Şimdi Ara

Namaz kılamıyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Kiliseye papaza görün şifan onda kardeşim👍

    Not ,sende papaz büyüsü var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WILDBOYS -- 12 Nisan 2021; 22:15:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kuranı oku dinden çık en basit yolu

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mumuş

    O günkü Müslümanlar, peygamberimize dini yaymak konusunda yardımcı olacaklardı; bu şekilde itaat edeceklerdi. Çünkü peygamber dini yaymakla görevli bir liderdi.


    Evet ben hadisleri de dikkate almıyorum çünkü peygamberimizden geldiğine dair bir delil yok elimizde o ona öyle demiş, bu da şuna şöyle demiş haricinde. Ya bu kişiler dini bozmak isteyen münafıklarsa mesela? Kuran'da peygamberin yanındaki münafıklar konusunda ayetler mevcut.


    Peygamber de Kuran'a uyduğu için sıkıntı yok, dolaylı olarak peygambere de uymuş oluyorum Kuran'a uyarak. Zaten peygambere itaat etmekteki, uymaktaki amaç ve kasıt Kuran'a uymak.


    Neyse, başlığın konusu bu değil. Bunla ilgili bir yazım var, dilersen okuyabilirsin: http://tanrininkodu.blogspot.com/2018/06/hadislere-ne-zaman-ihtiyac-duyarz.html



    Alıntıları Göster

    Ahzab Suresi 21.Ayet: Andolsun, Allah’ın Resûlünde sizin için; Allah’a ve ahiret gününe kavuşmayı uman, Allah’ı çok zikreden kimseler için güzel bir örnek vardır.


    Nisa Suresi 65.Ayet: Hayır! Rabbine andolsun ki onlar, aralarında çıkan çekişmeli işlerde seni hakem yapıp, sonra da verdiğin hükme, içlerinde hiçbir sıkıntı duymaksızın, tam bir teslimiyetle boyun eğmedikçe iman etmiş olmazlar.


    Kuran ayetlerinin bir kısmının anlamı kesin bir kısmının ise müteşabihtir.Ayetlere bakınca Peygamberimizden bir "örnek" olarak bahsediyor.Peygamberimiz şu an yaşasa idi kafamızı kurcalayan bir mesele olduğunda ona danışırdık ve bize verdiği bilgiler hızlıca yayılırdı ve ona da "Hadis" derdik.Bu ayetlerin anlamı kesindir.Kuran evrensel olduğuna göre ve bizim Peygamberimizi örnek almamız farz olduğuna göre sünnet ve hadis vardır.


    Bizleri bu Allah'tandır diye kandırmak isteyen çok olacak.Bunun için çok okumalı çık araştırmalıyız.En meşhur hadisçilerden Buhariyle ilgili küçük bir bilgi vereyim.


    Yazdığı hadislerin kitaplarda kalmayıp onları hâfızasına nakşettiğini gösteren en iyi örneklerden biri Bağdat’ta verdiği imtihandır. İbn Adî’nin rivayetine göre, Buhârî’nin Bağdat’a geldiğini duyan muhaddisler 100 hadisin sened ve metinlerini birbirine karıştırarak bunları on kişiye verdiler ve onlara Buhârî toplantı yerine gelince bu hadisleri sırayla sormalarını söylediler. Bu on kişi tesbit edilen hadisleri çeşitli İslâm ülkelerinden gelmiş olan muhaddislerin huzurunda okuyarak bunların mahiyeti hakkında bilgi istediler. Buhârî onlara bu hadislerin hiçbirini okunduğu şekliyle bilmediğini belirttikten sonra, ilk soruyu yönelten kimseden başlayarak, sordukları hadislerin sened ve metinlerinin doğrusunu her birine ayrı ayrı söyledi. Buhârî hakkında tereddüdü olanlar onun nasıl bir hâfıza gücüne ve ne kadar geniş bir hadis kültürüne sahip olduğunu gördüler.


    Görüldüğü gibi Hadis ilmi basit bir kulaktan kulağa bilgi aktarımı değildir.Bu işlerle uğraşan yüzlerce alim var ve sahih kabul etmek için çoğunun doğrulaması ve bir takım şartlara uygun olması lazım.Mesela Peygamber Efendimizin hayatını anlatan kitaplar var.Hadisi kabul etmiyorsan bu kitaplardaki bilgiyi de kabul etmemen lazım.Onlarda böyle hadis ilmiyle uğraşan kimseler gibi sağlam kaynaklardan rivayet edilenlere dayanıyor.Bazı hadisleri akıl süzgecinden geçiremiyorsan bu bizdeki bilgi ve görüş eksikliği ile ilgili.Ben reddediyorum yerine çokça araştırmak daha doğrudur.Gene de anlayamıyorsan Allah'tan yardım iste ve hikmetini bana göster de.Mesela benim günümüz meseleleriyle ilgili bocaladığım çok oluyor.Kuran'da emirler kesin ve net ama günümüz şartlarından dolayı emirleri yerine getirmek mümkün olmayabiliyor.Böyle durumlarda açıp Peygamberimizin hayatını okuyorum.O hangi olaylarla karşılaşmış, nasıl bir yöntem izlemiş öğreniyorum.Bu da bana fikir veriyor.Ayette dediği gibi o bizim için en iyi "örnek"


    Allahın Selamı üzerinize olsun...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cerade -- 12 Nisan 2021; 23:35:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Boşver kılma allah yok din yalova

  • insan plan yaparken kader kıs kıs gülermiş babayiğit

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Cerade kullanıcısına yanıt

    Tuvalette namaz olmaz.

    Namazın farzları nedir?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mumuş kullanıcısına yanıt

    Namazın nasıl kılındığı da Kuran da yazmaz. Ehli sünneti takip etmek kimseye zarar vermez. Peygambersiz din dinsiz de peygamber olmaz. 23 sene peygamberlik yapmış Hz. Muhammed onun yaptıklarını taklit ve tekrar ediyoruz İslamı yaşarken. En iyi taklit edebilenler Mümin oluyorlar. Saçmalamayalım lütfen yapmayabilirsin ama bunu başkasına da yapma diye tavsiye etmen iyi olmaz. Allahın dinini peygamberinden daha iyi bilemeyeceğimiz kesin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hoayddaaaaaaaaaa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: symbolcu

    Tuvalette namaz olmaz.

    Namazın farzları nedir?

    Normalde ezbere bildiklerime dayanarak yorum yaptım.Benim bildiğim pis yerde namaz olmaz.Fakat gene de bir araştırayım dedim iki zıt görüş belirtmişler.Birinde mecbursan kıl denmiş.Diğerinde ise helada namaz kılmak mekruh yazıyor.Şimdi burda temizlikten kasıt ne onu irdelemek lazım.Görünürde kir olmaması temiz olmaya yeter mi ? Mikrobik açıdan pis yani.Detay konular olduğu için yorum yapacak bilgim yok.O yüzden özür diledim.


    https://sorularlaislamiyet.com/is-yerinin-tuvaletinde-namaz-kilmam-caiz-midir?amp


    https://sorularlaislamiyet.com/banyoda-namaz-kilinabilir-mi-nerelerde-namaz-kilinmaz-namaz-kilinmasi-mekruh-olan-yerler-nerelerdi-0




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cerade -- 13 Nisan 2021; 0:56:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bir agnostik olarak haddine değil belki ama gerçekten inanıyorsan kitabı tekrar okuyup bunun tanrıdan gelen bir görev olduğunu bir kez daha kavra.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.