Şimdi Ara

NASA dev bir yılan robot tasarlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • NASA dev bir yılan robot tasarlıyor
    NASA, robot kaşiflerinin çoğunu Mars'a göndermek için tasarlamıştı, ancak güneş sisteminde olan uydulara ilgi gün geçtikçe artıyor. Bunun sebebi ise uyduların yer altında okyanus barındırabileceği ihtimali. NASA'nın Jet Tahrik Laboratuvarı'ndan bir ekip, Satürn'ün uydusu Enceladus'taki su gayzerlerini keşfedebilmek için yenilikçi bir robot üzerinde çalışıyor.



    Dev bir metal yılana benziyor



    Exobiology Extant Life Surveyor (EELS) adı verilen bu robot, buzlu bir yarıktan aşağı inmek için geliştirilen dev bir metal yılana benziyor. Henüz uydularda yer altı okyanuslarının ne kadar yaygın olduğu konusunda net bir bilgi olmasa da son araştırmalar, güneş sisteminde beklenilenden daha fazla su kütlesi olabileceğini gösteriyor. Enceladus uydusu bu ilginç robotu test etmek için en iyi yerlerden biri olarak görülmekte. Bu robot, kanyonlarda yukarı aşağı tırmanabilme, bir matkap gibi davranabilme ve suda yüzebilme yeteklerine sahip.



    NASA dev bir yılan robot tasarlıyor
    EELS, baş kısmında hareket ederken geçtiği sudan örnek almak ve karakterize etmek için bir dizi sensöre sahip. Ayrıca robotun, buz kanyonunda düşmesini önlemek için kuyruk kısmında bir kanca da bulunuyor. EELS'in gövdesini kaplayan basınç sensörleri ve hareket etmesini sağlayan ray benzeri donanımlar onu çok özel kılmakta.



    Ayrıca Bkz.NASA, uzayda yaşam arayışında tarihi bir keşif yaptı!



    Kendi kendine çalışan bir matkap gibi



    EELS, gittiği uydudaki okyanusa ulaşabilmek için kendi kendine çalışan bir matkap görevi görecek ve bu hareketini uzun süre tekrar tekrar yapmak için tasarlanmış. Şu an prototip olan bu robot, mükemmel hale gelmek için sürekli geliştiriliyor. Ayrıca NASA'nın, henüz Satürn sistemine yönelik herhangi bir görevi onaylamadığı paylaşılan bilgiler arasında.






    Kaynak:
    https://www.extremetech.com/science/nasa-is-designing-a-metal-snake-to-explore-saturns-moon-enceladus
    Kaynak:https://scitechdaily.com/shape-shifting-serpent-of-space-nasas-eels-robot-revolutionizes-extraterrestrial-exploration/







  • Uzaylı filmlerindeki uzaylılar gibiyiz, o filmlerdeki korkunç uzaylı makinaların aynısını yapıyoruz/nasa yapıyor

  • Muazzam... Doğadan ilham alınarak yapılan icatlar arasında en ilginç ve en değerli proje olarak yerini alacak gibi.

    (Ateistler şuna hayran kaldığınız kadar arada bi imana gelin, en azından eser sahibine saygı :)

  • Eel yılan balığı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt
    Valla ben deistim. Eser sahibine de acayip saygı duyuyorum. Muazzam bir sistem, keşfedilecek çok şey var. Quantum 'u falan hatta belki paralel evrenleri. Muhteşem yani.

    Olabildiğince iyi bir insan da olmaya çalışıyorum ama ne sonrasında huri ödülü ne de ateş cezası yüzünden. Sadece doğrusu bu olduğu için.

  • ters gidebilecek o kadar cok sey varki. oncelikle girecegin baca agzinin yapisini bilmiyorsun, ikincisi ve en onemlisi buzullar sabit durmaz, hareket ederler. ve hareketlerinde korkunc gucler basinclar yaratirlar. 3uncu nokta ise sivi su kilometrelerce buzun altinda, arkasindan hangi kabloyo sarkitican. onu tutacak 10km kablonun boyu ne olacak kilosu ne olacak. saturnun jupiterin uydulari cok uzak, goturebilecegin agirlik cok sinirli.

    dunyada kendi gezegenimizde, ulasimin zorda olsa mumkun oldugu antartikada bile buzun altindaki vostok golune 10larca yil ulasilamadi, cok buyuk zorluklarla asagiya inilebildi. bunu birde yillarca seyahatle ulasabildigin hic bir tedarik ve insan destegine sahip olmayan bir kac tonluk tek bir aracla basarman gerek.

    bana en mantikli yontem nukleer enerji ile calisan robot denizalti gibi geliyor. buz ayinin yuzeyine biraktindan sonra nukleer enerji ile altindaki buzu eriterek yavas yavas buzun altina dalacak, taki sivi okyanusa ulasana kadar. tabi oraya ulasmak tek basina yetmiyor, buzun uzerine bulduklarini iletebilmesi gerekli. isik ve radyo sinyalleri bu kadar kalin buzu gecemez ama yuzeydeki bir aracla ses dalgalari araciligiyla iletisim kurulabilir. su ve kati madde sesi cok iyi iletir. dunyada balinalar okyanusun bir ucundan diger ucuna ses araciligiyla haberlesebiliyorlar. tabi inen aracin cok iler bir yapay zekayada sahip olmasi gerekli. dunyadan hic bir mudahale mumkun olmayacak, herseyi kendine basina yapabilmesi gerekli.





  • Bizim organik hoşaf ile kapışa bilir mi ? yada papaz eriğini imam eriğine dönüştüren mucize aletimizle NASA bak işine kardeşim NASA dev bir yılan robot tasarlıyor 

  • NASA dev bir yılan robot tasarlıyor 

  • En azından bişeyleri idrak edip anlamışsın. İnanmadığın için boşa inkar etmiyorsan, aklını kullanıyorsan bu da yeter. Çoğunda bu olgu yok.

  • NASA nin insanlığa ne faydası var?
    Bu kadar para insanlığa faydalı bir çok alanda kullanılabilinirdi. bilinirdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.