Şimdi Ara

Navigasyon cihazı öneri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
7.623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar şirketimizin nakliye aracı için bir navigasyon cihazı arıyoruz. Anadoluyu gezecek bir araç için tavsiyeleriniz nedir acaba? Türkiye yollarını en doğru ve ayrıntılı olarak hangi cihazlarda bulabiliriz? Ek olarak da aracımızı merkezdeki bilgisayardan izlemek istiyoruz. Bunu da yerine getirebilecek bir navigasyon cihazı var mı yoksa bu iş için ayrı bir alet mi gerek?
    Önemli bir noktada şu, google earth'de uğranacak noktaları işaretleyip, cihaza aktarmak istiyoruz, mümkün müdür acaba?



  • Arkadaşlar soruyu biraz daha genişleticem, şimdi yazılım olarak igo, navitürk gibi alternatifler var sanırım. IGO hakkında daha iyi yorumlar okudum. Bunun haricinde bu yazılımların kullandığı harita paketleri mi var? Başarsoft'tan bahsediliyor, Igo ile Başarsoftun haritalarını kullanabilir miyim?
  • Başarsoft harita ve önemli kurum-kuruluşların yer bilgilerini içeren verileri sağlar. Sizi en ücra dağ köyüne kadar götürecek kadar yol bilgisini içerir. Türkiye için en fazla tanımlı yol-yer Başarsoft verilerinde...

    Cihaz olarak ise kalite ve stabilite olarak öne çıkan GARMIN'leri öneririm. Hepsinde bu özellik var mı emin değilim ama bizdeki eski model Araçta kontağı kapatınca otomatik kapanıp kontağı açınca otomatik açılıyor. Yani zahmetsiz. Yalnız yazılımları kısıtlıdır. Adres girersiniz götürür. Önemli bir yer (hastane, eczane, banka, karakol, okul vs vs) ararsınız, bulması biraz uzun sürer ama bulunca da götürür. İşini iyi yapar, ama kısıtlıdır. Örneğin önemli yer ekleme yoktur, yolda giderken bir hız kamerası ya da hız ölçerli polis aracı gördünüz onu işleyip bir sonraki sefere sizi uyarmasını sağlayamazsınız.

    IGO navigasyon yazılımları ve bunu kullanan bir çok marka var. IGO8 My Way modeli hem hız kamerası ekler hem önemli yer ekler, IGO PRIMO modellerinde ise genelde sadece ekstradan hız kamerası ekleme vardır. Sizce önemli yerleri eklemek ne işe yarar? Müşteri ya da bayi portföyünüzde bulunan her yeri cihaza adıyla, adresiyle, telefonuyla ve kısa notlarla ekleyebilirsiniz. Sonra oraya gitmeniz gerektiğinde "önemli yer ara" fonksiyonuyla aratıp direk oralara gidersiniz. IGO PRIMO yazılımlıcihazlarda ise bu türden önemli yerleri sadece adıyla "FAVORİLER" kısmına ekleyebilirsiniz, sınırlı sayıda karakter girebilirsiniz ve İgo8'deki gibi ad, adres, telefon ve not haneleri yoktur. Bunda da arama fnksiyonuyla arattığınızda müşteri ya da bayilerinizi aratıp ya da "FAVORİLER" menüsünden direk seçip oraya gidebilirsiniz. Garmin'de ise önemli yer ekleme yoktur, yanılmıyorsam sınırlı sayıda favori yer ekleme vardır.

    TOMTOM cihazları ise ben önermiyorum. Tanımlı yollar az. Tanımlı önemli yerler az.

    Aracın anlık yer tesbitini Gps navigasyon cihazlarıyla yapamazsınız. IGO yazılımlarında cihazın her gittiği yeri yeri haritada gösteren özellik var. Adı da yanlış anımsamıyorsam "seyahat monitörü" gibi bir şey. Bununla sadece aracın geçtiği yerleri görürsünüz. Tabi aracı kullanan kişi bu özelliği kendi kapatabilir, kayıtları silebilir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • 1 senedir Kullandıgım modeli öneriyim. goldmasterın nav 434 modelini başarsoft harita igo primo sınırsız güncelleme Bluetooth +fmtran özelliği var

    vatanda güncel fiyatı %30 indirimle 167 tl geliyor fiyatı ürünü incelemek isterseniz

    http://www.vatanbilgisayar.com/goldmaster-nav-434-blt-nav-434-blt+-fmt-4,3-navigasyon-cihazi/productdetails.aspx?I_ID=62553
  • allin, tavsiye için teşekkürler, biraz daha büyük ekranlı bir model arıyorum.
    Ulaş-ım, ayrıntılı bilgi için çok teşekkürler. Önemli bir özelliğin üzerine basmışsınız, müşterilerimizi haritada ayrıntılı olarak işaretlemek istiyoruz, bunu da ne kadar ayrıntılı yapabilirsek o kadar iyi. Bu yüzden tavsiye ettiğiniz gibi igo my way kullanan bir ürün arayacağım fakat gördüğüm kadarıyla bir çok üründe igo primo var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Faustus

    Arkadaşlar şirketimizin nakliye aracı için bir navigasyon cihazı arıyoruz. Anadoluyu gezecek bir araç için tavsiyeleriniz nedir acaba? Türkiye yollarını en doğru ve ayrıntılı olarak hangi cihazlarda bulabiliriz? Ek olarak da aracımızı merkezdeki bilgisayardan izlemek istiyoruz. Bunu da yerine getirebilecek bir navigasyon cihazı var mı yoksa bu iş için ayrı bir alet mi gerek?
    Önemli bir noktada şu, google earth'de uğranacak noktaları işaretleyip, cihaza aktarmak istiyoruz, mümkün müdür acaba?

    Eğer 3-4 araç ise biraz kolay işiniz.

    Bir kere izleme için o aletin net'e online bağlı olması lazım ! Olmadan izleme olmaz. Bu ise ancak takip cihazı olan bir araçla olur ama karamsar olmayın. Geçen ay güzelce denemiştim şimdi yazacağım ama karışık gelsede yapınca çok kolay olduğunu göreceksiniz :)

    1- Next Piri Reis veya çıkacak olan Piri Reis II alınır.
    2- Bu cihazı net'e bağlamak için ya uyumlu vınn veya araçta wifi paylaşım yapan bir telefon lazım tabiki.
    3- Cihazda Latitude diye bir eklenti var (google'ın) cihazda Google Play hesabını filan ayarlayın ve takip edecek kişiye Latitude'te gmail adresini yazarak izin verin.
    4- Sonra açın Primo'yu ve Latitude'u hem navigasyon yapın hemde konumu yollayın bakan kişiye.

    Hatta uzun yolda bunu uygulayan 2 araba düşünün kayboldu veya durdu biri ekranda nerede olduğunu görüyorsunuz

    Evet profesyonel değil ama çok işe yarıyor

    Unutmadan Next'in cihazlarında zaten google'da yaptığınız noktaları KML formatında atıp görebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gps.navigation -- 31 Mart 2013; 22:07:46 >




  • Ara takip sistemleri oldukça pahalı, sizin anlattığınız yöntem çok pratik ve yeterli geldi bana. Bu cihazda Türkcell Vınn çalışıyorsa işimizi göreceğine inanıyorum.
  • Latitude özelliği için Next Piri Reis cihazından almayı düşünüyordum ki bir de ne göreyim:

    Latitude has been retired (Google Latitude emekli olmuş 09.Ağustos.2013 itibariyle yani artık kullanılmıyor)
    https://support.google.com/gmm/answer/3001634?hl=en-GB
    :(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x3po -- 5 Haziran 2014; 14:00:44 >
  • http://www.softeal.com/wpage/tr/Main.aspx

    buraya bi bak ilgini cekebilir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.