'e giriş şekilleri, gittikleri takımlar, takımlarındaki rolleri, oynadıkları dönem falan çok çok farklıydı. hiçbir zaman sağlıklı bir tartışma yapılamaz bu durumlardan. örneğin jordan 3. sıradan seçilmiş gittiği takımın kurtarıcısı olarak bakılırken kobe liseden nba'e ilk giriş yapan oyunculardan olduğundan direkt önyargıyla karşılanmış ve 13. sıradan seçilmiş ve gittiği lakers takımı shaq'ın takımıydı. kobe ilk 2 sezon doğru düzgün ilk 5 oynamıyordu nerdeyse işte arada bir girip estetik smaç basan taraftarları coşturan bir adamdı. jordan ise direkt ilk 5 başlamış takımının en büyük oyuncusuydu. kobe lige erken girmesi ve daha güçlü takıma gitmesinden dolayı genç yaşında 3 şampiyonluk görmüştür ama o şampiyonluklarda en büyük pay kobe'nin demek doğru olmaz çünkü ağırlıklı olarak shaq'ın takımıydı lakers. jordan ise 29'a kadar şampiyonluk kazanamamış ama takımının en büyük kozu olduğundan sayı şu bu ortalamasında çok çok iyi durumdadır. kobe büyük ihtimalle toplam sayıda jordan'ı geçecektir ama sayı ortalamasında jordan önde olacaktır falan filan. neyse kobe de büyük ihtimalle jordan hayrandır hatta formasını giyip poz bile vermişti.

     NBA Tarihinin En İyi 2. SG'si?



    ama içten içe onu geçmek istemesi bile çok büyük bir olay bence. en azından millete kendisini sevdirmek için gidip de 23'ü numarayı almıyor.




  • koobee24 çok büyük yanlışların var;

    Mike ilk şampiyonluğunu 27sindeyken, 31inde yani işi bitmemiş bir Magic'i 4-1 geçerek kazandı.

    Ayrıca Kobe'nin neden Kwame, Radmanovic gibi kazmalarla oynadı? Kendisi yüzünden. Shaq'la saçma sapan bir sürtüşmeye girdiler. Ayrıca Jordan, Pippen gelince şampiyon oldu. Kobe, Shaq gelince şampiyon oldu. Sence hangisi daha büyük etken şampiyonluklar için?

    Hem bak kendin de demişsin en büyük takımında oynayandı ve onu öyle yapan oydu diye. 2 ve 3e 80lerin Lakers-Celtics'ini koysak. 4. sıraya yerleşirdi Shaq+Kobe Lakers'ı.

    Not: Yanlış anlaşılmasın, Kobe gerçekten bu pozisyondaki en büyük 3. oyuncudur bence Drexler'ın arkasından. Gerçekten çok büyük bir oyuncudur. Ama asla Jordan'la kıyaslanacak kadar büyük olmayacak. Jordan'la kıyaslanabilecek kadar büyük olabilecek tek oyuncu LeBron'dur ki o da genç olduğundan. (Dikkat; Kobe-LeBron tartışması da çıkmasın şimdi. Sadece gençliğin getirdiği avantajı belirtmek istedim.)

    Not 2: Shaq daha büyük etken tabii ki de, gözden kaçırmışım yazarken; Kobe de Shaq geldiğinde yıldızı çok da parlamış bir oyuncu değildi. Ama bu Shaq'ın gelişinin yanında biraz daha sönük bir etken hala bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ñolofinwë -- 28 Mayıs 2009; 16:39:23 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Barbar


    quote:

    Orjinalden alıntı: drexler22

    söylememe gerek var mı


    söylee duymak istiyorum... kim olabilir acaba...


    drexler 1 olduğuna göre mj bu durumda 2 oluyor sanırım

















    tamam coşmayın hemen tam tersi




  • quote:

    Orjinalden alıntı: cagann

    koobee24 çok büyük yanlışların var;

    Mike ilk şampiyonluğunu 27sindeyken, 31inde yani işi bitmemiş bir Magic'i 4-1 geçerek kazandı.

    Ayrıca Kobe'nin neden Kwame, Radmanovic gibi kazmalarla oynadı? Kendisi yüzünden. Shaq'la saçma sapan bir sürtüşmeye girdiler. Ayrıca Jordan, Pippen gelince şampiyon oldu. Kobe, Shaq gelince şampiyon oldu. Sence hangisi daha büyük etken şampiyonluklar için?

    Hem bak kendin de demişsin en büyük takımında oynayandı ve onu öyle yapan oydu diye. 2 ve 3e 80lerin Lakers-Celtics'ini koysak. 4. sıraya yerleşirdi Shaq+Kobe Lakers'ı.

    Not: Yanlış anlaşılmasın, Kobe gerçekten bu pozisyondaki en büyük 3. oyuncudur bence Drexler'ın arkasından. Gerçekten çok büyük bir oyuncudur. Ama asla Jordan'la kıyaslanacak kadar büyük olmayacak. Jordan'la kıyaslanabilecek kadar büyük olabilecek tek oyuncu LeBron'dur ki o da genç olduğundan. (Dikkat; Kobe-LeBron tartışması da çıkmasın şimdi. Sadece gençliğin getirdiği avantajı belirtmek istedim.)

    Not 2: Shaq daha büyük etken tabii ki de, gözden kaçırmışım yazarken; Kobe de Shaq geldiğinde yıldızı çok da parlamış bir oyuncu değildi. Ama bu Shaq'ın gelişinin yanında biraz daha sönük bir etken hala bence.



    evet 29 değilmiş ama 27 de değilmiş. 63 doğumluymuş ilk şampiyonluğu da 28 yaşında gelmiş o zaman. magic'in de yavaşladığı açıktı 1 sene sonraki dream team'deki hali çok da iyi değildir açıkçası. 29 ya da 28 de farketmez jordan şampiyon olmadan önce de doğu konferansı finali oynamıştı herhalde o zaman nerdeydi bu kazanma azmi bakışlarla rakibi dize getirmeler falan.

    shaq ya da kobe'den hangisinin öncesi gelmesi önemli de değil shaq geldiği anda takım onundu zaten ki ikisi de 96'da geldiler lakers'a herhalde. önceki sene finale çıkmış 2.16lık en çok gelecek vaat eden pivotun mudur o takım yoksa 17 yaşındaki liselinin mi ? herhalde shaq'ın takımıdır o.

    kobe 2. sezonunda en iyi 6. adam oylamasında finale kalan isimlerden birisiydi. kobe o durumlardan buralara kadar gelmiştir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koobee24 -- 28 Mayıs 2009; 18:04:29 >




  • Ya Kobe gibi bir insan yeryüzüne bir daha gelmez.Onun yeteneği çok ayrı yerde benim için.Herkes eskilerdir tutturuyor anlamadım.Jordan zamanındaki savunma sertliği ile şimdikiler arasında çok fark var bence.Jordan o kadar üstünse niye 88-89 sezonlarında yenemedi Detroit'i , İsiah Thomas listede bile yok.Diyeceksiniz o guard diye ama o da efsane sutördü.Şunu açıkca anlayalım kazanma işi hiçbir zaman tek başına olmamıştır.Geçen seneki Boston savunmasını Jordan a yapsında bak bakalım Jordan napacak.Bazı şeyleri abartmaya gerek yok.Her şey belki kağıt üzerinde bitiyor ama Hakan Şükür de Türkiyenin en iyi golcusü oldu.Yeteneğin zerresi yok bide adamda.Çünkü bazen kısmet kader tabii ki ortam musait olmalı yoksa sen istersen dünyanın en iyisi ol zaten kimse senin en iyi olduğunu kabul etmez.Ben Drexler i da iyi bilen bir insanım onu Kobe ile zaten karşılaştırmam .Kobe yetenek olarak çok üst düzeyde.İnsanlar Kobeden o kadar çok şey bekliyoki adam 40 atsa yine beğenilmiyo daha fazla isteniyor.Kobe şöyle yaptı böyle yaptı adam stres altında hayatını geçirdi kariyeri boyunca bir sürü oyuncuyla karşılaştı.NBA ye geldiği sene MJ le daha çocukken , ertesi sene Alen Iverson ,daha sonra Vince Carter sonra Tmac,Ray Allen ,Paul Pierce,Dwayne Wade şimdi Lebron.Mj hariç ne oldu bu oyunculara Kobe tam 10 senedir aynı performasını sürdürdü hep adında bir numara diye bahsedildi.Ama o kadar çok çekilemiyo ki yetenekleri , hataları altında hep ezilmeye çalışıldı.Bu kadar yıl boyunca stres , baskı altında kim oynamış söyleyin arkadaşlar ya.Drxler iyi oyuncu kabul ama kardeşim ,işler sıkıştımı kimse Kobe gibi sorumluluk almıyor.Top Kobede , Kobe kaçırınca işler kobeye yıkılıyor , adam hayatı boyunca bir sürü adamla savaşmış.Drexler ise takımda daha çok görev adamlığı yapmış kaybettikleri zaman sorumluluğu direkt alan bir oyuncu değildir.Hakeem Olouj. zaten o takımın ana lideriydi oda kesin.

    Gelelim Mj ye kesinlikle gelmiş geçmiş en iyi lider zaten ona kimse laf edemez.Ama Mj le karşılaştırabilecek tek oyuncu Kobe dir.Zaten herşeyiyle aynılar.İnanılmaz fade away , jumplar atabilen iki oyuncudur.Şut mesafesi Kobe daha uzun olsada ordada eşitler.Belki Mj daha fazla sıçrasada Kobenin o havada kalma , vücut dengesini sağlama becerisi o kadar üst ordada eşitler.İnanılmaz smaçları var ikisininde isteyen karşılaştırır Youtube dan.
    Smaç konusu eşit diyebiliriz.Gelelim mental yönlere işte burda Mj önde onun nedenide kobe hep kendini gaza getiren bir oyuncu oldu oda içine kapanık bir insan olduğundan takım arkadaşlarını mental yönden güçlendiremiyor.Ama MJ ise kesinlikle büyük lider ne Lebron gibi showmen ne de Kobe gibi soğuk tam ortasında takım arkadaşlarına o inancı verebiliyor.

    Ama büyük oyuncular iyi ortamlarda kendinin iyi olduğunu kanıtlayabilir.Paul Pierce büyük oyuncu oldu neden Kevin Garnet gibi bir silah arkadaşı var.
    Shaq neden büyük oyuncu oldu Wade gibi Kobe gibi bir silah arkadaşından.İşte herşey doğru ortam ile oluyor.Ahh o Kwame , Smushlar neydiya Lakers neredeyse o kadroyla Phoenix i eliyodu Phoenix in en iyi zamanında.Ama dediğim gibi takım çok önemli.Kobe de inşallah başarılı olacak.Kısmetin de varsa bir şampiyonluk olur ama olmaz.Fakat KOBE kariyerin sonuna kadar en iyi olduğunu göstermek için oynayacak.

    Valla ben böyle düşünüyorum isteyen katılır isteyen katılmaz , herkesin fikrine saygılıyım.Kolay gelsin.




  • Savunma kıyası daha önce de oldu. Esas Kobe, önceki savunmalara karşı daha çok zorlanırdı. Eskiden bire bir savunma çok daha üst seviyeydi, şimdiyse takım savunması. Kıyaslama biraz gereksiz olur bu açıdan.

    Ayrıca Kobe için Kwameli zamanların falan bahsetmeyin bence. Kobe o takımın öyle olmasına sebebiyet veren adam.

    Bad Boys'u da küçümsememek lazım. Ayrıca Jordan 7. maça kadar sürükledi Bad Boys'u.

    Kobe, 10 senedir aynı performansı sürdürüyor mu? Göz var nizam var her şeyden önce. 10 sene önce Kobe, Shaq'ın takımındaydı şimdiyse kendi takımında. Bu bile büyük bir etkendir.

    Drexler mevzusu için, Drexler'ın zirvesi Portland'dadır ve orada da esas oğlandı.

    Bir de Jordan'da yeteneğin zerresi yok diyecek adama gülünür. O açıdan bir örnek verdiysen. Drexler için de olsa farketmez.

    Bu arada Kobe bir sürü adamla savaştı ama Jordan onca efsaneyi yenmedi? (yukarıda yazmış olmam lazım kaç tane büyük efsanenin Jordan'a boyun eğdiğini)

    Görüşünüze tabii ki saygım var ama Kobe'yi sevenler dışında ya da şöyle diyeyim kalbinden önce mantığının sesini dinleyenler ya Jordan der ya da böyle bir kıyaslamaya güler geçer.

    Not: Kobe, en büyük olmak için Jordan'la yarışıyormuş gibi görünebilir ama kendi takımının efsanesi olan Magic ve Kareem'i de bir geçsin önce başarı olarak.




  • Winter hem kobeye hem jordana koçluk yapmış adam.onun söylediği bir söz var."kobe ile jordan en iyi zamanlarında maç yapsalar maç bitiminde sahada kan olurdu." diye.sadece bir örnek verdim.kobe ile jordan arasında dağlar kadar fark yoktur.ister kobe ister jordan önde olsun.küçük bir farktır bu.bir adım ilerisinde diyebileceğimiz kadar.şuan kobe bence o bir adım önde olan kişi.yok kobe jordanla karşılaştırılamazmış falan filan hikaye.size şunu söyleyebilirim (biraz tartışmaya açık bi açıklama olacak ama neyse)Kobeyi asla ve asla lebronmuş t-macmiş wadeymiş şuymuş buymuş kılmış tüymüş karşılaştıramazsınız.saydığım isimlerin kobeden oyun olarak üstün olduğunu düşünenler apaçık kördür resmen körü körüne fanatikliktir.(ama biraz objektif olunursa kobenin kişiliğini birçoğunuzun beğenmemesi normaldir.yada oyun tarzını oyun içinde yaptıklarını.size mesela lebronun oyun tarzı hoş geliyordur.ama bunu abartıp yok şöyleymiş böyleymiş lebron daha iyi demek yanlış)şuan nickimden dolayı benimde aynısını yaptığımı düşünüyorsunuz.ama hayır.ben kobeye hayran olduğum için onu övmüyorum övülecek biri olduğu için hayranlık duyuyorum.ben basketbolla ilgilenmeye başladığımda kobe sayesinde başlamadım.zamanla izleye izleye kimin ne olduğunu öğrendim.şuanda her gece kalkıp lebronun kobenin tmacin cp3 ün wadenin maçlarını izliyorum ve karşılaştıranlara sadece gülüyorum.

    quote:

    Orjinalden alıntı: cagann


    Görüşünüze tabii ki saygım var ama Kobe'yi sevenler dışında ya da şöyle diyeyim kalbinden önce mantığının sesini dinleyenler ya Jordan der ya da böyle bir kıyaslamaya güler geçer.



    *kobeyi seviyorum
    *mantıklı düşünüyorum
    *kobenin 1 adım ilerde olduğuna inansam bile gülüp geçmiyorum NBA tarihinin en büyük 2 oyuncusundan bahsediliyor.

    yazdıklarımdan bişey anlamadıysanız özet 1. ya kobe ya jordan ama 2. olacak kişi lebronla şunla bunla karşılaştırılamaz...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kobe Bryant -- 28 Mayıs 2009; 21:35:31 >




  • Anlamadığınız şu; Jordan birçok efsaneyi yendi de en büyük oldu. Kobe kimi yendi ki de en büyük olsun? Kobe'nin en büyük olma yolundaki tek rakibi Jordan'mış gibi görüyorsunuz ama Russell, Bird, Magic, Dr. J, Duncan, Shaq, I. Thomas, Kareem gibi bu açıdan da çok ciddi rakipleri var. Jordan'ın yüzünden yüzük görememiş kaç tane efsane var. Kobe yüzünden yüzüksüz kalan kaç efsane var?
  • rica ediyorum konu uzamasın.bu konu 400 sayfayada ulaşsa kimsenin düşüncesi değişmeyeceğinden klavyede yazı yazarak harcadığımız zamana yazık o kadar.başka bir etkisi yok...kobe her ne kadar yetenekli olsada jordan gibi bir ilk olamamasının cezasını böyle çekecektir tek sorun bu...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.