Şimdi Ara

Nazi Almanyası teknolojide ileri falan değildir. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
4
Favori
6.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Elan Morin Tedronai



    Alıntıları Göster
    sıkıyosa konserve kutusu sherman ve t-34 lerden de 1-2 resim koysana..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Elan Morin Tedronai

    Hocam sadece zırhlı kısmına yazayım. Araştırdıkça Alman tanklarının ne kadar çöp olduğu ortaya çıkıyor. 20 kilometre yol yapıp şanzımanı bozulan Pantherler, 500 kilometre yol yapıp motor arızası yapan Tigerlar var. Sadece kıtlıkla açıklanabilecek bir durum da değil, Tiger ve Panther tankları o kadar ağır ki ne motor ne de şanzıman yeterli geliyor. Onun dışında ilk üretilen Pantherlerden mürettebatlar tarafından verilen ilk geribildirim şu: Kaçış kapağını daha büyük yapın.



    Pantherler ve Tigerlar genelde savunmadalardı. Silahları ve optik sistemleri kaliteliydi, ona bir şey diyemem ama ne zaman hücuma geçmek zorunda kalsalar kabul edilemez kayıplar verdiler. Shermanlarla neredeyse bire bir kayıplardan bahsediyorum ki bu tanklar bir Shermandan çok daha pahalı tanklar.



    Panzer IV ise demode bir tanktı. Zırhı kalın olmak zorunda çünkü düz zırh yapmışlar. Yine silahları fena değil ama zırhın tasarımının demodeliği yüzünden hammadde kıtlığı çeken bir ülkede daha fazla hammadde harcanmasına sebep oluyorlardı. Almanların bu teknolojide geri olmasının en büyük göstergesi şu: Almanlar hep cevap veren taraf olmuşlar. T-34'e cevap vermek zorunda kalmışlar, Panzer IV üretilmiş ama yeterli gelmemiş. KV-1'e cevap vermek zorunda kalmışlar, Tiger üretilmiş. Panther genel olarak eğimli zırh teknolojisi görülünce cevap olarak üretilen bir tank olmuş.

    Alıntıları Göster
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeforeIforget -- 30 Mayıs 2020; 23:38:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BeforeIforget

    .

    Alıntıları Göster
    IS-2'nin üretiliş amacı tank savaşı yapmak değildi. IS-2 esas olarak Alman tahkimatlarını yıkmak için yapıldı. İki parçalı mühimmatını doldurmanın yavaşlığı yüzünden tank savaşına uygun bir araç değil zaten. Sovyetler hiçbir zaman Alman zırhı delmekte sıkıntı yaşamadı. 1940 model Tiger'ın dümdüz zırhını delmekte bir şey yok. Pratik olarak T-34 ve Sherman zırhı ile neredeyse aynı korumayı sağlıyor.



    Acelecilik macelecilik kardeşim bana ne, tank sürekli bozuluyor. Üstelik ne zaman saldırmak zorunda kalsa T-34, Sherman gibi kayıp veriyor. Savunmada kalan ordu ekstrem durumlar yaşamıyorsa zaten doğal olarak az kayıp verir. 30-40 zırhlı yok eden tank efsaneleri Sovyet ordusunda da var bolca. Almanlar zırhlı konvoylarına pusu atmayı da Ruslardan öğrendi zaten. Çalının çırpının içinde saklanıp 1 kilometreden tank avlamakta bir numara yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-EB772A469

    Bu mesaj silindi.
    Hocam Guderian'ın Pz. III ve Pz. IV konseptinden bahsediyorsun ama savaş tecrübesiyle çok saptılar o programdan. Pz. IV piyade destek tankı olacakken bambaşka bir tank olup Panzer tümenlerine verildi, Pz. III de savaş ilerleyince eski Somua, Hotchkiss gibi Fransız tanklarıyla beraber kalburüstü piyade tümenlerine destek birimi olarak verildi.



    Firefly çok az üretilen (1100 civarı olmalı) bir tank. Ve sadece İngilizler kullanıyor. Amerikalılar kendi 76 mmlik toplarından şaşmıyor. Firefly'a takılan (hatta topun uzunluk ve geri tepme gibi özellikleri yüzünden çok uğraşıyorlar bu iş için, birkaç kere vazgeçiliyor) İngiliz 17 pdr topu 1 km gibi mesafelerden Tiger II dışındaki hemen hemen tüm Alman zırhını delebilen bir top.



    Bu tanklarda zırh-silah gibi özelliklerden farklı koşullar da var. Shermanlarda gelişmiş bir jirostabilizer var mesela, çok hızlı nişan alıp ateş edebiliyorlar. İnsan psikolojisi ve mürettebatlar önemli. Uzaktan ateş altında kalınca tanktan kaçıp giden Panther-Tiger mürettebatları var. Kimse üstüne yüksek hızlı metal parçaları uçarken havasız bir teneke kutunun içinde sıkışıp kalmayı istemez. Genel Amerikan tank mürettebatı doktrini şuydu zaten, ateş altında kalınca atla, kaç, etrafı kolaçan et, tank güvenliyse devam et, değilse kaç. Almanlarda da tecrübeli mürettebatlar dışında çok farklı değildi çünkü insan insandır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elan Morin Tedronai -- 13 Eylül 2018; 0:54:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ya arkadaş şunları koymayayım etmeyeyim diyorum ama zorluyorsunuz beni



    Nazi Almanyası teknolojide ileri falan değildir.



    Nazi Almanyası teknolojide ileri falan değildir.



    Eys yok sovyette ağbi. Az saha savaştırıp yıldız aldırsınlar 140 fuel boşa gidiyi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elan Morin Tedronai -- 13 Eylül 2018; 13:19:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-EB772A469

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    1944 sonuna kadarki Tigerları bilemem ama Pantherlerin zırh kalitesi çok zayıftı hocam. Sert ve kırılgan bir çelikten yapılıyordu malum savaş koşulları. Zırh genelde delinmezdi ama içerden parçalanıp (spalling) mürettebatı öldürürdü.





    Wittmann'a gelince, yalan söylüyor. SS tümenleri 10 öldürdük diyorsa 2-3'tür o. Villers-Bocage'da güya Wittmann tek başına onlarca tankı havaya uçurmuş ama gerçekte sayı 7 zırhlı. Wehrmacht bile SS'ten gelen ölü sayısı bilgilerini ikiye bölerdi.



    quote:

    “I must say, that the increase in dead and wounded was greatly inconvenient for German officials, filtering information from the front, and attempting to present it in the best possible light. As one of them admitted to me later, they worked on the principle of “Let us lose the war in reality, but we must win it on paper.”” In the Fire of the Eastern Front, The Experiences of a Dutch Waffen-SS Volunteer

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Onu bunu bilmem ama bence 1. dünya savaşı sonrası 2. dünya savaşına yeltenmeleri ve versay antlaşmasını tekrar o vagonda yaptırması hem nasıl manyak bir ırk olduğunu hem de propaganda olayında o dönemde önde olduğunu gösterir
    Patatese dönen ana vatanlarını da 100 yıl geçmeden dünyanın ekonomik anlamda en güçlü 5 ülkesi arasına da girdirmeyi başarmışlardır.
  • Zaten İkinci Dünya Savaşını da kazanamadılar. Fakat ilginçtir Einstein da bir ABD üniversitesinden değil, o dönemde Zürih Politeknik Üniversitesinden(Alman Üniversitesi) mezundur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Negidales

    Zaten İkinci Dünya Savaşını da kazanamadılar. Fakat ilginçtir Einstein da bir ABD üniversitesinden değil, o dönemde Zürih Politeknik Üniversitesinden(Alman Üniversitesi) mezundur.
    O yıllarda Avrupa'daki fizik eğitimi Amerikan üniversitelerinden daha iyiydi. Robert Oppenheimer da Almanya'ya gitmiştir bu yüzden.
  • Tamamen boş bir konu.Manhattan projesinde birçok alman asıllı prof çalışmıştır.Ayrıca US ve Rusya arasındaki soğuk savaşın bir sebebi de nazi bilim adamlarının yakalanması olduğunu bilmek gerek.Tabi yakalandıktan sonra hapise değil üniversitelere hapsedilmişlerdir
  • Siz kendi bilim adamlarına bakın.varsa bir iki onlarda abdye transfer
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-F0A424E64

    Bu mesaj silindi.
    O bile doğru değil.

    1. konu, Amerikan doktrininde 75mmlik M4 tankları piyade desteklemek için kullanılmıştır. Tanksavar birlikleri ayrıdır ve onların yükünü M10 tanksavarları çeker. Alman tanklarıyla karşılaşan M4 tank mürettebatının yapacağı şey hava ve topçu desteği istemek ve tankı terkedip gitmektir. Tankın yapılış amacı tanklarla savaşmak değil.

    2. konu, savunmada kalan ordunun zırhlı kaybı daha az olur. Almanlar Ardenler taaruzunda bir tanka karşılık bir tank kaybettiler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chernikovskaya hata

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    Yalnız Sovyetlerin Berlin'e ilerleyişinde Rus askerlerin sivillere yaptığı şeyleri de incelersek Yunan'dan bir farkı kalmıyor. Anadolu benzetmesini her 2 taraf içinde doğru bulmuyorum şahsen.(Anadolu çok farklı bir durum çünkü)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu başlık inanılmaz yanlış bilgiler ile dolu.

    Alman tanklarının mekanik sorunları çok abartıdır zira sorunların çoğu Almanların tankları cepheye hızlı bir şekilde Rusların üstünlüğünü yok saymak için göndermesinden doğmuştur. Panther doğru dürüst test edilmeden Kursk'a yollanmıştır. Düşmana karşı verilen kayıplar mekanik sorunlardan daha azdır.

    Almanlar savaş alanında bozulan tanklarının çoğunu geri kazanmışlardır. Bu alanda oldukça yüksek recovery rate'e sahipler. Savaş alanında immobilize olmuş tankları bile düşman ateşi altında tamir edebiliyorlardı.

    Ayrıca Normandiya'da Panzer IV tankları ile kapışan müttefikler bu tankların önden silueti Tiger'a benzediği için her yok ettikleri tankı Tiger zannetmişlerdir. Normandiya'da mesela Amerika'lıların karşılaştığı Tiger sayısı inanılmaz azdır çünkü Almanların Ağır Tank Bölükleri hep İngiliz sektöründedir. Amerikalılar daha çok Panther'ler ve Panzer IV'ler ile karşılaştılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erwin -- 10 Temmuz 2020; 8:53:57 >




  • Nihayet forumda bu konuyla alakalı düzgün bir konu gördüm. Almanların 2. dünya savaşında sanki uzay çağı silahlarıyla savaştığına inanan bir dünya insan vardır herhalde. Adamlar atla bile savaştılar. Acaba atların şanzımanı arıza yapıyor muydu?
  • Doğu cephesinde lojistik ve benzeri işlerde kullandıkları binlerce atı telet ettiler. Bu Naziler hırslı, cani ve düşüncesiz adamlardı. Naziler çok abartılıyor zaten az sayıda özel birliğe verilmiş gösterişli teknoloji de Alman sanayisi ve biliminin eseriydi Nazilerin değil. Naziler aksine Alman bilimine inanılmaz büyük zararlar verdi Aryan ırk saplantıları ve Yahudi düşmanlıklarıyla. Nazi rejiminden kaçan Alman bilim insanları gelip Türkiye'ye sığındı.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.