Şimdi Ara

NASA’nın Artemis 1 görevi tam bir kabusa döndü: Fırlatma tekrar ertelendi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • NASA’nın Artemis 1 görevi tam bir kabusa döndü: Fırlatma tekrar ertelendi



    Uzay ajansı NASA, 27 Eylül Salı günü Florida'nın Atlantik kıyısındaki Kennedy Uzay Merkezi'nden Artemis 1’i fırlatmayı hedefliyordu. Tüm planlar geçtiğimiz Cuma gününe kadar bu tarihe odaklanmıştı ancak NASA yetkilileri Karayipler'de Tropikal Depresyon 9 olarak adlandırılan fırtına nedeniyle görevi bir kez daha erteledi.



    Artemis 1’in önündeki tek engel şimdilik hava koşulları



    Karayipler de oluşan tropikal fırtına modellerine göre önümüzdeki hafta ortasında Florida, güçlü bir kasırga ile karşı karşıya kalacak. Toplanan verilere göre 27 Eylül tarihinde havanın fırlatmaya el verişli olma ihtimali sadece yüzde 20 olarak hesaplanmış. Dolayısıyla NASA’nın fırlatma işlemini tekrardan iptal etmesi şaşırtıcı olmadı.



    Ayrıca Bkz.Mars’ı keşfederken kirletiyoruz



    Fırlatma Ekim ayında da olmayabilir



    NASA’nın Artemis 1 görevi tam bir kabusa döndü: Fırlatma tekrar ertelendi



    NASA’nın 27 Eylül’deki fırlatma penceresini iptal etme kararı sonrasında gözler 2 Ekim tarihine çevrildi. Ancak bu tarihte de fırlatmanın olamayabileceği belirtiliyor. Zira Artemis 1 görevinde kullanılacak olan SLS roketi ve Orion kapsülünü kasırgadan korumak için hangara taşınma süreci işletiliyor. Eğer Artemis 1 fırlatma sahasında tutulmayıp hangara çekilirse 2 Ekim’deki yedek fırlatma tarihine de yetişmek pek mümkün olmayabilir. Eğer 2 Ekim'de de fırlatma gerçekleşmezse bir sonraki fırlatma denemesi için Kasım ayının ikinci yarısına kadar beklenmesi gerekecek.



    Ay’a insan gönderme hedefi için en kritik görev



    NASA’nın Artemis 1 görevi tam bir kabusa döndü: Fırlatma tekrar ertelendi



    Milyarlarca dolarlık Artemis görevi üç kısımdan oluşuyor: Artemis 1, Artemis 2 ve Artemis 3. Artemis 1 görevi, dev ve en güçlü roket olarak adlandırılan SLS fırlatma sistemiyle birlikte Orion kapsülünü taşıyacak. İnsansız olarak gerçekleştirilecek görevde Ay’ın yörüngesine gidilip tekrardan Dünya’ya dönülmesi hedefleniyor. Dolayısıyla son derece büyük bir öneme sahip olan test uçuşu olarak nitelendirilebilir.



    Artemis 1’den elde edilecek olan veriler 2024’te gerçekleşecek olan insanlı Artemis 2 görevinde kullanılacak. Bu görevde astronotlar Ay yörüngesine gönderilecek fakat Ay’a indirilmeden Dünya’ya geri döndürülecek. Artemis 3 ise 2025 veya 2026 yılında fırlatılacak ve astronotlar Ay’ın güney kutbuna indirilecek.




    Kaynak:https://www.theverge.com/2022/9/23/23368924/nasa-artemis-tropical-depression-storm-launch
    Kaynak:https://www.space.com/artemis-1-moon-launch-delay-tropical-storm-ian







  • Kabus ifadesi abartılı ve gereksiz olmuş.

  • Olursa gerçekten insanlık tarihindeki muazzam bir kilometre taşı olacak; belki 100 yıl sonra sorduğunda karşıdaki kişi biz ayın şu bölgesindeniz diyecek, insan türü açısından artık gezegenlerarası yerleşim sıradanlaşacak, bu başarılarla bilim adına gurur duyuyorum.

  • Bu sefer gerçekten gidinde 50 senedir aya gittik yalanınız gerçek olsun.

    Bugün ki teknoloji ile anca zar zor gitmeye çalışıyorsunuz ama 50 sene önce zırt pırt gidiyordunuz, YERSEN.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ay mevzusu yalancı çoban hikayesine döndü.

  • İnsanlı Ay görevi teknolojisine sahip olduklarına inanmıyorum. Daha birkaç yıl önce, gitmemizi gerektirecek bir şey yok dediler.

  • Yorumlara gel...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Nevfel kullanıcısına yanıt
    Dünya düz kardeşim, aşılar otistik yapıyor

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Boş işler 😆 ulan uzay boşluğunu kirletmekten başka bişey yaptığınız yok .. neymiş uzaya insan tasiycakmis da milleti s.k.cekmiş.. yakında uzay boslugundaki o çöpleriniz g.tumuze girecek daha beter olun inşaallah.. ucamadan kafanıza düşer o roket inşallah 😆

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Aman tanrım, tam bir kâbus!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.